08 Φεβρουαρίου 2011

Δεν μπορείς να αντιδράσεις ...

Δεν μπορείς να αντιδράσεις οργανωμένα και μαζικά γιατί :
• Έχουν φροντίσει να μην έχεις χρόνο για κοινά ενδιαφέροντα σε εθνικό επίπεδο.
• Έχουν μασκαρέψει τις κρατικές ελλείψεις ώστε να μοιάζουν με ατομικά προβλήματα, δημιουργώντας σου ενοχές για την κατάντια της χώρας .
• Έχουν φροντίσει να αλλοιώσουν τα ιστορικά σου στοιχεία και τις κοινές συνήθειες με την επιβολή ξένων προτύπων και τη βίαιη εισαγωγή ξένων κοινωνικών ομάδων με ασύμβατα αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Έχουν καλλιεργήσει την δυσπιστία στον διπλανό σου με την υπόθαλψη της παρανομίας και την επιβολή πολλαπλών και ετεροκλήτων πολιτισμικών στερεοτύπων έτσι ώστε να μην υπάρχουν κοινά αυτονόητα.
• Σου έχουν προβάλλει μέσα από την ψυχαγωγία (star system) και τον πρωταθλητισμό, τεχνητά πρότυπα υπερανθρώπου με αφύσικα αυξημένες δυνατότητες, μπροστά στα οποία δείχνεις μικρός, ασήμαντος και ανίσχυρος.
• Η αρχιτεκτονική επιβάλλει την κιβωτιοποίηση της κατοικίας και την απομόνωση της οικογένειας, μέσα από τη συνάθροιση σε υπερβολικά μεγάλες πόλεις, η οποία αυτόματα ενεργοποιεί μέσα σου συμπεριφορές που σε ωθούν να κάνεις πράγματα παράξενα για να ξεχωρίσεις ανάμεσα στο ανώνυμο πλήθος.
• Είσαι δέσμιος ενός νομισματικού συστήματος μέσα από το οποίο, οποιαδήποτε πραγματική και ουσιαστική αξία που παράγεται από την εργασία σου, μετατρέπεται σε τραπεζικά χρωματιστά χαρτιά άνευ αντικρίσματος ή σε άυλες εγγραφές βιβλιαρίων και η διακύμανση της συμβατικής αξίας τους βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των οικονομικών εκτελεστών σου .
• Δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί η έκταση της απάτης που στοχεύει στον εκμηδενισμό της συλλογικής σου αυτοσυνείδησης, υπερβαίνει το ατομικό ανθρώπινο όριο αντίληψης. Η επίγνωση μιας τέτοιων διαστάσεων ασύμμετρης επίθεσης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την μαζική κοινωνική επιβεβαίωση, γι’ αυτό και φροντίζουν να χάσεις όση κοινωνικότητα σου έχει απομείνει.
Μια ανθρώπινη κοινωνία μπορεί να ιδωθεί ως μια ανάπτυξη του ίδιου του ανθρώπινου βιολογικού οργανισμού σε ένα μακροσκοπικό και υπερτοπικό επίπεδο. Αυτή η ταύτιση εκφράζεται με την ύπαρξη εσωτερικών λειτουργιών που σε κάθε ομάδα συνθέτουν τα αντίστοιχα όργανα, τα όργανα συνθέτουν τα διάφορα συστήματα και τα συστήματα συνθέτουν την ανθρώπινη κοινωνία, της οποίας η γλώσσα, τα έθιμα, οι κοινές αντιλήψεις και τα κοινά αυτονόητα αποτελούν στο σύνολο τους το μαζικό της υποσυνείδητο. Κανένα κύτταρο δεν είναι άχρηστο αλλά ταυτόχρονα κανένα δεν είναι και αναντικατάστατο μέσα στην ομάδα του. Κανένα δεν είναι πιο σημαντικό από τα άλλα, κι όμως το καθ’ ένα έχει παρ’ όλα αυτά την δική του ειδική λειτουργία και την δική του ξεχωριστή προσφορά μέσα στον οργανισμό.
Επομένως η δύναμη σου βρίσκεται στη συλλογικότητα :
* Στη συλλογική συνειδητοποίηση ότι ανήκεις σε έναν ενιαίο οργανισμό ο οποίος σήμερα βάλλεται ως οντότητα και ότι τα κύτταρα του δεν θα μπορούσαν εκ φύσεως να επιβιώσουν για πολύ ούτε μεμονωμένα εκτός οργανισμού, αλλά ούτε και αλλοιωμένα από μη αφομοιώσιμα κύτταρα άλλων οργανισμών.
* Στην διατήρηση και ενδυνάμωση της Εθνικής σου ταυτότητας η οποία οριοθετεί τον ενιαίο αυτόν οργανισμό και
* Στην διατήρηση της ακεραιότητας της γλώσσας σου, ως εγγυητή της πολυδιάστατης διαδραστικότητας των κυττάρων αυτού του οργανισμού και ως παράγοντα που εξασφαλίζει την άψογη επικοινωνία μεταξύ τους για την απρόσκοπτη λειτουργία του όλου συστήματος.

Είμαστε οι Έλληνες και αυτό αποτελεί μια ισχυρή ταυτότητα επί της οποίας οποιαδήποτε διευκρινιστικά επίθετα -ειδικά σήμερα- απλά συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό άκαιρα αντιμαχομένων Ελληνικών υποομάδων προς αγαλλίαση των εκτελεστών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου