03 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.Πως θα ρεφάρουν τη χασούρα!Ανάλυσις απλή και κατανοητή!

Η ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΑΠΛΑ & ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ
 Εστάλθη με ηλεκτρονικόν mail...
  Σκέψου ότι ζεις σε μια γειτονιά παλαιού τύπου. Από αυτές που βλέπεις στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, ας πούμε -Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο φάση. Έχεις τώρα σ´αυτή τη γειτονιά ένα μπακάλικο -το αφεντικό του μαγαζιού, κωλόχοντρος αντιπαθέστατος αλλά αναγκαίος επειδή φέρνει τα πάντα, παστέλια, μαντολάτα, απορρυπαντικά, τρόφιμα, τσιγάρα -διαθέτει και τηλέφωνο «δια το κοινόν». Έχει και υπαλλήλους διάφορους ο χοντρός -βάλτους κι αυτούς στην ιστορία. Τι κάνει λοιπόν ο χοντρός;
Αγοράζει  κοψοχρονιά και πουλάει σε τσιμπημένες τιμές, κλέβει και στο ζύγι -κονομάει γενικώς. Και όσο κονομάει, τόσο αγοράζει κι όσο αγοράζει, τόσο πουλάει όλο κι ακριβότερα -κονομάει χοντρικώς. Πουλώντας λιανικώς.
      Έχει  φτιάξει τώρα ο χοντρός ένα κομπόδεμα μεγαλύτερο από τη μπάκα του. Τι να το κάνει; Οι τράπεζες δε δίνουν καλά επιτόκια, με τοκογλυφίες δε θέλει να μπλέκει καθότι επίφοβα πράγματα, για την πάρτη του δε γουστάρει να ξοδέψει επειδή τυγχάνει ολιγαρκής καρμίρης ο χοντρός -σκέφτεται λοιπόν, σπάει την κεφάλα του, τι να το κάνει το μπαγιόκο. «Ρε δεν ανοίγω ακόμα ένα μπακάλικο -να κονομάω από δυο πάντες;» λέει στο τέλος.

Βαγγέλης -Ιθάκη -Καβάφης


Ολόκληρη η σειρά εδώ....


Δείτε επίσης:

Κ.Π. Καβάφης - Ο Επίσημος Δικτυακός Τόπος του Αρχείου Καβάφη

Ο Λουίς,η Ντίλμα και ο...Τζέφρυ!

Με πρότυπό της την...Πηνελόπη!


Στη Βραζιλία τα πλήθη των οπαδών της πανηγυρίζουν, και στη Βουλγαρία όμως χαίρονται τα πλήθη των... συγγενών της. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βραζιλίας είναι ταυτοχρόνως και η πρώτη βουλγαρικής καταγωγής πρόεδρος άλλης χώρας.
Ντίλμα Ρούσεφ: Μια “σιδηρά” Βουλγάρα στο τιμόνι της Βραζιλίας Η 62χρονη Ντίλμα Ρούσεφ, αποσπώντας το 55% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, θα κληθεί όχι μόνο να κυβερνήσει μία από τις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη, αλλά και να διαδεχθεί τον δημοφιλέστερο ηγέτη που γνώρισε η Βραζιλία και μέντορά της Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

Με δάκρια συγκίνησης στα μάτια η Ντίλμα Ρούσεφ ευχαρίστησε τον προκάτοχό της και δεσμεύτηκε πως “θα τιμήσει το κληροδότημά” του. “Θα χτυπάω την πόρτα του συχνά και γνωρίζω πολύ καλά πως αυτή θα είναι πάντοτε ανοιχτή”, είπε, προσθέτοντας πως τείνει χείρα προς την αντιπολίτευση.
Οικονομολόγος, πρώην υπουργός Ενέργειας, θεωρείται αρχιτέκτονας πολλών κρίσιμων επενδύσεων στις υποδομές της Βραζιλίας, συμβάλλοντας στη ραγδαία οικονομική ανάπτυξή της κατά την οκταετία Λούλα. Η "σιδηρά κυρία" της Λατινικής Αμερικής ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της τη 1 Ιανουαρίου 2011.
Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα: Δημοφιλής ηγέτης σε αναζήτηση ρόλου ...
Αφού κατάφερε να δει την εκλεκτή του Ντίλμα Ρούσεφ να εκλέγεται πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δείχνει πρόθυμος να στηρίξει με το ιδιαίτερο πολιτικό βάρος του τη διάδοχό του, αλλά παράλληλα έχει τον χρόνο για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του.

Γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, πρόεδρος σε κάποιο διεθνές ίδρυμα ή πρεσβευτής είναι μερικές από τις θέσεις που πιθανολογείται ότι περιμένουν τον απερχόμενο πρόεδρο της Βραζιλίας. Τι θα κάνει ο Λούλα τη 1 Ιανουαρίου 2011, όταν θα παραδώσει την προεδρία στην Ντίλμα Ρούσεφ, σε ηλικία 65 χρόνων; Ο ίδιος πάντως, πριν από τις επαναληπτικές εκλογές, έσπευσε να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής στην επόμενη κυβέρνηση. "Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ένας πρώην πρόεδρος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση. Η Ντίλμα θα σχηματίσει κυβέρνηση που θα έχει το δικό της στίγμα", δήλωσε ο Λούλα προ ημερών. Επί του παρόντος πάντως ο Λούλα θέλει "να απολαύσει" τους δύο τελευταίους μήνες της προεδρίας του με την ικανοποίηση μιας δημοτικότητας της τάξης του 80%.
Τι πιθανολογείται;Να πάει για Γραμματέας του ΟΗΕ;Και ο δικός μας ο Τζέφρυ τι θα γίνει;Επειδή οι "κακές" γλώσσες πιθανολογούν τον διακαή πόθο του Γιωργάκη να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία της Ελλάδας,για χάρη του Παγκόσμιου Οργανισμού,σε μια τέτοια περίπτωση είναι χαμένος από χέρι! 
Όταν εξελέγη ο Ντα Σίλβα το 2002, η Βραζιλία είχε ήδη λάβει δάνειο 30 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ. Αγνοώντας τις σειρήνες που τον καλούσαν να κηρύξει στάση πληρωμών, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος υιοθέτησε ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα που θα οδηγούσε σε πλεόνασμα ακόμα υψηλότερο από εκείνο που του ζητούσε το Ταμείο.Η Βραζιλία σήμερα είναι η όγδοη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου.Μεταξύ 1988 και 1993, πάνω από το 40% των Βραζιλιάνων βρισκόταν κάτω από το όριο της φτώχειας.Ο Λούλα (2002-2010) κατάφερε να ρίξει αυτό το ποσοστό στο 23%,«σώζοντας» 24 εκατομμύρια άτομα.
Ας πετύχει κάτι τέτοιο και ο Τζέφρυ και μετά βλέπουμε...