20 Μαΐου 2013

Στο κελί Ισπανός τραπεζίτης. Εμείς τι κάνουμε;


Miguel-Blesa_17-5-2013_319x240

Στο κελί Ισπανός τραπεζίτης. Εμείς τι κάνουμε;


Την πρώτη νύκτα στο κελί πέρασε χθες το βράδυ o πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας Caja Madrid , για ευθύνες στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέας.  Ο 65χρονος,  είναι ο  πρώτος μεγαλο τραπεζίτης της Ισπανίας  που συλλαμβάνεται για τις ευθύνες του στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Στην Κύπρο τι γίνεται; Διορίστηκε μια διερευνητική Επιτροπή για να βρει τα αίτια της τραγωδίας. Τώρα αν θα χρησιμεύσου κάπου, αν θα αξιοποιηθούν σαν τεκμήρια,  αυτό είναι  άγνωστο..
Μην ξεχνάμε και τα ως τώρα δείγματα, σε αντίθεση με την Ισπανία  που άρχισαν να οδηγούν τους υπεύθυνους στην φυλακή, εμείς  τους μετρημένους στα δάκτυλα υπεύθυνους για την κατάρρευση της οικονομίας μας τους αποζημιώσαμε για να φύγουν..
Και σαν να μην έφτανε αυτό, σαν γνήσια δημοκρατία της μπανανίας τους δίνουμε και βήμα για να μας πουν τα δικά τους, ενώ την ίδια στιγμή οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να επωφελούνται από την κατάσταση μας .
Π.χ  ξεπουλήσαμε σε τιμή ευκαιρίας τα υποκαταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών , που στο κοντινό παρελθόν η πώληση τους θα μπορούσε να είχε δώσει λύσεις στα σημερινά οικονομικά προβλήματα, τόσο του τραπεζικού όσο και του κρατικό τομέα.
Ποιοι άραγε επωφελήθηκαν από αυτό; Η και τόσες άλλες χρυσές ευκαιρίες που φέρνει τους λίγους η οικονομική κρίση;  Μην μου πείτε ότι δεν πιστεύεται ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν  θα γίνουν σύντομα  μια τέτοια χρυσή ευκαιρία;  Καθώς και τόσες άλλες επιχειρήσεις από την Δημοκρατία,  δεν θα εξελιχθούν σε χρυσές ευκαιρίες για κάποιους…  Μην σου πω ότι θα στρώσουμε και σε αυτούς κόκκινα χαλιά για να μας ξανασώσουν.

Μήπως έφτασε η ώρα για μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να οδηγηθούν στην φυλακή οι ένοχοι. Να μπουν οι σωστές βάσεις, γιατί αυτό θα πει Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, οι ένοχοι να πληρώνουν, όποιοι και αν είναι.

Ελένη Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου