Παλαιστίνος

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Παλαιστίνος είναι γνωστός ένας βασιλιάς της Θράκης, ο οποίος ήταν γιος του θεού Ποσειδώνα.
Ο Παλαιστίνος, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του γιου του, του Αλιάκμονα,αυτοκτόνησε στον ποταμό Κόνοζο, που από αυτό το γεγονός μετονομάσθηκε σε «Παλαιστίνο» και αργότερα (και μέχρι σήμερα) σε Στρυμόνα.

Παλαιστίνος - Βικιπαίδεια


Ζήτω η Παλαιστίνη.jpg

[...Επίσης Κρήτες πελασγοί και αιγαιοπελασγοί έφθασαν στη Μέση Ανατολή και εγκαταστάθησαν εκεί. Από αυτούς κατάγεται ο γνωστός λαός των Φιλισταίων: Πελασγοί=Πελεσέτ=Φιλισταίοι και τελικώς Πελεσάτι/Παλεσάτι=Παλαιστίνιοι. Αργότερα οι Φιλισταίοι αναμείχθηκαν με το αραβικό στοιχείο...]http://www.fourakis-kea.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=698

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει:
Ο λόγος του Παλαιστίνιου εκπροσώπου στα ΗΕ.
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μωυσή. Όταν έσκισε τον βράχο κι άρχισε να αναβλύζει νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο.
Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό.
Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.
Τα είχε κλέψει ένας Ισραηλινός.»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Ισραηλινός εκπρόσωπος κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Ισραηλινοί δεν ήταν εκεί, τότε.»
Οπότε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!

Ο Ίαμος ο γιος του Απόλλωνα και της Ευάδνης,κόρης της Πιτάνης,που ήταν κόρη του Ποσειδώνα,ίδρυσε στην Ολυμπία το μαντείο

του μεγάλου Διός και κατασκεύασε τον βωμό.Το φημισμένο γένος των Ιαμιδών,ίδρυσε σε όλη την τότε οικουμένη μαντεία.Όμως τα μαντεία αυτά ήταν...ιαματικά!Βλέπουμε ότι όλες οι ονομασίες που σχετίζονται με τις θεραπείες έχουν τη ρίζα τους στον Ίαμο!
Ίασις,ίαμα,ιατρός,ιατρική,ιατρείον,ιαματικά λουτρά...!

Μία από τις πόλεις που ίδρυσαν οι Ιαμίδες ήταν και η ΙΑΜΝΕΙΑ,στην Παλαστίνη.Γιαβνέθ ή Γιάμνια ή Γεβνί σήμερα,τη βρίσκουμε ιστορικά και κατά τους Ιουδαϊκούς πολέμους...Στον...Πρώτο Ιουδαϊκό Πόλεμο και στη...Μάχη της Αζώτου

Είχε απόλυτο δίκιο,λοιπόν,ο Ισραηλινός εκπρόσωπος στα Η.Ε.,όταν φώναξε...«Τι είναι αυτά που λες; Οι Ισραηλινοί δεν ήταν εκεί, τότε.»...!!!!!

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Ο.Η.Ε. και περιμένουμε τώρα το κράτος της Παλαιστίνης να κινηθεί άμεσα για την δική του ΑΟΖ...!!!
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ-ΑΟΖ.jpg
Κάτι που τονίζει στον χαιρετισμό της και η ΕΔΗΚ Κύπρου!

Χαιρετίζουμε την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Καλούμε την κυβέρνηση της κυπριακής δημοκρατίας την οποία συγχαίρουμε για το θετικό ψήφισμα της υπέρ των Παλαιστινίων , να λάβει σοβαρά υπόψιν την αλλαγή δεδομένων στις ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου , δεδομένου ότι η Παλαιστίνη αποκτά δική της ΑΟΖ η οποία γειτνιάζει με την κυπριακή ΑΟΖ.

Τυχόν βεβιασμένες κινήσεις που θα αγνοούν αυτό το γεγονός , δυνατόν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη Κύπρο , αν λάβουμε υπόψιν και την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας προς τους Παλαιστίνιους.

Γραφείο τύπου και ενημέρωσης
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ

Δεν πήγε χαμένος ο αγώνας του Γιάσερ Αραφάτ(του Αρμένιου Αραφατιάν)!

alt  

Δεν πήγε χαμένο το αίμα...

alt






Με μια μόνο εικόνα κανείς μπορεί να καταλάβει επακριβώς τους λόγους και τις αιτίες του ζητήματος της Παλαιστίνης. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να κατανοήσει κανείς πλήρως το γιατί σφαγιάζονται οι Παλαιστίνιοι, ποιός είναι ο στόχος του Ισραήλ και γιατί οι Παλαιστίνιοι αισθάνονται σαν φυλακισμένα ζώα χωρίς μέλλον κι ελπίδα μέσα στα σπίτια τους. Η μακροπρόθεσμη γενοκτονία στην οποία επιδίδεται το κράτος τους Ισραήλ γίνεται με την συνενοχή και ανοχή όλων μας.





alt



alt