16 Απριλίου 2015

Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΚΑΪΑΦΑ»!


Πρός αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας διαβάστε επίσης:

*Σημείωση Αλφειού: Εμείς οι ντόπιοι κάτοικοι προφέρουμε το όνομα… Καγιάφα, που είναι παραφθορά ακριβώς της ονομασίας Καλλιάφεια (σύνθετον εκ του κάλλος + αφή = κάλλιστη αφή) και ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε άλλη έννοια ! Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγής στο μέλλον οποιασδήποτε παραπομπής σε… αλλόφερτες ονομασίες*****, συγκρινόμενες ή ταυτιζόμενες με ονόματα ξένα προς τους Έλληνες… )
***Ντροπής, Αργίτες! Άνατροι, φανταχτεροί στα κάλλη:
Ο Καϊάφας είναι πρόσωπο που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη.
Είναι ο αρχιερέας, πρόεδρος του Μεγάλου Εβραϊκού Συνεδρίου (Σαχεντρίν) «συνάδελφος» του Ιωσήφ της Αριμαθείας,,, Αναφέρεται από τους τρεις εκ των τεσσάρων Ευαγγελιστών, όπως και στο 4ο Κεφάλαιο των Πράξεων των Αποστόλων (στίχος 6), όπου εξιστορείται ότι μπροστά σ” αυτόν και σ” άλλους αρχιερείς πήγαν τον Πέτρο για ανάκριση -δεν βρέθηκε ένοχος σε κάτι και αφέθηκε ελεύθερος.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Ιωσήφ. Το «Καϊάφας» ήταν υποκοριστικό και σήμαινε «ο υποτάσσων» (το πιθανότερο) ή, κατ” άλλους «ο βράχος». Ο Ρωμαίος επίτροπος Βαλέριος Γράτος τον έκανε αρχιερέα το 18 μ.x.x.
Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 36 μ.x.x., οπότε τον απομάκρυνε ο λεγάτος της Συρίας Βιτέλλιος, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Ιώσηπος στην Ιουδαϊκή Αρχαιολογία. Διατηρήθηκε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην αρχιερατεία,. Σ” αυτόν οδηγήθηκε ο Ιησούς Χριστός, αφού προηγουμένως τον πήγαν στον Άννα, την κόρη του οποίου είχε παντρευτεί ο Καϊάφας.

http://alfeiospotamos.gr/?p=14528

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου