22 Μαΐου 2013

Απεργεί το προσωπικό του Sigma-Από τις 08:00 μέχρι τις 22:00! (vids)


Απεργεί το προσωπικό του Sigma-Από τις 08:00 μέχρι τις 22:00! (vids)


Σε στάση εργασίας κατήλθε σήμερα από τις 08:00 το πρωί το προσωπικό του Sigma! Περνώντας κάποιος έξω από το κανάλι, ήταν αδύνατο να μην δει απέναντι από την κεντρική είσοδο του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, εκεί που βρίσκονται οι ευκάλυπτοι, γύρω στα 50 άτομα…


Ρεπορτάζ: Φάνης Μακρίδης
Πρόκειται για δημοσιογράφους, εικονολήπτες και γενικά εργοδοτούμενους στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, οι οποίοι έλαβαν απεργιακά μέτρα. Μαζί τους και υπάλληλοι που εργάζονται στα περιοδικά του συγκροτήματος…
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του 24H, οι κινητοποιήσεις αυτές  γίνονται για να αποτραπούν προαναγγελθείσες απολύσεις από την εργοδοτική πλευρά.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η εργοδοτική πλευρά αποφάσισε να «κόψει» προγράμματα από το κανάλι και ενημέρωσε πως θα γίνουν απολύσεις κυρίως τεχνικού προσωπικού.
Στο άκουσμα του νέου οι εργαζόμενοι στο Sigma οργανώθηκαν μέσω ΣΕΚ και ΠΕΟ, διαπραγματεύτηκαν με την εργοδοσία και αντιπρότειναν κάποια σενάρια προκειμένου να εξοικονομηθούν τα χρήματα που θέλει να «κόψει» η διεύθυνση του καναλιού, ώστε να περιοριστούν οι απολύσεις.
Η θέση της διεύθυνσης είναι διαφορετική, ωστόσο. «Δεν υπάρχει επιλογή. Το κανάλι δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει να κοπούν εκπομπές. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε κόσμο κι απλώς να περιφέρεται στα κτήρια άσκοπα και να πληρώνεται. Γι΄ αυτό απορρίπτουμε τα σενάρια που μας αντιπροτάθηκαν» αντιτάσσει η εργοδοτική πλευρά.
Αυτή η θέση, λοιπόν, οδήγησε σε αδιέξοδο. Χθες έγινε έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων στο Sigma και αποφασίστηκε στάση εργασίας από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.
Να σημειώσουμε ότι πολλοί δημοσιογράφοι δεν θα υποστούν μειώσεις μισθών όπως πληροφορηθήκαμε, όμως, συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις.
Την ώρα που το 24H μετέβηκε στο χώρο, ο παρουσιαστής Χρύσανθος Τσουρούλλης είχε ρόλο διαμεσολαβητή.
Η ηγεσία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου κινητοποιήθηκε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε για την απεργία κι επισκέφτηκε το χώρο, με κάποιους δημοσιογράφους να στέλνουν το μήνυμα ότι «σε αυτή την περίπτωση εκπροσωπούμαστε από ΣΕΚ και ΠΕΟ». Παρόλα αυτά η ΕΣΚ παρακολουθεί στενά το θέμα.
http://www.24h.com.cy/oikonomia/27022-israil-dioikitis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου