Κατάθεση που θα συζητηθεί εξασφάλισε η Offsite, η οποία εμπλέκει κύπριο βουλευτή και το κόμμα του για χρηματισμό, έδωσε ο Χαράλαμπος Λιοτατής και η σύζυγός του Παναγιώτα, σε σχέση με την επένδυση του Ταμείου Συντάξεων της Cyta σε τουρκοκυπριακή γη στην περιοχή Δρομολαξιάς – Μενεού. Πολλά είναι τα ονόματα που εμπλέκει ο κ. Λιοτατής και σίγουρα θα πρέπει να αναμένονται δηλώσεις και αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Λιοτατή, πίσω από την επένδυση της αγοράς υπήρχαν υψηλόβαθμα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης και του κόμματος (ΑΚΕΛ).
Η κατάθεση του Χαρ. Λιοτατή και της συζύγου το έγινε στην τριμελή ερευνητική επιτροπή που συστάθηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου σχετικά με την αγοραπωλησία γης που ήταν ιδιοκτησία Τουρκοκύπριου στις ελεύθερες περιοχές. Ο κ. Λιοτατής είχε ζητήσει να μείνει η όλη υπόθεση μακριά από τη δημοσιότητα, όμως η Offsite εξασφάλισε αντίγραφο της κατάθεσης του που πραγματικά βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο τουρκοκύπριος Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά δηλώνοντας ότι διέμενε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές και δούλευε στην εταιρεία του  κ. Λιοτατή, πώλησε χωράφι που βρίσκεται κοντά στο νέο αεροδρόμιο σε εταιρεία developer στη Λάρνακα έναντι ποσού 1,270,000 ευρώ περίπου με την έγκριση του υπουργικού Συμβουλίου το 2010. Εντωμεταξύ οι νέοι ιδιοκτήτες δεν το χρειάζονταν πλέον γιατί, σύμφωνα με την κατάθεση Λιοτατή, κάποια επένδυση που θα γινόταν εκεί ακυρώθηκε.
Στη συνέχεια το χωράφι αυτό πωλήθηκε στο Ταμείο Συντάξεων της Cyta έναντι του ποσού των 9,200,000 ευρώ με την εμπλοκή πολλών παραγόντων, όπως αναφέρεται στην κατάθεση Λιοτατή.
Στην κατάθεση του ο κ. Λιοτατής αναφέρει ότι βοήθησε στην πώληση του τεμαχίου από τον τ/κ ο οποίος ήταν υπάλληλος του (αλλά δεν διέμενε ποτέ στις ελεύθερες περιοχές) προς την εταιρεία Wadnic Trading Ltd με κύριο μέτοχο τον Νίκο Λίλλη (51%). Ο κ. Λιοτατής αναφέρει ότι πείσθηκε να βοηθήσει τον κ. Λίλλη να αγοράσει αρχικά το τεμάχιο με σκοπό το κέρδος δανείζοντας τον αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Στην κατάθεση του ο κ. Λιοτατής εμπλέκει βουλευτή του ΑΚΕΛ, τον Νίκο Κατσουρίδη και το ΑΚΕΛ. Όπως αναφέρει ο κ. Λιοτατής, ο Νίκος Λίλλης αρνήθηκε να του επιστρέψει τα λεφτά που του είχε δανείσει γιατί είχε πολλά έξοδα και επειδή μεταξύ άλλων έδωσε ένα εκατ. ευρώ στο Νίκο Κατσουρίδη, ένα εκατ. ευρώ στον κ. Κιττή και μεγάλο ποσό στο ΑΚΕΛ.
Στην κατάθεση του ο κ. Λιοτατής περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο -  σύμφωνα πάντα με τον ίδιο - εξαπατήθηκε για να δανείζει λεφτά τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας Wadnic Trading Ltd μέχρι να πωλήσει τη γη στο Ταμείο Συντάξεων της Cyta. Στην κατάθεση του την οποία εξασφάλισε η Offsite, ο κ. Λιοτατής μιλάει για συναντήσεις με το Προεδρικό και τηλεφωνικές επαφές με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για να τον βοηθήσει να πάρει τα λεφτά του και αναφέρει ότι τα λεφτά που δάνεισε τον κ. Λίλλη δόθηκαν στο σωματείο ΑΛΚΗ για να βγουν υποθήκες σπιτιών ατόμων που βοήθησαν το σωματείο, μεταξύ αυτών και ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο πρώην Δήμαρχος Λάρνακας κ. Μωυσέως. Αναφέρει επίσης σε άλλο σημείο τις "δύο μεγάλες συντεχνίες" και ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ που δόθηκε σαν "δώρο" για να αποδεχτούν την αγοραπωλησία με τη Cyta.
Διαβάστε την κατάθεση Λιοτατή, όπου αναφέρεται στον βουλευτή Νίκο Κατσουρίδη και το ΑΚΕΛ καθώς και σε άλλα άτομα. Η Offsite  την παραθέτει αυτούσια. Σίγουρα αναμένονται απαντήσεις από πολλούς και κυρίως από το ΑΚΕΛ και τον κ. Κατσουρίδη.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12