13 Μαΐου 2015

Η λύση για το πρόβλημα της ύφεσης και της τοπικής ανεργίας, είναι κατατεθειμένη στον Δήμο Λαυρεωτικής από τον Φεβρουάριο του 2014.


ceb4ceb7cebcceb1cf81cf87ceb5ceb9cebf-cebbceb1cf85cf81ceb5cf89cf84ceb9cebaceaecf82-ceb1cebdcf84ceb9ceb3cf81ceb1cf86ceaeΤην ίδια σχεδόν ώρα που η κυβέρνηση δίνει «εγγυήσεις» σε τραπεζικά ιδρύματα, όπως της Πειραιώς,
(βλέπε εδώ), δε βρίσκει χρήματα για να καλύψει τα δικά της απεχθή δάνεια και ψάχνει τα λεφτά από την τοπική αυτοδιοίκηση θέλοντας να δημεύσει τα ταμιακά διαθέσιμα τους, δεσμεύοντας τα στην Τράπεζα της Ελλάδας (σ.σ άτυπα ονομάζεται έτσι, μιας και το πλειοψηφικό πακέτο ανήκει σε μεγάλο ιδιώτη τραπεζίτη. Και ενώ θα έπρεπε να είναι δημοσιοποιημένο το μετοχολόγιο, όπως στις υπόλοιπες χώρες, στην Ελλάδα το ξεχνούν όπως και πολλά άλλα φυσικά.). Πολλοί από τους δημάρχους, προς τιμήν τους, διαφωνούν και θα προσφύγουν μέσω του Σ.Τ.Ε. Αυτό μπορεί να σημαίνει παράβαση καθήκοντος, με ότι σημαίνει αυτό.
Ένας από τους δημάρχους που διαφώνησε, ήταν και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, όπου σε δηλώσεις του στην ΠΟΛΗ ΜΑΣ μετά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 21/04/2015 είπε χαρακτηριστικά:
Δημήτρης Λουκάς (Δήμαρχος Λαυρεωτικής):
Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος Λαυρεωτικής, και εγώ ως Δήμαρχος Λαυρεωτικής και με ότι συνεπάγεται αυτό και το λέω με πλήρη ειλικρίνεια και θάρρος, δεν θα δώσω ούτε ένα ευρώ στην Τράπεζα Ελλάδος διότι προτιμώ να πάω για παράβαση καθήκοντοςπαρά για απιστία για το συμφέρον των Δημοτών μου.
Και εδώ φτάνω στο σημείο να θυμίσω στον Δήμαρχο αλλά και τους Δημοτικούς Συμβούλους, πως υπάρχει κατατεθειμένο αίτημα πολιτών στον Δήμο Λαυρεωτικής από τις 28 Φεβρουαρίου 2014 με αριθμό πρωτοκόλλου 4359 το όποιο χαρακτηρίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου (Νέα Εποχή) χωρίς να δωθεί κάποια απάντηση, όπως ρητά ζητούσαμε στο αίτημα αυτό (σ.σ σημειωτέον πως σαν επαρκή χρόνο απάντησης το σύνταγμα βάσει του άρθρου 10΄, ορίζει λιγότερο από 60 ημέρες και σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, όπως νόμος ορίζει).
Περνώντας ένας χρόνος, σαν εκπρόσωπος των πολιτών που υπέγραψαν το αίτημα αυτό, πήγα στην επόμενη διοίκηση (Δημοτική Καινοτομία), για να δω σε ποιο στάδιο είναι το αίτημα και πότε θα πάρουμε κάποια απάντηση, είτε αρνητική είτε θετική. Υπεύθυνη για το Αίτημα και στις δύο περιπτώσεις, ήταν η πρόεδρος του Δ.Σ.
Η ερώτηση μου ήταν αν έχει αρχειοθετηθεί η υπόθεση ή αν έχει προτίθεται η νέα δημοτική αρχή να εξετάσει. Η απάντηση που πήρα με εξέπληξε:
«Δεν έχει μπει αρχείο, καμία υπόθεση δε μπαίνει αρχείο, αλλά δεν έχει εξετασθεί κιόλας».
Δεν εξετάσθηκε μιας και δε γνώριζαν για την ύπαρξη της. Η άγνοια του αιτήματος μου προξένησε περιέργεια, και μου γεννήθηκαν τα εξής ερωτήματα:
  1. Ηθελημένα η προηγούμενη διοίκηση δεν έπραξε τα δέοντα; (σ.σ δηλαδή να ενημερώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους; Ή ενημερώθηκαν και έκριναν σκόπιμο να μην απαντήσουν στους πολίτες που υπέγραψαν;)
  2. Εφόσον έμαθε και η νέα διοίκηση για το αίτημα αυτό, (σ.σ γνώριζε πολύ καλά η νέα διοίκηση για την ύπαρξη αυτού του αιτήματος, μιας και προσωπικά ενημέρωσα το Δήμαρχο και αρκετούς από τους Δημοτικούς Συμβούλους) γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια επίσημη απάντηση;
  3. Εφόσον αρκετοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους γνώριζαν για το αίτημα αυτό, δεν μπήκε στην διαδικασία να το αναφέρει σε κάποιο από τα πολλά δημοτικά συμβούλια που έχουν γίνει. (σ.σ δε θέλουν να εξετασθεί το αίτημα αυτό; και αν ναι, γιατί;)
  4. Εφόσον τώρα η κυβέρνηση αφήνει ξεκρέμαστους τους Δήμους, στα οικονομικά τους, δεν είναι η καλύτερη ευκαιρία να το εξετάσουν;
  5. Εφόσον ο Δήμαρχος δηλώνει πως προτιμάει να πάει για παράβαση καθήκοντος παρά για απιστία για το συμφέρον των Δημοτών του…. Δε πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν το αίτημα αυτό των δημοτών του;
Σαν πολίτης του Δήμου και ένας από τους συνυπογράφοντες του αιτήματος αυτού, το μόνο που θέλω, είναι να πάρουμε μια απάντηση, θετική ή αρνητική ξαναλέω.
Σας παραθέτω παρακάτω το αίτημα που κατατέθηκε στον Δήμο Λαυρεωτικής στις 28/02/2014 Αίτημα Πολιτών Δήμου Λαυρεωτικής, όπως και μια εμπεριστατωμένη εξήγηση από τον κύριο Γιάννη Καλογερόπουλο, για το τι έχει να κερδίζει ο Δήμος από την Δόμηση Χρηματοδότησης που προτείνουμε μέσω του αιτήματος αυτού.
Αναφέρει επίσης για το εξώδικο που απεστάλη στην σημερινή Κυβέρνηση και κοινοποιήθηκε σε άλλους διεθνής θεσμούς, προς κλήση για συντονισμό, και εποπτεία προκειμένου για την λήψη κεφαλαίων, από τα παράγωγα του πλούτου κληρονομικών ταμείων (σ.σ προσέξτε από πού!! Από τα παράγωγα του πλούτου, των κληρονομικών ταμείων).
Αίτημα Πολιτών Με αριθμό Πρωτοκόλλου 4359 στις 28 Φεβρουαρίου 2014
AITHMA ΠΟΛΙΤΩΝ
Δείτε μέρος της Συνέντευξης του κου Γιάννη Καλογερόπουλου στις 3/5/2015 στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV:
Δημοσιογράφος: Αν τα πάρουν αυτά τα λεφτά οι Δήμαρχοι, οι Δήμοι, σε τι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν;
Καλογερόπουλος: Απλά να ενημερώσω, πως τα χρήματα για τους δήμους, δεν έχουν καμία σχέση με τα κατατεθειμένα 600 δις. Τα 600 δις είναι ομόλογα 3Α Αμερικάνικου Δημοσίου, τα χρήματα των δήμων δεν είναι ομόλογα, αλλά είναι απολύτως μετρητά. Δεν είναι του κου Σώρρα, αλλά είναι των Ελλήνων πολιτών στο παγκόσμιο ταμείο, τα οποία τα εγγυάται ο Σώρρας. Βάζει δηλαδή τις εγγυήσεις, αντί να τις βάλει το Ελληνικό Δημόσιο ή ο Δήμος, αλλά τα χρήματα είναι του λαού. Οπότε ο θεσμός που εκπροσωπεί των λαό – Δήμαρχος, δίνει την εντολή για να έρθουν τα λεφτά. Αυτή η εντολή έχει ήδη δωθεί από τους Δημάρχους που έχουν υπογράψει, όπως έχουν ήδη υπογράψει και δύο χριστιανικά δόγματα (γιατί έχουν την ίδια ισχύ).
Τι χρειάζεται τώρα για να εκταμιευτούν τα χρήματα; […] […] >>Διαβάστε περισσότερα<<
Δηλαδή, τι μας λέει ο κύριος Καλογερόπουλος εδώ; Πως ο δήμος δεν έχει να χάσει τίποτα, παρά μόνο να κερδίσει. Πως δε μπορεί κανείς να πειράξει την συγκεκριμένη χρηματοδότηση..
Και πως έχει την κηδεμονία ενός ειδικού λογαριασμού, για να υλοποιήσει ότι έργο επιθυμεί..
Το αίτημα πολιτών είναι στον δήμο και περιμένει την νομική υπηρεσία του Δήμου να το εξετάσει και να αποφανθεί, αν εμείς βλέπουμε παράλογα και extreme ή αν όντως είναι αληθινά και μπορούμε να φύγουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Αναγεννώντας την τοπική αγορά με κεφάλαια του ίδιου του Δήμου.
Εν αναμονή των εξελίξεων!!
Επιμέλεια κειμένου: Ηλίας Καλλέργης.
ceb5cf83cf85-ceb5ceb9cf83ceb1ceb9-cebf-cf84cebfcf80cebfcf82-cf83cebfcf85ceb5cebdceb7cebcceb5cf81cf89cebcceadcebdcebfcf82-ceb1cebdcf84ceb9-ceb9cf83cf87cf85cf81cebfceb3cebdcf89cebccf89cebdcf80ceb1cf81ceb5-cf84cebfcebd-ceb4ceb7cebccebf-cf83cf84ceb1-cf87ceb5cf81ceb9ceb1-cf83cebfcf85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου