14 Ιουλίου 2014

Οι Παλαιστίνιοι της Αθήνας Κάνουν Έκκληση για Ελευθερία…

Οι Παλαιστίνιοι της Αθήνας Κάνουν Έκκληση για Ελευθερία…

ΑΔΕΛΦΙΑ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ; ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ;…
ΤΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ; ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ;…

Εντολή να πιούν το αίμα των Ελλήνων(Παλαιστινίων).
————————————————————————————-
[Διότι η Γάζα θα λεηλατηθή,η Ασκάλων θα εξαφανισθή,η Άζωτος στο καταμεσήμερο θα εξαφανισθή από προσώπου της γης και η Ακκαρών θα εκριζωθή.Αλλοίμονο σ'αυτούς που κατοικούν τα παράλιο τμήμα της Παλαιστίνης,τους απογόνους τούτους των Κρητών αποίκων.Ο λόγος του Κυρίου στρέφεται εναντίον σου,ώ Χαναάν και συ χώρα των αλλοφύλων(των Φυλισταίων):Θα καταστρέψω εσάς και τις κατοικίες σας.Έτσι κι αλλιώς η Κρήτη θα γίνη βοσκότοπος των ποιμνίων και ποιμνιοστάσιον των διαφόρων προβάτων.Το παράλιον τούτο τμήμα θα περιέλθη στους υπολοίπους Ιουδαίους,οι οποίοι γύρισαν από την αιχμαλωσία.Οι Ιουδαίοι θα βοσκήσουν τα πρόβατά τους εκεί,όπου πριν οι οικίες της Ασκάλωνος.Κατά το δειλινό θα διαλυθούν οι Φυλισταίοι ενώπιον των Ιουδαίων.Αυτό θα γίνη γιατί ο Κύριος ο θεός των τους επεσκέφθη και θα τους γυρίση από την αιχμαλωσία των].-
(«ΠΡΟΦΗΤΗΣ» ΣΟΦΟΝΙΑΣ,Β” δ’-ζ’).
[Διότι εσάς,ώ Ιουδαίοι Μου θα σας χρησιμοποιήσω ως τόξο τεντωμένο,και τους Ισραηλίτες ως φαρέτρα πλήρη βελών.Θα ενθαρρύνω την εξέγερση των τέκνων σου,των Σιωνιστών,εναντίον των Ελλήνων και θα χειρισθώ ως μαχαίρι πολεμιστού.Ο Κύριος θα επιπέση κατά των εχθρών σου τούτων(των Ελλήνων) ως ακτίνα αστραπής.Ο Κύριος ο Παντοκράτορας θα σαλπίση κατ'αυτών(των Ελλήνων) την πολεμική του σάλπιγγα και θα βαδίση κατ'αυτών με αναστάτωση καταστρεπτική.Ο Κύριος Παντοκράτορας θα βοηθήση τους Ιουδαίους και θα καταστρέψη αυτούς(τους Έλληνες).Θα τους χώσουν(οι Ιουδαίοι) με τους λίθους της σφενδόνας τους και θα πίουν το αίμα των όπως πίνουν το κρασί.Θα γεμίσουν δοχεία από το αίμα των Ελλήνων όπως γεμάτες είναι οι φιάλες του θυσιαστηρίου και του θυσιαστηρίου των ολοκαυτωμάτων].-
(“ΠΡΟΦΗΤΗΣ» ΖΑΧΑΡΙΑΣ,Θ’. ιγ’-ιε’).
[Ο Θεός θα κατασυντρίψη τους συμμαχήσαντες κατά των Σιωνιστών,και τους εχθρούς αυτών θα διασκορπίση.Θα διασκορπίση ο Θεός την Συρία προς Ανατολάς και τους Έλληνες προς Δυσμάς,οι οποίοι θέλουν να καταβροχθίζουν τους Ισραηλίτες ανοίγοντες όλο το στόμα τους.Παρ'όλη την τιμωρία αυτή ο θυμός του Θεού δεν έχει καταπαύσει και δια τούτο το χέρι του είναι ακόμα υψωμένο-έτοιμο και πάλι να επιπέση κατά των Ελλήνων].-
(«ΠΡΟΦΗΤΗΣ» ΗΣΑΪΑΣ,Θ’.ια’-ιβ’).
………………………………………………………………………………………..
Οι Παλαιστίνιοι της Αθήνας Κάνουν Έκκληση για Ελευθερία
-2
Όσο οι επιδρομές των Ισραηλινών συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών, ανάμεσά τους κυρίως παιδιά κι άμαχος πληθυσμός, συνεχώς να αυξάνεται, κατευθύνομαι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία στην Κηφισίας. Οι Παλαιστίνιοι που ζουν στην Αθήνα μαζί με αλληλέγγυους, κόμματα, φορείς και μέλη του αναρχικού κι αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται εκεί, κρατούν φωτογραφίες νεκρών παιδιών, σημαίες και φωνάζουν συνθήματα για την ελευθερία της Παλαιστίνης καταδικάζοντας την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ, την πολεμική εκστρατεία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και το ρατσιστικό καθεστώς διακρίσεων τύπου απαρτχάιντ. 
Όπως μου λέει ο Οσάμα από την Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών. «Οι γονείς μου, όλη η οικογένειά μου βρίσκονται στην Παλαιστίνη. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει, σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός, ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, η δικαιολογία είναι η Χαμάς και πραγματικά δεν μπορώ να σου περιγράψω την στενοχώρια μου. Οι συγγενείς μου είναι στη Δυτική Όχθη κι εκεί έχουν ξεκινήσει εδώ και 20 μέρες να κλείνουν την πόλη, να κλείνουν τους δρόμους, να υπάρχει μόνιμα στρατός. Δεν είναι όπως στη Γάζα που τους βομβαρδίζουν, όμως υπάρχει απίστευτη καταστολή. Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν θα κάνει τίποτα επειδή έχει τα οικονομικά προβλήματά της τώρα. Όμως σε έξι-εφτά χρόνια θα έχουν τελειώσει. Το να βομβαρδίζουν και να σκοτώνουν κόσμο δεν τελειώνει. Η Ελλάδα έχει τα προβλήματά της αλλά πρέπει να κοιτάξει και τα αδέλφια της στην Παλαιστίνη».
Συνομιλώ και με τον Μοχάμεντ από την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων: «Έχω γεννηθεί στην Παλαιστίνη, έχω συγγενείς εκεί πρώτου βαθμού και στη Γάζα. Οι Ισραηλινοί διεξάγουν πόλεμο ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, εθνοκάθαρση που αποσκοπεί να φύγουν οι Παλαιστίνιοι από την πατρίδα τους. Οι συγγενείς μας λένε ότι γίνεται πόλεμος μονομερώς από το Ισραήλ. Ο πιο δυνατός είναι το Ισραήλ. Είναι τόσο μεγάλη η στρατιωτική του δύναμη κι αυτή τη στιγμή βάλλει εναντίον αμάχων. Παιδιά, γέρους, καταστρέφει σπίτια, σχολεία, τα πάντα. Ζητάμε αλληλεγγύη από όλο τον κόσμο γιατί υπάρχει ένας πόλεμος αυτή τη στιγμή».
-3
Ο Μοχάμεντ είναι γραμματέας της παροικίας των Παλαιστινίων και μου εξηγεί πως: «Οι οικογένειες και οι φίλοι μας λένε ότι είναι πολύ άσχημα τα πράγματα κάτω. Τα βασικά προϊόντα όπως ρεύμα και νερό λείπουν. Οι βόμβες πέφτουν ανά πάσα στιγμή. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση κι αυτό το έχουμε συνηθίσει. Το ξέρουμε ότι το Ισραήλ είναι μια βάρβαρη, φασιστική χώρα. Αυτό που πονάει περισσότερο είναι ότι η Ευρώπη, η Ελλάδα και οι Δυτικές χώρες κοιμούνται. Ένα πράγμα που με έχει εκπλήξει είναι οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ. Με μία χώρα που κατέχει άλλα εδάφη, κάνει πολέμους και το αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο, πώς μπορεί η Ελλάδα και το κάνει αυτό. Δεν το περίμενα. Τα κοινά που έχουμε, η φιλία που έχουμε, δεν δικαιολογούν αυτή τη στάση εναντίον μας. Και είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με αυτή τη στάση. Είναι απαράδεκτο. Όπως και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είναι πολύ πολύ κατώτερα των καταστάσεων. Αυτό το πράγμα που γίνεται είναι σφαγή. Βλέπετε παιδιά χωρίς κεφάλια, χωρίς χέρια κι ασχολούνται 5 δεύτερα με αυτό το γεγονός και 15 λεπτά με το Νεϊμάρ και τον Μέσι».
-2-copy
Η Μαίρη από τον Σύλλογο για το Δικαίωμα στην Επιστροφή των Παλαιστίνιων Προσφύγων τονίζει πως: «Αυτή τη στιγμή σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες, άμαχο πληθυσμό. Η Γάζα είναι πολύ μικρή. Κάθε στρατιωτική επίθεση είτε από τον αέρα είτε από την θάλασσα μπορεί να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους. Οι συγγενείς μας που είναι στην Παλαιστίνη σε άλλες περιοχές εκτός Γάζας, φοβούνται κι αυτοί γιατί πιστεύουν ότι θα είναι ο επόμενος στόχος μετά τη Γάζα. Η Γάζα είναι για εμάς το σύμβολο της αντίστασης. Είναι η ελπίδα μας. Αν μας πάρουν την Γάζα, θα μας πάρουν και την ελπίδα».  
Η Λουίζα Φερετοπούλου είναι μέλος στο σύνδεσμο Ελληνίδων Παλαιστίνης, μία από τις Ελληνίδες που ζει στην Παλαιστίνη μόνιμα και μου εξηγεί πως: «Η κατάσταση είναι χάλια εκεί. Είναι ένας λαός καταπιεσμένος, και ο κόσμος κι εδώ στην Ελλάδα δεν ξέρει τι γίνεται με εμάς στην Παλαιστίνη. Η Παλαιστίνη χρειάζεται τη συμπαράσταση των Ελλήνων, ασχέτως τι κάνει το κράτος, οι Έλληνες ξέρω ότι αγαπούν τους Παλαιστίνιους».
-5
Έξω από την πρεσβεία βρίσκεται κι ο Δημήτρης Πλειώνης από το «Ένα καράβι για τη Γάζα»: «Η κατάσταση στα κατεχόμενα, στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα είναι τραγική. Πέντε εκατομμύρια Παλαιστίνιοι συνολικά βρίσκονται κατεχόμενοι από τον στρατό του Ισραήλ. Το Ισραήλ σαν χώρα δεν δέχεται τις αποφάσεις των διεθνών οργάνων, όπως του ΟΗΕ, οι οποίες ορίζουν ότι το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, παράνομη δύναμη και πρέπει να αποχωρήσει. Το Ισραήλ αυτό που κάνει είναι το εξής. Φέρνει όλο και περισσότερους έποικους Εβραίους από χώρες της Δύσης, από την Αμερική στους οποίους παραχωρεί δωρεάν σπίτια, τους πληρώνει τα κοινόχρηστα, τους δίνει δουλειά κι επιδόματα για να πηγαίνουν να κατοικούν σε εποικισμούς πάνω σε κλεμμένη Παλαιστινιακή γη. Έχουν το 80% του νερού, κλέβουν χωράφια. Οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να μιλήσουν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα εκεί, ζουν σε άθλιες συνθήκες. Ειδικά στη Γάζα που ελάχιστες μόνο ποσότητες τροφίμων μπορούν να περάσουν επειδή είναι αποκλεισμένη. Ο κόσμος δεν έχει εικόνα από τα Μέσα Ενημέρωσης του τι πραγματικά συμβαίνει εκεί. Καθημερινά υπάρχουν νεκροί σε κάθε διαδήλωση. Τους κλέβουν το δικαίωμα ο Παλαιστινιακός λαός να διαδηλώσει στην ίδια του τη χώρα που θέλει ανεξαρτησία.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καραβάκι μέσα στη Γάζα που ετοιμάζεται να φύγει από τη Γάζα να πάει προς την Μεσόγειο, το οποίο θα μεταφέρει αγροτικά προϊόντα της Γάζας προς τα έξω. Δηλαδή να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας από μέσα προς τα έξω. Πριν λίγες εβδομάδες έκαναν σαμποτάζ σε αυτό το καραβάκι, του άνοιξαν μια τρύπα, με μια μικρή βόμβα, και το βύθισαν στο λιμάνι της Γάζας. Τώρα επιδιορθώνονται. Αν τα επιχειρήματα του Ισραήλ είναι ότι σταματάμε όλα τα πλοία που έρχονται από έξω προς τα μέσα για να μην μεταφέρουν όπλα και τρομοκράτες, να δούμε τώρα το Ισραήλ τι επιχείρημα θα φέρει για να εμποδίσει ένα καραβάκι που χωράει 30 άτομα πάνω, φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα της Γάζας, να φύγει προς τα έξω. Εμείς αυτή τη στιγμή στηρίζουμε αυτό το πρότζεκτ που το κάνουν Καναδοί και λέγεται «Κιβωτός της Γάζας»».
-4
Ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους αλληλέγγυους βρίσκεται κι ο Νίκος. Ο Νίκος έχει εβραϊκή καταγωγή και είναι από το Ισραήλ. Η παρουσία τους εκεί είναι ιδιαίτερα σημαντική: «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην επίθεση που κάνει αυτή τη στιγμή το Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό. Για ακόμη μία φορά το Ισραήλ εξαπολύει μία άγρια επίθεση κατά των Παλαιστινίων κι έναν παροξυσμό ουσιαστικά μέσα στο Εβραϊκό κράτος ενάντια στους Άραβες και τους μουσουλμάνους. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να διαμαρτυρηθώ γι’ αυτό που συμβαίνει. Υπάρχει κόσμος που θέλει να παλέψει γι’ αυτό που συμβαίνει και μέσα στο Ισραήλ, αλλά υπάρχουν όλα τα εμπόδια αυτή τη στιγμή. Υπάρχει κόσμος και στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ που είναι ενάντια σε αυτή την κατάσταση και μόνο αν αυτός ο κόσμος βγει μπροστά κι αντισταθεί, θα την ανατρέψει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου