07 Απριλίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΙΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΦΩΝΗ


ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΙΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΦΩΝΗ

http://i16.tinypic.com/4qgvf43.jpg

Ο Στέλιος Καζαντζίδης η μεγαλύτερη και αυθεντικότερη ίσως λαϊκή φωνή που γνώρισε αυτός ο τόπος, γεννήθηκε την 29 Αυγούστου 1931 στη Νέα Ιωνία Αθηνών στην οδό Αλαείας 33. Γιος του Χαράλαμπου Καζαντζίδη, ενός χτίστη στο επάγγελμα, ποντιακής καταγωγής, και της Γεθσημανής μιας προσφυγοπούλας από τα μέρη της Τουρκίας. Ο πατέρας του ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής Τροφοδότησης Ανταρτών (ΕΤΑ) και του ΕΛΑΣ κατά τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης. Λίγο μετά τη γερμανική κατοχή, ο πατέρας του αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Μπέλλες και αργότερα στο Κιλκίς. Λόγω των αριστερών του πεποιθήσεων αλλά και της δράσης του την περίοδο της κατοχής, η οικογένεια υπέστη άγριο κυνηγητό ενώ μετά από πολλές περιπλανήσεις επέστρεψε το 1945 στη Ν. Ιωνία.

Τη χρονιά αυτή ο πατέρας του Στέλιου, Χαράλαμπος, φεύγει από τη ζωή και όλα αλλάζουν. Ο 13χρονος Στέλιος αναγκάζετε να κάνει πολλές και σκληρές δουλειές για να εξασφαλίσει το μεροκάματο και να ενισχύσει την μητέρα του και τον μικρό του αδελφό, Στάθη. Δουλεύει σε εργοστάσια, υφαντουργεία, σαν αχθοφόρος, σαν καστανάς, σαν οικοδόμος, πουλάει τσιγάρα και κρύο νερό σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Η εφηβεία του σίγουρα δεν ήταν «ονειρεμένη». 

Η μεγάλη αλλαγή στην ζωή του ξεκίνησε περίπου το 1950, όταν εργαζόταν ως εργάτης σε ένα εργοστάσιο στον Περισσό. Το αφεντικό του τον άκουσε να τραγουδά την ώρα της δουλειάς, μαγεύτηκε από την φωνή του και του χάρισε μια κιθάρα. Από εκείνη τη μέρα και μετά, η κιθάρα έγινε «προέκταση» των χεριών του δεν την άφηνε σχεδόν ποτέ και πρώτος του δάσκαλος ήταν ο Στέλιος Χρυσίνης, ένας τυφλός συνθέτης. Η ενασχόληση του με την μουσική και το τραγούδι οδήγησαν ένα γείτονα του ταβερνιάρη, στην απόφαση να τον προσλάβει για να τραγουδάει στην ταβέρνα με αμοιβή ένα πιάτο φαί.

Οι επαγγελματικές εμφανίσεις του σε ταβέρνες και οι φωνητικές του ικανότητες, είχαν αρχίσει να δημιουργούν αίσθηση στους μουσικούς κύκλους. Έτσι το 1952 ο Στέλιος κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο με ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα. Το τραγούδι αυτό έφερε τον τίτλο "Για μπάνιο πάω". Ήταν ένα τραγούδι γραμμένο για τον καύσωνα που επικρατούσε εκείνο το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα. Ο δίσκος δεν πούλησε και η καριέρα του Στέλιου Καζαντζίδη θα έσβηνε πριν καλά καλά αρχίσει. Υπήρχε όμως κάποιος που πίστευε πολύ στις δυνατότητες της φωνής του Καζαντζίδη και αυτός δεν ήταν άλλος από τον συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου. Το τραγούδι του «Οι βαλίτσες» γίνεται μεγάλη επιτυχία και το φαινόμενο Καζαντζίδης αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και η άνοδος του Καζαντζίδη ήταν συνεχής και εντυπωσιακή. Εμφανίζεται στα πλέον γνωστά νυχτερινά κέντρα της εποχής, πολύ συνθέτες του γράφουν τραγούδια, ενώ είναι ξεκάθαρη η έφεση του στα τραγούδια του πόνου. Για περίπου τρία χρόνια ο Καζαντζίδης γνωρίζει τεράστια επιτυχία τόσο δισκογραφική όσο και στα μαγαζιά που εμφανιζόταν. Την τριετία 1953-1956, τον συνοδεύουν στους δίσκους και στα κέντρα, η Ρένα Στάμου, η Βιολέτα, η Μαίρη Γρίλλη και η Καίτη Γκρέυ μία από τις γυναίκες της ζωής του.



Η γνωριμία τους η συνεργασίας του και ο αρραβώνας τους απέφεραν ένα μεγάλο σουξέ της εποχής, το «Απόψε Φίλα με» του Μανώλη Χιώτη, ένα ντουέτο των δυο τους που άφησε εποχή στην ελληνική μουσική και σηματοδότησε τον χωρισμό τους.  Η περίοδος από το 1957 έως το 1965, αποτελεί μία από τις πιο παραγωγικές περιόδους στην ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη. Γνωρίζεται με την Μαρινέλλα στη Θεσσαλονίκη και σμίγουν τόσο στη ζωή όσο και στο τραγούδι, (παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1964 χώρισαν το 1966) συνθέτοντας ένα από τα σημαντικότερα δίδυμα της ελληνικής μουσικής. Την περίοδο αυτή συνεργάστηκαν και έκαναν μεγάλες επιτυχίες με κορυφαίους συνθέτες (Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Καλδάρας, Χιώτης, Θεοδωράκης, Λοϊζος, Χατζιδάκης, Ξαρχάκος, Λεοντής και άλλους), ενώ εμφανίστηκαν με τεράστια επιτυχία στα μεγαλύτερα λαϊκά κέντρα της εποχής. 
Καζαντζίδης - Μαρινέλλα
Καζαντζίδης - Μαρινέλλα
Το 1959 ο Καζαντζίδης βρίσκεται στα δικαστήρια με την δισκογραφική εταιρεία COLUMBIA, με αφορμή τις, μεγάλου μεγέθους, πωλήσεις του τραγουδιού "Μαντουμπάλα" πωλήσεις ρεκόρ, που την εποχή εκείνη αγγίξανε τις 100.000. Στην άλλη όψη του ίδιου δίσκου, περιλαμβάνεται το "Δυο πόρτες έχει η ζωή", σε μουσική του ίδιου του Καζαντζίδη. Παρά τις χωρίς προηγούμενο πωλήσεις και τη στιγμή που η εταιρεία έβγαζε εκατομμύρια από το συγκεκριμένο δισκάκι, ο ίδιος ο τραγουδιστής πήρε λιγότερες από 1000 δραχμές. Αυτό συνέβη καθώς οι τραγουδιστές τότε πληρώνονταν ένα εφάπαξ ποσό για τον κάθε δίσκο και δεν λάμβαναν ποσοστά από τις πωλήσεις. Ο Καζαντζίδης δικαιώνεται και ανοίγει το δρόμο για τους υπόλοιπους τραγουδιστές, αφού πρώτος αυτός διεκδίκησε για τον κλάδο του ποσοστά και η προσπάθεια του είχε θετικό αποτέλεσμα.

Τον Οκτώβρη του 1965, Καζαντζίδης, Μαρινέλλα και ο Μανώλης Αγγελόπουλος προετοιμάζουν συναυλίες, που τελικά δε θα πραγματοποιηθούν, αφού λίγους μήνες αργότερα ο Καζαντζίδης πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις σε κέντρα. Αιτία είναι η αποστροφή του για την κατάσταση που επικρατούσε στα νυχτερινά κέντρα. Χαρακτηριστικά η Μαρινέλλα αναφέρει πως μόνον στο μαγαζί που ο Καζαντζίδης δούλευε απαγορευόταν (από τον ίδιο φυσικά) οι τραγουδίστριες να κάθονται στα τραπέζια των εύρωστων οικονομικά πελατών. 

Το 1969 αποφασίζει να αποσυρθεί για περίπου 2 χρόνια από την δισκογραφία. Τότε είναι που κάνει και την προσπάθεια να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, την "STANDAR" αλλά τα κατεστημένα συμφέροντα και η λογοκρισία στα χρόνια της Χούντας των Συνταγματαρχών δεν τον αφήνουν. Την ίδια μοίρα είχαν και οι όποιες άλλες επιχειρηματικές κινήσεις, όπως η εκτροφή βατράχων, το ούζο "Υπάρχω" που κυκλοφόρησε αργότερα κτλ.
Καζαντζίδης - Θεοδωράκης - Μαρινέλλα
Καζαντζίδης - Θεοδωράκης - Μαρινέλλα
Το 1973 δισκογραφεί με τον Άκη Πάνου τον δίσκο «Η ζωή μου όλη», το ομώνυμο τραγούδι εκτός από τεράστια επιτυχία, αποτέλεσε και το αγαπημένο του τραγούδι, όπως ο ίδιος ο Καζαντζίδης δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία το 1982, «Η Ζωή μου όλη, του Άκη Πάνου, με εκφράζει όσο κανένα άλλο. Είναι ένα πολύ μεγάλο τραγούδι και ένα από τα καλύτερα κοστούμια μου». Στα τέλη του 1975 έρχεται ο δίσκος "Υπάρχω" σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Πυθαγόρα, μια δουλειά, που αποτέλεσε και την δουλειά αποχώρησης του Στέλιου από τη δισκογραφία για δώδεκα χρόνια. 

Το 1987 ο Στέλιος Καζαντζίδης επιστρέφει στη δισκογραφία με το δίσκο (τον τελευταίο στη MINOS) "Ο δρόμος της επιστροφής". Ακολουθεί ο δίσκος "Ελεύθερος" στην Polygram. Οι δίσκοι του γίνονται χρυσοί και πλατινένιοι κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων. 


Ο δεύτερος και τελευταίος γάμος του Στέλιου ήταν με τη Βάσω Κολοβού, τον Απρίλιο του 1982, η οποία στάθηκε πλάι του μέχρι το τέλος της ζωής του. Μεγάλη αδυναμία του Στέλιου Καζαντζίδη αποτελούσαν η θάλασσα και το ψάρεμα. Καημός του ήταν να αποκτήσει μια δικιά του βάρκα και το κατόρθωσε. Αδυναμία όμως είχε και στη μητέρα του, την κυρία Γεθσημανή, η οποία είχε σαν τελευταία επιθυμία της να βάλει ο Στέλιος τη φωτογραφία της στο δίσκο του. Η επιθυμία της εκπληρώθηκε και ο δίσκος «Ελεύθερος» αφιερώθηκε σε εκείνη. Το τελευταίο τραγούδι που ερμηνεύει λίγους μήνες πριν εισαχθεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (με καρκινώματα στον εγκέφαλο) είναι το "Έρχονται χρόνια δύσκολα" και το δίσκο αυτό, που ήταν και το κύκνειο άσμα του καλλιτέχνη, τον προλογίζει απευθύνοντας χαιρετισμό στους θαυμαστές του.
Άκης Πάνου - Καζαντζίδης
Άκης Πάνου - Καζαντζίδης
Ο τεράστιος αυτός καλλιτέχνης, ο άνθρωπος που για πενήντα χρόνια διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η «φωνή της Ελλάδας» έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο την 14 Σεπτεμβρίου 2001. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, τραγούδησε δημιουργίες μεγάλων συνθετών (Άκης Πάνου, Απόστολος Καλδάρας, Μανώλης Χιώτης, Μίκης Θεοδωράκης, Θοδωρής Δερβενιώτης, Χρήστος Λεοντής, Τάκης Σούκας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μπάμπης Μπακάλης, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Μητσάκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοΐζος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζαμπέτας κα) και στιχουργών (Κώστας Βίρβος, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Τάσος Λειβαδίτης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας κα). 


Ο Στέλιος Καζαντζίδης, αποτελούσε και πάντα θα αποτελεί έναν λαϊκό ερμηνευτή, που αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές μας και τραγουδήθηκε όσο λίγοι, ενώ τα τραγούδια του είναι μέρος της πολιτισμικής μας παράδοσης και κληρονομιάς. Ο Στέλιος, κατάφερε να εκφράσει όλες τις αγωνίες και τις ελπίδες του λαού μας, ενώ τα φωνητικά του χαρίσματα κατάφεραν και ακόμη καταφέρνουν να μας κάνουν να κλάψουμε, να γελάσουμε, να πονέσουμε και να χαρούμε. Ο Καζαντζίδης ήταν είναι και θα είναι ένας θρύλος αλλά πάνω απ’ όλα ένας αγνός λαϊκός καλλιτέχνης. 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ-ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 

1. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ (ODEON 1964)
2. ΤΗΕ VOICE OF STELIOS KAZANTZIDIS (NINA 1965)
3. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Νο2 (COLUMBIA 1965)
4. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ (ODEON 1965)
5. ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (ODEON 1965)
6. ΚΑΤΑΧΝΙΑ (Χρ. Λεοντή-Κ. Βίρβου) (ODEON 1965)
7. ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ (ΝΙΝΑ 1967)
8. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ (PHILIPS 1968)
9. KAZANTZΙΔΗΣ 1968 (ODEON 1968)
10. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ 1968 (ODEON 1968)
11. ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΚΙ ΑΡΑΧΝΕΣ (ODEON 1969)
12. SING GREEK SONGS (NINA 1970)
13. ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ (MINOS 1970)
14. Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΜΟΥ (MINOS 1970)
15. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ (SONORA 1970)
16. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Νο3 (REGAL 1971)
17. ΣΤΙΓΜΕΣ (ODEON 1971)
18. ΓΥΡΙΣΜΟΣ (MINOS 1972)
19. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Νο4 (REGAL 1972)
20. ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (MINOS 1973)
21. ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΪ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (ODEON 1973)
22. Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ (MINOS 1974)
23. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Νο5 (REGAL 1974)
24. ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ (ΜΙΝΟS 1974)
25. Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ (COLUMBIA 1975)
26. ΥΠΑΡΧΩ (MINOS 1975)
27. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Νο6 (REGAL 1976)
28. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Νο7 (REGAL 1976)
29. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΚΟΣΜΟΙ (MINOS 1977)
30. Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (REGAL 1977)
31. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ Νο8 (REGAL 1977)
32. 14 ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ (COLUMBIA 1978)
33. 14 ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Νο2 (COLUMBIA 1978)
34. ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ (PHILIPS 1978)
35. Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΒΙΡΒΟ (ODEON 1978)
36. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Νο1 (STANDARD 1978)
37. ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Νο2 (STANDARD 1979)
38. Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ (REGAL 1980)
39. ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ODEON 1980)
40. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ 1953-1960 (REGAL 1981)
41. ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ 1961-1963 (REGAL 1981)
42. 15 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ (MINOS 1982)
43. Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΠΑΚΑΛΗ (ODEON 1982)
44. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ 1982 (COLUMBIA 1982)
45. ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ 33 ΣΤΡΟΦΕΣ (REGAL 1984)
46. Ο ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΣΙΤΣΑΝΗ (COLUMBIA 1984)
47. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Νο1 1952-1963 (COLUMBIA 1985)
48. ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΦΥΓΕ (MINOS 1985)
49. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Νο2 1952-1963 (MINOS 1986)
50. Ο ΔΡΟΜOΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (MINOS 1987)
51. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (POLYDOR 1988)
52. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ (κασετίνα με 10 δίσκους) (COLUMBIA 1988)
53. ΤΩΡΑ (MINOS 1988)
54. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ (MINOS 1988)
55. Ο, ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ (ΜΒΙ 1989)
56. ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ 33 ΣΤΡΟΦΕΣ (MINOS 1990)
57. ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ (COLUMBIA 1991)
58. ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ (ΜΒΙ 1991)
59. ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΜΒΙ 1991)
60. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ 1991 (MINOS 1991)
61. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ 1991 Νο2 (ΜΙΝΟS 1991)
62. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ/ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (MINOS 1992)
63. ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ (ΜΒΙ 1992)
64. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ (MINOS 1993)
65. ΕΝΑ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΑΡΑ - ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (ΜΒΙ 1993)
66. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ (PHILIPS 1993)
67. ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΣΙΤΣΑΝΗ 10: ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ (COLUMBIA 1994)
68. ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ (ΜΒΙ 1994)
69. ΤΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΗΣ ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ 4 (MINOS 1994)
70. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ (MERCURY 1995)
71. ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ (ΜΒΙ 1995)
72. ΑΦΙΕΡΩΜΑ (ΜΒΙ 1996)
73. ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Νο1 (ΜΒΙ 1996)
74. ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Νο2 (ΜΒΙ 1996)
75. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 45 ΣΤΡΟΦΕΣ (ΑΜ 1996)
76. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 1960-1968 (MERCURY 1996)
77. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 45 ΣΤΡΟΦΕΣ (ΕΜΙ 1996)
78. 12 ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ (ΑΜ 1997)
79. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 45 ΣΤΡΟΦΕΣ Νο2 (ΕΜΙ 1997)
80. ΤΡΑΓΟΥΔΩ (ΜΒΙ 1997)
81. ΤΑ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ (ΑΜ 1998)
82. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 45 ΣΤΡΟΦΕΣ Νο3 (ΕΜΙ 2000)
83. ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ (ΜΒΙ 2000)
84. Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (κασετίνα 10 CD) (MBI 2000)
85. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ (ΜΒΙ 2000) 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
1. ΡΕΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ (COLUMBIA 1961)
2. ΔΗΜΟΤΙΚΑ Νο1 (COLUMBIA 1963)
3. ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Νο1 (COLUMBIA 1963)
4. ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ Νο1 (ODEON 1964)
5. ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (COLUMBIA 1964)
6. ΡΕΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ No2 (COLUMBIA 1964)
7. ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ: ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ (COLUMBIA 1965)
8. ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (COLUMBIA 1965)
9. ΡΕΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ Νο3 (COLUMBIA 1965)
10. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΞΕΝΗΤΙΑΣ (ODEON 1965)
11. ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (GRECOPHON 1967)
12. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ-ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ-ΚΑΙΤΗ ΓΚΡΕΫ (SONORA 1970)
13. ΑΛΗΘΕΙΕΣ (ODEON 1974)
14. ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Νο3 (REGAL 1975)
15. ΠΟΛΙΤΕΙΑ (COLUMBIA 1976)
16. ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑ (ROMA 1982)
17. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ: 30 ΧΡΟΝΙΑ (REGAL 1984)
18. Ο ΛΑΪΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (REGAL 1985)
19. Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ (PHILIPS 1985)
20. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ/ΟΡΦΕΑ (PHILIPS 1985)
21. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΜΑΖΙ (REGAL 1987)
22. Ο Γ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ (MINOS 1988)
23. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Νο1 (ΕΜΙ 1990)
24. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΕΜΙ 1993)
25. ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΛΙΩΝΟΥΝ (ΑΜ 1992)
26. ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΑ (ΑΜ 1992)
27. ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ (ΕΜΙ 1993)
28. O ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ (WEA 1993)
29. ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (ΜΒΙ 1993)
30. ΑΠΟΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ (ΜΒΙ 1994)
31. ΣΥΝΑΠΑΝΤΕΜΑΝ (ΜΒΙ 1994)
32. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ 2000 (WEA 1995)
33. ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ (VASIPAP 1997)
34. ΠΑΤΡΙΔΑ Μ' ΑΡΑΕΥΩ 'ΣΕ (ΜΒΙ 1997)
Φωτογραφία: tora mazisas o nikos amarantos sto www.artfmradio.com
  
ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 21.00 ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ ΣΤΟ   www.artfmradio.com                                            
                                                   




  

  

  



1 σχόλιο: