ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΑΠΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!
ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ http://www.iefimerida.gr ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2012, ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ… ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ… ΝΥΧΤΟΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΦΕΙΟ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΑΡΤΗ… ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΥΧΤΟΠΟΥΛΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ» ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ… ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ… «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ»…
ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟ 2010/03/29… Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ).Όλοι οι πολιτικοί(βουλευτές-υπουργοί) των τελευταίων ετών πρέπει να δικασθούν για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Η δήθεν αμέλεια, η δήθεν αγνωσία, η δήθεν ανικανότητα, η δήθεν αβλεψία, η δήθεν ανοργανωσιά, η δήθεν απερισκεψία, η δήθεν ανυπαρξία χρόνου και η γενική δήθεν ανυπαρξία, ειδικά σε αυτό το θέμα που είναι το Α και το Ω της τελευταίας ευκαιρίας πραγματικής επίλυσης όλων των «προβλημάτων» με την Τουρκία, άπτεται του κακουργήματος της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, όλων των πολιτικών της Ελλάδας. Όλων όσων βρίσκονται εν ζωή από την εποχή που συμφωνήθηκε και υπογράφτηκε αυτή η συμφωνία, για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των Κρατών που εφάπτονται με θάλασσα. Διότι δεν είναι δυνατόν να είναι ΟΛΟΙ τόσο «έξυπνοι»(πονηροί), στις δικές τους ιδιωτικές υποθέσεις και στην υπεράσπιση των ατομικών-οικογενειακών τους υποθέσεων και να εμφανίζονται, δηλώνοντάς το μάλιστα, ότι είναι…πανηλίθιοι στην υπεράσπιση των ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!
Δεν μπορεί να είναι τόσο σαΐνια στην υφαρπαγή των ψήφων, στην απάτη και στην ιδιωτική τους ευμάρεια, ενώ παρουσιάζονται ως ΔΗΘΕΝ ΜΑΛΑΚΕΣ στο ποιό είναι το συμφέρον της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΛΑΡΙΟΙ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ… ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ!!!
…………………………………………………………………….
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ…
…………………………………………………………………….
ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ 06.04.2012 ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…
Οι Τούρκοι διαπραγματεύονται την ΑΟΖ μας….χωρίς εμάς! [χάρτες]
Οι Τούρκοι διαπραγματεύονται την ΑΟΖ μας….χωρίς εμάς! [χάρτες]
06.04.2012 15:13
Με ύπουλα τεχνάσματα η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, παρουσιάζοντας χάρτες με τους οποίους διαπραγματεύεται με τις γειτονικές χώρες την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ!
Οι Τουρκικές Ακαδημίες Πολέμου και το τουρκικό think tank «Bilgesam» δημοσίευσαν μελέτες του πλοιάρχου Τσιχάτ Γιαϊτσί σε σχέση με τις προτάσεις που πρέπει να κάνει η Άγκυρα αναφορικά με τον καθορισμό της ΑΟΖ με τα γειτονικά της κράτη.
Στις μελέτες αυτές ο πλοίαρχος προτείνει μια εναλλακτική διαπραγμάτευση με τη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Λίβανο αλλά και το Ισραήλ αγνοώντας ουσιαστικά την ύπαρξη κράτους στο νησί της Κύπρου.
Ξεκινώντας από το σκεπτικό ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Γιαϊτσί προτείνει διμερείς διαπραγματεύσεις με τις όμορες χώρες διαμοιράζοντας στην ουσία την ΑΟΖ και τα «φιλέτα» της Κύπρου.
Οι χάρτες, που δημοσιεύονται στον ιστότοπο geostrategy.gr, εκτιμάται ότι τυγχάνουν αποδοχής σημαντικού μέρους της στρατιωτικής αλλά και της πολιτικής ηγεσίας.
Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζονται οι θέσεις του Τούρκου καθηγητή Σερτάτς Χαμί Μπασερέν του πανεπιστημίου της Άγκυρας στην οποία προτείνει τη χάραξη ΑΟΖ χωρίς φυσικά να αποδίδει υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο. Με τον τρόπο αυτό αποκόβεται η σύνδεση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου ενώ ο πλοίαρχος Γιαϊτσί επισημαίνει πως η Κύπρος παραβιάζει τα δικαιώματα της Τουρκίας στα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7.
Στον επόμενο χάρτη παρουσιάζεται το σενάριο όπου η Αίγυπτος, το Ισραήλ και ο Λίβανος προβούν στην οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. τους απευθείας με την Τουρκία, παρακάμπτοντας την Κύπρο. Το «καρότο» της Τουρκίας είναι ότι οι γειτονικές χώρες θα κερδίσουν θαλάσσια έκταση 21.500, 4.600 και 3,957 τετραγωνικά χλμ αντίστοιχα.
Ο τρίτος χάρτης του Γαϊτσί, παρουσιάζει την πιθανή γραμμή (μαύρο) οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση υλοποίησης της, ολόκληρο το οικόπεδο 12 και μέρος των οικοπέδων 1, 7, 8, 9, 10 και 11 που ανήκουν στην Κυπριακή ∆ημοκρατία θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ισραήλ. Σημειώνεται πως η Τουρκία στο σχετικό χάρτη δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στα νησιά του Αιγαίου, οπότε η γραμμή χαράσσεται από τα παράλια της Αλικαρνασσού.
Στο χάρτη Νο 4 παρουσιάζεται η μέση γραμμή μεταξύ Ελλάδος-Λιβύης και η μέση γραμμή μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης. Η πρόταση του Γιαϊτσί είναι ότι αν Τουρκία και Λιβύη διαπραγματευτούν με βάση τη δική τους μέση γραμμή, η Λιβύη θα αυξήσει κατά 62% την θαλάσσια περιοχή της. Σημειώνεται πως οι δύο χώρες προωθούν και στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα να αναλαμβάνει την ανασυγκρότηση του στρατού της Λιβύης.
Τέλος, ο Γιαϊτσί εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία οριοθέτησης της Α.Ο.Ζ. μεταξύ Ελλάδος-Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποτελέσει το πιο δυσμενές σενάριο για την Τουρκία, δεδομένου ότι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί απεικονίζεται στον χάρτη Νο 5. Επίσης για αποφυγή της κατάστασης αυτής προτείνει την μονομερή ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ. από την Τουρκία όπως έγινε και στη Μαύρη Θάλασσα.
Απ” ότι φαίνεται η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για δύο βασικούς λόγους. Αρχικά η Άγκυρα αισθάνεται ότι έχει παραγκωνισθεί στο θέμα των υδρογονανθράκων αλλά και το ίδιο το Κυπριακό και προσπαθεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση. Επιπλέον, με την κατάσταση στη Συρία να είναι ρευστή αλλά και τη Δύση να εξετάζει όλα τα σενάρια για το Ιράν η Τουρκία θέλει να προάγει εαυτήν σαν ισορροπιστή και διαμεσολαβητή στη Μέση Ανατολή. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να μετριάσει ή και να καθυστερήσει την αμερικανική υποστήριξη στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Oλόκληρη η έκθεση του πλοιάρχου Γιαϊτσί υπάρχει στα τούρκικα εδώ.
Πηγή: Οι Τούρκοι διαπραγματεύονται την ΑΟΖ μας….χωρίς εμάς! [χάρτες] | Ειδήσεις και νέα με άποψηhttp://www.iefimerida.gr/node/45083#ixzz37qw7RHX1
……………………………………………………………………………
Κάποιοι πεινασμένοι και αγράμματοι πριν 190 χρόνια μην έχοντας να χάσουν τίποτα, έδωσαν τη ζωή τους για να λευτερωθεί τούτος ο χιλιοποτισμένος με αίμα τόπος… Για να είμαστε εμείς σήμερα αραχτοί στους καναπέδες. Για να παρακολουθούμε από τα χαζοκούτια, τους σύγχρονους δυνάστες μας να ξεπουλούν τη γη που είναι γεμάτη από τα κόκκαλα εκείνων των αγράμματων που σκοτώθηκαν για μας! Κι εμείς;
Εμείς αφήνουμε τους προδότες να κυβερνούν και μάλιστα αγωνιούμε ποιός θα είναι αύριο…πρωθυπουργός!
Εμείς αφήνουμε τους προδότες να κυβερνούν και μάλιστα αγωνιούμε ποιός θα είναι αύριο…πρωθυπουργός!
…………………………………………….
ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟ 2009…
Βλέπετε στο χάρτη την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ) της Τουρκίας. Η οποία έχει συμφωνήσει και έχει ξεκαθαρίσει την ΑΟΖ της στη Μαύρη Θάλασσα! Τρομοκρατημένη αρνείται το ίδιο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!
Η Κύπρος έχει συμφωνήσει και έχει υπογράψει για τη δική της ΑΟΖ, με την Αίγυπτο(2003) και με τον Λίβανο(2007)!
Και η Ελλάδα; Παραμένει χωρίς ηγέτες, με σκυμμένο το κεφάλι να τρώει καρπαζιές, τη στιγμή που θα μπορούσε να τελειώσει μια και καλή με όλους τους… «καλούς» γείτονές της!
Έφτασε στο σημείο να παρακαλάει τη Λιβύη να μη… συμπεριλάβει στη δική της ΑΟΖ το… Γαϊδουρονήσι, νότια της Κρήτης!!!
Παρατηρείστε το «δόντι» που κάνει η ΑΟΖ της Ελλάδας Ν.Α. της Ρόδου στη θέση του Καστελλόριζου και της Ρω!
Υπ” όψιν ότι ΑΟΖ έχουν ΜΟΝΟ τα νησιά που κατοικούνται!
Και η Ελλάδα; Παραμένει χωρίς ηγέτες, με σκυμμένο το κεφάλι να τρώει καρπαζιές, τη στιγμή που θα μπορούσε να τελειώσει μια και καλή με όλους τους… «καλούς» γείτονές της!
Έφτασε στο σημείο να παρακαλάει τη Λιβύη να μη… συμπεριλάβει στη δική της ΑΟΖ το… Γαϊδουρονήσι, νότια της Κρήτης!!!
Παρατηρείστε το «δόντι» που κάνει η ΑΟΖ της Ελλάδας Ν.Α. της Ρόδου στη θέση του Καστελλόριζου και της Ρω!
Υπ” όψιν ότι ΑΟΖ έχουν ΜΟΝΟ τα νησιά που κατοικούνται!
……………………………………………………………
2009/09/22 ΑΟΖ.Τι φοβάται η Ελλάδα και δεν προχωρά;
[Η Αθήνα επιθυμεί να επεκτείνει το ταχύτερο δυνατόν τη συνεργασία με τη Λιβύη στον ενεργειακό τομέα και στην άντληση πετρελαίου σε περιοχές που θα εκχωρηθούν σε ελληνικά συμφέροντα, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να ρυθμιστεί ένα πρόσθετο εμπόδιο, που προέρχεται από την πλευρά της Λιβύης και μάλιστα το υπουργείο Ενεργείας της. Συγκεκριμένα, στους χάρτες, που από το 2004 έχει κυκλοφορήσει το λιβυκό υπουργείο Ενέργειας στο Διαδίκτυο, με τις περιοχές, χερσαίες και θαλάσσιες για πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου, η ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης της Λιβύης στη θάλασσα εκτείνεται μέχρι τα 200 ν.μ. Ως εκ τούτου, στην περιοχή οικονομικής εκμετάλλευσής της στη Μεσόγειο, περιλαμβάνεται και η νήσος Γαύδος!
Από το 2004, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιχειρήσει, με επισκέψεις υφυπουργών, μεταξύ των οποίων και του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Βαληνάκη, να θέσει «μαλακά» το θέμα αυτό στους Λίβυους αρμόδιους. Η «υπόσχεση» ήταν ότι στον επόμενο χάρτη για τα κοιτάσματα πετρελαίου της Λιβύης, θα έχει αφαιρεθεί η νήσος Γαύδος από τη ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης στη Μεσόγειο.
