Σεισμός: Αυτά είναι τα ονόματα που έδωσε ο Κάντας στην απολογία του για τις μίζες 
Πανικό σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο προκαλεί η απολογία του Αντώνη Κάντα, αφού δίνει ονόματα και καταστάσεις για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων ... 
kantas27.jpg
Μίζες από συνολικά δώδεκα εξοπλιστικά προγράμματα, με 17 πρόσωπα να εμπλέκονται συμπεριλαμβάνονται στην απολογία του κ. Κάντα. 
Οι έντεκα άμεσα εμπλεκόμενοι που κατονόμασε ο κ. Κάντας είναι οι εξής: 
Πάνος Ευσταθίου: Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας, STN ATLAS, που τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και τα ASRAD. Έχει ήδη λάβει κλήση για να απολογηθεί στις 2 Ιανουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του είναι αποφασισμένος να μιλήσει κι αυτός με τη σειρά του για όσα ξέρει. 
Φάνης Λυγινός: Ελβετός τραπεζίτης, που του άνοιξε λογαριασμούς στους οποίους εμβάζονταν οι μίζες. 
Σπύρος Μεταξάς: ο δικηγόρος που τους συνέστησε τις offshore. 
Kωνσταντίνος Δαφέρμος: εκπρόσωπος της κατασκευάστριας των kornet εταιρείας KBP. 
Παύλος Νικολαίδης: «Πρόεδρος ,όπως λέει, ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ, στενός φίλος και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος στα τέλη του 2002 μου ζήτησε να του καταβάλω κάποια από τα χρήματα που πήρα από το Δαφέρμο. Ο τελευταίος μου είπε «άσε τον Νικολαίδη , τον έχω τακτοποιήσει καλά». Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο Α. Κάντας αναφέρει ότι «είχε λάβει προμήθεια από τον Παύλο Νικολαίδη για το πρόγραμμα προμήθειας MIRAGE 2000-5. Σ΄αυτό το σημείο αναφέρει χωρίς να τον εμπλέκει στις παράνομες καταβολές τον «κύριο Χούμπαυλη που είχα ακούσει ότι ήταν εκπρόσωπος της DASSAULT στην Ελλάδα ,τον οποίο όμως δεν γνώριζα ούτε είχα δει κατ΄όψη». 
Λάμπρος Μπαρτζώκας: Υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA που τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AMK . «Ο κος Μπαρτζώκας -τονίζει ο Αντώνης Κάντας, επισκεπτόταν πολύ συχνά το γραφείο του κου Σμπώκου». Αργότερα μάλιστα «εμφανιζόταν και ως διεθνής σύμβουλος εταιρείας στην Ελλάδα που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά των TOR». Μάλιστα ο Μπαρτζώκας «περί το 1998 μου είχε πει ότι από το πρόγραμμα OSA που αυτός μεσολαβούσε , η προμηθεύτρια εταιρεία θα έδινε στον κο Σμπώκο πολλά λεφτά γιατί ήταν πολύ απαιτητικός μέχρι που τους είχε εκνευρίσει». 
Δημήτρης Παπαχρήστος: εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN ,απ" τον οποίο επίσης δωροδοκήθηκε. 
Χρήστος Τούμπας: απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, εκπρόσωπος της EMBRAER, από τον οποίο επίσης έλαβε «δωράκι». 
Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας ή Μπαλέμπας: σύμβουλος της Ericsson που του κατέβαλλε χρήματα για τα ραντάρ ARTHUR. 
Ο κος Κομνόπουλος ( δεν αναφέρει το μικρό του όνομα): Τον δωροδόκησε για τα EXOCET του πολεμικού ναυτικού. «Ο κος Κομνόπουλος ήταν μέτοχος της KESTREL που εκπροσωπούσε την κατασευάστρια EXOCET». 
Θωμάς Λιακουνάκος: Ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών, για τον οποίο ο Αντώνης Κάντας κάνει σειρά αναφορών και αποκαλύπτει ότι είναι το πρόσωπο που του είχε δώσει χρήματα ακόμα και σε σακ- βουαγιάζ. Ο Αντώνης Κάντας εμπλέκει ακόμα και δύο στενούς συνεργάτες του Θωμά Λιακουνάκου, τους κους Αποστόλου και Αρκουμανέα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη για το enikos.gr ο κ. Κάντας εμπλέκει ακόμα τον κο OSWALD ,επίσης διαχειριστή των παράνομων πληρωμών του. Αναφερόμενος στην απολογία του γενικότερα στην πρακτική που ακολουθούνταν στο ΥΠΕΘΑ σχετικά με τις προμήθειες των εξοπλιστικών ,χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για συγκεκριμένες μίζες, αναφέρεται και στον κοΛεονταρίτη, υποδιευθυντή της διεύθυνσης προγραμμάτων εξοπλισμών. 
Η απολογία του κ. Κάντα ολοκληρώθηκε και από σήμερα αρχίζουν οι προσπάθειες των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλου να εντοπίσουν και τους άλλους που χρηματίστηκαν από τους ίδιους επιχειρηματίες, ενώ το «δεξί χέρι» του Άκη Τσοχατζόπουλου οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. 
............................................