11 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ... EFSF...!ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ.

Αυτά γράφονταν πριν δύο ώρες!Τώρα τα πράγματα περιπλέκονται!...


Σλοβακία: Πολιτική κρίση με "φόντο" το EFSF


Το σχέδιο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ενδέχεται να εγκριθεί στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας, ωστόσο η πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Iveta Radicova.

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Σλοβακία δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει στη σημερινή ψηφοφορία την πρόταση για το EFSF, αλλά θα το στηρίξει σε μια επαναληπτική ψηφοφορία εφόσον η πρώτη ψηφοφορία αποτύχει και οδηγήσει στην κατάρρευση της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός Iveta Radicova  έχει ανακοινώσει ότι θα συνδέσει τη ψηφοφορία για το EFSF με ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση της.

Σε αυτό το πλαίσιο η συμφωνία για την ενίσχυση του EFSF θα μπορούσε να λάβει το πράσινο φως σε μια δεύτερη ψηφοφορία με την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση στο κοινοβούλιο συνεχίζεται αυτή την ώρα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η επαναληπτική ψηφοφορία για την επικύρωση των αλλαγών στο EFSF ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, εκτιμά βουλευτής του SaS, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Η επαναληπτική ψηφοφορία μάλλον θα γίνει αύριο  το απόγευμα, το νωρίτερο", δήλωσε ο Martin Poliacik, βουλευτής του κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύης (SaS).

Ανοιχτός σε διάλογο για τον EFSF ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Σλοβακία δήλωσε στο κοινοβούλιο πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση σε μία ενδεχόμενη ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης, ωστόσο δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο για την ενίσχυση του EFSF.

"Λέμε όχι στη δεξιά κυβέρνηση αλλά ναι στο EFSF ", δήλωσε ο Robert Fico, πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Smer.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Fico σημείωσε πως εάν η κυβέρνηση θέλει να συνδέσει την έγκριση του EFSF με την ψήφο εμπιστοσύνης στο υπουργικό συμβούλιο το Smer θα ψηφίσει κατά και των δύο στην κοινή ψηφοφορία.

Ο Fico τόνισε πως τον Αύγουστο πρόσφερε την ευκαιρία στον κυβερνητικό συνασπισμό να πραγματοποιήσει διάλογο με όλα τα κόμματα για την στήριξη του σχεδίου για το EFSF αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε.

"Το Smer ανυπομονεί να μάθει τι έχουν να προσφέρουν να κυβερνητικά κόμματα έπειτα από τη σημερινή απόρριψη", συμπλήρωσε ο Fico. "Το Smer είναι έτοιμο για αυτή τη συζήτηση".



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου