END NATIONAL DEBT.ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

Ερώτηση Δημοσιογράφου : Μιλήστε μας για τις δυνάμεις του φωτός που προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη.

Δόκτορ Λαμπράκης : Το 1994 έγινε μία σύνοδος στο Bretton Woods, μιά μικρή πόλη των Η.Π.Α. στο New Hampshire της πολιτείας της Νέας Αγγλίας. Στη συνάντηση πήραν μέρος 44 έθνη με σκοπό να δούν πώς θα διαχειριστούν τις αποζημιώσεις των Γερμανών από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτός ήταν ο λόγος που προέβαλαν δημόσια για το σκοπό της συνάντησης. Εκεί λοιπόν δημιουργήθηκε η νομοθεσία για την δημιουργία της παγκόσμιας τράπεζας και του Δ.Ν.Τ.(Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Αυτό δέν ήταν το σημαντικό - το σημαντικό ήταν ό,τι δημιουργήθηκε η επιτροπή χρυσού με αντιπροσώπους από Γαλλία, Βρεταννία και Αμερική και οι οποίοι για 50 χρόνια διαχειρίζοντω όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πλανήτη. 
Για να γίνει περισσότερο κατανοητό πρέπει να ανατρέξουμε στο 1938 λίγο πρίν τον πόλεμο όταν οι Αμερικανοί μόνο απο μία χώρα, τις Φιλιππίνες εφόρτωσαν 11 πολεμικά πλοία χρυσό και τον πήραν με σκοπό υποτίθετε να διασωθεί από τυχόν επίθεση των Ιαπώνων. Απο την Κίνα πήραν 7 πολεμικά πλοία γεμάτα χρυσό με σκοπό να τον διασώσουν και πάλι απο τυχόν επιδρομή των Ιαπώνων. Έτσι λοιπόν όταν έπερναν τον χρυσό από τις Φιλιππίνες και από την Κίνα τα οποία είναι δύο μικρά παραδείγματα επειδή δεν το έκαναν μόνο από αυτές τις δύο αλλά και από την Ελλάδα και από όλα τα κράτη της γής, έπρεπε να δώσουν ομόλογα χρυσού με την υπόσχεση ό,τι μετά από 60 χρόνια θα επέστρεφαν το χρυσό στις χώρες από τις οποίες τον πήραν και έδιναν αυτά τα ομόλογα με ένα επιτόκιο γύρω στο 3%. 
Το 1998 ακριβώς 60 έτη από την ημέρα εκείνη η Κίνα απαίτησε το χρυσό της πίσω. Το 1970 ο πρόεδρος Νίξον έδωσε πίσω στους κινέζους ένα μέρος 200.000 τόνους χρυσό υπό την προϋπόθεση να μην κάνουν καμία κίνηση εκτός Κίνας και να εξασφαλιστεί η εθνικιστική Κίνα η Ταϊβάν δηλαδή. Ήθελε να διασφαλίσει την συνεργασία των Κινέζων να μήν επιτεθούν στην Ταϊβάν. Όταν το 1998 έληξε η προθεσμία των 60 ετών οι Κινέζοι ζήτησαν το χρυσό τους πίσω. Οι Αμερικανοί - όταν λέω Αμερικανοί δέν εννοώ την Αμερικανική κυβέρνηση ή τον Αμερικανικό λαό δεν ισχύει κατι τέτοιο. Μιλάω για την Federal Reserve η οποία είναι η δύναμις που κυβερνάει την Αμερική και τον κόσμο ολόκληρο από το 1933 και εντεύθεν οπότε και η Αμερική εδήλωνε πτώχευση. Έτσι λοιπόν η Federal Reserve αρνήθηκε να επιστρέψει όλο τον χρυσό στην Κίνα λέγοντας πως οι 200.000 τόνοι που έδωσε ο Νίξον δημιουργούσαν την προϋπόθεση ό,τι δέν θα υπήρχε άλλη απαίτηση από πλευράς Κίνας. Έγινε όμως μία μήνυση από πλευράς Κίνας στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης το οποίο δικαίωσε την Κίνα. Έτσι λοιπόν η Federal Reserve υποχρεούτο να επιστρέψει στην Κίνα όλο τον χρυσό που είχε πάρει το 1938. Η συμφωνία επιτέλους κλείστηκε και θα φόρτωναν τον χρυσό το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου 2001 για την Κίνα. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2001 είχε συμφωνηθεί να αρχίσει το νέο τραπεζικό σύστημα, με βάση το χρυσό, να λειτουργεί στην Αμερικανική Ήπειρο.