11 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΑΔΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΕ, ΓΥΡΊΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΟΥ ΓΛΥΤΩΝΩ ;

ΒΕΒΑΙΩς!

Και θα έχεις μόνο όφελος!

draxmai2 ΔΗΛΑΔΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΕ, ΓΥΡΊΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΟΥ ΓΛΥΤΩΝΩ ;Πρώτα απ’όλα, θα αυξηθεί ο τουρισμός, θα γίνει φτηνότερη η ζωή στην Ελλάδα.

Δεύτερα απ’όλα, θα μιεωθούν κατά πολύ οι εισαγωγές, γιατί θα είναι πιό ακριβές. Άρα οικονομία! και κατανάλωση εγχώριων.

Τρίτα απ’όλα, θα αυξηθούν οι εξαγωγές, όλοι θα αγοράζουν τα φτηνά Ελληνικά (αρκεί να είναι ποιότητας εεε;;; όχι εξαγωγές με ωχαδερφισμό και συνδικαλισμό, εεε;;;)

Τέταρτα απ’όλα, οι δανειστές θα τραβάνε τις κωλότριχες τους μία-μία έστω και αν πονάνε, γιατί σε τι θα πληρωθούν; προφανώς σε π…..λο;

Πέμπτα απ’όλα, θα αλλάξει όλες τις ισορροπίες, θα επανασυζητηθούν όλα, η σκλαβιά τής Ελλάδας αποφεύγεται. Ενώ τώρα δεν γλυτώνεις με τίποτα, ούτε τα εγγόνια σου.

Έκτα απ’όλα, εσύ δεν κινδυνεύεις, γιατί αν ο μισθός σου είναι 1000 ευρώ και το κρέας κάνει 10 ευρώ το κιλό, πάλι θα γίνει ο μισθός σου 350,000 δρχαμές και το κρέας 3,500 δραχμές το κιλό,

δηλ. ή ιίδια αναλογία 1:100, άρα ο ίδιος τρόπος ζωής για όσους είναι μέσα.

Έβδομα απ’όλα, θα βγεις από τα χρηματιστήρια και όλες τις λέσχες Μπίλμπεργκ, δεν θα παίζει η οικονομία σου κάθε μέρα στο χρηματιστήριο τού Γιούρο, και θα ησυχάστε από την αγωνία.

Όγδοα απ’όλα, θα σώσεις μιά ιστορία χιλιάδων χρόνων, την μνα και την δραχμούλα. Η δραχμούλα ήτανε από τον 7ο πΧ αιώνα, έγινε επίσημο νόμισμα το 1833, και έγινε Γιούρο μετά από 13Χ13=169 χρόνια!

Ένατα απ’όλα θα μπεις στο club τών ισχυρών, που ήξεραν τι λεκανα, Ελβετία, Αγγλία και δεν θα έχεις την αγωνία τών αριθμών και τών spreads. Θα κάνεις την δουλίτσα σου και μετά ταβερνάκι, όχι δεύτερη δουλιά.

Δέκατα απ’όλα και το σπουδαιότερο, θα γυρίσει η ισορροπία που χάθηκε την 1η Ιανουαρίου τού 2001. Τι εννοώ!

Στις 31 Δεκεμβρίου τού 2000, η Ελλάδα είχε τόσο ανεργία, τόσο χρέος, τόσο ανάπτυξη, τόσο ΑΕΠ, τόσο εκείνο, τόσο το άλλο που την έκαναν να έχει ισοτιμία 1 δολλάριο 400 δραχμές ας πούμε. Δηλ. ερχόμουνα εγώ με 1000 δολλάρια μισθό τον μήνα και ζούσα άνετα με 400,000 δραχμές. Την επόμενη μέρα, 1η Ιανουαρίου τού 2001, ερχόμουνα με 1000 δολλάρια και έπαιρνα 600 ευρώ, δεν ζούσα άνετα. Τι άλλαξε στην οικονομία τής Ελλάδας που έκανε την Ελλάδα ισχυρότερη από την Αμερική; Τι άλλαξε από αυτά που προείπα, ανεργία, χρέος, ανάπτυξη, ΑΕΠ, εκείνο και το άλλο; ΤΙΠΟΤΑ!

Πώς έγινε ξαφνικά σε μιά νύχτα η Ελλάδα ισχυρότερη τής Αμερικής; ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, απλό.

Τι ήταν τότε αυτό; Σαπουνόφουσκα στα χαρτιά! Αυτό πληρώνετε τώρα. Τις σαπουνόφουσκες χρυσάφι.

Αν γυρίσεις στην δραχμή, θα ξαναγίνουν οι σαπουνόφουσκες σαπουνόφουσκες, και το χρυσάφι χρυσάφι.

Και θα έχεις καιρό να ξανασχοληθείς με τον Παΐσιο και τον μαρμαρωμένο βασιλιά.

Αυτά.

Ααα, ναι …και με το συνδικαλισμό.

Άσχημα θα είναι;

<http://www.inthein.net/>

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

2 σχόλια:

  1. Φίλε μου κάτι ξέχασες με τις ωραιοποιήσεις σου περί δραχμής>>> ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ 50-60% ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ...ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ;;;

    ΞΕΧΑΣΕΣ ή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ;;;ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ;;;

    ΑΝ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ
    ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.

    Ο ΝΟΜΙΣΜΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑΧΙΣΤΑ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

    ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΒΑΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

    ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΒΑΣΕ http://isxys.blogspot.com/p/blog-
    page_01.html

    ΦΙΛΙΚΑ ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή