03 Μαΐου 2013

ΚΥΠΡΟΣ -Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τις απειλητικές επιστολές


ΚΥΠΡΟΣ -Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τις απειλητικές επιστολές 
Την πρόθεση του να προχωρήσει σε διορισμό ποινικού ανακριτή για διερεύνηση των ισχυρισμών της εφημερίδας Πολίτης, σε σχέση με τις απειλητικές επιστολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.


Σε δηλώσεις του, ο Ιωνάς Νικολάου ανακοίνωσε την πρόθεση του να συζητήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα τα όσα περιέχονται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», σύμφωνα με το οποίο ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας Μανώλης Καλατζής ανακρίνεται ως βασικός ύποπτος στην υπόθεση των δύο απειλητικών επιστολών, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, που στάλθηκαν στην εφημερίδα. Στόχος του υπουργού, ο διορισμός ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή. Ο κ. Νικολάου επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης που θα πρέπει να γίνει, θα εμπίπτει και ο τρόπος με τον οποίο η Αστυνομία χειρίστηκε το θέμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρούς τους ισχυρισμούς της εφημερίδας  και διευκρίνισε ότι ο ίδιος και το Υπουργείο του ουδεμία ανάμειξη έχουν στο ανακριτικό έργο της Αστυνομίας και «διέκρινε» όπως είπε, την οποιαδήποτε ενέργεια του ιδίου και του Υπουργείου του,  από τα γεγονότα όπως αυτά περιέχονται στο δημοσίευμα.
«Η Κυβέρνηση δεν δέχεται αβασάνιστα τις οποιεσδήποτε υπόνοιες ή υποψίες κατά των λειτουργών του Τύπου», ανέφερε σημειώνοντας ότι «σέβεται απόλυτα τους λειτουργούς του Τύπου και τους καλεί να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα και πλήρη ελευθερία στη διατύπωση της άποψης ή έκφρασης τους».
Κληθείς να σχολιάσει παρατήρηση ότι από τη δήλωση του μπορεί να εκληφθεί ότι δεν δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι όπως επεσήμανε οι ισχυρισμοί όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα είναι εξαιρετικά σοβαροί και για αυτό θα πρέπει να διερευνηθούν.
Σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο πέραν της ανάγκης για πλήρη διερεύνηση των όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα και ανέφερε ότι «η προσπάθεια μας είναι οι ισχυρισμοί που περιέχονται στο δημοσίευμα να διερευνηθούν με ταχύτητα, με πλήρη ανεξαρτησία και σε βάθος ώστε να μην παραμένει αιρούμενη η οποιαδήποτε εντύπωση αναφορικά με προθέσεις της Αστυνομίας».
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι στο πλαίσιο της καθημερινής επικοινωνίας του με τον Αρχηγό της Αστυνομίας του τον ρώτησε εάν είχε υπόψη το δημοσίευμα της εφημερίδας χωρίς να συζητήσει μαζί του τίποτε περισσότερο, είτε σε σχέση με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, είτε τις όποιες σκέψεις ή προθέσεις έχει (ο Υπουργός) επί αυτού.
Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό ότι η Αστυνομία επιχείρησε να εισέλθει σε εφημερίδα και να κατασχέσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές κατά παράβαση της προστασίας των πηγών των δημοσιογράφων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι όλες οι αρχές της Δημοκρατίας θα πρέπει να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους λειτουργούς του Τύπου και στο έργο το οποίο επιτελούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου