29 Ιουλίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΧΡΩΣΤΑΝΕ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,ΕΝΩ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!


Του Γιώργου Λεκάκη

ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΙΑ ΣΦΙΓΓΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά - τουλάχιστον - 575 δισεκατομμύρια ευρώ είναι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!!! Κι αυτό δεν είναι ελληνική εκτίμηση. Οι οσφυοκάμπτες που μας κυβέρνησαν δεν τόλμησαν ποτέ να ζητήσουν αυτά που μας χρωστούν οι βάρβαροι. Αλλά είναι εκτίμηση του Γάλλου οικονομολόγου Ζακ Ντελπλά, μέλους του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Αναλύσεως της Γαλλίας!!!

Ο κ. Ντελπλά εκάλεσε την ΕΕ να στηρίξει την Αθήνα, αναχρηματοδοτώντας (αυτό που μας είπαν πως είναι) το χρέος μας, με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Αγνοώντας, φυσικά, πως η Ελλάς το χρέος της προς την Ευρώπη, προς το παγκόσμιο πνεύμα, προς τον παγκόσμιο πολιτισμό, το έχει πολλαπλώς ξεπληρώσει, από την αρχαιότητα, έως και το πρόσφατο παρελθόν.
«Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρκμηγκα», αναφέρει ο κ. Ντελπλά. «Μόνο που η Ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το

μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν, και τώρα βαρύνεται με τα χρέη του.
 Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και τις γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν, κατά συνέπειαν, βαρειά πολιτική και οικονομική ευθύνη (.)

Οι Γερμανοί χρωστούν στην Ελλάδα πολλά περισσότερα απ’ όσα χρωστούν οι Έλληνες στην Γερμανία. Και, τέλος, ζουν κι οι δυο στο ίδιο κτήριο, και αν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα, τότε θα καταρρεύσουν όλα», είπε ο κ. Ντελπλά.



Οι Γερμανοί, όμως, που ήρθαν με τα όπλα και κατέστρεψαν την χώρα του παγκόσμιου πολιτισμού, που δεν σεβάσθηκαν την χώρα που έδωσε μια παγκόσμια κληρονομιά, και κατέστρεψαν μνημεία και αρχαιότητες, έκλεψαν και λήστεψαν αρχεία και βιβλιοθήκες, σαν τους αγενείς που έρχονται απρόσκλητοι σε ένα σπίτι, τρώνε, πίνουν και στο τέλος αποπατούν κιόλας, τώρα κωφεύουν και σφυρίζουν αδιάφορα όταν τους μιλάς για τα παλιά τους χάλια. Κι ανοίγουν μόνο τα τελευταία κιτάπια, αφήνοντας στην σκόνη της ιστορίας τα παλαιότερα.


Σαν να μην έφθαναν, όλα αυτά, η Γερμανία - που θησαυρίζει από τις ελληνικές αρχαιότητες που έχει στα μουσεία της - αποφάσισε να επιστρέψει στην. Τουρκία, ένα ανεκτίμητο άγαλμα σφιγγός, που είχε στο - κατά τ’ άλλα υπέροχο - Μουσείο της αρχαίας ελληνικής Περγάμου, που έχει στήσει στο Βερολίνο. Πρόκειται για μια Σφίγγα (παράξενο ον με σώμα λεονταριού και ανθρώπινο κεφάλι) του 1300 π.Χ. (όταν μήτε Τούρκοι, μήτε Γερμανοί υπήρχαν επί Γης!..), η οποία είχε ευρεθεί το 1907 στην Χαττούσα Μ. Ασίας, αρχαία πρωτεύουσα των Χετταίων, όταν οι Χετταίοι έφθασαν εκεί (14ο αι. π.Χ.) και κατέκτησαν έδαφος, που χιλιετίες πριν κατείχαν Έλληνες. Τότε, εκεί, είχαν ευρεθεί δυο Σφίγγες (σπασμένες). Μεταφέρθηκαν στην Γερμανία, το 1915, τάχα για ν’ αποκατασταθούν.


Αλλά, το 1924, οι Γερμανοί επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη μόνον την μία. (Έτσι αντιλαμβάνονται, άραγε, τα λογιστικά οι Γερμανοί;). Αλλά κι απ’ αυτήν που επέστρεψαν, οι Γερμανοί δεν έχασαν εντελώς. Έβγαλαν από την «μυΐγα, ξύγκι»: Έφτιαξαν αντίγραφο και στο Μουσείο της (ελληνικής) Περγάμου, τις εξέθεταν αντίκρυ-αντίκρυ και εισέπρατταν όλα αυτά τα χρόνια εισιτήρια.


Οι Τούρκοι απείλησαν με έξωση τους Γερμανούς αρχαιολόγους, που σκάβουν στην Χαττούσα Μ. Ασίας, σε περίπτωση που δεν επέστρεφε η Σφίγγα στην πατρίδα της. Κι οι Γερμανοί είχαν επενδύσει πολλά σε αυτήν την ανασκαφή. Άσε που το ρεζιλίκι θα ήταν μεγάλο.


Η επιστροφή της «Σφίγγας του Μπογάζ-κιοϊ» (όπως ανιστόρητα την λεν οι Τούρκοι, αφού Μπογάζ-κιοϊ δεν υφίστατο τότε, ούτε στα όνειρά τους) είναι μια χειρονομία φιλίας («καλής θελήσεως») της Γερμανίας προς την Τουρκία. Ερωτικό βλεφάρισμα. Σαν να λέει: «Οι Έλληνες δεν ξεχνούν και δεν υποτάσσονται, ρε γαμώτο. Τώρα άνοιξαν και τα παλιά τεφτέρια και βρήκαν κάτι ποσά που τους χρωστάω, άσ’ τα να πάνε. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.».


Η Σφίγγα της Χαττούσα θα επιστραφεί στις 28 Νοεμβρίου 2011, στα 25χρονα αφ’ ότου η UNESCO αναγνώρισε την πόλη ως «τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς». Την περίοδο 2008-2011 επιστράφηκαν στην Τουρκία συνολικά 3.260 ιστορικά έργα και μνημεία (που δεν ανήκουν βέβαια στον πολιτισμό της, αλλά σ’ αυτόν που με την βία κατέκτησε). Και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρ. Ντ. Ερντογάν - με καταγωγή, από το ελληνικό χωριό Ποταμιά Ριζούντος του Πόντου - τρίβει τα χέρια του.


Η Σφίγγα δεν είναι ιστορικά γνωστή για την. επιστροφή της, αλλά για την εκδίκησή της, δια μέσου αινιγμάτων, που καλείται κανείς να λύσει. Κι εδώ τα αινίγματα είναι πολλά. Και πρώτο απ’ όλα. γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν ζητούν πίσω τα κλοπιμαία και τα παρανόμως αφαιρεθέντα αρχαία κειμήλια, απ’ όλα τα μουσεία των «ισχυρών του κόσμου» (δανειστών ή τοκογλύφων, όπως θέλετε πείτε τους), να ξεγυμνωθούν, να ξεβρακωθούν και τότε να δούμε το ποιος χρωστάει σε ποιον, να τους καμαρώσει ο κόσμος με «τα καινούργια ρούχα του βασιλιά».


-Στην παρακάτω διεύθυνση δείτε την κλοπή των γλυπτών της Αφαίας Αίγινας από τους Γερμανούς, για τα οποία εισπράττουν εισιτήρια, εδώ και χρόνια: http://www.youtube.com/watch?v=544sPwrOzlQ&feature=player_embedded


-Οι Γερμανοί «κρατούν» - ανάμεσα σ’ άλλα - και μια ανάγλυφη εικόνα της βασίλισσας Νεφερτίτης. Την έχουν στο Νέο Μουσείο τους. Αυτήν, λένε, την έχουν. νόμιμα. Η Αίγυπτος έχει κατ’ επανάληψιν κάνει αιτήματα ζητώντας πίσω τον θησαυρό της. Αλλά οι Γερμανοί κωφεύουν και πάλι.


-Παράλληλα, και το Λούβρο, θα επιστρέψει στην Τουρκία μια κεραμεική πλάκα του 17ου αι., η οποία βρισκόταν στον τάφο του (μουσουλμάνου) σουλτάνου Σελίμ Β΄, ο οποίος ευρίσκετο στο προαύλιο της (χριστιανικής εκκλησίας) Αγ. Σοφίας!.. Η πλάκα είχε κλαπεί το 1895.


ΠΗΓΕΣ:
εφημ. «Ράντικαλ», πρακτ. ειδ. ΑΠΕ, ΜΠΕ.
Στις 29.6.2010 σ’ αυτήν την στήλη, είχα γράψει και ένα ακόμη σχετικό άρθρο, με τίτλο «Χρεωφυγία: Θα πληρώσει ποτέ η Γερμανία επί τέλους;». Δείτε το στο: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=57203


Πηγή।

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=70741

http://aioniaellinikipisti.blogspot.com/

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου