24 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδια στην Κύπρο – Διαδηλωτές μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής (Video)



ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ






ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Προτάσεις Χρηματοδότησης – Επιστολές που κατατέθηκαν στην κυβέρνηση τον Μάρτιο και Απρίλιο 2013 http://www.endcyprusdebt.com/docs/protasis/
17.03.2013
Κατεπείγουσα Επιστολή ενώπιον του Προέρδου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάσης εν γένει αρχής
Θέμα: Πρόταση Χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εξαγορά του υφιστάμενου χρέους, κάλυψη νέων αναγκών, κεφαλαιοποίηση τραπεζών και αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα, από τον Κο Αρτέμιο Σώρρα.
(κάντε κλικ να κατεβάσετε το αρχείο)

15.04.2013
Νέα Πρόταση Χρηματοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας
Πακέτο Προτάσεων “Β”: Επιστολή με τα συνοδευτικά για τα ταμεία
1) Περιουσία Μαόρι & Hedge Fund
2) ρευστοποίηση της Περιουσίας του ταμείου “Α”

(κάντε κλικ να κατεβάσετε το αρχείο)



8.5.2013
Προσφυγές προς Κυβερνητικούς Φορείς
Θέμα: Προσφυγή εναντίον των λειτουργών της Κυπριακής Κυβέρνησης που ασκούν εκτελεστική και διοικητική λειτουργία και που ενέργειες τους. κατά παράβαση των κανόνων ορθής συμπεριφοράς και χρηστής διοίκησης, παραβιάζουν και επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα τα συνταγματικά μου δικαιώματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ/ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΙ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ:
  1. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη
  2. τον Αρχιεπίσκοπο κκ Χρυσόστομο, Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
  3. τον Πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, κο Γιαννάκη Ομήρου
  4. τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων
  5. το Υπουργείο Οικονομικών, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον εκάστοτε Υπουργό
  6. τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
  7. τα Μέλη του Κυπριακού Κοινοβουλίου (ΒΟΥΛΗ)
  8. τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πέτρο Κληρίδη
ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ
(κάντε κλικ εδώ)





Να μπουν στην κυπριακή Βουλή προσπαθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού της χώρας οι οποίοι αντιδρούν με το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα για τις αποκρατικοποιήσεις.





Οι διαδηλωτές πετώντας πλαστικά μπουκάλια και φρούτα κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, να ρίξουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα και να περάσουν στο πίσω μέρος της Βουλής από το οποίο έκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσαν ζημιές στη γεννήτρια με αποτέλεσμα η Βουλή να παραμείνει για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα και οι βουλευτές να κλειδωθούν σε διάφορες αίθουσες καθώς οι πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.



Η συνεδρίαση μεταφέρθηκε μάλιστα από το ισόγειο του κτιρίου στο δεύτερο όροφο καθώς οι εργαζόμενοι χτυπούσαν τα τζάμια της αίθουσας.



Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητο του υπ. Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ της Cyta και γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης δεν μπόρεσε να μπει στη Βουλή.



Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί τρεις διαδηλωτές.



Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε μήνυμά του στο twitter ανέφερε ότι οι υπάλληλοι της ΑΗΚ έχουν το δικαίωμα έκφρασης προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν συμπεριφορές που φέρνουν την Κύπρο «πίσω σε παροχημένες εποχές».

Επίσης, επέρριψε «μεγάλες ευθύνες στην Αστυνομία» για την τροπή των γεγονότων αναφέροντας ότι «δμπορεί η Βουλή να συζητεί υπό τους εκβιασμούς του οποιουδήποτε».


Name 
Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν κατά των δρομολογούμενων ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών ενώ ρίφθηκαν αντικείμενα όπως φρούτα, πέτρες και κροτίδες. Τα επεισόδια έχουν αυτή την ώρα κοπάσει. Κατά διαστήματα οι διαδηλωτές εκφράζουν την αγανάκτηση τους φωνάζοντας συνθήματα. Καταφέρονται εναντίον βουλευτών με βαρείς χαρακτηρισμούς. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη. Μέχρι στιγμής η Βουλή είναι ακόμη αποκλεισμένη και κανείς δεν μπορεί να εξέλθει του κτιρίου.

Εκρηξη οργής εργαζομένων ΑΗΚ έξω από τη βουλή02:00reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Η κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία διεκόπη λόγω της κατάστασης, επανάρχισε γύρω στις 11, αφού οι βουλευτές μεταφέρθηκαν από το ισόγειο στο δεύτερο όροφο. Στην ατζέντα της συνεδρίας βρίσκεται το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις CYTA, Αρχής Ηλεκτρισμού και Αρχής Λιμένων. Νωρίτερα, γίνονταν σκέψεις όπως η συνεδρία αναβληθεί.

Name 


Κυπριακή βουλή διαδηλωτές κλείδωσαν βουλευτές και έκοψαν το ρεύμα02:43reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading


Οι οργισμένοι διαδηλωτές έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία. Συγκρούστηκαν με άνδρες της Δύναμης, κατέλαβαν το χώρο στάθμευσης της Βουλής και επιχειρούν να πετύχουν είσοδο από την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου. Στο σημείο κλήθηκαν δυνάμεις από τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό.


Επεισόδια και τραυματισμοί έξω από τη Βουλή05:59reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Οι απεργοί γιουχάισαν τον υπουργό οικονομικών και τους βουλευτές που εισέρχονταν στο κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ παρεμπόδισαν Γενικό Εισαγγελέα να εισέλθει στο κτίριο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κληρίδης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής οικονομικών πως δεν μπορεί να παρευρεθεί στη συνεδρία υπό το καθεστώς εκφοβισμού.

Φώναζαν συνθήματα όπως «πουλημένοι» και «κάτω τα χέρια από την ΑΗΚ». Επιπλέον, οι απεργοί έριξαν αντικείμενα όπως φρούτα, μπουκάλια νερού και πέτρες. Ρίχθηκαν επίσης κροτίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, να υπήρξαν και μικροτραυματισμοί διαδηλωτών.

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης, μαθητές δημοτικού σχολείου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν επίσκεψη στη βουλή, αποκλείστηκαν στο κτίριο του κοινοβουλίου. Για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην αίθουσα που συνεδριάζει η ολομέλεια της βουλής, όπου παρέμειναν για λίγο και στη συνέχεια, μετά από παρέμβαση βουλευτών, αποχώρησαν με ασφάλεια από το κτίριο με τη συνοδεία αστυνομικών.

Name 

Χωρίς ρεύμα η Βουλή

Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε και εντός του κοινοβουλίου. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στης Βουλής μεταφέρθηκε από το ισόγειο του κτιρίου στο δεύτερο όροφο, όταν οργισμένοι εργαζόμενοι της ΑΗΚ πέρασαν στο πίσω μέρος της Βουλής και χτυπούσαν τα τζάμια της αίθουσας.

Νωρίτερα υπήρξε πληροφορία ότι γινόταν συζήτηση για το ενδεχόμενο να αναβληθεί η συνεδρία. Εξάλλου, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί στη Βουλή, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημίες στη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.

Name 

Δυναμικότερες κινητοποιήσεις από αύριο

Οι συντεχνίες της ΑΗΚ εξήγγειλαν περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις από αύριο, με τη συμμετοχή και του προσωπικού παραγωγής.

Όλα τα γραφεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της Αρχής θα παραμείνουν κλειστά.

Για τα έκτακτα περιστατικά και βλάβες θα εργάζεται το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, Ανδρέας Πανόρκος, δήλωσε ότι τα μέτρα, θα κλιμακώνονται αναλόγως των εξελίξεων.

Για σήμερα, ανέφερε, δεν αναμένονται διακοπές στη ηλεκτροδότηση, αλλά αύριο, ενδεχομένως, να υπάρξουν, καθώς η παραγωγή θα βρίσκεται στο όριο. 

Υπέδειξε ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και να διεξαχθεί διάλογος.


πηγή

http://www.hellas-now.com/2014/02/blog-post_949.html
http://www.topontiki.gr/article/68324/Epeisodia-stin-Kupro--Diadilotes-prospathoun-na-mpoun-sti-Bouli
http://www.sigmalive.com/news/local/103792

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου