28 Ιουλίου 2011

Υπάρχουν οι ΗΠΑ; Εαν ναι, θα χρεωκοπήσουν τον Αύγουστο του 2011;

Ο εμπορικος ανταγωνισμος μεταξυ ΗΠΑ, Κινας και Ε.Ε. θα γίνει σκληρότερος, χωρις ελπιδες μιας εφικτης συμφωνιας και λυσεως του προβληματος. Η σκληρη αυτή ανταγωνιστικη θεση προμηνύει και την σταδιακη εκτοπιση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. από την Κινα

Μεγεθύνατε
του Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου/Dimitris N. Adamopoulos* 
   
Κατά την διαπιστωση του κ. Εμμανουηλ Σαριδη στο αρθρο του ημερομηνιας 03.03.2011 (1), οι παλιες ΗΠΑ δεν υπαρχουν !!!  
Αυτές καταληφθηκαν από το 1913 πληρως από την αμερικανο’ι’σραηλιτικη επιτροπη δημοσιων υποθεσεων (A.I.P.A.C. = American Israeli Public Affairs Committee), δηλαδη από τον Τραπεζικο Οικο Rothschilds και τα στρατευματα των Ashkenasim-Εβραιων, επιγονων των Χαζαρων από την κεντρικη Ασια, μογγολικης καταγωγης, που ασπασθηκαν τον Ιουδα’ι’σμον και αποτελουν σημερα τον πυρηνα του διεθνους πολιτικου Σιωνισμου. Ηδη από το 1912 το σιωνιστικο λομπυ των ΗΠΑ (Morgenthau, Rollo Wells, Brandeis, House κ.α. μεμυημενοι) σφυροκοπουσαν τον τοτε προεδρο των ΗΠΑ Wilson να επιβαλη στον αμερικανικο λαο τον «φορο εισοδηματος» και μεσου αυτου να ιδρυση την κεντρικη ομοσπονδιακην  τραπεζα Federal Reserve (Fed) που περασε σε εβρα’ι’κα χερια. Ετσι κατακτηθηκαν οι ΗΠΑ. Οποιος ελεγχει το χρημα μιας χωρας ελεγχει και την χωρα.
  
Την μεθοδο, μας την εξηγει ο ραββινος Marcus Eli Ravage (2) από τον στενο κυκλο των Rothschilds, ο οποιος μεταξυ αλλων κατακραυγαζει :

«Σας κατακτησαμε όπως ποτε καμια δικια σας αυτοκρατορια δεν υπεταξε την Αφρική ή την Ασια και το καταφεραμε αυτό διχως στρατους, διχως σφαιρες, διχως αιμα και αναταραχες, διχως κανενα ειδος εξαναγκασμου. Το καταφεραμε αποκλει-στικα και μονο με την ακαταμαχητη δυναμη του πνευματος μας, των ιδεων μας, της προπαγανδας μας….»

Το λομπυ του διεθνους πολιτικου σιωνισμου A.I.P.A.C. και ολες οι άλλες σιωνιστικες οργανωσεις των ΗΠΑ, ελεγχουν απολυτα το Κογκρεσσο και την Γερουσια, την Προεδρια της αμερικανι-κης Δημοκρατιας, το Στεητ Ντηπαρτμεντ και το Πενταγωνο καθως επισης και σχεδον όλα τα ΜΜΕ και ασκουν την επιρροη τους στα ΑΕΙ όπως και σε ολες τις χριστιανικες εκκλησιες. Ο κάθε Προεδρος της αμερικανικης Δημοκρατιας τρεμει κυριολεκτικα, το Κογκρεσσο υποχωρει σε ολες τις απαιτησεις τους, τα πιο φημισμενα ΑΕΙ προσεχουν να βγαλουν από τα προγραμματα τους οτιδηποτε αντιτιθεται στα σιωνιστικα λομπυ, οι γιγαντε των ΜΜΕ και οι στρατιωτικοι ηγετες υποχωρουν στις πιεσεις τους φοβουμενοι οδυνηρα και ασταματητα αντιποινα, ακομη και την απειλη θανατου τους.

Το παγκοσμιο νομισματικο συστημα από το 1870 εως το 1914 βασιζονταν ως γνωστο στο προτυπο χρυσου. Χαρτονομισματα και περιουσιακα αγαθα διατιθενται μετα το 1914 στην οικονομικη κυκλικη κυκλοφορια για να εκπληρωσουν τους σκοπους του χρηματος ως ανταλλακτικο μεσο και ως μετρο αξιων και διατηρησις αυτων. Όταν όμως για διαφορους λογους η εμπιστοσυνη προς το χαρτονομισμα μιας χωρας κλονισθει, δεν γινεται αυτό από τις «αγορες» αποδεκτο. Σε μια σημερινη κεντρικη τραπεζα το μεγαλυτερο μερος του κεφαλαιου της προερχεται από χαρτονομισματα που φερνει η τραπεζα στην κυκλοφορια και από τις καταθεσεις των τραπεζων στην κεντρικη τραπεζα. Μια χαρακτηριστικη πηγη για την κυκλοφορια του χρηματος είναι τα «ομολογα» τα οποια δινει το κρατος στην κεντρικη του τραπεζα από την οποια λαμβανει χαρτονομισματα. Το γεγονος ότι το κρατος υποχρεωνεται να τυπωνει ομολογα αντι χαρτονομισματα, τα οποια τυπωνει η κεντρικη τραπεζα του κρατους που δεν ελεγχεται από το κρατος, κρυβει μεσα του ολο το συστημα απατης του χρηματικου χρεους που ελεγχεται από τον τραπεζικο Οικο Rothschils.

Η ποσοτητα του χρηματος είναι μονο μια από τους τεσσερες παραγοντες της βασικης εξισωσης της κλασικης νομισματικης οικονομιας.

Μ . V = P . Υ = ονομαστικα εσοδα
Οπου ειναι
Μ = η ποσοτητα χρηματος
V = η ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος
P = το υψος της τιμης

Η ως ανω αξισωση βασιζεται στην απλη πραγματικοτητα, ότι οποιος ξοδευει χρηματα καποιος άλλος τα εισπρατει και δημιουργει  ετσι ένα εισοδημα. Η ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος V μετρα ποσο συχνα το χρημα σε ένα χρονο αλλαζει τον κατοχο του. Η κεντρικη τραπεζα μπορει μονο να διευθυνη την ποσοτητα χρηματος. Η ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος καθωριζεται από τις αποφασεις αυτων που μετεχουν στην οικονομικη ζωη. Αποφασιζουν π.χ. τα νοικοκυρια και οι επιχειρησεις να ξοδευουν πιο αργα τα χρηματα τους μειωνεται η ζητηση. Στην αντιθετη περιπτωση αυξανεται η ζητηση. Εάν οι πολιτικοι προσκαλουν τον λαο να καταναλωνη περισσοτερο επιθυμουν να αυξησουν την ταχυτητα κυκλοφοριας του χρηματος. Εδώ και πολλα χρονια προσπαθουν οι κεντρικες  τραπεζες των βιομηχανικων χωρων, αρχης γενομης από την αμερικανικη FED, να επιταχυνουν την  οικονομικη αναπτυξη με μια υπερμετρη πολιτικη του «φθηνου» χρηματος. Τα αποτελεσματα όμως δεν είναι θετικα. Το πολύ και θνηνο χρημα χυνεται σε κερδοσκοπικα χαρτια όπως π.χ. μετοχες της τεχνολογιας, αμερικανικα ακινητα, Hedge-Fonds ‘η σε άλλες χωρες με δημιουργια εκει κερδοσκοπικων φουσκων.

Το εις την οικονομια κυκλοφορουν χρημα δεν μετριεται με την βαση του χρηματος της κεντρικης τραπεζας, αλλα με τα μεγεθη Μ1, Μ2 και Μ3 του χρηματος.

Μ1 = καταθεσεις σε τραπεζικους λογαριασμους (Αθροισμα  των χαρτονομισματων που βρισκονται σε κυκλοφορια, επι- ταγες, καταθεσεις).
Μ2 = Μ1 + ταμιευτικες καταθεσεις και ορισμενα προθεσμιακα χρηματα.
Μ3 = Μ2 + επιπλεον προθεσμιακα χρηματα και καταθεσεις σε χρηματαγορες φοντς.

Εκ των πραγματων υπαρχει πολύ περισσοτερο χρημα σε κυκλοφορια απ’ ότι στην αρχη εθεσεν η κεντρικη τραπεζα σε κυκλοφορια. Οι τραπεζες συναλλαγων όπως οι εμπορεικες υποχρεωνονται από την κεντρικη τραπεζα να μην δανειζεται ένα ορισμενο μερος των καταθεσεων τους. Το φουσκομα του ογκου των πιστωσεων μπορει να το διακρινη κανεις εαν διαιρεσει το κυκλοφορουν χρημα Μ3 με το παργματικο ΑΕΠ. Ενώ το χρημα Μ1 των ΗΠΑ σε σχεση στο ξεκαθαρισμενο από τις τιμες ΑΕΠ παρεμεινε μετα το 1980 σχεδον σταθερο, αυξηθηκε η αξια του χρηματος Μ2 κατά 100 % και του Μ3 κατά  145 %. Επειδη όμως ακριβως το χρημα Μ3 ειναι ευπαθες σε οικονομικες κρισεις και γι’ αυτό εξαρτωμενο από τις ταλαντευομενες συγκινησεις των συμμετοχοντων στην αγορα και το λιγοτερο από την κεντρικη τραπεζα, μπορει αυτό να ελεγθη ‘η και να κατευθυνθη και κατ’ επεκταση και από τις οικονομικες κρισεις. Την 10η Νοεμβρη του 2005 δηλωνει η κεντρικη τραπεζα των ΗΠΑ (Fed) ότι από τις 23 Μαρτιου 2006    δεν θα δημοσιευει στοιχεια σχετικα με την κυκλοφορια του χρηματος Μ3. Ο διεθνως αναγνωρισμενος αυτος μετρητης της οικονομιας (περιλαμβανει το 80 % του αμερικανικου ΑΕΠ) ετεθει ξαφνικα στον παγο. Ταυτοχρονα ετεθησαν στον παγο  τα στατιστικα στοιχεια για μεγαλες προθεσμιακες καταθεσεις, για συμφωνιες Repurchase και ευρωδολλαρια.
  
Υπαρχει σοβαρη υπονοια, οτι οι από το εξωτερικο παρατηρητες της οικονομικης καταστασης των ΗΠΑ δεν πρεπει να είναι σε θεση να υπολογιζουν το μεγεθος του φουσκωματος του κυκλοφορουντος χρηματος και τους κινδυνους που καιροφυλακτουν από τον πληθωρισμο !!!

Ολες οι στατιστικες οικονομιας περι

1. Πληθωρισμου
2. Αυξησης της παραγωγικοτητας
3. Κυκλοφοριας του χρηματος Μ3
4. Μικτου Εθνικου Εισοδηματος κ.α. οικονομικων μεγεθων,

χειραγωγουνται παντοτε και παντου και περιεχουν ψευδη στοιχεια.

Οι τρεις διεθνεις οικοι πιστοληπτικης αξιολογησης (Moodys, Standard and Poors και Fitch οι οποιοι ελεγχουν το 95 % της αγορας ‘η καλυτερα που κατευθυνονται από τις εβραιοκρατουμενες τραπεζες που αντιπροσωπευουν τις «αγορες», στην ουσια βασιζονται σε ψευδη στατιστικα στοιχεια και οι αποφασεις τους πολλες φορες δεν μπορει να είναι σωστες, αλλα σκοπιμες..

Προληπτικη πιστοληπτικη υποβαθμιση κατά μιση περιπου μοναδα σημαινει ετησια αυξηση του δημοσιου χρεους ως ποσοστο του ΑΕΠ κατά 11 ποσοστιαιες μοναδες. Η Γερμανια, η Ιταλια, το Βελγιο κ.α. Χωρες μας εδειξαν πως με ψευδη στοιχεια και διαφορα τεχνασματα μπορεσαν να διαμορφορθη το ΑΕΠ για την εισοδο τους στην Ευρωζωνη. Η ετησια μειωση του δημοσιονομικου ελλειματος ως ποσοστο του ΑΕΠ κατά τρεις ποσοστιαιες μοναδες δικαιολογει πιστοληπτικη αναβαθμιση κατά μιση περιπου μοναδα. Και εδώ με παραμορφωμενα στοιχεια λαμβανονται ακατανοητες αποφα- σεις.
 
H E.E. του Μααστριχτ ελεγχεται υπουλα και καλυμενα από τον τραπεζικο οικο Rotschilds με το αρθρο 107 της συμφωνιας του Μααστριχτ που θεμελειωνει δηθεν την «Ανεξαρτησια» της ΕΚΤ χωρις να απαγορευει ρητα τις εντολες που παιρνει η ΕΚΤ από τον ως ανω τραπεζικο οικο. Αυτό φαινετα στο αρθρο 12 του καταστατικου της ΕΚΤ με τον αποπροσανατολιστικο και αγαθο τιτλο «εν γενει συναλλαγες». Πισω από το αρθρο 107 της συνθηκης του Μααστριχτ και του αρθρου 12 του καταστατικου της ΕΚΤ κρυβεται ο Μεγαλοαπαταιωνας των εθνων του πλανητη μας και ο κυριος υπαιτιος γιατι τοσες πολλες χωρες της Ε.Ε. και όχι μονο είναι μεχρι τον λαιμο χρεωμενες. Αυτος ο Μεγαλο- απαταιωνας μεταξυ αλλων διαλεγει και τοποθετει και τους Προεδρους των κεντρικων τραπεζων των κρατων της Ε.Ε. και οχι μονο. Μονο ετσι μπορει ο ιδρωτας των λαων να περνα συνεχως και αθορυβα στα χερια του.

Ο Καρλ Μαρξ ή Μορδοχα’ι’ Κισσελι αν και Εβραιος και ευνοουμενος του Μεγαλοαπαταιωνα, είναι αυτος που προσδιορισε την ψυχολογια του Μεγιστανου του χρηματος καλυτερα από οποιονδηποτε αλλον, όταν τον εμφανιζει να συλλογιζεται ως εξης :

«Οι ιδιοτητες του χρηματος είναι δικες μου ιδιοτητες, είναι τα χαρακτηριστικα μου γνωρισματα και οι ουσιαστικες μου δυναμεις, ως κατοχου του χρηματος. Ότι ακριβως ειμαι και   ότι δυναμαι να κανω, διολου δεν καθοριζεται από την προσωπικοτητα μου. Ειμαι δυσφορος, μπορω εντουτοις να εξαγορασω την ομορφοτερη γυναικα. Επομενως δεν υφισταμαι τις συνεπειες της φυσικης μου ασχημιας. Δεν ειμαι ασχημος, γιατι η απωθητικη δυναμη της ασχημιας μου εκμηδενιζεται από το χρημα…Ειμαι ενας ανθρωπος κακος, ανεντιμος, ασυνειδητος, ανεγκεφαλος, το χρημα όμως χαιρι, εκτιμησεως, αρα και αυτος που το κατεχει. Επομενως το χρημα είναι το μεγαλυτερο αγαθο, ενεκα τουτου ο κατοχος του είναι καλος…Ειμαι ισως ελαφρομυαλος, το χρημα όμως είναι η αληθινη εννοια των πραγματων…Εγω που δυναμαι, χαρη του χρηματος, να εχω όλα οσα επιθυμει η ανθρωπινη ψυχη, δεν είναι ευκολο ότι διαθετω ολες τις ανθρωπινες δυνατοτητες ; Με το χρημα μου δεν μετατρεπω κάθε μου αδυναμια σε ικανοτητα ; ».

Εκ των ως ανω γινεται κατανοητο γιατι τα ανθρωποειδη των Μεγιστανων του χρηματος είναι ανικανα να δουν, ότι ο πλανητης Γη όπως και κάθε άλλο σωμα μεσα στο συμπαν ‘η στα συμπαντα, αποτελει ένα εργαστηριο, στο οποιο εκδηλωνεται  η ζωη, για να φερη στο φως και να προωθησει το εκδηλουμενο σε αυτην πνευμα, του οποιου η μοιρα είναι να εξελιχθη, να τελειοποιηθη, να φωτισθη, να γινη τελεια συνειδηση και να ευδαιμονη, διοτι αυτή είναι η τροχια της εξελιξης. Τα αξιωματα που δεχονται οι Μεγιστανοι του χρηματος κάθε άλλο παρα απορρεουν από τις διαταξεις των φυσικων νομων. Τα εθεσαν, ως περιγραφεται από τον Μορδοχα’ι’ Κοσσελι ‘η Μαρξ συμφωνα με τις αντιληψεις τους, οι οποιες είναι πεπλανημενες, διοτι οι αρχες στις οποιες οφειλει να βασιζεται η οργανωση της ανθρωπινης ζωης, είναι οι φυσικοι νομοι. Η κακια των Μεγιστανων του χρηματος και η παρα φυση ζωη τους, προκαλουν όλα τα δεινα του κοσμου μας. Τα ανθρωποειδη αυτά εργαζονται δραστηρια, υπουλα και υποκριτικα για την παγιω-ση της δικης τους Νεας Ταξης Πραγματων με ταυτοχρονη ανα- πτυξη νεων μεσων ολοκληρωτικης καταστροφης του ανθρωπινου γενους, διοτι αγνοουν παντελως, ότι ολοι οι ανθρωποι του πλανητη Γη είναι συγκληρονομοι μιας μεγαλης, πλουσιας και ωραιας κληρονομιας, της παγκοσμιας ζωης και ολοκληρης της παγκαλου φυσεως, η οποια θα μπορουσε να απολαυθη από ολους τους ανθρωπους και εξ ολοκληρου και η οποια θα εξασφαλιζεν σε ολους τους ανθρωπους την ευτυχια και την δοξα.

Ο Εμμανουηλ Σαριδης (3) μας πληροφορει για την θεση που πηρε ο εβραιος επιχειρηματιας και πολιτικος κ. Benjamin Freedman το 1961 κατά του διεθνους πολιτικου Σιωνισμου. Φαινεται ότι είναι Εβραιος – Sephadim, δηλαδη χαλδα’ι’κης προελευσης και οπαδος του θρησκευτικου Σιωνισμου. Στην ιδια κατηγορια ανηκει και ο άλλος Μεγιστανος του χρηματος, η παγκοσμια τραπεζα των Rockenfeller.

Λεγεται ότι υπαρχουν μεγαλες ιδεολογικες διαφορες μεταξυ των Ashkenasim και Sephardim Εβραιων. Ισως ετσι να εξηγηται και η συμπεριφορα του Προεδρου του παγκοσμιου εβρα’ι’κου Κογκρεσσου κ.Ναουμ Γκολντμαν που τον Νοεμβριο του 1976 ζητησε από τον Προεδρο των ΗΠΑ κ. Καρτερ να «συνθλιψη το σιωνιστικο λομπυ των ΗΠΑ».

Από την 1η Φεβουαριου 2006 Προεδρος της κεντρικης τραπεζας (Fed) των ΗΠΑ είναι ο Sephardim-Εβραιος κ. Ben Bernanke. Ιδιαιτερα καταγινεται με την μεγαλη οικονομικη υφεση που μαστιζει σημερα τις ΗΠΑ και πως θα μπορεσει να αποτρεψη μια οικονομικη καταστροφη. Πιστευει ότι μια δυναμικη και αποφασιστικη κυβερνηση μπορει με υψηλοτερες δαπανες να  παραγει Πληθωρτισμο, οποτε παντα αυτή θελει. Ειδικα κατι τετοιο δεν μπορει να κανη. Την στιγμη που το δημοσιο βουνο-χρεος των 14,5 τρισεκατομμυριων δολλαριων παθει συγκοπη, παθαινει συγκοπη ταυτοχρονα και η εμπιστοσυνη στο δολλαριο. Παρα πολλοι ανθρωποι θα στραφουν προς τον χρυσον ‘η σε αλλα αντικειμενα αξιασ που θα λαμβανουν ολο και περισ-σοτερο τον ρολο του χρηματος. Βεβαιως θα μπορουσε η κυ-βερνηση απως αυτή του Roosevelt το 1933 να απαγορεψη την κατοχη χρυσου χωρις όμως μεγαλα αποτελεσματα.

Πως μπορει το δολλαριο όταν χασει να ξαναανακτηση την εμπιστοσυνη που ειχε ;
 
Φυσικα η FED μπορει κρατικα ομολογα να τα περαση στον ισολογισμο της και να δωση χρηματα στην Κυβερνηση. Αυτή με την σειρα της με τα χρηματα αυτά μπορει να κατασκευαση δρομους, να οπλιση των στρατο με τεχνολογικα ανωτερα οπλα ‘η να επενδυση σε άλλες οικονομικες διαδικασιες. Εάν οι επιχειρησεις και οι πολιτες δεν ξαναεμπιστευονται το δολλαριο θα κινηθουν πολύ αργα να λαμβανουν παραγγελιες με υψηλες τιμες. Και σε αυτην την περιπτωση το χρημα πολύ γρηγορα θα εξαφανισθη από την οικονομικη κυκλοφορια. Η αμερικανικη κυβερνηση θα αναγκαζονταν να δινει περισσοτερες κρατικες παραγγελιες. Με τον τροπο αυτό οι ΗΠΑ θα κινουνταν στην κατευθυνση μιας σοσιαλιστικης κατευθυνομενης οικονομιας και θα βρισκονταν στον «δρομο της δουλοπαροικιας». Τα αποτελεσματα θα ηταν εσωτερικη Μεταναστευση και ¬οικονομικη στασιμοτητα όπως σημερα στην Ελλαδα.
 
Ποια θα ηταν τα αποτελεσματα εάν πραγματι η οικονομικη αναπτυξη των ΗΠΑ ριζικα μειωθει ; Εάν αυτές τυπωναν περισοτερα χρηματα στα πιεστηρια της FED, το κρατος και τα νοικοκυρια παρεμειναν υπερχρεωμενα, και η ζητηση παρεμεινεν καθηλωμενη ;

Στην περιπτωση αυτή παραγεται μονο Πληθωρισμος και διατηρηται η υφεση στην χωρα. Κατι τετοιο θα ειχε τεραστιες αρνητικες επιδρασεις στην παγκοσμια οικονομια.
 
Γιατι δεν βρισκεται μακρυα η μεγαλη παγκοσμια οικονομικη κριση ;

1.  Δεν είναι θετικο που στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. ολοκληρες βιομηχανιες κατακρεμιζονται και μεταφερονται στις υπο αναπτυξη χωρες.    
  
2.  Ολες οι μικρες και μεσαιες οικονομικες κρισεις 1981/82, 2004 δειχνουν ότι οι αγορες οικονομιας γινονται ολο και ποιο νευρικες και ότι η ψυχολογια ολοενα και μεγαλυτερο ρολο παιζει. Αφου η διαθεση στις αγορες τοσο αποφασιστικη εγινε για την παγκοσμια οικονομια, δεν είναι δυνατον η βαση της παγκοσμιας οικονομιας να μην είναι αρρωστη.

3. Η παγκοσμια οικονομια βρισκεται εδω και δυο δεκαετιες σε μια διατηρουμενη αντιπληθωριστικη σχεση όπως ομοια μονο από το 1670 εως το 1914 υπηρχε. Ο μοντερνος καπιταλισμος εφθασε σε υψηλο σημειο αποτελεσματικοτας και επεκτασης. Ένα μεγαλο μερος των προ’ι’οντων που στην Δυση καταλανωνεται, παραγεται στην Ασια και μια ισχυρη ανταγωνιστικοτητα πιεζε τις τιμες εξαγωγης.
  
4. Η οικονομικη εξελιξη στην πραγματικοτητα δεν είναι τιποτε άλλο από έναν Μυθο. Οικονομικες μεταβολες παραγουν κερδισμενους και χαμενους. Ποσο συχνα μεχρι σημερα διατυπωθηκε το παραμυθι Ευημερια για ολους και Παγκοσμια ειρηνη.

5. Η Ιστορια ποτε δεν εξελιχθει γραμικα, αλλα πολυμορφα κυκλικα, στην οποια η εξελιξη φαινομενικων τυχαιων ασυνεπειων και μακρων φασεων της οπισθοδρομησης, ανηκουν στο συστημα.
   
6. Εάν σημερα μιλουμε για μια νεα φαση της παγκοσμιοτητας, θα πρεπει να θυμηθουμε ότι η ιστορια της ανθρωποτητας διαγραφει κυκλους. Το τελος της Ιστοριας του αμερικανου πολιτολογου «Fukuyama» (5) είναι μακρυα από την πραγματικοτητα και αποπροσανατολιζει……. 

Προς τα πού βαδιζουμε (6, 7) ;

Ενώ οι ξενοι κατακτητες της χωρας μας ξαναμπηκαν στην Ελλαδα και συνεχιζουν να παραμενουν αγκιστρωμενοι επι της ελληνικης κοινωνιας εν ειδει παρασιτου που κατεχει και απομυζει ότι ακομη απομεινε οι Ελληνες ναρκωμενοι και φοβισμενη ανεχοντα τα παντα και τους παντες. Κάθε οικονομικη δραστηριοτητα παγκοσμια εξαρταται από τα πολιτικα θεμελια στα οποια στηριζεται. Η κατάσταση αυτή κλενει περισσοτερο προς την θεωρια του Sanuel Huntigtons (8) παρα προς την θεωρια Fukuyamas (5).

Ο κοσμος απεχει πολύ από την φαση σταθεοποιησης. Όπως πολύ μετα την πτωση του τειχους του Βερολινου το 1989 πιστευαν. Το οικονομικο περιγυρο που επι δυο γενεες καθωριζε τον τροπο σκεψης μας θα εξαφανισθει. Κατι ριζοσπατικα το νέο που σημερα μολις διακρινουμε
ορισμενα στοιχεια του θα εμφανισθει. Οικονομικες κρισεις εμφανιζονται όταν με οικονομικες ανατροπεσ δημιουργουνται κανουργιες αγορες ‘η επαγγελματικοι κλαδοι. Η οικονομια των ΗΠΑ είναι μεν ακομη η μεγαλυτερη του κοσμου αλλα οι ΗΠΑ εχουν ένα πολύ μεγαλο βουνο από χρεη τοσο στο εσωτερικο της οσο και στο εξωτερικο. Μετα το σπασιμο της φουσκας των ακινητων τον Αυγουστο του 2007 και για αντιμετωπιση του κινδυνου μιας παγκοσμιας αντιπληθωριστικης κρισης η FED τυπωσε νεα χρηματα πολλων εκατονταδων δισεκατομμυριων δολλαριων. Είναι όμως πολύ αμφισβητιση η βιοσιμοτητα της μεθοδου αυτης για μεγαλα χρονικα διαστηματα.

Ο εμπορικος ανταγωνισμος μεταξυ των ΗΠΑ, της Κινας και της Ε.Ε. θα εξελιχθει με σκληρα μετρα και χωρις ελπιδες μιας εφικτης συμφωνιας και λυσεως του προβληματος. Η σκληρη αυτή ανταγωνιστικη θεση προμινηει και την σταδιακη εκτοπιση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. από την Κινα. Περισσοτερο από το 70 % των αμερικανικων ομολογων και αποθεματων δολλαριων κρατουν στα χερια τους ξενες κεντρικες τραπεζες. Η Κινα συγκεντρωνει μεγαλες ποσοτητες δολλαριων για να κρατηση το δικο της νομισμα υποτιμημενο προς ενισχυση των εξαγωγων της. Εάν η αμερικανικη οικονομια την άλλη φορα ελαφρως ανακοπει πολλοι δανειοληπτες δεν θα μπορεσουν να τακτοποιησουν τα χρεη τους. Η διαδικασια αυτή θα ξαπλωθει με μεγαλη ταχυτητα σε ολη την οικονομια, διοτι χωρις δανεια πεφτουν σε δυσκολιες και οι εντιμοι πιστωτες. Και επειδη στους πιστωτες των ΗΠΑ ανηκουν και παρα πολλοι ξενοι πιστωτες, Εταιρειες και Χωρες θα εξαπλωθουν οι δυσκολιες και στον υπολοιπο κοσμο.

Ο μαυρος Αβρααμ και τα Ορνια του στις ΗΠΑ (7) δεν εχουν μεχρι τον Αυγουστο του 2011 άλλη επιλογη. Μια ριζικη υποτιμη του δολλαριου ‘η μια νομισματικη Μεταρρυθμιση θα εξαφανισει τα χρεη των ΗΠΑ. Βεβαιως τα αποτελεσμα της μεταρρυθμισης αυτης ‘η της υποτιμησης στο εξωτερικο θα είναι τραγικα και θα εχουν αρνητικες επιδρασεις και στις ΗΠΑ.

* Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                      Bleibergweg 114 Privatdozent an der RWTH Aachen                 40885 Ratingen
22.07.2011                                                      Tel.+Fax:02102 32513
                                                                           
Μια αναλυση του Γεωργιου Χατζηθεοδωρου
Δοκτορος πτυχιουχου μηχανικού                                                      Υφηγητου Πολυτεχνειου Ααχεν Γερμανιας
Dimitris N. Adamopoulos
Eschersheimer Ldstr. 445
D-60431 Frankfurt am Main
makrinitsa@hotmail.com

Βιβλιογραφια 

1.  Σαριδης Ε. «Υπαρχουν οι ΗΠΑ ;»
                       Ιστοσελιδα www.Berlin-Athen.eu, 03.03.2011
2. Marcus Eli Ravage «Μια αληθινη υποθεση εναντιον
                                   των Εβραιων»     
                                   The Century Magazine, USA, Januar 1928
3. Σαριδης Ε. «Το συστημα της Παγκοσμιας Κυριαρχιας
                           των Σιωνιστων»
                           Ιστοσελιδα www.Berlin-Athen.eu
4. Χατζηθεοδωρου Γ. «Οι Σιωνιστες της Θεσσαλονικης»
                                          Ιστοσελιδο Ηπειρος, η Πατριδα
                                          μας. 04.04.2011
5. Fukuyama F. «End of history»
                          The National Interest Nr. 16, 1989
6. Chaziteodorou G. «Das wandernde
                                 Weltwirtschaftszentrum». Bergbau 8/2010
7. Χατζηθεοδωρου Γ. «Ο μαυρος Αβρααμ των ΗΠΑ και τα      
                                   Ορνια του».
                                   http://diaggeleas.wordpress.com
                                   /2011/05/12
8. Huntigton S. «Kampf der Kulturen»
                           München 1996
ΠΗΓΗ  http://berlin-athen.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου