22 Δεκεμβρίου 2011

H άρνηση τη γενοκτονίας των Αρμενίων θα θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Γαλλία: Eγκρίθηκε νομοσχέδιο για τη γενοκτονία των Αρμενίων από την εθνοσυνέλευση
Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε νομοσχέδιο, το οποίο καθιστά έγκλημα την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, απειλώντας τις ήδη εύθραυστες διπλωματικές σχέσεις Γαλλίας και Τουρκίας. 
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου και απομένει η τελική έγκριση της Γερουσίας, ώστε να μετουσιωθεί σε νόμο. 
Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, η άρνηση τη γενοκτονίας θα θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και έγκλημα πολέμου από τη γαλλική νομοθεσία, η οποία προβλέπει ποινές φυλάκισης έως ένα έτος και πρόστιμο 45 χιλιάδων ευρώ. 
Η άρνηση θεωρείται ήδη παράνομη
σε χώρες όπως Σλοβακία και Ελβετία, ενώ αντίθετα στην Τουρκία απαγορεύεται ο χαρακτηρισμός των δολοφονιών Αρμενίων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως γενοκτονία. 

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε ότι ελπίζει πως η Γαλλία δε θα θυσιάσει τη μακραίωνη φιλία των δύο χωρών για χάρη μικροπολιτικών υπολογισμών.


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Αλλα λέει ο κος Αμπτουλλάχ Γκιούλ και άλλα ο κος Ερτογκαν πού απειλεί την Γαλλία ότι θα πάρει δραστικά μέσα εναντίο της. Την κατηγορεί σαν χώρα ρατσισμού και ξενοφοβίας. "M. Erdogan a fustigé une "politique (de la France) fondée sur le racisme, la discrimination et la xénophobie".Θα ήταν καλά ο κος Ερτογκάν να μαζέψει τούς χιλιάδες τούρκους μετανάστες του εδώ πού κλέβουν συστηματικά το δημόσιο δηλώντας ψευδώς ότι είναι άνεργοι, πολύτεκνοι, πολιτικοί πρόσφυγες και ένα σωρό (πέρυσι αποκαλύφθηκε όλοκληρο σύστημα απάτης και να τούς κάνει ότι θέλει. Ανδρειανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή