10 Μαρτίου 2014

Νίκος Τανάλιας Τα διεθνή ονόματα των πατρίδων μας


Τα διεθνή ονόματα των πατρίδων μας

Βεβαίως συμφωνώ με την πρότασι που διατυπώνει ο ΄Αρχων ΕΛ, του μόνον ελληνικού συμβουλευτικού οργανισμού ΕΙ·ΕΝD, σχετικά με το διεθνές όνομα της πατρίδος μας της Ελλάδος: «ELLAS» έναντι του «HELLAS» και οπωσδήποτε όχι «GREECE». Πέραν όμως των επιχειρημάτων του ΄Αρχοντος ΕΛ, εδώ παραθέτω τις δικές μου φιλικές τροποποιήσεις.

α΄) Η συμπαντική αρχή της ελευθέρας βουλήσεως των ανθρώπων απαιτεί την παρέμβασι της συλλογικής βουλήσεως του ελληνικού μας κόσμου ή τουλάχιστον της πλειοψηφίας μας, π.χ., μέσω δημοψηφίσματος.

β΄) Σχετικά με το διεθνές όνομα της πατρίδος μας της Ελλάδος, επειδή μου αρέσει πάντοτε να υπάρχουν επιλογές, αντί του ονόματος «GREECE» προτείνω είτε το όνομα «ELLAS» ή το όνομα «H ELLAS», με ένα διάστημα μεταξύ των γραμμάτων «H» και «E»: «H ELLAS». Διότι οι αγγλόφωνες άνθρωποι πολλές φορές μπερδεύουν το διεθνές όνομα της πατρίδος μας «GREECE» με το όνομα της κινηματογραφικής ταινίας του 1978: «Grease» ή «GRESE», π.χ., http://www.youtube.com/watch?v=fdIz_i8Le4o και http://www.youtube.com/watch?v=6lqqJht24kQ.

γ΄) Σχετικά με το διεθνές όνομα της πατρίδος μας της Κύπρου, οι αγγλόφωνες άνθρωποι συχνά μπερδεύουν το διεθνές όνομα «CYPRUS» με το όνομα του δένδρου «cypress» ή κυπαρίσσι.

δ΄) ΄Αρα προτείνω ως διεθνές όνομα της πατρίδος μας Κύπρου, το όνομα «KYPROS».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου