09 Ιουλίου 2008

Η τρομοκρατία των Αλβανών εναντίον των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Άδικη κλήση

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ
Αρχαιοελληνικός Ναός

σε απολογία 10 Χειμαρριωτών

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Χειμαρριωτών

Άποψη της Χειμάρρας.

Δέκα συμπατριώτες μας βρίσκονται αυτήν την στιγμή κατηγορούμενοι από τις αλβανικές αρχές για την διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στις 10 Απριλίου 2008, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Χειμάρρας. Αφορμή της διαμαρτυρίας η οποία ήταν ειρηνική από πλευράς του πλήθους, αλλά σημαδεύτηκε από πυροβολισμούς στον αέρα και εκβιαστικές απειλές από τα «όργανα της τάξης», είχε σταθεί ο παράνομος ξυλοδαρμός και η άδικη κράτηση δύο νέων Χειμαρραίων από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής επειδή μίλησαν ελληνικά μπροστά τους. Η κλήση αναφέρει ότι κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση κατά την οποία μέσω συνθημάτων ζητήθηκε η απομάκρυνση της αστυνομίας από την Χειμάρρα και αντικατάστασή της από Έλληνες αστυνομικούς. Η Αλβανία, χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ με τις ευλογίες και της Ελλάδος, δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν δικαιούται να συμμετέχει στις ευρωατλαντικές δομές καταπατώντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά της ελευθερίας έκφρασης, αυτοπροσδιορισμού και του δικαιώματος στην ιδιοκτησία.

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • Από το 2003 εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις πέντε συμπατριωτών μας επειδή διαδήλωσαν υπέρ νομίμων εκλογών.
  • Από το 2006 εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις δύο συμπατριωτών μας επειδή διαδήλωσαν κατά των παρανόμων διακοπών στην ηλεκτροδότηση.
  • Φέτος ο δήμαρχος Χειμάρρας είναι υπόδικος επειδή άσκησε τα νόμιμα καθήκοντά του στα όρια του δήμου του.
  • Το επί της παρούσης αναφερόμενο περιστατικό έρχεται σαν λογική συνέχεια της πρακτικής τρομοκράτησης και καταπάτησης του ηθικού του λαού της Χειμάρρας.

Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι κινήσεις αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου που μέσω της τρομοκρατίας, καταπάτησης του ηθικού και της μεθοδευόμενης οικονομικής παράλυσης, μοναδικό σκοπό έχει την αρπαγή της γης των Χειμαρραίων και χρήση της για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων. Κάτι τέτοιο βέβαια πέραν της προφανούς αδικίας θα συνεπαγόταν και πλήρη εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου από τις πατρογονικές του εστίες.

Η Ένωση Χειμαρριωτών στέκεται στο πλευρό των αδίκως κατηγορουμένων συμπατριωτών μας και καλεί:

  • το αλβανικό κράτος να τιμήσει τις υπογραφές του και να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συνθήκες που έχει υπογράψει σεβόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας.
  • την ελληνική πολιτεία να πράξει άμεσα ότι είναι απαραίτητο για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία.
  • τους διεθνείς οργανισμούς να προβούν σε συστάσεις και να βοηθήσουν ούτως ώστε η Αλβανία να εξελιχθεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
  • τον ελληνικό λαό να σταθεί στο πλευρό των Χειμαρριωτών για να μην επιτραπεί ο ξεριζωμός του ελληνισμού από την Βόρειο Ήπειρο.

-------------------------

Αρπάζουν ελληνικά ''φιλέτα'' οι Αλβανοί στη Χειμάρρα

από το: » HeLLeNiCReVeNgE

Όπως καταγγέλλουν βορειοηπειρωτικές οργανώσεις στην Αθήνα, με διάφορες μεθοδεύσεις επιχειρείται η καταπάτηση μεγάλων παραθαλάσσιων εκτάσεων, κυρίως στην περιοχή της Χειμάρρας και η παραχώρησή τους σε αλβανικά ή ξένα επενδυτικά σχήματα, στα οποία συμμετέχουν ακόμη και συγγενικά πρόσωπα μελών της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταπάτησης 8.500 στρεμμάτων στην περιοχή της Χειμάρρας, που ανήκει σε 150 ελληνικές οικογένειες. Η έκταση αυτή, πραγματικό «φιλέτο», εντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά, αποδόθηκε το 2007 με … δικαστική απόφαση σε Αλβανό, κάτοικο Τιράνων.
Στην έκταση αυτή, η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, έχει ήδη εγκρίνει την υλοποίηση μεγαλεπήβολου επενδυτικού σχεδίου, αυστριακής εταιρείας, που προβλέπει κατασκευή ξενοδοχείου και τουριστικού χωριού, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κόρη του Σαλί Μπερίσα, Αργκίτα Μαλτέζι, κατηγορείται ανοιχτά από ΜΜΕ της Αλβανίας, πως κρύβεται πίσω από εταιρείες, που στόχο έχουν την υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες μειονοτικούς. Τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν την κατάσταση στις ελληνικές περιοχές της νότιας Αλβανίας αντίστοιχη με τη βόρεια Κύπρο, όπου το κατοχικό καθεστώς καταπάτησε και «έβγαλε στο σφυρί» τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σύζυγος της κόρης του Σαλί Μπερίσα είναι εκπρόσωπος της Διεθνούς Τράπεζας στη νότια Αλβανία, που ασχολείται με επενδύσεις, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Οι μεθοδεύσεις της αλβανικής κυβέρνησης, με στόχο την περιουσία των Ελλήνων μειονοτικών, καυτηριάζεται από μερίδα ΜΜΕ. Ο Φάτος Λουμπόνια, αρθρογράφος της εφημερίδας «ΚΟΡΙΕΡΡΙ», που είχε φυλακιστεί επί κομμουνιστικού καθεστώτος, έκανε δημόσια λόγο για «πολιτική μαφία» με στόχο τις ελληνικές περιουσίες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ:MΠΕΡΙΣΣΑ: ... Μια αλητήρια μορφή της σύγχρονης Αλβανίας. ΄Ηταν ο εμπνευστής εκείνων των πυραμίδων(Τραπεζικών) που αφαίμαξαν τον εργαζόμενο της Αλβανίας... Από πρόεδρος Δημοκρατίας... εξελίχθηκε σε πρωθυπουργό. Πρόκειται για οπορτουνιστή κι ανήθικο άνδρα. Είχαμε την "τιμή" να τον συναντήσουμε στο προεδρικό μέγαρο το 1992 των Τυράνων. Είναι Μισέλλην βαθύτατα, αντίθετα με τον Φάτο, τον οποίον επίσης μισεί θανάσιμα.

Ξεκίνησε τη ...σταδιοδρομία του ως γιατρός των δικτατόρων Χότζα κι Αλία...

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια κάρφωνε στις τότε φασιστικές κομμουνιστικές αρχές κάθε Χριστιανό που έκανε το λάθος να φοράει σταυρό στο λαιμό του! Εκατοντάδες Έλληνες φοιτητές υπέφεραν από τη χαφιέδικη αυτή συμπεριφορά του Μπερίσσα.

Κι όμως με τον τυχοδιώκτη αυτόν... συναγελάζονται οι Έλληνες πολιτικοί!... Μισεί κάθε τι ελληνικό. Και τώρα δια του γαμπρού του... βάζει χέρι στις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρα!... Η δε επίσημη Ελλάς, ως είθισται ,πάλι κάνει το κορόϊδο! Εις δόξαν της κ.Μπακογιάννη...ενός σπάνιου φελλού εξωτερικής πολιτικής μας...!

----------------------------------