10 Απριλίου 2014

15ος και 16ος τραπεζίτης στην λίστα των νεκρών…

15ος και 16ος τραπεζίτης στην λίστα των νεκρών…

 Δεν έρχεται τέλος στους θανάτους των τραπεζιτών. Πρώτα βρέθηκαν, ο Ολλανδός τραπεζίτης Peter Schmittmann (57), πρώην διευθυντής της ABN-AMRO μαζί με την γυναίκα (57) του και μια (22) απο τις δυο κόρες του.
Ο Peter Schmittmann αναγκάστηκε να φύγει απο την τράπεζα το 2009 όταν η τράπεζα βρισκόταν σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Στην θέση του έβαλε η ελίτ τον G. Zalm, τον πρώην υπουργό οικονομίας. Τσιράκι της νέας τάξης και υπεύθυνος για την προπαγάνδα και εισαγωγής του ευρώ το 2001. 
 Τότε δημοσιοποιήθηκε η τράπεζα και τα χρέη φορτώθηκαν απάνω στις πλάτες του Ολλανδού φορολογουμένου. Να θυμάστε οτι η ελίτ δεν θα βγει χαμένη. Ο χαμένος θα ειναι παντα ο πολίτης…. Αυτός που πάντα θα ιδρώνει για να πληρώνει τα μπόνους των τραπεζικών. Έτσι ώστε αυτοί να ζουν στις βίλες και να γελάνε με τους ηλίθιους σαν και εμάς. 
 Ο Peter Schmittmann έλαβε το πόσο των 8 εκατομμυρίων για να σιωπήσει. Αλλα απο οτι φαίνεται οι συμφωνίες που έγιναν τότε μαζί του δεν ισχύουν αιώνια. Η οικονομική μηχανή επίθεσης εναντίων του ανθρώπου ειναι τόσο βίαια, τοσο αιμοσταγής και δεν αφήνει τους επικυνδινους κρίκους οπως ο τραπεζίτης που τότε, το 2009 ανάγκασαν να παρατηθεί, να ανοίξει το στομα του. 
 Η αστυνομία στην πολη Laren το πρωτο που δηλωσε ηταν: ενα μεγαλο «οικογενειακό δράμα»! Ο πατερας σκοτωσε την κορη του και την γυναικα του.
 Ο Schmittmann μόλις είχε γυρίσει απο τις διακοπές σκι στις Άλπεις. Έκανε σχέδια για το επόμενο ταξίδι του στην Ασία. Τώρα να μου πεις, αν δυσκολεύεσαι με τόσες επιλογές που έχεις. ….σε ποια πόλη να πρωτο πας….και ποιο ξενοδοχείο να διαλέξεις; Μια αυτοκτονία οπως έγραψαν οι πορνες τύπου, μαζί με σχεδόν όλη την οικογένεια του, ειναι μια πολυ λογική εξήγηση! Και αν αυτοκτόνησε λόγο έλλειψης χρημάτων; Μάλλον χάλασε παρά πολλά και δεν μπόρεσε να κλείσει το ταξίδι που προγραμμάτισε για Ασία! Πρεπει οντως να ειχε πολλα ψυχολογικα στην τεραστια βιλα που εμενε!
 Ο αλλος νεκρος ειναι ο διευθυντής της Τράπεζας Frick & Co AG , ο 48 χρονος, Juergen Frick , που πυροβολήθηκε στο γκαράζ της δικής του τράπεζας στο Balzers.
 Ο δράστης του εγκλήματος διέφυγε μετά τη δολοφονία σε ένα Smart με πινακιδες του Λιχτενστάιν.
http://www.bloomberg.com/news/2014-04-07/liechtenstein-police-says-48-year-old-man-killed-in-bank-garage.html Συνολικά, η λίστα πλέον επεκτάθει σε 16 ( ! ) θανάτους τραπεζιτών κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.
1) David Bird, 55, long-time reporter for the Wall Street Journal working at the Dow Jones news room
2) Tim Dickenson, a U.K.-based communications director at Swiss Re AG
3) William Broeksmit, 58, former senior manager for Deutsche Bank
4) Ryan Henry Crane, age 37, JP Morgan
5) Li Junjie, 33, Hong Kong JP Morgan
6) Gabriel Magee, 39, age JP Morgan employee
7) Mike Dueker, 50, who had worked for Russell Investments
8) Richard Talley, 57, was the founder and CEO of American Title (real estate titles)
9) James Stuart Jr. 70, Former National Bank of Commerce CEO was found dead in Scottsdale, Ariz
10) Jason Alan Salais, 34 year old IT Specialist at JPMorgan since 2008
11) Autumn Radtke, 28, CEO of First Meta, a Singapore-based virtual currency trading platform
12) Eddie Reilly, 47, investment banker, Vertical Group, New York
13) Kenneth Ballando, 28, investment banker, Levy Capital, New york
14) Joseph A. Giampapa, 55, corporate bankruptcy lawyer, JP Morgan Chase
15) Jan Peter Schmittmann, 57,  ANB/AMRO
16) Juergen Frick, 48, CEO Bank Frick & Co AG, Liechtenstein.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου