ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ  & ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ 
ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ «ART FM RADIO ΚΥΠΡΟΥ» 14-02-14
ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ END ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
(λεπτά 01:08:40 - 1:48:50)

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 
ΟΜΑΔΑ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 
ARTLAMBR.BALS..png


ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: 
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙ-END ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Δόκτωρ Λαμπράκης: Θα ήθελα να σας πω τι θα προτείναμε εμείς και βεβαίως πάντα με την έγκριση του Ελληνικού λαού.
divider.png
Α) ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

 Η πρώτη και πιο σημαντική από όλες θα έλεγα ενέργειες που θα προτείναμε είναι η μη αναγνώριση και καταγγελία όλων των κυβερνητικών πράξεων, δηλαδή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που αντίκεινται στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Β) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Το δεύτερον είναι να μην αναγνωρίσουμε και να καταργήσουμε, μη αναγνώριση λοιπόν, κατάργηση και καταγγελία όλων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Διότι είναι άκυρες και καταχρηστικές, δεν έχουν ληφθεί από θεσμικά όργανα όπως προβλέπει το σύνταγμα. Κυρίως δε ότι, λόγω της παραδοχής των δανειστών ότι γνώριζαν εκ των προτέρων την καταστροφή που θα έφερνε στην Ελληνική οικονομία και παρά το γεγονός ότι το γνώριζαν εκείνοι προχώρησαν στην εφαρμογή τους, αυτό σε όλη τη διεθνή βιβλιογραφία είναι ο ορισμός του παράνομου και καταχρηστικού χρέους.

Εξηγούμαι, εάν πάει κάποιος από εσάς και ζητήσει ένα δάνειο στεγαστικό 100.000 δολάρια ή 100.000 ευρώ η τράπεζα του δώσει τα 100.000 ευρώ και αντί να πάει να αγοράσει το σπίτι αυτός πάει και αγοράζει μία βάρκα, ένα αυτοκίνητο και διακοπές στις Άλπεις, να σας πω το εξής σύμφωνα με την διεθνή νομοθεσία δεν υποχρεούται να γυρίσει ούτε 1 ευρώ πίσω στον δανειστή. Εάν δηλαδή το δάνειο το οποίο συνήψε, η δανειακή σύμβαση την οποία συνήψε ο δανειστής με τον δανειζόμενο δεν ανταποκριθεί στους όρους και στους σκοπούς τους οποίους είχε το δάνειο, αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό. Δηλαδή το ότι κάποιοι σας δάνεισαν χρήματα, μας δάνεισαν χρήματα στην Ελληνική δημοκρατία και δεν παρακολούθησαν ότι ο σκοπός για τον οποίο εδώθει το δάνειο ξεπληρώθηκε, αυτομάτως το δάνειο αυτό θεωρείτε μη πληρωτέον. Ο λογιστικός έλεγχος, αυτός δηλαδή που θα αποδείξει αυτό που σας λέω τώρα θα γίνει από μία επιτροπή διεθνών επιστημόνων και την εποπτεία κληρωτών Αρεοπαγιτών.

Γ) ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΑΥΠΕΔ

Έχουμε λοιπόν το τρίτον, το οποίο προτείνουμε εμείς, ακύρωση όλων των συμβάσεων παραχωρήσεως περιουσίας του Ελληνικού δημοσίου που έγινε μέσω του ΤΑΥΠΕΔ ή οποιουδήποτε άλλου φορέως σε ιδιώτη, σε δημόσιο οργανισμό ή ακόμη και σε κράτος. Δεν χρειάζεται καμία νομοθετική ρύθμιση για αυτό γιατί απλά όταν συνάπτεται μία συμφωνία από κάποιον ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα, η συμφωνία θεωρείται άκυρη σύμφωνα με την διεθνή νομολογία. Εάν για οποιοδήποτε λόγο εκείνοι οι οποίοι ήταν οι αγοραστές των διαφόρων περιουσιακών στοιχείων του κράτους της δημόσιας περιουσίας προβάλουν ότι έχουν οποιαδήποτε απώλεια πόρων, δηλαδή έχουν χάσει χρήματα, θα καταβληθούν εις το ακέραιο ότι ισχυριστούν ότι έχασαν εφόσον βέβαια τελεσιδικήσει στα Ελληνικά δικαστήρια και όχι στα Αγγλικά δικαστήρια η μήνυση την οποία θα υποβάλουν για να πάρουν πίσω αυτά τα οποία χάσανε. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να αγοράζεις την γη των Ελλήνων και να την κρίνει το Αγγλικό δικαστήριο. Θα την κρίνει το Ελληνικό δικαστήριο όχι το Αγγλικό.

Δ) ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Το υπ΄αριθμόν τέσσερα θα είναι άμεση κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ε) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Υπ΄άριθμόν πέντε, άμεση ανεξαρτητοποίηση της δικαστικής εξουσίας. Παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης από οποιονδήποτε είτε πολιτικός φορέας είναι, είτε οικονομικός φορέας είναι, είτε διεθνής φορέας είναι ή φυσικό πρόσωπο είναι θα επιφέρει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Το δικαστικό σώμα πρέπει να είναι εντελώς ανεξάρτητο, να είναι εντελώς τυφλό και να αποδίδει δικαιοσύνη προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΣΤ) ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ

Αριθμόν 6. Προτείνουμε την άμεση υποθήκευση όλων των περιουσιακών στοιχείων, εντός και εκτός της χώρας, όλων εκείνων που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από τη μεταπολίτευση και εδώ, μέχρι να τελειώσει ο λογιστικός έλεγχος υπό την αιγίδα κληρωτών Αρεοπαγιτών και απαγόρευση της εξόδου τους από την χώρα μέχρις ότου περατωθεί ο έλεγχος.

Ζ) ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Αριθμόν 7. Άμεσος έλεγχος και απόδοση ποινικών ευθυνών όλων των πρωθυπουργών και των διατελεσάντων υπουργών οποιουδήποτε εταίρου φυσικού ή νομικού προσώπου που οδήγησαν τη χώρα σε πτώχευση. Επιτροπή κληρωτών Αρεοπαγιτών να επιληφθεί του ανωτέρου έργου θα άρει την υποθήκευση και υπολήψεως αποδεικτικών στοιχείων καταχρήσεως του δημοσίου χρήματος και οποιασδήποτε άλλης αδικοπραγίας. Συγχρόνως βέβαια θα γίνει και λεπτομερής καταγραφή και απόδοση των ευθυνών του «πόθεν έσχες» των εν λόγω προσώπων.

Η) ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΩΣ

Υπ΄αριθμόν 8. Άμεση αποχώρηση και άρση της συμμετοχής της Ελλάδος σε οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη η οποία επιτρέπει ανεξέλεγκτη και άνευ διακρίσεως μετανάστευση αλλοδαπών εντός της επικρατείας της χώρας, από όπου και αν προέρχεται. Αυστηρή εφαρμογή των συνταγματικών διατάξεων περί μεταναστεύσεως. Αυστηρή επιτήρηση των χερσαίων και των θαλάσσιων συνόρων για πρόληψη της συνεχίσεως του εν λόγω φαινομένου. Άμεση αφαίρεση της Ελληνικής ιθαγένειας από όλους εκείνους τους μετανάστες οι οποίοι δεν πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπει το σύνταγμα και απέκτησαν την ιθαγένεια δια νόμου συνταγματικού και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Νομοθετική παραχώρηση της ιθαγένειας αποκλείεται εις το μέλλον παρά μόνον παραχώρηση υπηκοότητας, όπως ορίζει το σύνταγμα.

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΞ'ΑΙΜΑΤΟΣ

Αντώνης Βαλσαμάκης: Και στο σημείο αυτό να πούμε πρόεδρε, ότι το ελληνικό σύνταγμα ορίζει την ιθαγένεια εξ αίματος σε αντίθεση με άλλα συντάγματα, όπως παραδείγματι των Ηνωμένων Πολιτειών που ορίζει την ιθαγένεια λόγω γης, το που γεννήθηκες. Λοιπόν, εκτός από αντισυνταγματική η παραχώρηση ιθαγένειας σε οποιονδήποτε μη Έλληνα είναι και εντελώς μη λογική. Δηλαδή, όταν έχουμε σειρά αιώνων που θεωρούμεθα Έλληνες λόγω αίματος, ξαφνικά το να θεωρηθεί με οιονδήποτε τρόπο Έλληνας κάποιος άλλου κράτους, κάποιος Πακιστανός, κάποιος Αφγανός, κάποιος Αιγύπτιος, κάποιος Ιταλός, είναι αντίθετο και με την λογική ακόμη.

Δόκτωρ ΛαμπράκηςΣτο σύνταγμα υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που λέει ότι για να είναι κάποιος ιθαγενής πρέπει να έχει γεννηθεί εκ γονέων Ελλήνων.

Αντώνης Βαλσαμάκης: Ακριβώς. Είναι δηλαδή τρελό αυτό που προσπαθούν να κάνουν και είναι μέσα στα σχέδιά τους στο να αλλοιώσουν το DNA μας βασικά, εμείς γνωρίζουμε επ΄ακριβώς τι θέλουν να κάνουν.

Θ) ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Δόκτωρ Λαμπράκης: Αριθμός 9. Άμεση διευθέτηση παροχής δωρεάν υπηρεσιών υγείας και φαρμακευτικής περιθάλψεως σε όλους τους Έλληνες. Η ιδιωτική πρωτοβουλία στον τομέα της υγείας επιτρέπεται και υποστηρίζεται από το κράτος αλλά το δημόσιο ουδέποτε θα συμβάλλεται με ιδιωτικές εταιρίες για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες. Προτείνουμε δηλαδή το Ελληνικό δημόσιο να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να απαγορεύεται η σύμβαση του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα εις τον κλάδο παροχής υπηρεσιών της υγείας. Ο λόγος είναι ότι δημιουργούνται ανίερες συμμαχίες του δημοσίου με ιδιώτες και επέρχεται η διαφθορά. Εάν ο Έλλην πολίτης επιθυμεί να ζητήσει ιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας εκτός του συστήματος που παρέχει η Ελλάδα τότε έχει κάθε δικαίωμα. Εξάλλου η ελευθερία είναι το βασικό γνώρισμα του Ελληνισμού και όλων των Ελλήνων. Το δημόσιο έχει υποχρέωση να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους Έλληνες, υψηλού επιπέδου, και αυτό είναι απόφαση την οποία λαμβάνουν όλοι οι Έλληνες. Όταν οι Έλληνες αποφασίζουν να έχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σημαίνει ότι αναλαμβάνουν και το κόστος. Στο μέλλον ουδέποτε αυτό θα γίνει αντικείμενο νομοθετικής ρύθμισης από οποιοδήποτε νομοθετικό σώμα. Είναι προϋπόθεση και είναι επιλογή συνταγματική των Ελλήνων αυτό το συγκεκριμένο.

Ι) ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Αριθμόν 10. Άμεση αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος των Ελληνοπαίδων, ακύρωση όλων των διεθνών συνθηκών που επιβάλλουν συνεργασία με γειτονικά κράτη για τον καθορισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Γνωρίζετε βεβαίως εκείνες τις ανίερες, τις βδελυρές συμμαχίες του Παπανδρέου με τον Γκιούλ όπου τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Ελληνοπαίδων θα καθορίζονται από εβραίους και Τούρκους. Και ξέρετε ότι ένα κλιμάκιο του Κ.Ι.Σ. κατοικοεδρεύει στον πρώτο όροφο του υπουργείου παιδείας και μια ομάδα Τούρκων υποτίθεται διανοητών, αν υπάρχει τέτοιος ορισμός στην Τουρκία, καθορίζουν το τι ακριβώς διδάσκεται στα Ελληνικά σχολεία. Αυτό είναι το τραγικό κατάντημα του Ελληνισμού στις μέρες μας. Άμεση λοιπόν κατάργηση οποιασδήποτε διεθνούς συνθήκης που υπαγορεύει στον Ελληνικό λαό πως θα διδάσκει τα παιδιά του.

ΙΑ) ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑΜΕΠ

Αριθμόν 11. Απομάκρυνση όλων των εκπαιδευτικών, και αυτό το λέω συγκεκριμένα για την ΕΛΙΑΜΕΠ, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τις διάφορες ΜΚΟ με σκοπό τη χειραγώγηση της παιδείας των Ελληνοπαίδων από την μεταπολίτευση και εντεύθεν. Η παιδεία είναι δωρεάν σε όλους του Έλληνες πολίτες. Η ιδιωτική πρωτοβουλία βεβαίως και επιτρέπεται και υποστηρίζεται από το συντονισμένο κράτος των Ελλήνων, πάντοτε όμως υπό την αιγίδα του υπουργείου και απαγορεύεται σύμβαση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα εις τον τομέα της παιδείας. Η παιδεία των Ελληνοπαίδων θα πρέπει να είναι έργο και απόφαση ολόκληρου του Ελληνικού λαού και κανενός Σόρου, κανενός Μπαμπινιώτη ή Βερέμη, καμιάς Διαμαντοπούλου, κανενός Αυγερινόπουλου. Όλες αυτές οι κυρίες όπως Ρεπούση, Δραγώνα κλπ οι οποίες έχουν πληρωθεί από όλες τις μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη για να αλλοιώσουν την παιδεία των Ελληνοπαίδων, απαγορεύονται από τώρα και εις το εξής. Οι Έλληνες αποφασίζουν για την παιδεία τους και όχι οι Τούρκοι, οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί (και το Τελ Αβίβ, συμπληρώνει ο Αντ. Βαλσαμάκης).

ΙΒ) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Αριθμόν 12. Άμεση αποκατάσταση των συντάξεων των Ελλήνων χωρίς εκείνο τον δαιδαλώδη θα έλεγα τρόπο με τον οποίο σήμερα οι συντάξεις καθορίζονται. 80% των απολαβών τις τελευταίας τριετίας. Εάν δηλαδή κάποιος είχε μισθό 2.000 ευρώ, το 80% θα είναι η σύνταξή του. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες υπολογίζεται το επίπεδο συνταξιοδότησης των επί μέρους ταμείων του κλάδου πριν από την παρούσα οικονομική κρίση. Δηλαδή υπάρχουν ταμεία ιατρών, ταμεία δικηγόρων, πολιτικών μηχανικών οι οποίοι πριν από αυτή την κρίση είχαν ένα επίπεδο απολαβών. Αυτό λοιπόν το επίπεδο θα επανέλθει όπως ακριβώς ήταν και πριν. Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου Έλληνες πολίτες δεν έχουν στοιχειοθετήσει δικαίωμα σύνταξης, οπότε για να υπάρξει κοινωνική θα έλεγα εξισορρόπηση το 60% του μέσου όρου των συντάξεων θα αποδίδεται σε εκείνους που δεν έχουν πληρώσει ακόμα τις υποχρεώσεις, να συνταξιοδοτούνται. Όλες αυτές οι τρεις κατηγορίες θα συμπεριλαμβάνουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών άρα όλες οι εξειδικευμένες κατηγορίες αναπηρίας και λοιπά, όλες αυτές καταργούνται και όλοι οι Έλληνες υπεισέρχονται σε αυτές τις τρεις κατηγορίες συνταξιοδοτήσεως με πολύ απλούς και κατανοητούς τρόπους και χωρίς την τεράστια γραφειοκρατία που επικρατεί τώρα.

ΙΓ) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΛΠ.

Αριθμόν 13. Άμεση αποκατάσταση των μισθών όλων που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, τις υπηρεσίες ασφάλειας και πυροσβέσεως στα προ της κρίσεως επίπεδα. Η άμεση αποκατάσταση των μισθών των εκπαιδευτικών στα προ της κρίσεως επίπεδα όπως επίσης και η προσαύξηση αποκατάστασης των μισθών του δικαστικού σώματος και προσαύξηση 25% λόγω του φόρτου εργασίας που θα επιφορτιστεί το δικαστικό σώμα για την κάθαρση της δικαιοσύνης και της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα.

Αντώνης ΒαλσαμάκηςΚαι εδώ λοιπόν πρόεδρε έρχεται το γνωστό ερώτημα «και που θα τα βρείτε τα λεφτά;" Συνελληνίδες, συνέλληνες μην ξεχνάτε εμείς δεν είμαστε πολιτικό κόμμα, πολιτικός φορέας, δεν έχουμε κόμμα, χρώμα, δόγμα. Εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι φροντίσαμε το υπερόπλο των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και όχι μόνον, να φτάσει στα χέρια των Ελλήνων. Για αυτά τα χρήματα μιλάμε. Τα χρήματα τα οποία θα φέρουν την απελευθέρωση της Ελλάδος, την απελευθέρωση των Ελλήνων και την ανάπτυξη στη χώρα μας. Δεν είμαστε οι τυχάρπαστοι Τσιπραίοι, Σαμαροβενιζέλοι, όλοι αυτοί οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο επί σειρά ετών από το να διασφαλίζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Δόκτωρ ΛαμπράκηςΔεν κάνουμε καμία πρόταση εδώ χωρίς να έχουμε απόλυτη ευθύνη για το τι προτείνουμε και χωρίς να έχουμε ασφαλίσει εκ των προτέρων τι ακριβώς και πως θα χρηματοδοτήσουμε εκείνα τα οποία προτείνουμε. 

Αντώνης Βαλσαμάκης: Έχοντας κάνει πρόεδρε αμέτρητα ξενύχτια προσπαθώντας να συνυπολογίσουμε τα υπέρ και τα κατά. Αμέτρητα ξενύχτια με ειδικούς επιστήμονες, με ειδικούς οικονομολόγους, με ειδικούς λογιστές για να μπορέσουμε να πούμε αυτό το οποίο είναι η δική μας πρόταση.

Δόκτωρ Λαμπράκης: Και πάλι βεβαίως αυτές είναι προτάσεις δικές μας και θα θέλαμε να τις αντιπαραθέσουμε με τις προτάσεις οποιουδήποτε άλλου φορέα, γιατί εμείς ό,τι λέμε μπορούμε να το στηρίξουμε. Εάν κάποιος μπορεί να το στηρίξει θέλουμε να αντιπαρατεθεί.

ΙΔ) ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Αριθμόν 14. Άμεση κατάργηση του φόρου ακινήτου περιουσίας. Καθότι η πραγματική ιδιοκτησία και η αφορολόγητη εργασία είναι οι δύο πυλώνες της ελευθερίας σε πρακτικό επίπεδο. Εξηγούμαι, το 1213 όταν υπήρχε αυτή η μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Αγγλικού στέμματος και του Πάπα Ιννοκέντιου του Γ', ο αυτοκράτορας της Αγγλίας Γεώργιος παρέδωσε την ιδιοκτησία όλων των γαιών, όλων των κτήσεων της Αγγλίας, προηγουμένων παρουσών κτήσεων και μελλοντικών κτήσεων, στο Βατικανό και ακολούθως το 1814 το Βατικανό το παρέδωσε στους Ιησουίτες. Έτσι λοιπόν ο μεγάλος φεουδάρχης του πλανήτη είναι αυτός που σας αναφέρουμε συνεχώς. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας υπενθυμίζει συνέχεια τον φεουδάρχη. Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας σαν ένα ελάχιστο ποσοστό του φόρου εισοδήματος. Και διερωτάται ο εχέφρων άνθρωπος εάν το κράτος έχει ανάγκη από άλλα 100 ευρώ γιατί δεν τα βάζει στον φόρο εισοδήματος αλλά τα βάζει στον φόρο ακινήτου περιουσίας; Ο λόγος είναι ότι θέλουν να σας υπενθυμίσουν ότι δεν είστε ιδιοκτήτες αλλά είστε χρήστες της γης και των οικιών στις οποίες ζείτε. Σας προβάλουν επίσης το τερατώδες και παιδαριώδες επιχείρημα ότι, μα όλοι πληρώνουν φόρο ακινήτου περιουσίας εσείς παραπονιέστε; Ναι, γιατί όλοι οι άλλοι έχουν ήδη δώσει και έχουν ενεχυριάσει την ελευθερία τους στους φεουδάρχες. Εμείς οι Έλληνες λέμε ΟΧΙ. Δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο, δεν πρόκειται την επόμενη ημέρα να υπάρχει το παραμικρό, ούτε μία επιβάρυνση επί της ακινήτου περιουσίας.

Αντώνης Βαλσαμάκης: Και όταν λέμε πρόεδρε ότι έχουν ήδη δώσει ενέχυρο τις χώρες τους εννοούμε την πτώχευση που έχουν υποστεί τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη το 1932 και η Αμερική το 1933.

Δόκτωρ Λαμπράκης: Βεβαίως. Ήταν η εποχή εκείνη παιδιά, θυμάστε από το 1897 που δημιουργήθηκε το σύνταγμα το παγκόσμιο, δηλαδή της παγκοσμιοποίησης, τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών. (The Protocols of the Elders of Zion).

Όπως είδατε ήρθε σιγά-σιγά σαν προσωρινή ίσως επιβάρυνση κατά τον κ. Στουρνάρα ο οποίος είναι, για την δική μας τουλάχιστον κρίση, ένοχος εσχάτης προδοσίας του Ελληνισμού. Όχι του συντάγματος που υπάρχει σήμερα, παρόλο που και για αυτό είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας, είναι όμως ένοχος εσχάτης προδοσίας του Ελληνισμού. Η επιβολή φόρου ακινήτου περιουσίας στους Έλληνες κατέστει αναγκαία σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα λόγω της οικονομικής κρίσης. Εμείς λοιπόν ξέρουμε και εσείς ξέρετε κ. Στουρνάρα, που μας ακούτε αυτή τη στιγμή, ότι οικονομική κρίση η Ελλάδα δεν έχει. Ξέρετε πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει σε κανέναν τίποτα αλλά της χρωστάνε όλοι τα πάντα. Σας έχουμε εξηγήσει ότι ακόμη και ο τρόπος που μετράτε τα χρήματά σας, τα ευρώ σας και τα δολάριά σας χρησιμοποιείτε την αριθμητική, χρησιμοποιείτε την Άλγεβρα για να κάνετε τις εξισώσεις σας, δηλαδή χρησιμοποιείτε τον Ευκλείδη, τον Αρχιμήδη, τον Πυθαγόρα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΗ

Για φανταστείτε να μην ήσαν αυτές οι οντότητες στον πλανήτη; Πως ακριβώς θα τα μετράγατε; Με τα ξύλα του δάσους θα μετράγατε τα λεφτά σας;
Ακούστε λοιπόν αγαπητοί μου, ο Ελληνισμός, το έθνος των Ελλήνων δεν θα πληρώνει φόρους σε κανέναν φεουδάρχη, θα έχει πραγματική ιδιοκτησία. Και θα εξασφαλίσει αυτή την πραγματική του ιδιοκτησία κάνοντας την πρώτη κίνηση που ονομάζεται κτηματολόγιο. Γνωρίζετε πολύ καλά, το κτηματολόγιο δεν έχει γίνει γιατί η αλλαγή των αξιών γης και ακινήτων στην Ελλάδα χειραγωγήθηκε από την CIA μέσω του Καρούζου του γεροντότερου και μέσω του Καρούζου του νεότερου. Βέβαια ο Καρούζος ο νεότερος γνώριζε ελάχιστα για την συμμετοχή της CIA στην χειραγώγηση της αξίας των ακινήτων στην Ελλάδα. Να ξέρετε όμως ότι όπως και να είναι το πράγμα η πραγματική αξία των γαιών και των ακινήτων των Ελλήνων, η πραγματική οριοθέτηση όλων των περιουσιών των Ελλήνων πολιτών είναι πρώτο μέλημα του Ελληνισμού όταν αναλάβει τα ηνία και τις τύχες της Ελλάδος. Επομένως μαζί λοιπόν με την κατάργηση του φόρου ακινήτου περιουσίας θα υπάρξει και συνταγματική διευθέτηση να μην επιτρέπεται ποτέ εις το μέλλον να επιβάλλεται φόρος στην ακίνητη περιουσία. Επιμένω στο θέμα της ακινήτου περιουσίας γιατί είναι η πρακτική έκφραση της ελευθερίας των ανθρώπων.

ΙΕ) ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ 25.000 - 35.000 ΕΥΡΩ

Αριθμόν 15. Επομένως η κατάργηση του φόρου ακινήτου περιουσίας και η άμεση αύξηση του αφορολογήτου του εισοδήματος των Ελλήνων σε αξιοπρεπή διαβίωση. Από 25.000 έως 35.000 ευρώ θα είναι εντελώς αφορολόγητα. Και ο λόγος είναι ότι εμείς δεν θέλουμε να στερούμε την ελευθερία από τον Έλληνα. Θέλουμε να απολαμβάνει τους κόπους των εργασιών του και να διαθέτει τα χρήματα τα οποία παράγει η εργασία του με τον τρόπο που εκείνος πιστεύει. Προϋπόθεση όμως για την αύξηση του αφορολόγητου είναι ότι το ποσό αυτό θα ξοδεύεται εντός της Ελληνικής επικράτειας. Για φανταστείτε εάν ο κάθε ένας από εσάς είχε εισόδημα 30.000 ευρώ, δεν φορολογούταν όμως έπρεπε να το ξοδέψει εντός της Ελληνικής επικράτειας, καταλαβαίνετε ακριβώς τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα; Καταλαβαίνετε ότι θα μπορούσε η Ελλάδα μόνον με τις συναλλαγές που θα δημιουργηθούν, φορολογώντας τις συναλλαγές να μπορέσει να εξασφαλίσει τα έξοδα συντηρήσεώς της; Τι επιτυγχάνει αυτό. Η αύξηση του αφορολόγητου υποστηρίζει και στηρίζει τον ορισμό της ελευθερίας. Είπαμε δύο οι πυλώνες της ελευθερίας: η πραγματική ιδιοκτησία και η αφορολόγητος εργασία. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των ελεύθερων ανθρώπων, μόνο οι δούλοι πληρώνουν φόρο στο αφεντικό, εδώ το αφεντικό δεν υπάρχει είναι μόνο στην λογική μας απόφαση πως θα διοικούμεθα όλοι μας.

ΙΣΤ) ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αριθμόν 16. Εάν οποιοσδήποτε Έλλην αποφασίσει να εξάγει εκτός Ελλάδος το προϊόν της εργασίας του αυτό θα φορολογείται. Βεβαίως κανένας δεν θα μπορεί να σταματήσει την εξαγωγή οποιουδήποτε ποσού, όχι όμως του αφορολογήτου. Ό,τι ξοδεύεται εντός των Ελληνικών ορίων είναι αφορολόγητο από τις 25.000 έως 35.000 ευρώ.

ΙΖ) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΩΝ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.

Αριθμόν 17. Η επόμενή μας πρόταση είναι η σταδιακή αντικατάσταση όλων των εσόδων του κράτους από φόρους συναλλαγών. Δηλαδή θα καταργηθούν όλοι οι φόροι, θα υπάρχει μόνο ένας φόρος συναλλαγών ο οποίος έχει υπολογιστεί από χιλιάδες επιστήμονες διεθνώς, σε ένα συντεταγμένο κράτος χρειάζεται το 13% μέχρι το 15% των συναλλαγών για να μπορεί να παράγει τα έξοδα συντήρησης του κράτους. Επομένως η σταδιακή αντικατάσταση των εσόδων του κράτους από φόρους συναλλαγών και από μετοχοποίηση της χερσαίας, θαλάσσιας και υποθαλάσσιας περιουσίας.

ΙΗ)ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΑΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ & ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Αριθμόν 18. Ο κάθε Έλλην όταν γεννιέται παραλαμβάνει μία μετοχή της χερσαίας περιουσίας μέσω του δήμου και μία μετοχή της θαλάσσιας και υποθαλάσσιας περιουσίας μέσω της κεντρικής κυβερνήσεως.
Έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενες αναφορές ότι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να διοικηθεί η Ελλάδα χωρίς κόμματα, χρώματα και δόγματα είναι πάρα πολύ απλός. Είναι ο τρόπος όπου δεν γίνονται βουλευτικές εκλογές αλλά γίνονται εκλογές στα επιμέρους δημοτικά συμβούλια.

ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

Όταν λοιπόν εκλέγονται στις τοπικές κοινωνίες οι κυβερνήσεις, στέλνουν στην κεντρική εξουσία δύο αντιπροσώπους ανακλητούς. Δηλαδή μπορούν να τους ανακαλέσουν ανά πάσα στιγμή και να τους αντικαταστήσουν με δύο άλλους. Εάν δηλαδή στην τοπική κοινωνία εκλέξουμε δέκα νομοθέτες, στέλνουμε δύο στην κεντρική κυβέρνηση ούτως ώστε εάν έχουμε 150 παραδείγματος χάριν επιμέρους δημοτικά διαμερίσματα έχουμε μία βουλή 300 που ονομάζεται «Δημοβούλιο». Αυτή η βουλή των 300 λοιπόν, αποτελείται από 2 αντιπροσώπους από κάθε δήμο οι οποίοι εξαρτώνται όχι από την κομματική εξουσία, γιατί δεν υπάρχουν κόμματα, αλλά εξαρτάται από την τοπική δημοτική κυβέρνηση, όπου δεν υπάρχει κομματισμός, όπου υπάρχουν αντιπρόσωποι νομοθετικού και αντιπρόσωποι διοικητικού. Οι αντιπρόσωποι του νομοθετικού απαρτίζουν το δημοβούλιο, ενώ οι αντιπρόσωποι του διοικητικού απαρτίζουν την δημόσια διοίκηση. Έτσι συμβάλουν όλοι οι Έλληνες με το ίδιο ποσοστό καθότι οι δήμοι θα καθορίζονται με τα γεωγραφικά όρια, βεβαίως, αλλά εντός των ορίων του πληθυσμού. Δεν μπορεί δηλαδή ένας δήμος όπως παραδείγματος χάριν η Γαύδος να έχει τα ίδια δικαιώματα αντιπροσώπευσης με έναν δήμο στην Β΄ Αθηνών που έχει 550.000 ψηφοφόρους. Επομένως ο καταμερισμός των δημοτικών κοινοτήτων θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τον πληθυσμό ούτως ώστε να υπάρχει ισομερής και ισότιμη αντιπροσώπευση στο κεντρικό δημοβούλιο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ - ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον δήμο Αποκορώνου. Αφού έχει γίνει το κτηματολόγιο γνωρίζουν όλοι οι δημότες ποιά είναι τα όρια των περιουσιών τους, ό,τι απομείνει είναι δημόσια περιουσία. Αυτή η δημόσια περιουσία μετοχοποιείται. Μία μετοχή λοιπόν αποδίδεται σε κάθε δημότη του δήμου Αποκορώνου. Κάθε ένας Έλλην αυτόχθων, ο οποίος γεννάται αναλαμβάνει και μία μετοχή. Η εταιρία η οποία διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία του δήμου είναι αιρετή από την τοπική κοινωνία. Ο πολίτης, δεν είναι πλέον πολίτης μόνον αλλά είναι και μέτοχος, επομένως δεν καλείται μόνον ανά διετία ή τετραετία να εκφράσει την γνώμη του περί των διοικητών του, αλλά λαμβάνει μέρος και στην διοίκηση συνεχώς της δημόσιας περιουσίας, ούτως ώστε η συνισταμένη να αποδώσει το ανώτατο δυνατόν προϊόν. Έτσι λοιπόν να υποθέσουμε ότι ο δήμος Αποκορώνου, επειδή έχει πλούσιες παραγωγικές μονάδες αποδίδει κατά μετοχή 2.000 ή 5.000 ευρώ τον χρόνο, όλοι λοιπόν οι δημότες του δήμου Αποκορώνου έχουν ένα ποσόν 5.000 ευρώ που αποδίδεται από την χερσαία περιουσία σε αυτούς. Αυτό το ποσόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν ανταποδοτικό των υποχρεώσεών τους προς την κεντρική διοίκηση, δηλαδή το παρέχουν για τη διοίκηση, είτε το παίρνουν και το χρησιμοποιούν εάν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους. Τι κάνει αυτό; Όσοι Αποκορωνιώτες έχουν μεταναστεύσει στην Αθήνα στον δήμο Κορυδαλλού, ο οποίος δεν έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, τι θα κάνουν; Θα φύγουν από τον Κορυδαλλό και θα επιστρέψουν στον Αποκόρωνα. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι θα γίνει αποκέντρωση χωρίς να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να υπάρξει επιβολή από καμία απολύτως κατάσταση επειδή ακριβώς το έννομο συμφέρον των Αποκοριωτών θα είναι να είναι στην τοπική τους κοινωνία, έτσι λοιπόν το θέμα της αστυφιλίας θα λυθεί άπαξ και δια παντός.
Ένας άνθρωπος που έχει δύο παιδιά θα κάνει 4 ή 5.
Αυτό βοηθάει βεβαίως και στο θέμα της μειώσεως του πληθυσμού και της υπογεννητικότητας, διότι εφόσον ένα παιδί από την γέννησή του παραλαμβάνει μία μετοχή της χερσαίας γης αυτό σημαίνει ότι αυτή τη μετοχή τη διαχειρίζεται ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού μέχρις ενηλικιώσεως. Άρα το κράτος, ο τρόπος και η χρηστή διοίκηση έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων τα έξοδα να μεγαλώσει το παιδί, να σπουδάσει το παιδί, να κάνει ο,τιδήποτε να προετοιμάσει τον Έλληνα πολίτη για να αναλάβει τις υποχρεώσεις του με ευθύνη και πραγματική αρετή, χωρίς να χρειάζεται να γίνεται υπόδουλος ή να γίνεται τσιράκι και τσανάκι του κάθε πολιτικού.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το μεγάλο όμως και το σημαντικότερο από όλα τα επιτεύγματα αυτού του συστήματος ξέρετε ποιο είναι; Δεν θα μπορεί κανένας Rothschild, Rockefeller, δεν θα μπορεί κανένας Nobel Energy ή οποιοσδήποτε άλλος να έρχεται και να σου παίρνει τη γη τη δική σου, να παίρνει το χρυσάφι σου ή το ασήμι σου, το ουράνιό σου ή το όσμιο ή οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο μέταλλο εν ονόματι, υποτίθεται, της εκμεταλλεύσεως, να σου δίδει π.χ. 1% και να κρατάει αυτός το 99% των κερδών. Η Ελληνική γη θα είναι ιδιοκτησία των Ελλήνων και κανενός αλλουνού!
divider.png

ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ  & ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ 
ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ «ART FM RADIO ΚΥΠΡΟΥ» 14-02-14
ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ END ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
(λεπτά 01:08:40 - 1:48:50)

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 
ΟΜΑΔΑ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 
mnemosyne.jpg

ΔΟΚΤΩΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ : ΟΙ ΔΕΚΑ ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ EI-END


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ B.jpg
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 4.jpg