14 Μαΐου 2013

Προς ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο όλες οι κοινότητες


Προς ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο όλες οι κοινότητες

Σάρκα και οστά φαίνεται να παίρνει ο σχεδιασμός για παροχή ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σήμερα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Εμπορίου η οποία εξέτασε εκ νέου τη δυνατότητα δημιουργίας Ελεύθερης Ζώνης Διαδικτύου στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός, όπως είπε, ότι το θέμα που θέτει εδώ και καιρό η Επιτροπή για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλα τα νοικοκυριά και τους πολίτες «φαίνεται ότι άρχισε να υλοποιείται και να παίρνει σάρκα και οστά».

Όπως ανέφερε, «υπάρχει επιτέλους η δυνατότητα το κάθε κυπριακό νοικοκυριό, ο κάθε ένας, να έχει ελεύθερη πρόσβαση και σε κατοπινότερο στάδιο να υπάρξει και δωρεάν πρόσβαση μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές».

Σημείωσε ότι η Επιτροπή Εμπορίου θα κάνει ότι είναι δυνατό έτσι ώστε αυτό το κοινωνικό αγαθό να παρέχεται χωρίς προβλήματα, χωρίς κωλύματα και δυσκολίες στον κάθε Κύπριο πολίτη.

Πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή η Επιτροπή κάλεσε και τους παρόχους ευρυζωνικών υπηρεσιών διαδικτύου, να επαναφέρουν το διαδίκτυο σε όσους λόγω των οικονομικών δυσκολιών υποχρεώθηκαν να το διακόψουν, «καταβάλλοντας οι ίδιοι το κόστος που απαιτείται για άνεργους και για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα υπενθύμισε ότι πρόκειται για την τρίτη φορά που τίθεται το θέμα στην Επιτροπή και έκανε λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ του αρμόδιου Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

«Πρέπει οπωσδήποτε τα Υπουργεία να συντονιστούν μεταξύ τους γιατί σήμερα η εικόνα που είχαν βγάλει στην Επιτροπή είναι ότι δυο διαφορετικά Υπουργεία, δύο διαφορετικοί θεσμοί είχαν δύο διαφορετικές απόψεις στο ίδιο θέμα» πρόσθεσε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης είπε ότι ήδη υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία σε συνεργασία των υπηρεσιών του κράτους μαζί με την Ένωση Κοινοτήτων, με στόχο όλες οι κοινότητες της Κύπρου να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν προς τους κατοίκους των κοινοτήτων δωρεάν χρήση του διαδικτύου.

«Είναι μια προσπάθεια που είναι στα σκαριά και ελπίζουμε ότι σύντομα θα καρποφορήσει» ανέφερε, προσθέτοντας πως παράλληλα εξετάζεται σε συνεργασία με τους Δήμους η δυνατότητα να υπάρξουν περιοχές εντός των Δήμων, όπως παραλίες και πλατείες, όπου θα παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στους παρευρισκόμενους.

«Είναι μια καλή αρχή και θα αναμένουμε τις υπόλοιπες πληροφορίες σε 15 μέρες όταν θα τοποθετηθούν και πάροχοι, οι οποίοι εκ πρώτης όψεως δεν είναι αρνητικοί σε αυτά τα δύο σχέδια» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου