29 Μαΐου 2013

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ - ΤΕΚΤΟΝΩΝ

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ - ΤΕΚΤΟΝΩΝ



ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ

Σκανδαλώδεις λεπτομέρειες για τη δράση του τεκτονισμού - Η Μασονία παραμένει ακόμα και σήμερα μια από τις πλέον ερμητικές, κλειστές και αμφιλεγόμενες «σέχτες» του κόσμου. Ο τεκτονισμός υπάρχει φανερά εδώ και...εκατονταετίες, κι αν πιστέψουμε στους ισχυρισμούς των Μασόνων, κινείται μυστικά για πολύ περισσότερο καιρό.

Όποια κι αν είναι όμως η πραγματική τους ιστορία, οι υποθέσεις και οι σπέκουλες για τη δράση τους αποτελούν αγαπημένη ασχολία των απανταχού συνωμοσιολόγων εδώ και πολλά πολλά χρόνια, με κορωνίδα των σεναρίων να είναι φυσικά τα απόκρυφα τελετουργικά και τα μυστικά τους σύμβολα.

Κι όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις πρακτικές της Στοάς, μιας και σκοτάδι πυκνό καλύπτει τις δραστηριότητές της.

Αλλά και τα τρανά σύμβολα της Μασονίας δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν, αφού αυτοί που όντως ξέρουν δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να αποκαλύψουν τα απόκρυφα σημεία.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από πρακτικές που θεωρείται ότι προσιδιάζουν στον τεκτονισμό, με την αλήθεια να παραμένει ωστόσο καλά κρυμμένη.

Όπως κι αν έχει το πράγμα, είναι πάντα ενδιαφέρουσα άσκηση να προσπαθείς να τραβήξεις τις κουρτίνες πίσω από τα σκοτεινότερα μυστικά της οικουμένης...

Δεν θα καταθέσουν ειλικρινά στο δικαστήριο

Οι Μασόνοι είναι αναγκασμένοι να μην καταθέτουν την αλήθεια όταν προσκαλούνται ως μάρτυρες σε υπόθεση άλλου Μασόνου. Κι αν στα μάτια μας η πρακτική αυτή φαντάζει ψευδορκία, για τον Μασόνο είναι πολύ μεγαλύτερο αδίκημα να μην προστατεύσει τον έτερο Μασόνο...

Διαθέτουν ιδιαίτερο είδος χειραψίας
Παρά το γεγονός ότι κάποια διαπρεπή μέλη της Στοάς το αρνούνται αυτό δημόσια, είναι κάτι παραπάνω από υπόθεση εργασίας ότι υπάρχει ένας ιδιαίτερος τρόπος μασονικού χαιρετισμού.
Αναφορές μάλιστα κάνουν λόγο ακόμα και για ιδιαίτερες φράσεις που μπορεί να μουρμουρίσει ένας Μασόνος σε έναν άλλο όταν διαισθανθεί μεγάλο κίνδυνο, ως τρόπος να κινητοποιήσει τα υπόλοιπα μέλη να τον συντρέξουν...

Έχουν μυστικούς κωδικούς
Ένα από τα γνωστότερα στοιχεία της μασονικής δράσης είναι οι πολυάριθμοι απόκρυφοι κωδικοί που διαθέτουν, παρά τη λαϊκή πεποίθηση που τους θέλει να έχουν μόνο έναν.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κωδικοί πρόσβασης για διαφορετικές εκδηλώσεις και λόγους, με κάθε μέλος της Στοάς να είναι επιφορτισμένο με την εκμάθηση μιας μόνο συλλαβής της μυστικής φράσης, ενώ η ολοκληρωμένη πρόταση είναι γνωστή αποκλειστικά στην ιεραρχία της Στοάς...

Τα τελετουργικά τους περιλαμβάνουν θηλιές

Οι τελετές μύησης στη Στοά, παρά το γεγονός ότι περιγράφονται από τους Μασόνους ως απλές τελετές, περιλαμβάνουν πάντα μια θηλιά. Κανείς δεν ξέρει αν η θηλιά χρησιμοποιείται ως απλό σύμβολο (του ομφάλιου λώρου;) ή απειλητική προειδοποίηση για να κρατήσει το νέο μέλος το στόμα του κλειστό, η θηλιά φαίνεται πάντως να παίζει τον δικό της ρόλο στις τεκτονικές ιεροτελεστίες...

Έχουν εμμονή με τον Ήλιο
Οι Μασόνοι πιστεύουν ότι η Ανατολή συμβολίζει την αναγέννηση. Υμνούν την κίνηση του ηλίου ατενίζοντας το μοναδικό του πέρασμα πάνω από τον γήινο ουρανό. Οι Στοές χτίζονται μάλιστα με ανατολικό προσανατολισμό, σε μια προσπάθεια να «δαμαστεί» η ηλιακή ακτινοβολία για τις τελετές τους...

Οι άθεοι αποκλείονται από τη Στοά

Είναι αδύνατον να γίνει κάποιος Μασόνος αν είναι άθεος. Η βασικότερη προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στον τεκτονισμό είναι να πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη, με όποιον τρόπο κι αν την πιστεύει, σε όποια θρησκεία κι αν ανήκει.

Φαίνεται ότι η θρησκευτική πρακτική διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην τελετουργία της Στοάς, με τον ακριβή τρόπο που ενσωματώνονται ωστόσο τα θρησκευτικά τελετουργικά στις μασονικές ιεροτελεστίες να παραμένει μυστήριο...

Προσπαθούν να ελέγξουν πολιτική και οικονομία
Οι «σκοτεινοί σκοποί» της Μασονίας είναι πολλάκις καταγεγραμμένοι και πιστοποιημένοι από ιστορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας: μισό εκατομμύριο Μασόνοι στην Αγγλία, για παράδειγμα, είναι δυσανάλογα πολλοί σε τομείς δράσης όπως το τραπεζικό σύστημα, το πολιτικό κατεστημένο και η διακυβέρνηση της χώρας. Ακόμα και νοσοκομεία ή πανεπιστήμια έχουν συχνά διοικηθεί από κάστες Μασόνων...

 Το σύμβολό τους είναι χαραγμένο πάνω στο δολάριο

Δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς στο χαρτονόμισμα του δολαρίου το «μάτι που τα βλέπει όλα» πάνω στην πυραμίδα. Το περίφημο μασονικό σύμβολο απεικονίζεται πράγματι στο τραπεζογραμμάτιο των ΗΠΑ, με τη λατινική φράση που το συνοδεύει να εντάσσεται κι αυτή στον τεκτονικό αποκρυφισμό: σημαίνει «νέα παγκόσμια τάξη».

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η απόφαση να περιληφθεί το πασίγνωστο μασονικό σύμβολο δεν είχε επηρεαστεί από την ίδια τη Μασονία -μόνο ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν ήταν άλλωστε Μασόνος στην επιτροπή σχεδιασμού του δολαρίου-, η σύμπτωση πάντως παραείναι περίεργη για να αγνοηθεί...


Ο Anders Breivik ήταν Μασόνος
 Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη μαζική σφαγή του 2011 στη Νορβηγία ήταν μέλος της Στοάς του Όσλο (Lodge of St. Olaf).

Θα αποπεμπόταν βέβαια άρον-άρον από τη Στοά μετά τα φρικιαστικά γεγονότα, η ανάμειξή του όμως στα πεπραγμένα του τεκτονισμού αποτελούν αντικείμενο διαμάχης...


 Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Διαστήματος

Κάποιοι από τους αστροναύτες στην περίφημη αποστολή προσσελήνωσης του Apollo ήταν Μασόνοι, περιλαμβανομένου του Μπαζ Όλντριν, ο οποίος το παραδέχτηκε αργότερα δημόσια. Ο ίδιος «διεκδίκησε» μάλιστα τη Σελήνη για λογαριασμό της Στοάς του Τέξας, και όχι για όλη την ανθρωπότητα, όπως πιστέψαμε αρχικά!

 Είναι ξεκάθαρο ότι κάποια από τα σκανδαλώδη αυτά μυστικά που αφορούν στη Μασονία αποτελούν απλώς δημοφιλείς αστικούς μύθους, την ώρα που κάποια άλλα έχουν ίσως ένα έρεισμα στην πραγματικότητα.

 Ένα είναι σίγουρο: η Μασονία δεν είναι με κανέναν τρόπο μια απαρχαιωμένη κάστα που ανήκει στο παρελθόν. Παραμένει ενεργή και τα μέλη της δουλεύουν για κάποιον σκοπό, έστω κι αν κανείς μας δεν μπορεί να πει για ποιον...

Η Μασονία δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση αλλά Θρησκευτική συνωμοτική

Τεκτονισμός: Το σύγχρονο καταφύγιο της Καμπάλα > «... όλες οι Μασονικές εταιρίες οφείλουν στη Καμπάλα τα μυστικά τους και τα σύμβολά τους». Eliphas Levi, Τέκτων του 19ου αιώνα

«... όλες οι Μασονικές εταιρίες οφείλουν στη Καμπάλα τα μυστικά τους και τα σύμβολά τους». Eliphas Levi, Τέκτων του 19ου αιώνα καιμαύρος μάγος, (από το βιβλίο τουThomas Friend “Fallen Angel: The Untold Story of Jimmy Page and Led Zeppelin”.
«Η βάση του Δυτικού αποκρυφισμού του Μεσαίωνα είναι η Καμπάλα των μεσαιωνικών Εβραίων Ραβίνων».William Wynn Westcott, Μασόνος, (“The Rosicrucians: Past and Present, At Home and Abroad, an Address to the Soc. Rosic”). «Ο Ιουδαϊσμός είναι μια από τις αρχαιότερες ζωντανές εσωτερικές παραδόσεις στον κόσμο. Σχεδόν κάθε μορφή του Δυτικού μυστικισμού και πνευματισμού που είναι γνωστός σήμερα χρησιμοποιεί τις εβραϊκές μυθικές και απόκρυφες διδασκαλίες - μαγεία, αγγελολογία, αλχημεία, αριθμολογία, αστρική προβολή, ερμηνεία των ονείρων, αστρολογία, φυλαχτά, μαντεία, αλλαγμένες καταστάσεις της συνείδησης, εναλλακτική θεραπεία και τελετουργικά εξουσίας – όλα τους έχουν τις ρίζες στον εβραϊκό αποκρυφισμό».Ραβίνος Geoffrey W Dennis, (Jewish Myth, Magic, and Mysticism”, xi, 2007).


Η Καμπάλα (Kabbalahείναι μια μορφή του εβραϊκού μυστικισμού. Πνευματικός πατέρας της Καμπάλα είναι ο Ραβίνος Σιμόν Γιοχαϊ που κατέγραψε τα κείμενα τον 2ο μ.Χ αιώνα σε ένα βιβλίο που λέγεται Ζοχάρ”.
Η Εγκυκλοπαίδεια του Τεκτονισμού του Albert Mackey, αφιερώνει σχεδόν τρεις σελίδες στην Καμπάλα, σημειώνοντας «Αρκετές φορές έχει χρησιμοποιηθεί (η Καμπάλα) με μια διευρυμένη έννοια, κατανοώντας όλες τις εξηγήσεις, γνωμικά, και τελετές που έχουν παραδοσιακά ‘μεταδοθεί’ στους Εβραίους».
Η ονομασία «Καμπάλα» είναι όρος μεταμεσαιωνικός και προέρχεται από την αρχαία Εβραϊκή λέξη QBCH, η οποία, στην κυριολεκτική της έννοια, σημαίνει «λαμβάνω», «αυτό που έχω λάβει» (δηλαδή «διδαχή», «παράδοση»). «Πολλοί Καβαλιστές ισχυρίζονται ότι τα δόγματα και οι μέθοδοι τους δόθηκαν στον πρώτο άνθρωπο από Αγγέλους των Ουρανών» (William Westcott Εισαγωγή στην Καβάλα σ. 21).
Η Καμπάλα είναι το σύνολο των προφορικών και γραπτών διδασκαλιών, με τις οποίες Ιουδαίοι νομοδιδάσκαλοι (ραββίνοι) ερμήνευαν τα κείμενα της Πεντάτευχου (Τορά), πιστεύοντας (πρώτον) ότι πίσω από το γράμμα του Μωσαϊκού νόμου, που είναι η ΦΑΝΕΡΗ όψη της θρησκείας για την κατανόηση της απ' τις μάζες του λαού, κρυβόταν μέσα σε αλληγορίες και συμβολισμούς υψηλές φιλοσοφικές και θεολογικές έννοιες και μυστική γνώση, που είναι η ΑΠΟΚΡΥΦΗ όψη της θρησκείας και (δεύτερον), ότι αυτή η μυστική γνώση μπορούσε να κατανοηθεί, κι ερμηνευτεί, μόνο από τους ίδιους, και μόνο με την χρησιμοποίηση ειδικών μεθόδων αποκρυπτογράφησης και ερμηνείας των γραμμάτων, των λέξεων, των στίχων, των φράσεων, των συμβολισμών και του νοήματος του Μωσαϊκού Νόμου.
Ένας σύγχρονος μελετητής της Καμπάλα ο Ziev ben Simeon Halevi, στο βιβλίο του «Ο Δρόμος της Καμπάλα» γράφει: «Για τον Καμπαλιστή, η Βίβλος είναι μία αλληγορία της Ύπαρξης και του Θείου και του Κοσμικού σκοπού του Ανθρώπινου γένους».
Καθώς οι διδασκαλίες της Καμπάλα υπέστησαν την επίδραση πολλών Αιγυπτιακών, Χαλδαϊκών, Περσικών και Βαβυλωνιακών δαιμονολατρικών διδασκαλιών και παραδόσεων, που πήγαζαν κατευθείαν από την αρχαία θρησκεία των Μάγων και τις δοξασίες του Ζαρατούστρα, η εσωτερική (μυστική) θρησκευτική παράδοση των Ιουδαίων νοθεύθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα διάφορα περίπλοκα φιλοσοφικά ιδεολογήματα και τις μυστικές ερμηνείες της Παλαιάς Διαθήκης. Έτσι η Καμπάλα «σε πολλές περιπτώσεις... βρέθηκε σε αντίθεση, η ακόμα και σε σχέση ανοιχτής σύγκρουσης με το επίσημο δόγμα» της Ιουδαϊκής Θρησκείας (Βλ. Στεφ. Ροζάνη «Ο Σύγχρονος Ιουδαϊσμός» Εκδ. «Ελληνικά Γράμματα» 1995, σ. 102).
Οι πρώτες και παλαιότερες μελέτες, που έχουν γραφεί και περιλαμβάνουν τον πυρήνα της μυστικής διδασκαλίας και τα βασικά δόγματα της Καμπάλα είναι η «Σεφέρ Γιετζιράχ» (Sepher Yetzirah), «Το βιβλίο του Σχηματισμού», που αναφέρεται στην δημιουργία του Κόσμου (200 μ.Χ.), και το «Ζοχάρ» (Zohar). «Το Βιβλίο της Λαμπρότητας» (160 μ.Χ). Πολλές άλλες πραγματείες γράφτηκαν κυρίως κατά τους 11o και 12ο αιώνες.


Τεκτονισμός: Το σύγχρονο καταφύγιο της Καμπάλα.
Όπως βεβαιώνει ο διάσημος Αποκρυφιστής, Τέκτονας και Καμπαλιστής Papus (Dr Gerard Encausse) στο βιβλίο του «Αποκρυφισμός - Μύηση στη Μελέτη του Ερμητικού Εσωτερισμού (Εκδ. Γ. Β. Βασδέκη 1992, σ. 238) «η Μασωνία συγκέντρωσε όλες αυτές τις περιπλανώμενες ομάδες αλχημιστών, καμπαλιστών, μυστικιστών και ανθρώπων, που ζητούσαν εκδίκηση...». Ο ίδιος συγγραφέας, σ' ένα άλλο βιβλίο του με τίτλο «Πραγματεία επί των Απόκρυφων Επιστημών» (Εκδ. «Τετρακτύς» 1991 σ. 104) γράφει: «οι τέκτονες που επιθυμούσαν να κατακτήσουν τους ανώτερους βαθμούς, όφειλαν να εκπαιδευτούν στον Αποκρυφισμό και τη γνώση της Καμπάλα».
Το ίδιο ακριβώς επαναλαμβάνει ο Papus και σ’ ένα άλλο βιβλίο του με τίτλο «Τι οφείλει να γνωρίζει ο Διδάσκαλος Τέκτων» (Εκδ. Aldebaran 1995) στο οποίο γράφει «Οι Τέκτονες που επιθυμούσαν να κατακτήσουν τους ανώτερους βαθμούς, όφειλαν να μαθητεύσουν στον Αποκρυφισμό και στα πρώτα στοιχεία της Καμπάλα» (σ. 29). Στο ίδιο βιβλίο γράφει και τα εξής: «Η Τεκτονική Επιστήμη... αποτελεί μία προσαρμογή της Εβραϊκής Καμπάλα, από την μία μεριά και των Γνωστικών παραδόσεων από την άλλη, που λίγο πολύ τροποποιήθηκαν από τους Ναΐτες» (σ. 7)
Επίσης ο κορυφαίος Αποκρυφιστής, Τέκτονας και Θεόσοφος Carol Leadbeaterστο βιβλίο του «Η Μυστική Ιστορία του Τεκτονισμού» (Εκδ. «Τετρακτύς» 1991) γράφει: «Η παράδοση, η οποία έχει επηρεάσει περισσότερο τον σύγχρονο Τεκτονισμό μας, είναι των Ιουδαϊκών Μυστηρίων» (σ. 68) «Στην Καββάλα υπάρχουν πολλά σημεία, που φωτίζουν τις τελετές και τα σύμβολά μας και η μελέτη της Καββαλιστικής φιλοσοφίας είναι ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη για ένα Τέκτονα» (σ. 80). «Ο σκελετός του συστήματος των διδασκαλιών αυτών (Σ.Σ. εννοεί της Καμπάλα) έφθασε και σε μας στο συμβολισμό του Τεκτονισμού... Στην Καμπάλα μπορούμε, ίσως, να βρούμε το μίτο, που θα μας οδηγήσει στην κατανόηση σκοτεινών σημείων των νεοτέρων μας τυπικών» (σ. 81) «Τα Ιουδαϊκά Μυστήρια είναι η πηγή της σημερινής μας παραδόσεως» (σ. 84).
ΠΗΓΗhttp://greeknation.blogspot.com/2012/02/eliphas-levi-19.html

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ...ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Οι πρόεδροι των ΡΟΤΑΡΥ είναι και κορυφαίοι Μασώνοι!



ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΤΑΡΥ!!!
Τι μας λένε οι Ροταριανοί; Πως "δεν έχουν σχέση με την Μασωνία", "είναι απλά ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα" κλπ. Ισχύουν όλα αυτά; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΔΩ, καταρρίπτοντας μια για πάντα το συγκεκριμένο παραμυθάκι!

Ο λόγος γίνεται για τον Εμμανουήλ Δελάκη: Ποιος είναι ο κύριος; Αρχιμασώνος 33ου ΒΑΘΜΟΥ του "Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος Δελφοί", όπως βλέπουμε εδώ (και στην φωτογραφία πάνω, με τον εκλιπόντα Β. Πάτκα):

 

Ποια είναι η σχέση του Δελάκη με τους Ροταριανούς; Είναι ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ!!! Συγκεκριμένα στη Λέσχη Χανίων, όπου διαβάζουμε το βιογραφικό του.
Ο ίδιος, έχει τιμηθεί με πολλά αριστεία για την προσφορά του στους Ρόταρυ:
 

Βλέπουμε στην φωτογραφία αριστερά, τον Δελάκη να παρακολουθεί την ομιλία του επίσης Ροταριανού Μαρκογιαννάκη (Αντιπροέδρου της Βουλής). Δεξιά, τον βλέπετε με την τεκτονική του στολή!!!
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όχι απλά έχει στενές, αδελφικές σχέσεις η Μασωνία με τους Ρόταρυ, αλλά όπως είδαμε οι Μεγαλομασώνοι του 33ου Βαθμού είναι υψηλόβαθμα στελέχη και στους Ροταριανούς!!!
Αυτά είναι τα...φιλανθρωπικά ιδρύματα...;

http://anoixti-matia.blogspot.gr/2013/01/33.html?spref=fb

ΠΗΓΗhttp://nirvana247.wordpress.com/tag/%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ 90%!ΞΥΠΝΑΤΕ!ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ..δείτε την συνέχεια


Ονόματα των μασόνων της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας


ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

* Ανδρέας (πρίγκιπας, απελάθηκε από τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922),
* Βασίλειος Γ´ (οικουμενικός πατριάρχης)
* Βενέδικτος (πατριάρχης Ιεροσολύμων, κατά κόσμον Παπαδόπουλος Βασίλειος)
* Βενιζέλος Ελευθέριος (πρωθυπουργός)
* Γεώργιος B´ (βασιλιάς)
* Γούναρης Δημήτριος (πρωθυπουργός)
* Θεοτόκης Ιωάννης (Τζον) (πρωθυπουργός)
* Θεοτόκης Γεώργιος (πρωθυπουργός)
* Ιωακείμ Γ´ (οικουμενικός πατριάρχης)
* Καλογερόπουλος Νικόλαος (πρωθυπουργός),
* Καποδίστριας Ιωάννης (πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας),
* Κροκιδάς Σωτήριος (πρωθυπουργός),
* Λογοθετόπουλος Κων. (πρωθυπουργός),
* Μελέτιος B´ (αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,
* Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Οικουμενικός Πατριάρχης - κατά κόσμον Εμμ. Μεταξάκης),
* Μεταξάς Ιωάννης (πρωθυπουργός),
* Παπαναστασίου Αλέξανδρος (πρωθυπουργός),
* Πιπινέλης Παναγιώτης (πρωθυπουργός),
* Σοφούλης Θεμιστοκλής (πρωθυπουργός),
* Στράτος Νικόλαος (πρωθυπουργός),
* Φώτιος (πατριάρχης Αλεξανδρείας - κατά κόσμον Πέρογλου Γεώργιος),
* Χριστόφορος (πρίγκιπας),
* Χρύσανθος (μητροπολίτης Τραπεζούντος και στη συνέχεια αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος - κατά κόσμον Φιλιππίδης Χαρίλαος).
* Αγγελόπουλος Γεώργιος (καθηγητής),
* Αγγελόπουλος Κων. (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπουργός),
* Αδαμαντίου Αδάμ (καθηγητής),
* Αθανασιάδης Κων. (καθηγητής),
* Αθηνογένης Αντώνιος (υπουργός),
* Αλεξανδρής Κων. (ναύαρχος, υπουργός),
* Αναγνωστόπουλος Ανδρ. (καθηγητής),
* Αναγνωστόπουλος Γεώργ. (καθηγητής),
* Ανδρεάδης Ανδρέας (ακαδημαϊκός),
* Αντωνόπουλος Σπήλιος (υπουργός, μέλος του Διευθυντηρίου το 1863),
* Αντωνόπουλος Σπυρίδων (υπουργός),
* Αξελός Ηρακλής (υποστράτηγος),
* Αραβαντινός Αναστάσιος (καθηγητής),
* Αραβαντινός Κων. (καθηγητής),
* Αραβαντινός Σπυρίδων (υπουργός).
* Βαρούνης Θεόδωρος (καθηγητής),
* Βανδώρος Παναγιώτης (υποναύαρχος),
* Βάρβογλης Νικόλαος (υποστράτηγος),
* Βελιανίτης Θεόδωρος (υπουργός),
* Βέρροιος Μιχαήλ (καθηγητής),
* Βλησίδης Θρασύβουλος (καθηγητής, αντιπρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας),
* Βότσης Νικόλαος (ναύαρχος),
* Βράιλας Αρμένης (πρόεδρος Ιονίου Βουλής)
*Γαλανός Σπυρίδων (καθηγητής),
* Γεννατάς Πέτρος (υπουργός),
* Γεωργαλάς K. Γεώργιος (καθηγητής),
* Γεωργαντάς Αχιλλεύς (καθηγητής),
* Γιανναράς Ευάγγελος (καθηγητής),
* Γουναράκης Νικόλαος (υπουργός),
* Γεννάδης Στέφανος (στρατηγός),
* Γενησαρλής Νικόλαος (στρατηγός),
* Γιαννηκώστας Νικ. (στρατηγός, βουλευτής),
*Γρυπάρης Χρήστος (υποστράτηγος). Δαγκλής Παναγιώτης (στρατηγός, υπουργός),
* Δαμασκηνός Νικόλαος (καθηγητής),
* Δαμιανός Αντώνιος (υπουργός),
* Δημαράς Νικόλαος (καθηγητής),
* Διαπούλης Χαράλαμπος (καθηγητής),
* Διγενής Κίμων (στρατηγός),
* Δίγκας Δημήτριος (μακεδονομάχος, υπουργός),
* Διδαχός Γεώργιος (υπουργός),
* Δουρέντης Ιωάννης (υπουργός),
* Δουρούτης Αθανάσιος (βιομήχανος, τραπεζίτης),
* Δούσμανης Βίκτωρ (στρατηγός),
* Εμμανουήλ Εμμανουήλ (καθηγητής),
* Ευλάμπιος Μιχαήλ (υπουργός).
* Ζαβιτσιάνος Κων. (υπουργός, διοικητής Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος),
* Ζαλοκώστας Ευγένιος (διπλωμάτης, υπουργός),
* Ζάννας Αλέξανδρος (υπουργός, συγγραφέας)
* Θεοτόκης Νικόλαος (υπουργός),
* Θεοτόκης Σπυρίδων (υπουργός)
* Ιατρίδης Βασίλειος (καθηγητής),
* Ιωαννίδης Περικλής (ναύαρχος)
* Καζάζης Νεοκλής (καθηγητής),
* Κάλευρας Δημήτριος (καθηγητής),
* Καλιτσουνάκης Δημήτριος (καθηγητής, υπουργός),
* Καλομενόπουλος Νικόλαος (στρατηγός Νίδας, μακεδονομάχος),
* Καμπούρογλους Δημήτριος (ιστορικός, ακαδημαϊκός),
* Κανελλόπουλος Ευθύμιος (υπουργός),
* Καραϊσκάκης Σπυρίδων (στρατηγός),
* Καραπαναγιώτης Απόστ. (καθηγητής),
* Καρβούνης Νικόλαος (υπουργός),
* Κατσαφάδος Γεώργιος (γιατρός, υφυπουργός),
* Κατσιμήτρος Χαράλαμπος (στρατηγός),
* Κολοκοτρώνης Θεόδωρος (αρχιστράτηγος, μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Κολοκοτρώνης Θεόδωρος (Φαλέζ) (στρατιωτικός, εγγονός του «Γέρου του Μωριά»),
* Κοντογιάννης Παντελής (καθηγητής),
* Κοσμάς Γεώργιος (στρατηγός, υπουργός),
* Κοτζιάς Κων. (δήμαρχος Αθηναίων, υπουργός),
* Κοφινιώτης Αντώνιος (καθηγητής),
* Κρητικός Παναγιώτης, (καθηγητής),
* Κυριακός Γεώργιος (ακαδημαϊκός),
* Κυρίμης Γεώργιος (υπουργός),
* Κύρκος Μιχαήλ (υπουργός),
* Κωστής Κωνσταντίνος (καθηγητής)
* Λαδάς Χρήστος (υπουργός),
* Λεβίδης Νικόλαος (υπουργός),
* Λελούδας Γεώργιος (ναύαρχος),
* Λομβάρδος Κων. Αργασάρης (υπουργός),
* Λομβάρδος Κων. (υπουργός),
* Λούβαρης Νικόλαος (ακαδημαϊκός),
* Λοβέρδος Σπυρίδων (υπουργός, τραπεζίτης)
* Μακκάς Γεώργιος (καθηγητής),
* Μαριδάκης Γεώργιος (ακαδημαϊκός),
* Μάτεσις A. Σπυρίδων (ναύαρχος, πολιτικός),
* Ματθαιόπουλος Γεώργιος (καθηγητής),
* Μαυροκορδάτος Δημήτριος (υπουργός, νομάρχης),
* Μαυρομιχάλης Στυλιανός (υποναύαρχος, μακεδονομάχος),
* Μελάς Βασίλειος (υποστράτηγος),
* Μελάς Λεωνίδας (υπουργός),
* Μελάς Π. Μιχαήλ (ανώτατος αξιωματικός),
* Μελάς Παύλος (μακεδονομάχος),
* Μομφεράτος Αντώνιος (καθηγητής),
* Μπάιρας Ανδρέας (στρατηγός),
* Μπακόπουλος Κων. (στρατηγός),
* Μπαλτατζής Γεώργιος (υπουργός),
* Μπενάκης Εμμανουήλ (δήμαρχος Αθηναίων, υπουργός)
* Νικολίτσας Γεώργιος (καθηγητής)
* Οικονομίδης Ιωάννης (τραπεζίτης),
* Οικονομόπουλος Νικόλαος (υπουργός),
* Οικονόμου Αριστ. (καθηγητής).
* Παπαβασιλείου Ιπποκράτης (στρατηγός, υπουργός),
* Παπαγεωργίου Πέτρος (καθηγητής),
* Παπαδάκης Ιωάννης (καθηγητής),
* Παπαδήμας Νικόλαος (στρατηγός, υπουργός),
* Παπαδοδήμας Ηλίας (στρατηγός, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας),
* Παπαμιχαλόπουλος Κων. (υπουργός),
* Παπούλιας Δημήτριος (ακαδημαϊκός),
* Παππάς Αλέξανδρος (υπουργός),
* Πεζόπουλος Θεόδωρος (αντιπλοίαρχος),
* Πεζόπουλος Κυριάκος (υποναύαρχος),
* Πετζετάκης Μιχαήλ (καθηγητής),
* Πηχεών Φιλόλαος (στρατηγός, μακεδονομάχος),
* Πιερράκος Κυριάκος (στρατηγός, υπουργός),
* Πυλαρινός Φραγκίσκος (καθηγητής).
* Ράδος N. Κων. (καθηγητής),
* Ράλλης Πέτρος (υπουργός),
* Ρούφος - Κανακάρης Λουκάς (υπουργός),
* Ρωμανός Αριστ. (υπουργός),
* Ρώμας Αλέξανδρος (υπουργός).
* Σακελλαρίου Γεώργιος (καθηγητής),
* Σερπιέρης Φερδινάνδος (τραπεζίτης),
* Σκαλιέρης Γεώργιος (ακαδημαϊκός),
* Σκίπης Σωτήρης (ακαδημαϊκός),
* Σκουλάς Αχιλλεύς (στρατιωτικός, μακεδονομάχος),
* Σουλιώτης - Νικολαΐδης Αθαν. (στρατηγός, υπουργός),
* Σπεράντζας Στέλιος (ποιητής, καθηγητής),
* Στεφάνου Διονύσιος (υπουργός),
* Στρέιτ Γεώργιος (ακαδημαϊκός, υπουργός),
* Συνοδινός E. Ελευθέριος (καθηγητής),
* Συρμόπουλος Σόλων (πρύτανης),
* Σφακιανάκης Παναγιώτης (υπουργός).
* Τζέτζης Ιωάννης (ιστορικός, καθηγητής),
* Τρικούπης Σπυρίδων (πρόεδρος του πρώτου επταμελούς Υπουργικού Συμβουλίου του ελληνικού κράτους),
* Τσακόπουλος Σπυρίδων (υπουργός),
* Τσίλλερ Ερνέστος (αρχιτέκτων, αρχαιολόγος, καθηγητής),
* Τσόντος - Βάρδας Γεώργιος (στρατηγός, μακεδονομάχος, υπουργός).
* Υψηλάντης Αλέξανδρος (στρατηγός, αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας),
* Υψηλάντης Δημήτριος (στρατιωτικός, μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Υψηλάντης Νικόλαος (αρχηγός Ιερού Λόχου, μέλος της Φιλικής Εταιρείας).
* Φιλάρετος Γεώργιος (υπουργός),
* Φραντζής Αμβρόσιος (στρατηγός),
* Φωτιάδης Αλέξανδρος (καθηγητής).
* Χαριτάκης Κων. (καθηγητής),
* Χαριτάντης Αναστάσιος (καθηγητής),
* Χαρτ Ευτύχιος (καθηγητής),
* Χατζηπάνος Παναγιώτης (υπουργός).
* Ψαρρός Δημήτριος (συνταγματάρχης, αρχηγός αντιστασιακής οργανώσεως 5/42)
* Αδάμαντος Αδάμ (Δήμαρχος Αμμοχώστου),
* Αναγνωστόπουλος Παν. (Μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Αννινος Χαράλαμπος (συγγραφέας),
* Αννινος Χερουβείμ (μητροπολίτης Παροναξίας),
* Αντύπας Ανδρέας (γιατρός),
* Βασιλικός Αθανάσιος (βουλευτής),
* Βρατσάνος Δημήτριος (βουλευτής),
* Γαλάνης Εμμανουήλ (συγγραφέας),
* Γιαννόπουλος Αγησίλαος (δημοσιογράφος),
* Γλέζος Πέτρος (λόγιος), Δανδόλος Αντώνιος (πολιτικός),
* Δραγούμης Ιων (λόγιος, πολιτικός),
* Δραγώνας K. (γιατρός),
* Εβερτ Μιλτιάδης (μακεδονομάχος),
* Εσλιν K. (πολιτικός),
* Ζέπος Π. Ιωάννης (νομοδιδάσκαλος),
* Ζώης Λεωνίδας (ιστορικός των Επτανήσων),
* Ησυχάκης Δημήτριος (δήμαρχος Χανίων),
* Θεοτόκης Εμμανουήλ (πρόεδρος Ιονίου Βουλής),
* Ιωαννίδης Γεώργιος (βουλευτής Πάφου),
* Καζαντζάκης Νίκος (συγγραφέας),
* Καλλιμασιώτης Δημήτριος (βουλευτής),
* Καλογερόπουλος Δημήτριος (πρόεδρος Ελλήνων Λογοτεχνών),
* Καλογερόπουλος Παναγιώτης (λόγιος),
* Καμπάς Παναγιώτης (βιομήχανος),
* Καυταντζόγλου Λύσανδρος (πρέσβης),
* Κουρτίδης Αριστ. (λόγιος, παιδαγωγός),
* Κυβετός Λεωνίδας (βουλευτής),
* Λαδάς Ιωάννης (νομικός),
* Λευκαδίτης Αθανάσιος (γυμναστής, ιδρυτής Ελληνικού Προσκοπισμού),
* Μαλακάσης Μιλτιάδης (ποιητής),
* Μανιάκης K. (δικαστικός),
* Μάνος Νικόλαος (δήμαρχος Θεσσαλονίκης),
* Μάντζαρος-Χαλικιόπουλος Νικόλαος (μουσουργός),
* Μαρκοράς Γεράσιμος (ποιητής),
* Μαρτινέλλης Γεώργιος (ποιητής),
* Μάτεσις Αντώνιος (νομικός, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου),
* Ματσούκας Σπυρίδων (ποιητής),
* Μελάς Αλέξανδρος (βουλευτής),
* Μινέικο Σιγισμούνδος (μηχανικός),
* Μπαλάνος Δημήτριος (γιατρός),
* Νάγος Σπυρίδων (συγγραφέας),
* Ξάνθος Εμμανουήλ (ιδρυτικό Μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Παπαγεωργίου Φιλώτας (βουλευτής),
* Πελεκίδης Ευστράτιος (αρχαιολόγος),
* Περράκης K. (γιατρός, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου),
* Πλυτάς Αμβρόσιος (δήμαρχος Αθηναίων),
* Πουρής Μιλτιάδης (βιομήχανος),
* Ράδος Νικόλαος (λόγιος, ιστοριοδίφης),
* Ράμμος Αντώνιος (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου),
* Ρώμας Διονύσιος (γερουσιαστής της Ιονίου Βουλής, Μέλος Φιλικής Εταιρείας),
* Σάρρος Δημήτριος (μακεδονομάχος),
* Σημιτόπουλος Ηλίας (αρχιτέκτων),
* Σημιτόπουλος K. (γιατρός),
* Σκουφάς Νικόλαος (ιδρυτικό Μέλος Φιλικής Εταιρείας),
* Σολομωνίδης Σπυρίδων (δημοσιογράφος, νομάρχης),
* Σολομωνίδης Σωκράτης (δημοσιογράφος),
* Σώζος Χριστόδουλος (δήμαρχος Λεμεσού, βουλευτής),
* Τερτσέτης Γεώργιος (λόγιος, δικαστικός),
* Τζαζόπουλος Αλέξανδρος (νομικός),
* Τριανταφυλλίδης Αντώνιος (βουλευτής Λευκωσίας),
* Τσακάλωφ Αθανάσιος (ιδρυτικό Μέλος της Φιλικής Εταιρείας),
* Τσόχας Γεώργιος (δήμαρχος Αθηναίων),
* Φιλήμων Τιμολέων (βουλευτής, δήμαρχος Αθηναίων),
* Φλογαΐτης Θεόδωρος (λόγιος, δικαστικός),
* Φλώκος Χαράλαμπος (γενικός στρατιωτικός αρχίατρος),
* Χαλκοκονδύλης Λ. Ιωάννης (κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος),
* Χοϊδάς Ρόκκος (βουλευτής), Χρηστοβασίλης Χρ. (ποιητής),
* Χρυσάφης Ιωάννης (καθηγητής Γυμναστικής).
* πηγη: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΗΓΗhttp://tritimatia.blogspot.com/2010/01/blog-post_1917.html
ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣΟΝΟΙ (ΚΛΙΚ)
ΚΑΙ ΤΑ SITES (ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΔΩ
ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου