24 Απριλίου 2014

Βουληφόρος αγορά: οργανωτική δομή

Βουληφόρος αγορά: οργανωτική δομή


Νίκος Τανάλιας
Θέμα προς βουληφόρο αγορά συναγωνιστών ΕΙ·ΕΝD
Η συναρμογή Ελληνίδων και Ελλήνων, που ζητά ο πριν και πάνω απ’ όλα ΄Ελλην Αρτέμιος Σώρρας (ΕΙ·ΕΝD), σημαίνει συμμόρφωσι ή μη συμμόρφωσι με το παρακρατικό και τρομοκρατικό καθεστώς εξουσίας της τυραννικής κομματοκρατίας;
ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΗΣΕΙ! Αρτέμιος Σώρρας
http://alfeiospotamos.gr/?p=736


Dimokratia

Νίκος Τανάλιας Μεγάλη η σημασία της επιγραφής που βρέθηκε στην πόλη Δρήρο της Ανατολικής Κρήτης με το εγχάραγμα: «τω δήμω έδοξεν»! Ο Ομηρος γνωρίζει τον Δήμο, την Αγορά (δηλαδή τη συγκέντρωση των πολιτών) και τη Βουλή των Γερόντων.
Αν και το πολίτευμα ήταν βασιλικό, η γνώμη των πολιτών δεν αγνοείται. Είναι σπέρματα δημοκρατίας που εξελίχθηκαν αργότερα σε νεότερες κοινωνικές και πολιτικές μορφές.
΄Ομως οι Κύκλωπες, στην Οδύσσεια, ως πρωτόγονοι, αγνοούν ρητώς τη Βουλή και την Αγορά:
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ -ι-
106: Κυκλώπων δ᾿ ἐς γαῖαν ὑπερφιάλων ἀθεμίστων ἱκόμεθ᾿,
΄Ητοι: ως που ξεπέσαμε στων άνομων, ανήμερων Κυκλώπων τη γη
112: τοῖσιν δ᾿ οὔτ᾿ ἀγοραὶ βουληφόροι οὔτε θέμιστες
΄Ητοι: να βουλευτούν δεν έχουν συνάξεις κι ουδέ από νόμους ξέρουν
941963_118779101659030_1638711579_n
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΦΟΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΦΟΡΟ ΩΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΡΕΥΝΗΣ. Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΗ ΒΟΥΛΗΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚAΤΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΝEΟ ΠΕΔIΟΝ ΕΡΕΥΝHΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑ (ΜΕΤΑ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ), ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ, ΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗ, ΑΛΛΑ ΕΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. ΕΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΙΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑΝ ΕΝΑΡΕΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ.

Οι κοινωνικές και οικολογικές δομές που απασχολούν τον TOM R. BURNS δημιουργούνται, αυξάνονται και φτάνουν σε ώριμη ηλικία μέσα σε μεγάλες χρονικές περιόδους, με μεγάλες χρονικές υστερήσεις και καθυστερήσεις. Τα συστήματα που αυτό το παραπάνω διάγραμμα περιγράφει μπορεί να είναι πολύ λιγότερο μόνιμα, π.χ., θα μπορούσαμε να βιώσουμε ακόμη και κάποια βουληφόρο αγορά που διαρκεί μόνον γιά 2 λεπτά, μέσα ίσως στο φατσοβιβλίο.

Γενικά, δεν με πείθει ο διαχωρισμός του TOM R. BURNS ανάμεσα σε κοινωνικές δομές και δομές οικοσυστημάτων. Κάνει απλά αβάσταχτα πάρα πολλή την συστημική δομή έτσι. Είναι πάρα πολύ πιό παραγωγικό, σε μελέτες που αφορούν ανθρώπινα συστήματα, να γίνεται διάκρισις μεταξύ της κοινωνικής δυναμικής ή διαχρονικής συμπεριφοράς των και των κοινωνικών δομών τους. Έτσι τουλάχιστον ελαττώνουμε την συστημική δομή κατά 50 τοις εκατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου