16 Ιουλίου 2014

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΤΣΗ: Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΧΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ




ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΧΣ – ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΤΧΣ – ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Γιάννης Καλογερόπουλος ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 11,12,13 ΚΑΙ 14 !!! Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Προταση Εξαγοράς από Αρτέμη Σώρρα!!!!

ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΤΣΗ: Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΧΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Μαρίνα Λάτση: Να συστηθώ. Είμαι η Μαρίνα Λάτση. Είμαι δικαστική επιμελήτρια, διατηρώ γραφείο στην Αθήνα. Είμαι ενεργή πολίτης. Θα σταθώ στο γεγονός και στη συνέχεια θα προχωρήσω.
Στις 15 του μηνός (Ιουνίου) ενεφανήσθη στο γραφείο μου εκπρόσωπος της ΕΙ END και ο Αρτέμης Σώρρας και μου έφεραν πλήρη φάκελο προκειμένου το γραφείο μου να επεξεργαστεί και στη συνέχεια να κοινοποιήσει ομόλογο αξίας 100 δις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, στον Υπουργό των Οικονομικών και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όταν πήρα τα έγγραφα προκειμένου να κάνω όλη την προετοιμασία προκειμένου να τα κοινοποιήσουν οι συνεργάτες μου, εκεί είτε το ήθελα είτε όχι διάβασα το εξώδικο το οποίο προσέφερε προς το Τ.Χ.Σ. ποσό 100 δις ευρώ προκειμένου να πάψουν να πουλάνε μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών μέσω του χρηματιστηρίου σε τιμή του 37,5% αξίας εκάστης μετοχής. Για να γίνω πιο σαφής, αν μία μετοχή έχει 1 ευρώ και είναι η ονομαστική της αξία, ξεπουλάγαν- μέσω του χρηματιστηρίου –τις μετοχές στο 35,7 της αξίας τους. Αυτό με ξάφνιασε και προχώρησα πιο πέρα και διάβασα όλο ακριβώς το εξώδικο τι τους έλεγε και τι τους παρακαλούσε και τι τους έδινε να ελέγξουν. Τους έλεγε λοιπόν ο άνθρωπος αυτός ότι προκειμένου να μην προχωρήσετε στο ξεπούλημα του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, να πάρετε αυτά τα χρήματα, εγώ σας προσφέρω το τριπλάσιο, το 100% της αξίας της κάθε μετοχής που πουλιέται.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ
Τώρα να πούμε τι είναι το Τ.Χ.Σ.
Γ. Θούας: Και ποιους εκπροσωπεί να μας πείτε αν θέλετε, ποιους Έλληνες εκπροσωπεί, ποιους κλάδους.
Μαρίνα Λάτση: Το Τ.Χ.Σ. έχει συσταθεί το 2010 και συστήθηκε με το Νόμο 3864 του 2010 και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 119 στις 21/7/2010. Αυτό λοιπόν το Ταμείο είναι πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή είναι εντελώς μια ιδιωτική εταιρία. Δεν είναι κάτι δημόσιο αυτό. Το Ταμείο λοιπόν αυτό έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα να είναι διάδικος και να ανήκει στον δημόσιο τομέα. Τώρα πώς γίνονται αυτά ας μας πούν αυτοί που θέσπισαν αυτό τον νόμο που μπορούν και τα κάνουν και τα δύο συγχρόνως, να είναι δημόσιο και ιδιωτικό συγχρόνως. Διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί όμως αμιγώς με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τον νόμο αυτόν βάσει του οποίου συντάχθηκε. Αυτό το Ταμείο λοιπόν έγινε προκειμένου να στηρίξει τις τράπεζες. Εδώ θα σας πω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης πώς λειτουργεί η τράπεζα και πώς μέσα από τις τράπεζες κινείται ολόκληρη η περιουσία και του τελευταίου Έλληνα. Οι τράπεζες λοιπόν δεν έχουν δικά τους κεφάλαια, αυτό είναι γνωστό. Έχουν ένα ελάχιστο κεφάλαιο και λειτουργούν με τα κεφάλαια των Ελλήνων πολιτών ως καταθέτες. Αν λοιπόν π.χ. ένας Έλληνας καταθέτης καταθέσει στην τράπεζα 100 ευρώ, η τράπεζα πουλάει τα 100 ευρώ 120, αλλά το 20 θα το εισπράξει όταν θα εισπράξει όλο το ποσό που έχει δανείσει και το 20 που είναι οι προμήθειές της και οι τόκοι της. Στη συνέχεια όμως οι τράπεζες για τα 100 ευρώ δίνουν δάνεια 300 ευρώ. Άρα λοιπόν έχουμε τις τράπεζες με κεφάλαιο 100 ευρώ να δανειοδοτούν 400 ευρώ. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει όταν την ίδια στιγμή αποφασίσουν όλοι οι καταθέτες να πάρουν τα χρήματά τους. Τότε θα έχουμε μια κατάρρευση και μία πτώχευση. Όταν έβγαινε λοιπόν η Δαμανάκη και έλεγε από το εξωτερικό ότι αυτή την Κυριακή επίκειται πτώχευση, εξανάγκαζε όλους τους πολίτες- θα θυμάστε και εσείς το 2012, τέλος του 2011 και όλο το 2012- όλοι οι έλληνες καταθέτες να πηγαίνουν από την Παρασκευή να παίρνουν τα χρήματά τους και να ξαναπηγαίνουν την Δευτέρα και την Τρίτη, όσοι είχαν το κουράγιο, και να τα ξανακαταθέσουν. Μόνοι τους λοιπόν δημιούργησαν αυτή την ανασφάλεια ανάμεσα στους πολίτες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ήρθαν λοιπόν τώρα και έκαναν αυτό το Ταμείο το οποίο να δίνει χρήματα μέσα στις τράπεζες, να παίρνει μετοχές για τα χρήματα αυτά που έδινε ούτος ώστε να στηρίζει αυτό το σύστημα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Τώρα όταν πρωτοιδρύθηκε το 2010 αυτό, ξεκίνησε με ένα ελάχιστο κεφάλαιο 10 δις. Στη συνέχεια βέβαια με διάφορα ΦΕΚ το έφτασε στα 49 δις. Αλλά όταν ιδρύθηκε, την πρώτη ημέρα που ιδρύθηκε ανήρχετο στο ποσό των 10 δισεκατομμυρίων, προερχόμενο από κεφάλαια που θα αντληθούν στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδος από την ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δηλαδή με χρήματα του ΔΝΤ και χρήματα που θα προέρχονταν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Έτσι λοιπόν κατά αυτόν τον τρόπο, επειδή στον νόμο τους αυτό το λένε, όλα τα χρήματα τα οποία μπήκαν σαν δάνειο μέσα στην Ελλάδα προς ανακούφιση του ελληνικού λαού και επειδή μια χώρα δεν μπορούσε μόνη της να σταθεί στα πόδια της και να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, σχολεία, φάρμακα, νοσοκομεία κ.λ.π., έπεισαν τον κόσμο ότι δανείζονταν προκειμένου να στηρίξουν το κράτος. Όχι! Αυτό ήταν μεγάλο ψέμα και μεγάλη απάτη, μεθόδευσαν όλη αυτή την χρεοκοπία προκειμένου να δανειστούν χρήματα, να τα δώσουν μέσα στις τράπεζες και τα χρήματα αυτά να τα χρεωστάει ο λαός, να είναι υποχρεωμένος να τα πληρώσει ο λαός με 15%, με12%, με 20 %.

ΣΚΛΗΡΗ & ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Γ. Θούας: με την υπερφορολόγηση που θα του κάνουνε.
Μ. Λάτση: Η υπερφορολόγηση που κάνουν στον ελληνικό λαό, θέλω να τονίσω αυτό το σημείο και θέλω να το προσέξουν όλοι οι πολίτες ότι τα ποσά που προκύπτουν από τη φορολογία την σκληρή, την αβάστακτη φορολογία που υφιστάμεθα όλοι μας, πηγαίνει στις τράπεζες. Για αυτό και οι εφορίες κλείνουν μία μία και μαζεύονται σε μία μεγαλύτερη και κανένας Έλληνας πολίτης- και ας με διαψεύσει κάποιος- δεν μπορεί να πληρώσει ούτε 100 ευρώ στην εφορία. Είναι υποχρεωμένος να καταθέσει αυτό το ποσό στην τράπεζα και όχι στην εφορία, δηλαδή οι εισπράξεις για λογαριασμό της εφορίας γίνονται μέσω της τράπεζας. Από εκεί λοιπόν ασκείται ένας έλεγχος και θα φτάσουν αυτά τα χρήματα εκεί που πρέπει αν ο πολίτης αυτός δεν χρωστάει, αλλά αν και αυτός που του δίνει τα χρήματα του πολίτη δεν χρωστάει. Δηλαδή αν εγώ πάω να πληρωθώ στην τράπεζα για κάποια εργασία που έχω παράσχει, τα χρήματα αυτά θα μπουν στην τράπεζα εφόσον αυτός που μου τα δίνει δεν χρωστάει και εφόσον εγώ που θα πάω να τα εισπράξω δεν χρωστάω. Σε διαφορετική περίπτωση αυτά τα χρήματα δεν φτάνουνε ποτέ, δεν μπαίνουν ποτέ σε αυτόν για τον οποίο πάνε.
Γ.Θούας: Μάλιστα, κατάσχονται.
Μ.Λάτση: Βέβαια, κατάσχονται στον αέρα, το φτερό που θα λέγαμε. Εγώ επειδή η δουλειά μου είναι αυτή ξέρω ότι οι εφορίες πλέον έχουν το δικαίωμα να κατάσχουν ηλεκτρονικά. Στέλνουν ένα e mail στην τράπεζα και από εκεί και πέρα ο πολίτης δεν ειδοποιείται ποτέ και κατάσχονται όποια χρήματα μπαίνουν μέσα στους λογαριασμούς. Δεν μπορείς να πληρωθείς για τίποτε, δεν μπορείς όμως και να αγοράσεις τίποτε. Συγκεκριμένα γνωστή μου πήγε το περασμένο Σάββατο να αγοράσει από το «Πλαίσιο» να αγοράσει έναν υπολογιστή που έκανε 700 ευρώ, όμως το Πλάισιο δεν δεχόταν μετρητά, έπρεπε να έχει κάρτα προκειμένου να καταθέσει αυτό το ποσό και με πήρε τηλέφωνο αν μπορούσα να την διευκολύνω με την κάρτα μου προκειμένου να αγοράσει τον υπολογιστή. Αυτό το σημαίνει, ότι τα πάντα έχουν περάσει μέσα στις τράπεζες. Έχουμε την κυριαρχία των τραπεζών.

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Συνεχίζουμε τώρα με το Τ.Χ.Σ. αφού πέρασε λοιπόν τα 238 δις τα οποία μπήκαν προς ανακούφιση του έλληνα πολίτη και ενίσχυση των τραπεζών προκειμένου στη σειρά της να ενισχύσει τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες και να δώσει μισθούς και συντάξεις κλπ, αυτά τα χρήματα πήγαν στις τράπεζες και οι τράπεζες δεν έδωσαν ούτε ένα δάνειο σε κανέναν. Εμείς όμως βρεθήκαμε να χρωστάμε όλα αυτά τα χρήματα. από εκεί και πέρα για κάθε ευρώ που περνούσε μέσα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έφτανε στον κουμπαρά της τράπεζας, έπαιρνε στα χέρια του το Ταμείο μετοχές αντίστοιχης αξίας. Δηλαδή τους έδωσε 338 εκατομμύρια και πήρε μετοχές αξίας 338 εκατομμυρίων. Άρα λοιπόν πώς – αυτές τις μετοχές δεν είχε το δικαίωμα να τις πουλήσει πριν από τη λήξη του Ταμείου που ήταν στις 30 Ιουνίου του 2017. Έρχεται λοιπόν όλως παρανόμως και αρχίζει να πουλάει μετοχές στο 37,5 της αξίας της κάθε μετοχής, στις τελευταίες όταν πήρα εγώ αυτά τα έγγραφα για κοινοποίηση, στις 30 συνεδριάσεις είχαν αρχίσει και πουλάγανε. Έρχεται λοιπόν ο Αρτέμης ο Σώρρας ο οποίος μέσω του οικονομικού επιτελείου του έμαθε ό,τι συνέβαινε και προσπάθησε να παρεμποδίσει αυτό το έγκλημα που γινόταν εις βάρος του ελληνικού λαού. Γιατί μέσα στις τράπεζες υπάρχουν όλες οι περιουσίες των Ελλήνων πολιτών είτε μέσω δανείων είτε μέσω καρτών είτε μέσω καταθέσεων που έχει ο έλληνας πολίτης εκεί μέσα, ότι υπάρχει μέσα σε μία τράπεζα είναι όλος ο ελληνικός πλούτος εκεί μέσα. Ο Αρτέμης Σώρρας έρχεται στο γραφείο ταχύτατα, λέει παρακαλώ να τα δώσετε σήμερα γιατί ξεπουλιούνται οι τράπεζες και μέσα από τις τράπεζες όλες οι περιουσίες των Ελλήνων. Πραγματικά τα συντάξαμε και σπεύσαμε και τα κοινοποιήσαμε εκεί που σας είπα προηγουμένως. Η έκπληξή μου είναι ότι όλοι γνώριζαν και τα 600 δις που ήταν κατατεθειμένα, αλλά και το καινούργιο ομόλογο των 100 δις. Αφού λοιπόν κοινοποιήθηκε αυτό στους 16 (Ιουνίου), το είχε συντάξει ο Αρτέμης Σώρρας στις 15, αλλά επειδή χρειάζεται μια διαδικασία φτάνουμε στους 16, κοινοποιούμε το κείμενο που τους παρακαλεί να ελέγξουν το ομόλογό του, την πιστότητά του, την αληθοφάνειά του, και στη συνέχεια αν θέλουν , τους γράφει μάλιστα συγκεκριμένα ότι αν δεν φτάνουν αυτά τα χρήματα, να σας δώσω και περισσότερα προκειμένου να μην ξεπουλήσετε τη χώρα μου.
Γ.Θούας: Και το αφήνει ελεύθερο κάπως για μια άλλη πρόταση.

Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ & Η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Μ. Λάτση: Λέει, αν δεν θέλετε τον τρόπο αυτό που σας τα προσφέρω, και τους λέει μάλιστα σε ένα σημείο επίσης «σε περίπτωση των όποιων αμφιβολιών στο πρόσωπό μου ή στις προθέσεις μου όπως επίσης και για τη νομιμότητα των ενεργειών μου και αν ήδη δεν έχετε πράξει, παρακαλείστε να ελέγξετε άμεσα τα έγγραφα που επικαλούμαι, την εγκυρότητα και την νομιμότητα αυτών» και τους παραπέμπει στα ομόλογα που τους δίνει και στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και τους λέει πού πρέπει να απευθυνθούν μέσα στο εξώδικο αυτό. Τους κατευθύνει, τους δείχνει την πορεία πού θα πάνε για να ελέγξουν τη γνησιότητα ή μη των ομολόγων. Μην έρθουν και πουν τώρα ότι το ομόλογο αυτό είναι σκουπίδι ή είναι ανύπαρκτο, γιατί τους λέει έχει επίγνωση των νόμιμων συνεπειών και τη σοβαρότητα της καταστάσεως που λαμβάνει στο πρόσωπό του σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι αυτά που τους προσκομίζει δεν είναι αληθινά, δεν είναι υπαρκτά. Και σας ρωτάω, υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να βάζει το κεφάλι του στο στόμα του λύκου και να τους λέει ελάτε και δείτε αυτό και σε περίπτωση που αυτό είναι πλαστό…
Γ.Θούας: Βάλτε με στον Κορυδαλλό. Ναι, είναι σαν να πήγε ο ίδιος ο κύριος Σώρρας και τους είπε είμαι απατεώνας βάλτε με στον Κορυδαλλό.
Μ.Λάτση: Δεν είναι μόνο αυτό, μου είπε ο κύριος Σώρρας εκεί που θα πας κλείσε μου αν μπορείς ακρόαση με αυτούς στους οποίους θα πάς! Δηλαδή όταν πήγε συνάδελφός μου στον κύριο Τσίπρα περίμενε 6 ώρες προκειμένου να βρει τον γραμματέα για να κλείσει ραντεβού και να μιλήσει με τον κύριο Τσίπρα. Αυτό δεν κατέστη δυνατόν γιατί είχαν δικά τους θέματα που τα θεωρούσαν περισσότερο επείγοντα από το να σώσουν την πατρίδα τους! Αυτό είναι δικό τους θέμα, αλλά σας λέω πώς μπορεί να σου λέει όταν θα πας να κοινοποιήσεις στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όταν θα πας γιατί εσύ έχεις την επαφή με την ιδιότητά σου…
Γ.Θούας: Συγνώμη, μία ερώτηση να κάνω, ο κύριος Τσίπρας σαν αντιπολίτευση δεν έκλεισε κάποια άλλη ώρα κάποια άλλη μέρα ίσως ραντεβού με τον κύριο Σώρρα;
Μ. Λάτση: Δεν κατέστη δυνατόν παρ’ ότι ο συνάδελφός μου εξεδήλωσε την επιθυμία του κυρίου Σώρρα, αλλά τις μέρες εκείνες συνέπεσε να έχουν κάποια δικά τους εσωτερικά θέματα και είπαν εν καιρώ, ε αυτός ο καιρός δεν ήρθε ποτέ. Αλλά σας λέω όταν ήταν να πάει στον πρόεδρο της βουλής είπε κλείστε μου ένα ραντεβού, ένα δεκάλεπτο ραντεβού. Ποιός λοιπόν είναι αυτός που θα πάει να μιλήσει στον πρόεδρο των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου έχοντας στα χέρια του πλαστά έγγραφα; Αυτομάτως θα κλείσουν οι πόρτες, θα συλληφθεί και δεν θα δει το φως του ήλιου ποτέ! Έτσι λοιπόν εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι αυτά είναι αληθινά, είναι υπαρκτά. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλα τα οποία με την ιδιότητά μου δεν μπορώ να τα πω γιατί υπόκεινται στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Όμως σας λέω ότι ΟΛΟΙ γνωρίζουν, από την καθαρίστρια του Υπουργείου μέχρι τον ανώτερο γραμματέα, από τον θυρωρό της Βουλής μέχρι όλους, γνωρίζουν και τον Σώρρα και την προσφορά του των 600 δις και την απόφαση, άκουσα για την απόφαση να λένε για την απόφαση «υπάρχει και τελεσίδικη απόφαση». Τελεσίδικη απόφαση σημαίνει ότι δεν επιδέχεται πλέον καμία ακύρωση. Πώς λοιπόν άφησαν να βγαίνουν να λένε στο διαδίκτυο ότι η απόφαση είναι πλαστή;
Γ.Θούας: Μα συγνώμη, αν ήταν πλαστή η απόφαση θα ήταν έξω αυτή τη στιγμή; Μην τρελαθούμε τώρα!
Μ. Λάτση: Αυτές είναι φράσεις αδαών υβριστών. Η απόφαση είτε μας συμφέρει είτε δεν μας συμφέρει, έχουμε δίκαιες και άδικες αποφάσεις, οι αποφάσεις λοιπόν πάνε σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία, αν τα αποδεικτικά στοιχεία- γιατί το οτιδήποτε στο δικαστήριο, η δικονομία λέει, αποδεικνύεται ή δια εγγράφων ή δια μαρτύρων. Όταν λοιπόν τά έγγραφα και οι μάρτυρες απέδειξαν αυτό που στο τέλος λέει η απόφαση, η απόφαση αυτή είναι έγκυρη και είναι αληθινή. Αν η διαδικασία κατά την οποία έγινε η δίκη και η απόφαση αυτή δεν στηρίζεται στη νομολογία και στους νόμους και στο Δίκαιο, αυτή αυτομάτως θα πρέπει να ακυρωθεί. Όταν λοιπόν η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, αν ήθελαν οι ίδιοι οι δικαστές θα μπορούσαν να ζητήσουν την ακύρωση. Ο Οιοσδήποτε λοιπόν θα μπορούσε να κάνει έφεση. Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε δια του κυρίου Γεωργιάδη να την εφεσιβάλλει. Δεν εφεσιβλήθει λοιπόν αυτή η απόφαση ποτέ, έτσι τελεσιδίκησε. Δεν εφεσιβλήθει διότι δεν είχαν στοιχεία να ανατρέψουν αυτά που ελέχθησαν και τα έγγραφα που προσκομίστηκαν προκειμένου να βγει η απόφαση αυτή. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να δεχτώ, όπως ένας νόμος ισχύει και δεν μπορώ να πω ότι δεν δέχομαι αυτό τον νόμο γιατί είναι άδικος, και εγώ δεν δέχομαι τον νόμο του Τ.Χ.Σ., πλην όμως εφόσον στηρίζεται σε έναν νόμο είμαι υποχρεωμένη να το δεχτώ. Έτσι λοιπόν έχουμε αυτή την απόφαση

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προχωράμε λοιπόν τώρα με το Ταμείο. Αφού έλαβαν λοιπόν γνώση όλοι οι προηγούμενοι που σας είπα, αφού τους δίνει και διάστημα 16 ημερών προκειμένου να ελέγξουν και να δουν τη γνησιότητα αυτών που τους προσέφερε, και αφού είδε ότι συνεχίζουν το έργο τους, έρχεται μετά στις 19 Ιουνίου και φέρνει ένα δεύτερο πακέτο εγγράφων και αυτή τη φορά μην έχοντας τι άλλο να κάνει- και αυτός ζει μέσα στην Ελλάδα, αυτός βλέπει την αδικία- το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσφέρει τα ομόλογα αυτά για να μπορέσει να ανακουφίσει τον ελληνικό λαό. Συνεχίζει λοιπόν στις 19 Ιουνίου και αυτή τη φορά ξανακοινοποιούμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κοινοποιούμε πάλι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Ανάπτυξης, τον Υπουργό των Οικονομικών, προχωράμε βαθύτερα πάμε στον κύριο Τσίπρα, πάμε στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον πρόεδρο των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου.
Γ. Θούας : Αυτή τη στιγμή δεν είναι ελεύθεροι, και η δημοκρατία δεν βασιλεύει ;
Μαρίνα Λάτση : Όχι, τελεί υπό πλήρη κατοχή γιατί από την στιγμή που ορίστηκαν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και δέχτηκαν οι κυβερνώντες να επιλύονται οι διαφορές όσον αφορά το Ν.Δ.Τ. και την Ελλάδα, όσον αφορά δηλαδή τους κατακτητές και εμάς, να μην έχουν δικαίωμα να δικάσουν τα δικά μας δικαστήρια. Από κει και πέρα πότε συνέβη αυτό ; Είσαστε πολύ μικρότερος δεν ζήσατε την κατοχή, αλλά δεν μπορεί σε μία χώρα η οποία έχει αλωθεί, δεν μπορεί να λύνει τις διαφορές της με τους δανειστές της στην δική της χώρα και στα δικά της δικαστήρια. Όμως στα δικά μας θα έπρεπε οι αξιότιμοι κύριοι εισαγγελείς και δικαστές να φροντίσουν, και θα σας πω τώρα, θα περάσω λιγάκι πιο βαθιά, δυστυχώς οι ανώτεροι δικαστές όταν είναι εν ενεργεία δεν κάνουν απολύτως τίποτα, σαν συνταξιούχοι λοιπόν ανώτεροι δικαστές κάνουν καταπληκτικές διαπιστώσεις για νομοθετικά τερατουργήματα, την φαυλότητα των κυβερνήσεων μόνο όμως όταν συνταξιοδοτούνται και έχουν χάσει και το τρένο να διοριστούν κάπου αλλού.

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Γ. Θούας : Ο λόγος ποιος είναι ;
Μαρίνα Λάτση : Σε ορισμένες δηλώσεις του Πικραμένου για το μνημόνιο, αφού πρώτα ήταν πρόεδρος του συμβουλίου της επικρατείας και το ενέκρινε σαν συνταγματικό και το εφάρμοσε και σαν πρωθυπουργός. Όταν λοιπόν έχασε το κουτάλι και είδε ότι δεν έχει πλέον τίποτα, τότε βγήκε και μας είπε αυτά που μας είπε. Ο κύριος Κόκκινος αν θυμάστε ήταν ο αεροπαγίτης αυτός που δίκασε τότε την υπόθεση του Παπανδρέου, βγήκε όταν συνταξιοδοτήθηκε και είπε ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι παράλογο. Ναι, κύριε Κόκκινε, τον οποίο γνωρίζω και προσωπικά, είναι παράνομο. Εσείς λοιπόν τι κάνετε γι’ αυτό ; Εσείς φροντίσατε να ενημερώσετε, να βγείτε σε ένα ραδιόφωνο, να βγείτε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό και να ενημερώσετε ; ο κύριος Μπέης που έχει γράψει τόσα βιβλία βγήκε και έκλαιγε για την πατρίδα του γιατί λοιπόν κύριε Μπέη μου και εσείς δεν βρίσκετε την αντισυνταγματικότητα ; Έρχομαι τώρα να σας πω ότι είναι στην αρμοδιότητα του εισαγγελέως και λέει επί λέξει η δικονομία ότι, αν υποπέσει στην αντίληψη του εισαγγελέως που είναι κατηγορούσα αρχή, οποιοδήποτε αδίκημα συμβαίνει είτε αυτό του κοινοποιηθεί είτε υποπέσει στην αντίληψή του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε το συναντήσει στην ζωή του, δείτε τι έγινε όταν ο Κασιδιάρης μάλωσε με την Κανέλλη, εκεί πόσα μάτια και πόσα αυτιά είχε η δικαιοσύνη και αυτομάτως, αυτεπάγγελτα απήγγειλε κατηγορίες και διάταξε την σύλληψη του Κασιδιάρη, εδώ λοιπόν ερωτώ τους κύριους δικαστές και συγκεκριμένα τον κύριο Μιλτιάδη Ανδριοτέλη ο οποίος παρέλαβε αυτήν την κοινοποίηση, το είδε, δεν ήταν ανάγκη να το δώσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα μπορούσε και ο ίδιος γιατί και αυτός είναι κατηγορούσα αρχή, θα μπορούσε και αυτός, και θα μπορούσε και ο κάθε εισαγγελέας της κάθε πόλης να απαγγέλει κατηγορία και να διατάξει έρευνα. Δεν θα έπρεπε λοιπόν ενώ πήγαν αυτά τα ομόλογα στα χέρια, στην φωλιά του λύκου μέσα, πήγανε λοιπόν τα ομόλογα διαβάζουνε εκεί πέρα και βλέπουνε ότι υπάρχει ένας που προσπαθεί να εξαπατήσει την δικαιοσύνη , και προσπαθεί να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό και προσπαθεί να εξαπατήσει την κυβέρνηση και προσπαθεί να τους εξαπατήσει όλους, δεν θα έπρεπε λοιπόν οι αξιότιμοι αυτοί κύριοι πρόεδροι και εισαγγελείς να το εξετάσουν και να με προστατέψουν εμένα τώρα σαν Ελληνίδα πολίτη που βγαίνω και λέω όσα λέω, δεν θα έπρεπε να με προστατέψουν και να πούνε γιατί βγαίνεις και τα λες ; δεν θα έπρεπε να προστατέψουν εσάς και τον ραδιοφωνικό σας σταθμό που τόσοι σας ακούν και όλους αυτούς τους ανθρώπους που ακούν, δεν θα έπρεπε να τους πούνε μην τρέφετε φρούδες ελπίδες, αυτά που σας λέει αυτός από την Πάτρα είναι ψέματα γιατί εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάναμε διατάξαμε να γίνει έρευνα και από την θέση μας λοιπόν αφού τελειώσει η έρευνα όπως υποχρεούνταν να κάνουν, θα έπρεπε να βγουν και να βγάλουν ένταλμα σύλληψης για τον Αρτέμη τον Σώρρα.
Γ. Θούας : Ακριβώς αυτό είπα και εγώ, στην αρχή της εκπομπής.
Μαρίνα Λάτση : Θα έπρεπε λοιπόν αυτή την στιγμή να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Αρτέμη τον Σώρρα και να βγουν τα Μ.Μ.Ε. και να πουν τι έχει συμβεί που είναι το ψεύδος που είναι η απάτη. Αυτός δηλαδή προσπάθησε να εξαπατήσει την Ελληνική δικαιοσύνη. Υπάρχει λοιπόν και το αδίκημα της απάτης των εισαγγελικών αρχών, είναι αδίκημα το λέει η δικονομία, δηλαδή όταν πας και εξαπατάς…
Γ. Θούας : Εδώ πες ότι διοχετεύεις στην αγορά ένα πλαστό τιμολόγιο αξίας 100 ευρώ και το πιάσουνε, θα σε κλείσουνε μέσα κατευθείαν θα περάσεις αυτόφορο. Δεν είναι δυνατόν τώρα…
Μαρίνα Λάτση : Εδώ μιλάμε τώρα αυτεπάγγελτα
Γ. Θούας : να μην ήτανε μέσα ο κύριος Σώρρας αν δεν ήτανε απατεώνας
Μαρίνα Λάτση : δεν του έκαναν απολύτως τίποτα. Όμως θα σας διαβάσω εδώ…

ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Γ. Θούας : κυρία Λάτση επειδή έχω μια ερώτηση στο μυαλό μου από την ώρα που ξεκινήσαμε, θα σας την κάνω τώρα. Εάν κάποιος Έλληνας πολίτης ή κάποιος Έλληνας εισαγγελέας δεν θέλει να πάει στα Ελληνικά και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια γιατί δεν τα εμπιστεύεται που αλλού μπορεί να απευθυνθεί ο Έλληνας αυτός πολίτης, ο εισαγγελέας ή ο ίδιος ο κύριος Σώρρας ;
Μαρίνα Λάτση : Στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή την στιγμή θίγονται τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων. Θα σας διαβάσω λοιπόν τώρα ακριβώς σ’ αυτό που μου είπατε τι λέει η κυρία Χρυστοφίλου η αεροπαγίτης, δεν τα λέω εγώ, τα είπε εκείνη στην τακτική συνέλευση της 14ης του 12ου του 2013 στην ομιλία που έκανε στην ένωση των δικαστών. Ακούστε λοιπόν τι λέει αυτή η κυρία : «Βασικό χαρακτηριστικό του κράτους δικαίου είναι η ύπαρξη κανόνων δικαίου που εγγυόνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες των διοικουμένων έναντι της κρατικής εξουσίας και η αναγνώριση στους διοικούμενους της αξίωσης έναντι της κρατικής εξουσίας να σέβεται τα δικαιώματα αυτά». Η υλοποίηση λοιπόν της επιταγής περί σεβασμού οι ίδιοι το λένε, δεν το λέω εγώ, εκείνη το λέει. Η υλοποίηση λοιπόν της επιταγής περί σεβασμού των δικαιωμάτων αυτών που προστατεύονται τόσο από το σύνταγμα όσο και από τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Ευρωπαϊκού Δικαίου ανήκει στα δικαστήρια, δεν το λέω εγώ παιδιά το λένε εκείνοι. Ο θεσμικός λοιπόν ρόλος του δικαστή είναι να διασφαλίζει την εφαρμογή των αρχών αυτών και να εγγυάται την τήρηση της αρχής της νομιμότητας. Και σας ρωτάω λοιπόν εγώ μια απλή πολίτης ο τελευταίος τροχός της αμάξης, σας ρωτάω λοιπόν κυρία Χρυστοφίλου, κυρία αεροπαγίτη εσείς λοιπόν που λέτε ότι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά και αυτά είναι αυτά που πρέπει να κάνετε εκείνοι. Και εσείς και εγώ δώσαμε ακριβώς τον ίδιο όρκο να φυλάσσουμε το σύνταγμα να τηρούμε τους νόμους ανεξάρτητα από τα δικά μας συμφέροντα. Ρωτώ λοιπόν, πως εσείς κύριοι δικαστές κλείνοντας τώρα αυτές τις μέρες, εσείς που ορκιστήκατε όπως ορκίστηκα και εγώ και δυστυχώς δώσαμε και οι δυο ενώπιον του δικαστηρίου πριν αρχίσουμε να κάνουμε το λειτούργημα, γιατί και το δικό σας είναι λειτούργημα και το δικό μου είναι λειτούργημα, ορκιστήκαμε ενώπιον των δικαστηρίων και υπάρχει και η ημερομηνία της ορκωμοσίας μας, και η δική μου και η δική σας. Κλείνοντας λοιπόν τα δικαστήρια στην Κυριακή στις 6 Ιουλίου κάνουν ανακοίνωση μέσα από την σελίδα ο δικαστής, μπήκα λοιπόν εκεί ελπίζοντας ότι θα είχαν πει ότι μας κοινοποιήθηκε αυτό. Ελάτε να το ελέγξουμε, έχουμε λόγο να το ελέγξουμε, συμβαίνει αυτό και αυτό στην χώρα μας, υπάρχει κάποιος και κοινοποίησε αυτό, έλεγχος να τον κλείσουμε αυτόν μέσα να προστατέψουμε την δημοκρατία μας όπως βγαίνουνε και διατυμπανίζουν, για την δημοκρατία παλεύουν. Λένε λοιπόν επί λέξη, την εβδομάδα που πέρασε έγινε ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που έγιναν εις βάρος μας κατά τα προηγούμενα χρόνια, οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα άλλο παρά να δουν τι αδικίες έγιναν που αφορούν μόνο αυτούς. Η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση σχετική τροπολογία με την οποία συμμορφώνεται με την αμετάκλητη απόφαση του μισθοδικείου. Κύριοι δικαστές εσείς όταν θίγονται τα δικαιώματά σας έχετε το μισθοδικείο και εκεί δικάζετε και βρίσκετε τι είναι συνταγματικό και τι έχει γίνει εις βάρος σας, ερωτώ λοιπόν εγώ σαν μία αδαής πολίτης, δεν υπάρχει ένα μισθοδικείο που να δικάσει αυτούς που καταδικάζουν σε θάνατο τους αυτοκτονούντες ; Ποιος όρισε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να θέσουν σε τέλος την ζωή τους ; Δεν υπάρχει ένα μισθοδικείο το οποίο θα πρέπει να λέει τι θα γίνει αυτός όταν του κόβουνε και το μισθό του και την σύνταξή του και το εφάπαξ του, αυτός ο άνθρωπος τι θα γίνει ;

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Εμείς δηλαδή σαν Έλληνες πολίτες που το τελευταίο προπύργιό μας είσαστε εσείς δεν θα πρέπει να έχουμε ένα αντίστοιχο μισθοδικείο ; συνεχίζουνε λοιπόν και λένε αυτοί οι κύριοι στην ανακοίνωση για την τροπολογία, «Χαιρετίζω με την κίνηση αυτή που επαναφέρει τον μισθό μας στα επίπεδα πριν του Αυγούστου του 2012 όταν οι περικοπές εκτοξεύτηκαν από το 30% στο 60 % και έφεραν πολλούς από μας στα πρόθυρα της απόγνωσης». Κύριοι δικαστές με τους παχουλούς μισθούς σας ήρθατε στην απόγνωση όταν αυτοί περιεκόπησαν από το 30% στο 60 %, σκεφτήκατε σε τι απόγνωση έχει έρθει σας ερωτάω αυτή την στιγμή και η φωνή μου είναι η φωνή του τελευταίου πολίτη που συναντάω την ώρα που πάω να του κοινοποιήσω και τον βλέπω σε απόγνωση και λέει δεν αντέχω θα αυτοκτονήσω, σκεφτήκατε λοιπόν εσείς σε τι απόγνωση έχουν έρθει εκείνοι που δεν τους έχουν περικόψει μόνο το μισθό τους έχουν κόψει και το ρεύμα τους έχουν κοινοποιήσει ότι θα τους πετάξουν και έξω από το σπίτι τους, σκεφτήκατε λοιπόν εσείς με το λειτούργημά σας. Που δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα αλλά εσείς από ότι βλέπω εδώ πέρα το βλέπετε καθαρά σαν επάγγελμα και ήρθατε σε απόγνωση λοιπόν όταν περικόπησαν από σας το 30 έφτασε στο 60. Οι εξελίξεις αυτές βέβαια, λέει δεν μας εφησυχάζουν ότι έγινε τροπολογία, βέβαια η τροπολογία αυτή έγινε την συγκεκριμένη ημερομηνία μετά την δεύτερη κοινοποίηση που έγινε στις 19 του μηνός. Έσπευσαν στις 23 οι δικαστές άλλοι να παραιτηθούν ΄γιατί έληξε η θητεία τους και άλλοι να παραιτηθούν γιατί δεν γνωρίζω τους λόγους. Είναι ελεύθερος ο κάθε ένας να κάνει ότι θέλει, όμως αμέσως μετά ήρθε και αυτή η τροπολογία και έρχεται το κράτος και τους δίνει πίσω όσα τους έχει περικόψει, αλλά έγινε προσέξτε την συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό ανακοινώθηκε στις 23 Ιουνίου και στις 19 έγινε η κοινοποίηση. Στις 23 παραιτήθηκαν και στις 26 έρχεται το κράτος και τους δίνει πίσω τους μισθούς. Χαιρετίζουν λοιπόν οι κύριοι δικαστές την κίνηση αυτή που επαναφέρει το μισθό τους στα πριν του Αυγούστου το 2012 και τους έφερε να σταματήσουν να είναι στα πρόθυρα της απόγνωσης εκείνοι. Οι εξελίξεις λοιπόν, αυτές βέβαια δεν μας εφησυχάζουν, είπαμε και παλαιότερα ότι τα κονδύλια για το 2014 ήταν εξασφαλισμένα από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των ετών 2013-2018, η έλλειψη αντίστοιχης πρόβλεψης για το διάστημα μετά την πρώτη 1η 1ου του 2015 και τα σενάρια που ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν στον τύπο για νέο ειδικό μισθολόγιο από την επόμενη χρονιά μας υποχρεώνει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Εδώ λοιπόν οι άνθρωποι είναι σε συνεχή εγρήγορση αλλά είναι σε συνεχή εγρήγορση μόνο για το μισθό τους. Τα μισθοδικεία τους δικάζουνε μόνο για τους δικούς τους μισθούς σε απόγνωση έρχονται μόνο όταν περικόπτονται οι δικοί τους οι μισθοί. Όταν περικόπτονται οι μισθοί των άλλων, όταν αυτοκτονούν, όταν τα παιδιά λιποθυμούν στους δρόμους, όταν ο γέρος δεν έχει τα φάρμακά του, όταν το νοσοκομείο δεν έχει τα μέσα να σε περιθάλψει και δεν έχει ούτε καν νάρκωση να σου κάνει, όταν πας να βγάλεις ακτινογραφία με το πόδι κομμάτια σπασμένο σου λένε θα πας απέναντι στο ΚΑΤ να βγάλεις ιδιωτικά γιατί την ακτινογραφία σου και να έρθεις εδώ να σε δει ο γιατρός. Αυτά τα έχουν δει ποτέ οι κύριοι δικαστές ; Εγώ όμως βλέπω ότι πρέπει να επαγρυπνούν και να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Και τονίζουνε στο τέλος, η μισθολογική αποκατάσταση δεν μας χαρίστηκε από κανέναν, οι δικαστικές αποφάσεις έδειξαν τελικά το δρόμο που υποχρεωτικά οφείλει να ακολουθήσει το κράτος. Κύριοι δικαστές εσείς δείξατε ποιο δρόμο έπρεπε να ακολουθήσει το κράτος, αυτό μου δίνει εμένα σα πολίτη, που και χωρίς να ξέρω να καταλάβω ότι έχετε τεράστια δύναμη, πως λοιπόν επιβάλατε για λογαριασμό σας στο κράτος το δρόμο που υποχρεωτικά οφείλει να ακολουθήσει ; γιατί όσον αφορά τους μισθούς σας το κράτος οφείλει να ακολουθήσει την πορεία που εσείς τους δίνετε ; πως λοιπόν έρχεται η αμετάκλητη απόφαση του μισθοδικείου στις 26.6.2014 και ώρα 8 πρωί, πρωί λοιπόν στις 26 ; 
19 κοινοποιήσαμε στις 23 παραιτούνται όσοι λήγουν η θητεία τους και στις 26 έρχεται λοιπόν και γίνεται αμετάκλητη η απόφαση του μισθοδικείου, και τι λέει, δώστε στους δικαστές για να μην βρίσκονται σε απόγνωση, δώστε τους χρήματα για να μπορούν να δικάζουν. Και ρωτάω στον άνθρωπο που πεθαίνει ποιος θα του δώσει χρήματα να ζήσει ; ποιος θα του φέρει την ζωή του ανθρώπου του που πέθανε μέσα στο του ; δεν υπάρχει κύριοι δικαστές ένας Τερτσέτης και ένας Πολυζωίδης αυτοί που κλήθηκαν να δικάσουν το 1834 τον Κολοκοτρώνη τον Πλαπούτα και τον Νικηταρά ; θυμάστε αξιότιμοι κύριοι δικαστές την απόφαση που έβγαλαν ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης ; θυμάστε τις πιέσεις τις οποίες υπέστησαν ; θυμάστε που τους είχαν κλείσει 2 μερόνυχτα μέσα στο μέγαρο και δεν τους άφηναν να βγουν μέχρι να βγάλουν την απόφαση που εκείνοι ήθελαν ; κύριοι δικαστές εκείνοι έβγαλαν την απόφαση που έπρεπε γιατί ; γιατί από ότι ξέρετε τι λέει ; τι πρέπει να κάνει ο δικαστής ; ο δικαστής λοιπόν δικάζει κατά νόμο και κατά συνείδηση. Αυτοί λοιπόν εφήρμοσαν τον νόμο γιατί είχαν συνείδηση. Εσείς αρνείστε να εφαρμόσετε τους νόμους γιατί δεν έχετε συνείδηση κύριοι δικαστές σας το λέει η τελευταία του τροχού της αμάξης.


ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΤΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Γ ΘΟΥΑ 09/07/2014
https://www.youtube.com/watch?v=QsvKEVYRVSc&feature=youtu.be

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΓΕΝΑ, ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΙ-ΕΝD ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ



Ei-End Μνημοσυνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου