15 Απριλίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ <ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ>


Εφημερίδες: Οι θέσεις Δημητριάδη , οι εξομολογήσεις Αναστασιάδη


Οι θέσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το πώς βλέπει τη συνεργασία του με την Κυβέρνηση, οι εξομολογήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στη Βουλή είναι μερικά απο τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα τον Τύπο



Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter

Οι θέσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη για το πώς βλέπει τη συνεργασία του με την Κυβέρνηση, τα πρακτικά της συνεδρίας της Βουλής κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περιγράφει τα όσα έγιναν στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου, οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο θέμα του φυσικού αερίου και οι απόψεις του τέως Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή για το κούρεμα των καταθέσεων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα.
Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εφάτσιησα τα χέρια μου στο τραπέζι και σηκώθηκα να φύγω» αναφέρεται στα πρακτικά της κλειστής συνεδρίας της Βουλής όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις δραματικές ώρες της ολονύκτιας συνεδρίας του Eurogroup στις 15 Μαρτίου, που αποφασίστηκε το κούρεμα των καταθέσεων και τη σύγκρουσή του με την Κριστίν Λαγκάρντ. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Ελληνας σε συνέντευξή του δηλώνει πως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην προπώληση φυσικού αερίου εάν δεν κλείσουμε συμφωνία για το τερματικό. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Πέτρο Πετρίδη αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια και ο κατάλογος των δικαιούχων δωρεάν περίθαλψης, μπαίνουν υψηλότερα τέλη για τους μη δικαιούχους και επιβάλλονται τέλη σε φάρμακα και αναλύσεις.
«Η Σημερινή» με τίτλο «Καυτοί φάκελοι για δάνεια της Λαϊκής» αναφέρει πως ογκωδέστατη νομική έρευνα που αφορά στην παραχώρηση προβληματικών δανείων ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έδωσε η Λαϊκή Τράπεζα με ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους και τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί, ακόμη βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Αλλού γράφει πως ο τέως Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα πως δεν έγινε λεπτομερής ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα νομοσχέδια που ο ίδιος έγινε οδηγίες νε ετοιμαστούν και ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως δεν υπάρχει πιο ανόητη ιδέα από το κούρεμα. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως «σχεδιάζουν να μας εκβιάσουν στο Κυπριακό».
«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Απαιτώ σεβασμό της Κεντρικής» αναφέρει πως σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης δηλώνει πως η Κεντρική Τράπεζα και ο Διοικητής της είναι πάντα έτοιμοι να συνεργαστούν με την Κυβέρνηση και τη Βουλή και να ανταποκριθούν σε κάθε κάλεσμα συνεργασίας και συντονισμού για το καλό του τόπου. Παράλληλα γράφει πως αυτό πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο πλήρους σεβασμού της ανεξαρτησίας της Κεντρικής. Αλλού αναφέρεται σε υπόγειες μάχες για έλεγχο του αερίου με θύμα την Κύπρο. Εξάλλου, αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρη Συλλούρη περί μεθοδεύσεων για τερματισμό της έρευνας της Βουλής για την εκροή καταθέσεων.
Η «Χαραυγή» με τίτλο «4 προτάσεις από το ΑΚΕΛ» αναφέρεται σε τέσσερις πολύ σημαντικές προτάσεις νόμου προκειμένου να απαμβλυνθεί το τεράστιο οικονομικό βάρος που επιφορτίζεται το τελευταίο διάστημα ο Κύπριος πολίτης κατέθεσε ή και θα καταθέσει εντός των επόμενων δυο βδομάδων το ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει πως στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τεθεί αυτή την εβδομάδα το προτεινόμενο ψήφισμα για την έκθεση προόδου για την Τουρκία με ήξεις αφίξεις, θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία για την Κύπρο. Αλλού αναφέρει πως το ΑΚΕΛ εισηγείται ειδική σύνοδο της Βουλής για το Μνημόνιο.
Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” με τίτλο «Τα ορφανά της Ηλιος θύματα του κουρέματος» αναφέρεται στο κούρεμα των αποζημιώσεων που δόθηκαν στα ορφανά που άφησε πίσω της η τραγωδία με την πτώση του αεροπλάνου της εταιρείας Ηλιος στις 14 Αυγούστου 2005. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως η επιστροφή στη λίρα δεν αποτελεί εύκολη επιλογή. Σε άλλο θέμα γράφει πως υπήρξαν ενδείξεις για το bail-in που αποφασίστηκε και πως έπρεπε να είχαμε δει πως κάτι τέτοιο θα ερχόταν. 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή» με τίτλο «Η φουρτούνα κόπασε, τώρα κυβερνήστε» αναφέρει πως μετά την πολιτική έγκριση του Μνημονίου η Κυβέρνηση οφείλει να ανασυνταχθεί, προωθώντας  την ενότητα, τις μεταρρυθμίσεις και την κάθαρση. Αλλού αναφέρει πως το Υπουργείο Ενέργειας προχωρεί με την πρόσληψη ειδικών εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα συμβάλουν στην προσπάθεια για διαμόρφωση του πλαισίου στρατηγικής της ΚΔ για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Αλλού αναφέρει πως άρχισε και αστυνομική έρευνα για τον Πρόεδρο της ΔΕΦΑ.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φεύγει ο Διοικητής» αναφέρεται σε «ναι» του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη σε πρόταση του ΔΝΤ να ενταχθεί στο δυναμικό του. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος αναφέρει πως στόχος είναι η διάλυση της Τράπεζας Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει πως Πανίκος Δημητριάδης και Βάσος Σιαρλή γνώριζαν για το “resolution” και το “bail in” από τον Ιανουάριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου