08 Οκτωβρίου 2009

Στη Γερμανίδα Χέρτα Μίλερ το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2009



Στη Γερμανίδα Χέρτα Μίλερ το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2009

Στη Γερμανίδα Χέρτα Μίλερ απονέμεται το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2009, ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία, η οποία αιτιολογώντας την απόφασή της αναφέρει ότι η συγγραφέας, "με την πυκνότητα της ποίησής της και την ειλικρίνεια της πρόζας της, σκιαγραφεί το σύμπαν των στερημένων".

Η Χέρτα Μίλερ είναι μυθιστοριογράφος, ποιήτρια και δοκιμιογράφος και στο έργο της περιγράφει τις συνθήκες ζωής κάτω από το καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου.

Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1953 στο γερμανόφωνο χωριό Νίτσκιντορφ της Ρουμανίας, κοντά στην Τιμισοάρα και το 1987 μετανάστευσε στη Δυτική Γερμανία με τον σύζυγό της, συγγραφέα Ρίχαρντ Βάγκνερ, καθώς στη Ρουμανία δεν της επέτρεπαν να εκδόσει τα έργα της, στα οποία επέκρινε ανοικτά το ολοκληρωτικό καθεστώς, όπως διευκρινίζει η Σουηδική Ακαδημία.

Η Μίλερ έζησε από κοντά τη διαβόητη μυστική αστυνομία του Τσαουσέσκου Securitate όταν στα τέλη της δεκαετίας του '70 εργάσθηκε ως μεταφράστρια σε ένα εργοστάσιο και αρνήθηκε να γίνει πληροφοριοδότης.

ο πρώτο της μυθιστόρημα ήταν "Η Συνάντηση"το 1997, ενώ είχε προηγηθεί μία συλλογή διηγημάτων το 1982, με την οποία πρωτοεμφανίστηκε.

Αλλα της μυθιστορήματα είναι "Η αλεπού ήταν κιόλας ο κυνηγός", "Το Ζώο της Καρδιάς", ενώ στα ελληνικά κυκλοφορεί το "Μετέωροι Ταξιδιώτες".

Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (980.000 ευρώ).

Η γερμανίδα Χέρτα Μίλερ δηλώνει "έκπληκτη", την ώρα που ο γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας εκφράζει τον "ενθουσιασμό" του για την απονομή

Η γερμανίδα συγγραφέας Χέρτα Μίλερ δηλώνει "έκπληκτη" που της απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας και ότι "δεν μπορεί να το πιστέψει", σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε ο εκδότης της.

"Είμαι έκπληκτη και δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο προς το παρόν", δήλωσε η Μίλερ σε ανακοίνωση Τύπου που έγινε γνωστή μέσω του εκδοτικού της οίκου Καρλ Χάνσερ, με έδρα το Μόναχο.

Ο κόσμος των γραμμάτων της Γερμανίας είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νίκη της ρουμανικής καταγωγής Μίλερ.

Ο γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας, που έχει και ο ίδιος κερδίσει Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1999, δήλωσε "εντυπωσιασμένος και πολύ χαρούμενος, γιατί πρόκειται για μία πολύ καλή συγγραφέα".

"Παραδέχομαι ότι προτιμούσα τον Αμος Οζ, αλλά πρέπει να υπογραμμίσω ότι η Επιτροπή Νόμπελ πήρε μια πού σωστή απόφαση", πρόσθεσε ο Γκρας.







πηγή...

Στο Νόμπελ Λογοτεχνίας δεν βραβεύονται οι προτιμήσεις σας κύριε Γκρας!

Ο Άμος Οζ επικεφαλής στα στοιχήματα για το φετινό Νόμπελ

Ο Ισραηλινός συγγραφέας Amos Oz στη θεσσαλονίκη - Pathfinder News
Ιστορία Αγάπης και Σκότους – Amos Oz « Book Attack

Αμός Οζ...Αμός Γκιτάϊ...τι κοινό μπορεί να έχουν;
Και ως "αντιστάθμισμα" σήμερα η Ρουμανία,μετά από τοοόσα χρόνια αναγνώρισε το...ολοκαύτωμα!Μήπως επειδή η Μύλλερ γράφει για τη Γενοκτονία των Γερμανών από τους Ρουμάνους;
Επί τη ευκαιρία,γιατί δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΑΡΜΕΝΙΩΝ;
Μήπως ήρθε η ώρα;

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΟ ΟΡΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗ!!

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Βασικές Διατάξεις

Τμήμα Β'

Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

Άρθρο 3

1.Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού...

2...

3.Το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο.Η επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη.

Το Σύνταγμα λοιπόν ξεκινά όπως ακριβώς αρχίζουν και οι λειτουργίες στις εκκλησίες!Επιβάλλει την τήρηση των κειμένων της..."Αγίας Γραφής"...αναλλοίωτα!

Άρα όποιος ορκίζεται να τηρεί το Σύνταγμα της Ελλάδας που επιβάλει την αναλλοίωτη τήρηση της "Αγίας Γραφής" των Εβραίων,είναι υποχρεωμένος να τηρεί και αυτά που είναι γραμμένα!

Στα κείμενα περιλαμβάνεται και το παρακάτω απόσπασμα από τον Ησαϊα:

16 και τα τεκνα αυτων ενωπιον αυτων ραξουσιν και τας οικιας αυτων προνομευσουσιν και τας γυναικας αυτων εξουσιν
17 ιδου επεγειρω υμιν τους μηδους οι ου λογιζονται αργυριον ουδε χρυσιου χρειαν εχουσιν
18 τοξευματα νεανισκων συντριψουσιν και τα τεκνα υμων ου μη ελεησωσιν ουδε επι τοις τεκνοις ου φεισονται οι οφθαλμοι αυτων
(Ησαίας 13.)(μετάφραση των 70)

16 Και τα τέκνα αυτών θέλουσι συντριφθή έμπροσθεν αυτών· αι οικίαι αυτών θέλουσι λεηλατηθή, και αι γυναίκες αυτών θέλουσι βιασθή.
17 Ιδού, θέλω επεγείρει τους Μήδους εναντίον αυτών, οίτινες δεν θέλουσι συλλογισθή αργύριον· και εις το χρυσίον, δεν θέλουσιν ηδυνθή εις αυτό·
18 αλλά τα τόξα αυτών θέλουσι συντρίψει τους νεανίσκους· και δεν θέλουσιν ελεήσει τον καρπόν της κοιλίας· ο οφθαλμός αυτών δεν θέλει φεισθή παιδία.
(Ησαίας 13.)(μετάφραση Βάμβα) Πηγή...Διάβασε τη Βίβλο

Ο ΘΕΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ...(σχόλιο στην παρακάτω ανάρτηση)

Ησαϊας 13, 16-18 ή ιγ΄ 16-18. (Ομιλεί ο Θεός στον Ησαϊα) Και τα τέκνα αυτών να γίνουν κομμάτια σκόνη μπροστά τους (θα κάνω), τα σπίτια τους να λεηλατηθούν και οι γυναίκες αυτών να βιαστούν. Θα ξεσηκώσω τους Μήδους εναντίον τους, οι οποίοι δεν ξέρουν από χρήματα και δεν ηδονίζονται από χρυσάφι, αλλά τα τόξα αυτών θα διατρυπήσουν τους εφήβους και δεν θα λυπηθούν τις κοιλιές εγκύων, και θα σκοτώσουν τα παιδιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται βαρετό διότι κάθε φορά που ανοίγει ο θεός το στόμα του σφάζονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από τους Εβραίους. Αλλά σε αυτό το κομμάτι εδώ διατάζει ο θεός άμεσα να ΒΙΑΣΤΟΥΝ και ΣΦΑΧΤΟΥΝ ΕΓΚΥΕΣ αθώες γυναίκες και παιδιά.

Να και γιατί έχουν απαγορεύσει αυστηρότατα τη μετάφραση!Προσπαθείστε να διαβάσετε το κείμενο των (70) και αν το καταλάβετε να μας το πείτε!Να γιατί εξαφάνισαν την Ελληνική Γλώσσα:

Γεώργιος Ράλλης:Γιός του δοσίλογου "πρωθυπουργού " των Γερμανών,ο νεκροθάφτης της Ελληνικής γλώσσας!Με εντολή του "εθνάρχη" Κ.Καραμανλή!

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΟ ΟΡΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗ!!

Ηταν θλιβερή η εικόνα στην ορκωμοσία τής πολιτικής εξουσίας από τους ιουδαιοχριστιανους ρασοφόρους!! Η Ελλάδα γίνεται ρεζίλι διεθνώς με όλη αυτή την ιστορία!!Ο πρωθυπουργός τής χώρας να προσκυνάει τον Εβραίο ιερέα είναι ντροπή για όλον τον ελληνισμό ..Είναι παράλογο και στερείται λογικής σκεφτείτε να ορκίζεται η πολιτική εξουσία του Ισραήλ στον Θεό Δια στον Απόλλωνα και στην θέα Αθηνά!!Πρέπει άμεσα να καταργηθεί ο εβραϊκός όρκος με έναν καθαρά ελληνοπρεπή!!ΕΡΡΩΣΘΕ!!

Πηγή...

"Όλα είναι θέμα παιδείας".Συνέδριο για εκπαιδευτικούς.HANNA DIAMANDOPOULOU,τι έχετε να πείτε;

"Ολα ειναι θεμα παιδειας"
ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ...ΕΡΕΒΑΙΩΝ,ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΟΡΤΗ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ...........ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΥΗΘΕΙ........ΚΑΙ ΝΑ ΜΥΗΣΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ,
ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ......ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!

Κατάμαυρη η Ντόρα αναγκάστηκε να αποδεχθεί την άμεση εκλογή από τη βάση της Νέας Δούλας!

Βγήκε πριν λίγο η Θεοδώρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελα,κατάμαυρη από το κακό της και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση να εκλεγεί ο νέος αρχηγός της Νέας Δούλας απευθείας από τη βάση του κόμματός τους!!!!Αλλά συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό!
Καλά ρε Ντορούλα,γιατί δεν παίρνεις παράδειγμα αυτό που έκανε ο Γιωργάκης;
Και στο ΠΑΣΟΚ δεν προβλεπόταν από το καταστατικό!Τι...φοβάσαι;
Αμέσως μετά ο Αβραμ-όπουλος,εύχαρις,δήλωσε ότι αφού και η Ντόρα δέχεται αυτό που είχε προτείνει από παλιά ο ίδιος,τότε πρέπει να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια γι' αυτό το σκοπό!!!
Ο Σαμαράς δήλωσε ότι ΔΕΝ έχει κανένα πρόβλημα,εννοώντας ότι ξεπερνιέται το καταστατικό!!!

Ντορούλα,γιατί ρε κορίτσι μου είχες τέτοια μούτρα;Τι φοβάσαι;Εσύ που ήσουν συνέχεια γελαστή λες και φορούσες μάσκα;
Να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι σου έπεσε η μάσκα;

Σχετικό θέμα:

Λίγο πριν πεθάνει ο Μητσοτάκης...Θα επέλθει η ΝΕΜΕΣΙΣ.

Υ.Γ.
Βγήκε ο βουλευτής Κοντογιάννης ο οποίος εκλέχτηκε την πρώτη φορά στην Ηλεία φυτευτός από τον Καραμανλή και δήλωσε ότι η Νέα Δούλα έχει καταστατικό!
Άρα ο Καραμανλής υποστηρίζει και σπρώχνει τη Ντόρα!
Έρημοι ψηφοφόροι και μέλη της Νέας Δούλας!Θα αφήσετε να είστε άγραφα χαρτιά;
Θα αφήσετε πάλι να αποφασίζουν για σας χωρίς εσάς;

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ











Αλύπητα χτυπάμε την Ηλεία.
Ένα τόπο που κάηκε.
Ενα τόπο που έκαψε τα παιδιά της, τα μωρά που όλοι ξεχνάμε γιατί απλά δεν είμασταν εκεί για να τα ακούσουμε να ουρλιάζουν μέσα στις φλόγες.

Εγώ όμως αρνούμαι να τα ξεχάσω. Αρνούμαι να ξεχάσω τις εικόνες φρίκες.
Αρνούμαι να ξεχάσω τα δάκρυα που έχυσα. Αρνούμαι να ξεχάσω το τρόμο που βίωσα.

Και αρνούμαι να δεχτώ χαρωπά τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες ενός ταλαίπωρου λαού "ηγέτες" αλλά και "πολίτες"

Συνοπτικά ας δούμε μερικά μόνο για τα "εγκλήματα" για τα οποία όλοι σιωπούν
α.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ
*αυθαίρετα κτίσματα μέσα στην άμμο> http://saveileia2.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html
*βίλλες, τσιμέντο, Γερμανοί, κεραίες, πισίνες, φράχτες στο κατά τα άλλα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ> http://saveileia2.blogspot.com/2008/11/blog-post_03.html
*κυνηγοί γής & αρχαιοκάπηλοι στην Αρχαία Φεία> http://saveileia2.blogspot.com/2008/10/blog-post_5616.html

β. ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 3.000.000 ΕΥΡΩ

γ. ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ 2.000.000ΕΥΡΩ τα οποία είχαν δοθεί για τους πυρόπληκτους & μερικοί θεώρησαν ότι έπρεπε με αυτά να στεγάσουν τα αξιώματά τους

δ. ΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Λιγοι ίσως έμαθαν μέσα στο πανικό των εκλογών πόσο ΞΕΦΡΑΓΟ αμπέλι είναι το κόσμημα της Ελλάδας, η Αρχαία Ολυμπία.
Αρχαιολόγος εργαζόμενη στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε με πολυάριθμους ανεκτίμητης αξίας θησαυρούς στο σπίτι της ενώ πολλοί εργαζόμενοι ομολογούν ότι ο χώρος βρίσκεται εδώ και χρόνια στο έλεος των αρχαιοκάπηλων καθώς η φύλαξη υπάρχει μόνο μέχρι τις 8 το απόγευμα!!!!!!!!

ε.Ομως και κυνηγοί που αντί να σώσουν ότι απέμεινε ζητούν πεισματικά να απελευθερωθεί και το ΚΟΤΥΧΙ ώστε να κυνηγούν και εκεί ό,τι ταλαίπωρο ζωντανό περνάει να πιει μια γουλιά νερό

στ.Την πανέμορφη Γλύφα που ετοιμάζουμε να τσιμεντώσουμε όπως τόσο άλλες σπάνιες ομορφιές της Ηλείας

Και φυσικά δεν είναι να αναρωτιέται κανείς για την ανοχή ενός κράτους σε τέτοια εγκλήματα από τη στιγμή που οι ίδιοι οι αντινομάρχες διαδίδουν την αλήθεια: ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ & ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ.
Αρκεί τα λεφτά να εισρέουν στο νομό. Και ας μην υπάρχει καμία πρόβλεψη & κανένα πρόγραμμα. Ας έρθουν τα λεφτά - μας λένε- και το πρόγραμμα αργότερα!!
Καλό μας χειμώνα και πάλι.

Πηγή...
http://saveileia2.blogspot.com/2009/10/blog-post_6279.html

Σχετικό θέμα:
AMBER ALERT.Εξαφάνιση Μολυβιάτη!Χάθηκαν 200.000.000 ευρώ!Καταζητείται!

Αυτά επί Νέας Δούλας!Να δούμε από εδώ και πέρα!

Πες ΟΧΙ στο εμβόλιο "γρίπης των χοίρων".


Πες ΟΧΙ στο εμβόλιο "γρίπης των χοίρων"
Η παραπάνω αφίσα μπορεί να χρησιμεύσει σαν πρότυπο για ενημέρωση των συνανθρώπων μας σχετικά με τον πραγματικό κίνδυνο του εμβολίου της "νέας γρίπης¨ή "γρίπης ων χοίρων"-Η1Ν1 ως:

  • εικόνα-πόστερ σε ομαδικά μυνήματα προς φίλους και γνωστούς σας
  • για ανάρτηση σε blog, forum, facebook, netlog κτλ
σε εκτυπωμένη μορφή:
  • ως δείγμα για φωτοτυπίες προς διανομή χέρι-χέρι
  • ως πρότυπο για φαξ προς υπηρεσίες, συλλόγους νοσηλευτικού προσωπικού, σωμάτων ασφαλείας, συλλόγους διδασκόντων, γονέων και κηδεμόνων κτλ
  • ως ποστερ για επικόλληση σε βιτρίνες καταστημάτων-παρμπριζ αυτοκινήτων, πίνακες ανακοινώσεων σε σχολές και άλλες πολυσύχναστες αίθουσες κτλ

Παρακαλώ ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε. Το μήνυμα πρέπει να βγει έξω από το ιντερνετ. Πολλοί συνάνθρωποι μας δεν γνωρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές και πραγματικές ειδήσεις. Οργανώστε μικρές ή μεγάλες ημερίδες και συζητήσεις. Μιλήστε στη δουλειά σας, στην παρέα σας και στις επαφές σας για τον κίνδυνο που απειλεί με τη μορφή εμβολίου.

Μην εφησυχάζεται με τις επίσημες δηλώσεις περί "εθελοντικού" εμβολιασμού, γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον επιβάλει σύμφωνα με τις δεσμευτικές διεθενείς νομοθεσίες στα πλαίσια "πανδημίας", όπου 194 χώρες υποχρεούνται να παραδίδουν την υγεία των υπηκόων τους στα χέρια και τις διαθέσεις του ελεγχόμενου από φαρμακευτικές και τραπεζίτες ΠΟΥ.

Επιπλέον όσοι εμβολιάζονται θα πρέπει να αποφεύγονται για τουλάχιστον 7 ημέρες, καθώς θα αποτελούν "μεταδότες" της νόσου!

Όσοι μπορείτε να χειρίζεσται τα μπλογκ, αναδημοσιεύστε κείμενα από το "Νέα Γρίπη-γρίπη των χοίρων και τα επικίνδυνα εμΒόλια τους" http://neagripi.blogspot.com, καθώς δεν αποκλύεται να μπλοκαριστεί (ή από όποια άλλη εναλλακτική πηγή ενημέρωσης γνωρίζεται), ώστε να διαδοθεί η αλήθεια για τα εμβόλια και τη "γρίπη των χοίρων".

Κανείς δεν πρέπει να πέσει θύμα αυτού του "πειραματικού" μεν, αλλά άκρως επικίνδυνου εμβολίου.
Σύμφωνα με γιατρούς μία από τις παρενέργειες του θα είναι η στείρωση, ενώ διάφορες μορφές bπαράλυσης ή ακόμη και θανάτου προκαεί το squallene το οποίο περιέχουν.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στον αγώνα αντίστασης στα σχέδια "γενοκτονίας" μέσω αναγκαστικών εμβολιασμών

Βίκυ Χρυσού