Ομως, ακόμα και μια τέτοια κίνηση δεν λύνει το θέμα, καθώς η Γαύδος παραμένει αμφισβητήσιμη, στον τομέα της οικονομικής εκμετάλλευσης, αφού το ελληνικό κράτος δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει στα πόσα μίλια εκτείνεται η ελληνική οικονομική ζώνη. (Σ.σ. στην οικονομική ζώνη δεν ασκείται κυριαρχία και έτσι η Γαύδος δεν αποτελεί «γκρίζα ζώνη» για τη Λιβύη, όπως παλαιότερα το είχε επιχειρήσει σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο η Τουρκία πριν από μερικά χρόνια).]
…απόσπασμα
…απόσπασμα
Ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα που έχουν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα κράτη είναι το δικαίωμα της κυριαρχίας που ασκούν στην επικράτειά τους. O όρος επικράτεια δεν περιλαμβάνει μόνο το έδαφος ενός κράτους αλλά τον εναέριο και το θαλάσσιο χώρο που το περιβάλλει στην περίπτωση του παράκτιου κράτους. Αναφορικά με τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί που διέπουν την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην αμφισβητείται το δικαίωμα αυτό αλλά και να διασφαλίζεται η διεθνής αεροπλοΐα και ναυσιπλοΐα.
Θαλάσσιος χώρος – Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας
Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας ( UNLOSC ) του 1982, μεταξύ άλλων, δίνει σαφείς ορισμούς για την Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Α.Ζ.) ή τα Χωρικά Ύδατα, τη Συνορεύουσα ή Παρακείμενη Ζώνη, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία συμφωνήθηκε το 1982 στο Montego Bay της Τζαμάικα και τέθηκε σε εφαρμογή στις 16 Νοεμβρίου 1994, αντικατέστησε τέσσερις παλαιότερες διεθνείς συνθήκες. Σε ψηφοφορία που έγινε στις 30 Απριλίου 1982 στη Νέα Υόρκη για τη νέα Σύμβαση 130 κράτη ψήφισαν υπέρ, τέσσερα κατά και 17 τήρησαν αποχή. Μεταξύ των κρατών που ψήφισαν κατά της Σύμβασης ήταν και η Τουρκία. Μέχρι το τέλος του 2008 επικύρωσαν τη Σύμβαση 157 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος ( 12 Δεκεμβρίου 1988 ) και η Ελλάδα ( 21 Ιουλίου 1995 ).
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη
Η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εισήγαγε πολλές καινοτομίες μεταξύ των οποίων και η δημιουργία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), η οποία αρχίζει από την ακτογραμμή και φθάνει μέχρι και 200 ναυτικά μίλια από αυτή. Το άρθρο 56 της Σύμβασης καθορίζει τα δικαιώματα, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις του παράκτιου κράτους στην ΑΟΖ. Συγκεκριμένα το κράτος έχει κυριαρχικά δικαιώματα για την έρευνα, την εκμετάλλευση, τη διατήρηση και τη διαχείριση των ζώντων ή μη πόρων του βυθού, του υπεδάφους και των υπερκείμενων υδάτων. Εν ολίγοις, το παράκτιο κράτος μπορεί να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της ζώνης αυτής, όπως για παράδειγμα εκμετάλλευση ενέργειας από ανέμους, ύδατα κ.τ.λ. Επίσης μπορεί να στήνει τεχνητές νησίδες ή άλλες κατασκευές. Όλα τα κράτη έχουν δικαίωμα ελεύθερης ναυσιπλοΐας, υπερπτήσης, πόντισης καλωδίων, αρκεί να κινούνται μέσα στα πλαίσια που ορίζει το διεθνές δίκαιο και να μην απειλούν την ασφάλεια του παράκτιου κράτους.
Επίσης το άρθρο 121, παράγραφος 2 της Σύμβασης, αναφέρει ρητά ότι όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές.(απόσπασμα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου