Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ  να υποβάλλει πρόταση μορμφής κατά της κυβέρνησης, επειδή τα ΜΑΤ εισέβαλαν σε κτήρια της ΕΡΤ, τα οποία είχαν καταληφθεί από απολυμένους.
Διαφωνούμε  με όσους λένε ότι η απόφαση αυτή στηρίζει και συσπειρώνει μια κυβέρνηση, που ήταν ετοιμόρροπη, λόγω της ανταρσίας βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι διαφωνούσαν με την πρόθεση  της να επιβάλλει φόρους πάνω στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Διαφωνούμε με όσους λένε ότι, τώρα, εξ αιτίας του ΣΥΡΙΖΑ και της μομφής του, οι "αντάρτες" της ΝΔ είναι υποχρεωμένοι, όταν έρθει ο νόμος της νέας φορολογίας,  να μην ανατρέψουν μια κυβέρνηση, που λίγες μέρες πριν στήριξαν.

Θεωρούμε κορυφαίο πολιτικό γεγονός δύο πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ:
1. Να υποβάλλει πρόταση μομφής, λόγω της εισβολής των ΜΑΤ στο κτήριο της ΕΡΤ, και
2. Την υπόσχεση που έδωσε, όταν απολύθηκαν οι εργαζόμενοι, ότι θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, όταν αυτός θα γίνει κυβέρνηση. 
Για να αναπτύξουμε στη συνέχεια τις απόψεις μας, με ορθό και σύμφωνο με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ τρόπο, ανακαλούμε στη μνήμη μας και την υπόσχεση που έχει δώσει, ότι θα επαναφέρει υπό κρατικό έλεγο τον χρυσό της Χαλκιδικής.
Κατόπιν όλων αυτών, αναμένουμε να πράξει ακριβώς το ίδιο πράγμα σε ανάλογες περιπτώσεις. Δηλαδή:
1. Όταν θα εισβάλλουν τα εντεταλμένα όργανα της τρόικας στις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, να καταθέτει πρόταση μομφής.
Και 2. Να δεσμευτεί ότι όποιος φυλακιστεί για χρέη,  θα αποζημιώνεται και όποιος χάνει την περιουσία του, θα την πάρει πίσω, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.
Αν δεν το κάμει, παρακαλούμε να μας εξηγήσει τους λόγους.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ.
(τη φωτογραφία βρήκαμε στην ομάδα ΥΠΕΡΒΑΣΗ και είναι αυτή με την οποία διαφωνούμε)
-------------
ithacanet:
Μια σοβαρή πρόταση, έστω και χιουμοριστικά δοσμένη.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά ή δεν ενδιαφέρονται για τη μαζική εκκαθάριση των Ελλήνων από τις περιουσίες τους; Η φυλάκιση, επειδή κάποιος δεν τα κατάφερε, ως επιχειρηματίας, έγινε, με νόμο, έγκλημα. Και η "τιμωρία" αυτού του είδους "εγκλήματος" δεν ενδιαφέρει το κομματικό σύστημα; Είναι πολιτικά ορθή η πολιτική των κατασχέσεων και των φυλακίσεων, ώστε να μην έχει την ίδια πολιτική μεταχείριση, με άλλα γεγονότα και καταστάσεις;
Με τις κατασχέσεις που ξεκίνησε η εφορία, με τις διαδικασίες κατάσχεσης και φυλάκισης που ξεκινούν τον άλλο μήνα από τον Ο.Α.Ε.Ε., δεν έχουμε καθαρή κρίση και σκέψη. Δεν μας αρκούν ούτε η ως τώρα σιωπή, ούτε τα μισόλογα.
Μετατραπήκαμε σε οφειλέτες, γίναμε φορείς ποινικών αδικημάτων, εξ αιτίας πράξεων και παραλείψεων όλων των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων που παρίσταναν και παριστάνουν την αντιπολίτευση, εδώ και δεκαετίες.
Στην κατάσταση που ζούμε θέλουμε καθαρές λύσεις και όχι αοριστολογίες και μισόλογα.
Αλλιώς, θα πάρουμε την εξουσία και το νόμο στα χέρια μας.
Οι νόμοι υπάρχουν για τη ζωή και όχι η ζωή για τους νόμους, (που έφτιαξαν κάποιοι λίγοι, κατ΄εντολήν τοκογλύφων).
Και όπως είπε ο Απόστολος Παύλος: "και ευρέθη μοι η εις ζωή, αύτη εις θάνατον" (και η εντολή που όφειλε να με οδηγήσει στη ζωή, αυτή η ίδια με οδήγησε στο θάνατο). (Προς Ρωμαίους επιστολή, Ζ' 10)
Όταν οι νόμοι, αντί για τη ζωή, οδηγούν προς τον θάνατο, αλλάζουν. Και αν δεν τους αλλάξετε εσείς, θα τους αλλάξουμε εμείς.
Η υποταγή του κομματικού συστήματος στην απαίτηση του ιδρυτή της δυναστείας, τέλειωσε. Δεν την ξέραμε. Τη μάθαμε:
"Άσε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους, και δεν με ενδιαφέρει ποιος φτιάχνει τους νόμους του."
Mayer Amschel Rothschild(1742-1812)
Όλοι μαζί, καταστήσατε το τεράστιο αυτό θέμα, σαν τα "ψιλά γράμματα" των δανειακών συμβάσεων. Αποκρύψατε την εντολή. Και θα εξετάσουμε, αν αυτό αποτελεί αντικείμενο ποινικής δίωξης για εθνική προδοσία. Και δεν αφορά μόνο εκείνους που έπραξαν, αλλά και εκείνους που παρέλειψαν και εξακολουθούν να παραλείπουν οποιαδήποτε αναφορά στην εντολή, την οποία τηρούν κατά γράμμα.
Και το χρήμα και οι νόμοι είναι αρμοδιότητα του λαού.
Διεκδικούμε και οργανωνόμαστε, για να πάρουμε αυτή την αρμοδιότητα.
Έχει κανείς την εντύπωση ότι εδώ που φτάσαμε, θα μείνουμε μόνο στα λόγια;
Τι άλλο έχουμε να χάσουμε στη χαμένη μας ζωή;

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013, ώρα 6μμ, στην αίθουσα του Επιμελητήριου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Θα είμαστε εκεί.