11 Μαρτίου 2014

Στο δημοτικό συμβούλιο το αίτημα 120 δημοτών για εύρεση επενδυτών -



“Ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας” με τους 120 δημότες που έθεσαν γραπτώς αίτημα να διερευνηθεί η δυνατότητα αναζήτησης επενδυτών για την πραγματοποίηση έργων στο νησί, θα κρατήσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με την προϋπόθεση να υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά τους, η οποία θα κινείται αυστηρά στο επιτρεπόμενο νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να κινηθεί ένας Δήμος.

Εκπρόσωπος των συνυπογραφόντων του αιτήματος, ο κ. Νικόλαος Χάλαρης μίλησε στη συνεδρίαση για την πρόταση που κατέθεσαν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο οι ίδιοι, η οποία αφορά στο να εγκριθεί η εξουσιοδότηση του δημάρχου, Γιάννη Δεκαβάλλα, να προχωρήσει στη λήψη απόφασης που θα “ανάβει το πράσινο φως” σε επενδυτές να πραγματοποιήσουν έργα στη Σύρο με άξονα την πρόταση που έχει γίνει γνωστή από τον Αρτέμη Σώρρα για τη διάσωση της Ελλάδας. Σημείωσε μάλιστα πως η σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες είναι τραγική και απαιτείται άμεσα διέξοδος.

Από την πλευρά, του ο κ. Δεκαβάλλας γνωστοποίησε την απόφαση του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, η οποία έχει αποσταλεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, τονίζοντας πως στο περιεχόμενό της, αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως “απαγορεύεται και είναι μη νόμιμη και άκυρη κάθε διαδικασία που αποσκοπεί σε απευθείας διαπραγμάτευση και απευθείας ανάθεση σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα και υπογραφή δανειακής σύμβασης ακόμη και με συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα αν προηγουμένως δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία της προσκλήσεως ενδιαφέροντος της κοινοποιήσεως σε όλα τα αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα ώστε να λάβουν γνώση προκειμένου να καταθέσουν προσφορές...”.
Παράλληλα, ο δήμαρχος διευκρίνισε πως για την πραγματοποίηση οποιουδήποτε έργου, θα πρέπει να έχει αναζητηθεί πρωτίστως η κατοχύρωση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ή πόρων που προέρχονται από το κεντρικό κράτος ή η πιθανότητα σύμπραξης του Δήμου με ιδιώτη (ΣΔΙΤ) όπως άλλωστε ορίζει το νομικό πλαίσιο των ΟΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος, διατυπώνοντας πολλές απόψεις υπέρ της περαιτέρω διερεύνησης της πρότασης ενώ υπήρξαν και επιφυλάξεις για τους “αόρατους σωτήρες” όπως τονίσθηκε από ορισμένους αιρετούς, οι οποίες  παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί.

- See more at: http://www.koinignomi.gr/news/politiki/politiki-syros/2014/03/10/sto-dimotiko-symvoylio-aitima-120-dimoton-gia-eyresi-ependyton.html#sthash.PMPiyIiQ.dpuf


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:


-- ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ (για όσους δεν έστειλαν ακόμα) ΠΡΟΣ ΤΑ Δ.Σ. των ΔΗΜΩΝ


-- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ


..............................................................................................
ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ...
.............................................................................................

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ !!

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ: 
--> ΞΕΧΡΕΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΚΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕΣΩ ΕΝΤΟΛΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ !!!
--> ΕΞΩΦΛΗΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΤΟΚΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
--> ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΞΩΦΛΗΜΕΝΗΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !!! 
--> Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !!
--> ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!! ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ .. ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ !!!
--> ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΑΡΙΝΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ !!!
--> ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΣΧΟΛΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ !!!!
--> ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ !!!!
--> ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ !!!
--> ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
--> ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ !!! 
--> ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!!
507236-1459331_10202596741064725_699745502_n.jpg

512566-Ε4 ΣΗΜΑ.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου