Φίλε/η αναγνώστη/ρια,

Ακούω την φωνή σου, φωνή ανήσυχη που πηγάζει από την έγνοια σου για την χειμαζόμενη πατρίδα. Βλέπω την σπουδή σου να βρεις τους ομοίους σου. Να ενεργοποιηθείς, να συμμετέχεις, να βοηθήσεις, να εργαστείς για τον κοινό σκοπό: την απελευθέρωση από τον ζυγό που οι πολιτικοί ταγοί μάς ετοίμασαν.  
Αυτό που θα ήθελες να συμβεί σύντομα στην πατρίδα μας, γι' αυτό μίλησέ μου. Αυτό έχω ανάγκη να ακούσω.  Δεν με νοιάζει τι θα ήθελαν για την χώρα μας οι τοκογλύφοι ή τι είχαν οργανώσει για μας οι εντός της χώρας προσκυνημένοι ή οι εχθροί των Ελλήνων. Είδαμε τις πράξεις τους, την αδιαφορία τους για τις αυτοκτονίες, για την διάλυση του κοινωνικού μας ιστού, για την φτώχεια· σιγουρευτήκαμε για τον ρόλο τους στο να εξασφαλίσουν οι αιμοδιψείς δανειστές τον πλούτο της χώρας με την χρήση ενός ψεύτικου χρέους κι ας αφανιστούν οι Έλληνες. Είμαστε βέβαιοι πλέον για τους οσφυοκάμπτες γερναμοτσολιάδες και τον ρόλο τους. Για τα απελπισμένα λόγια του Αντίνοου στα ΜΜΕ. Ακόμα γι' αυτούς θα μιλάμε;
Μίλησέ μου λοιπόν για τα σχέδιά σου και την ελευθερία της πατρίδας μας. Ονειρέψου το καλύτερο αύριο και γι' αυτό θα ήθελα να σε ακούσω να μιλάς. Τι θέλεις να συμβεί;  Ποια εικόνα της πατρίδας κρύβεις μέσα σου;  Οραματίσου, φαντάσου και μίλησε μόνον γι' αυτό που επιθυμείς να γίνει στο μέλλον. Αυτό που θέλεις να έρθει πρέπει να το ονειρευτείς πρώτα. Όπως πολύ σωστά προτρέπει η λαϊκή σοφία:  Καλομελέτα κι έρχεται ...
44279
Το μέλλον μας το δημιουργούμε με την σκέψη μας.  Αν δεν το σκεφτούμε δεν θα έρθει. Στον κόσμο μας προκειμένου να υπάρξει κάτι πρέπει κάποιος νους πρώτα να το σκεφτεί. Πρώτα κάποιος σκέπτεται το αντικείμενο και μετά το κατασκευάζει. Πρώτα ο καλλιτέχνης σκέπτεται το άγαλμα και μετά το υλοποιεί. Ο κόσμος των ιδεών προηγείται του αισθητού όπως εξήγησαν οι φιλόσοφοι.
Αν για το μόνο που μιλάς είναι για τον κίνδυνο που διατρέχεις εσύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα τότε αυτός ο κίνδυνος θα πολλαπλασιαστεί. Κάλεσε λοιπόν με θάρρος και παρρησία την λευτεριά που ονειρεύεσαι και αυτή θα έρθει μια ώρα αρχύτερα. ΘαρσεΦν χρή· τάχ½ αTριον σσετ½ μεινον, έλεγαν οι πρόγονοι. Κάτι ήξεραν αυτοί.
Δες γύρω σου πόσοι άνθρωποι αφυπνίζονται καθημερινά. Πριν λίγο μόλις καιρό ήσαν ελάχιστοι αυτοί που πραγματικά αγωνίζονταν ν' ανοίξουν πύλες διεξόδου από την κρίση. Πόσοι στήριζαν την ηρωική προσπάθεια του Αρτέμη Σώρρα και του οργανισμού E.N.D. πριν την αθώωσή τους στις 28/6/2013 και συνεπώς την επιβεβαίωση ότι τα $600δις δεν είναι ψέματα αλλά υπάρχουν και είναι άμεσα ρευστοποιήσιμα;  Δες πόσο έχει μεγαλώσει σήμερα το "ποτάμι."
Μην χάνεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια με σπασμωδικές κινήσεις.  Μόνον με την Συνένωση Ελλήνων και παρεμβάσεις σε Διεθνείς Οργανισμούς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα φέρουμε αποτελέσματα και χωρίς να ανοίξει μύτη. Είναι τόσο πανικόβλητοι πια οι κομματάρχες και οι βο(υ)λευτές που θα καταρρεύσουν σύντομα ...  
Ενημέρωσε όσους περισσότερους μπορείς για το ψήφισμα, αυτό είναι το ισχυρότερο χαρτί μας προς το παρόν.   
Μετά είναι η συμμετοχή των Δήμων. Φαντάσου ότι $2,3τρις είναι δεσμευμένα για τους δήμους Ελλάδος και Κύπρου. Οι πρώτοι δήμαρχοι που υπέγραψαν για ανθρωπιστική βοήθεια και ανάπτυξη με τον Αρτέμη Σώρρα θα προξενήσουν τέτοιο ντόμινο στους υπόλοιπους δήμους της χώρας που σε λίγο καιρό τα πολιτικά κόμματα δεν θα τα λογαριάζει κανείς. Θα απαξιωθούν πλήρως οι κομματικοί μηχανισμοί που έστησαν για να διαιρούν και να ελέγχουν τους Έλληνες. Οι δήμοι είναι στα χέρια των δημοτών και μέσα από 'κει έρχεται η ανάπτυξη.
Εμπρός λοιπόν, μίλα σε όσους μπορείς για τα $600δις και κάλεσέ τους να υπογράψουν το ψήφισμα. Βρες τα τηλέφωνα στα έντυπα του ψηφίσματος και επικοινώνησε με άλλους που ήδη συμμετέχουν. Κάποιοι είναι κοντά σου. Αυτοί είναι τα αδέλφια μας που πρέπει να στηρίξουμε, αυτοί θα στηρίξουν εμάς.
Και μην το βάζεις κάτω· ούτε εγώ θα εγκαταλείψω μέχρι την απελευθέρωση. Κάθε προσπάθειά μας είναι και ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη λευτεριά.
Χρήστος Τσάπος