18 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Η "εκδίκηση" του Αλφειού - Πνίγονται κοπάδια - Καταστρέφονται περιουσίες (photos & video) (Νεότερη ενημέρωση 12:04)


Ηλεία: Η "εκδίκηση" του Αλφειού - Πνίγονται κοπάδια - Καταστρέφονται περιουσίες (photos & video) (Νεότερη ενημέρωση 12:04)

  • 18/01/2013 - 05:47
alfeiosfouskomenos1a.JPG
alfeios1.JPG
alfeios1.JPG
floka
alfeiospl
provata1
plimmiraa
plpanor
plimalf
plimalf1
plimalf2
plimalf3
plimalf4

Κατηγορία

Πηγή

ilialive.gr
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Ηλεία και κυρίως στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μετά την ξαφνική άνοδο της στάθμης στον ποταμό Αλφειό, μετά από χθες το μεσημέρι.
Κυρίως οι αντιδήμαρχοι Δήμος Φωτεινόπουλος και Γιάννης Δάγκαρης ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη στάθμη του ποταμού σε επικίνδυνα σημεία, ώστε να σημάνει συναγερμός στην περίπτωση που ο ποταμός δείξει τάσεις υπερχείλισης πέρα από τα αναχώματα.

Χθες το βράδυ σε επικοινωνία που είχαμε στο ilialive.gr με τους δύο αντιδημάρχους πληροφορηθήκαμε πως στα Καλυβάκια πλησιάζει στα αναχώματα και ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού, ενώ σαφή εικόνα θα υπάρξει με το πρώτο φως της ημέρας, οπότε και θα έχουμε νεότερη ενημέρωση.

Χθες το μεσημέρι στο ύψος του Πύργου, η ροή του ποταμού ήταν μεγάλη και η στάθμη ανέβηκε επικίνδυνα καλύπτοντας μεγάλες επιφάνειες μέσα στην κοίτη.

Αιτία της εικόνας αυτής στον ποταμό Αλφειό, φαίνεται πως είναι οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Αρκαδίας και στο τμήμα που πηγάζει και διαρρέει ο ποταμός. Το ποτάμι φούσκωσε λοιπόν και πλέον απειλούνται παραποτάμιες εκτάσεις τουλάχιστον έως το φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα.

Μάλιστα ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, που θα επηρεάσουν  την κατάσταση σε χαμηλότερες περιοχές. Ο φόβος των πλημμυρών είναι κάτι παραπάνω από ορατός κάτι που όλοι απεύχονται.

Νεοτερη ενημέρωση 8:32

Το πρώτο φως της ημέρας φανερώνει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της Κρέστενας και της Αρχαίας Ολυμπίας στις παραποτάμιες περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr, κατολισθήσεις και έντονες λασποροές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι. Κυρίως στον παραποτάμιο δρόμο Πλουτοχωρίου - Σέκουλα σε αρκετά σημεία και στον κεντρικό δρόμο Κρεστένων - Ανδρίτσαινας.

Συνεργεία του δήμου από νωρίς το πρωί εργάστηκαν εντατικά για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία. Στα Καλυβάκια έχει σημάνει συναγερμός καθώς η στάθμη του Αλφειού βρίσκεται σε οριακό σημείο και ανεβαίνει.

Οι πρώτες εικόνες που έχουμε στη διάθεσή μας είναι απο την περιοχή των Άσπρων Σπιτιών όπου ο συνδυασμός Ερυμάνθου και Αλφειού είναι καταστροφικός για τους αγρότες της περιοχής αφού όλα έχουν καλυφθεί απο τεράστιες ποσότητες νερού και λάσπης.

Νεότερη ενημέρωση 09:30

Έχουν κληθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στην πλευρά των Καλυβακίων, Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δήμαρχος Ανδρίτσαινα - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος έχει ζητήσει και την ΕΜΑΚ να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Από την άλλη πλευρά στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε αρκετά χωρία. Αναφορές για κατολισθήσεις και στον τούνελ Εκεχειρία, όπου το πρωί σημειώθηκε ατύχημα με υλικές ζημιές.

Πληροφορίες και για την περιοχή του Φλόκα όπου υπερχείλισε  η κεντρική αρδευτική διώρυγα του Αλφειού.

Νεότερη ενημέρωση 09:43

Πληροφορίες πως ο Αλφειός εχει φτάσει στα όρια του, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, και στην περιοχή της Αλφειούσας και με βάση τις ίδιες πηγές έχουν εγκλωβιστεί κοπάδια με πρόβατα.

Νεότερη ενημέρωση 10:27

Πνίγονται κοπάδια με πρόβατα στην Αλφειούσα. Καλλιεργήσιμες εκτάσεις βρίσκονται κάτω από το νερό.

Την κατάσταση έχει επιδεινώσει σημαντικά τόσο ο Ερύμανθος, όσο και ο Ενιπέας, όπου στην περίπτωση του Ενιπέα, σύμφωνα με πληροφορίες, κινδυνεύει ξανά το σπίτι της οικογενείας που είχε γίνει διάσωση στις μεγάλες πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου του 2012.

Νεότερη ενημέρωση 11:26

Στα Καλυβάκια τα νερά του ποταμού έχουν καλύψει τον δρόμο!

Nεότερη ενημέρωση 12:04

Η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο δρόμο των Καλυβακίων λόγω της υπερχείληδης του Αλφειού.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανάρτηση.

Video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου