18 Σεπτεμβρίου 2010

Βρήκαν την Τύχη τους οι Ισραηλινοί αρχαιολόγοι στην ελληνίδα πόλη Ίππον!

 (στο κέντρο της φωτογραφίας από το Google Earth βλέπετε την τοποθεσία της ελληνίδος πόλεως Ίππος,που βρίσκετε ανατολικά της θάλασσας της Γαλιλαίας,της Κοίλης Συρίας,στο σημερινό Ισραήλ)

(εδώ βλέπετε ό,τι απέμεινε από την ελληνίδα πόλη,την Ίππον,ενώ θα δείτε κι άλλες φωτογραφίες μπαίνοντας στο Google Earth)
[...Κοίλη Συρία
Το τμήμα αυτό της Συρίας διετέλεσε διαρκώς το μήλον της έριδος μεταξύ Σελευκιδών και Λαγιδών.Έτσι εδώ ιδρύθηκαν πόλεις και από τους μεν και από τους δε.
-Λαοδίκεια η προς Λιβάνω-Απολλωνία 
-Δαμασκός,η οποία ανοικοδομήθηκε από τους Μακεδόνες και τους Πτολεμαίους.Οι παραδόσεις της μαρτυρούν τον εξελληνισμό της.
-Λευκάς-Δίον-Πέλλα-Γέρασα 
-Ίππος 
-Γάδαρα-Αντιόχεια -Αντιόχεια άλλη -Αίνος-Φιλαδέλφεια-Φιλωτέρα-Άζωτος-Απολλωνία-Ανθηδών 
-Στράτωνος Πύργος-Βερενίκη
-Πτολεμαίς,αξιολογώτατο φρούριο σε εκείνη την παραλία,που κτίσθηκε κατά τα φαινόμενα από τον δεύτερο Λαγίδη...]Ελληνίδες πόλεις της Αλεξανδρινής εποχής στην Ασία.

Στη θάλασσα της Γαλιλαίας...ή Γενησαρέτ...ή Τιβεριάδος!Εκεί που "περπάτησε;" πάνω στα νερά της ο Χριστός!Γύρω από την οποία "έκανε θαύματα"!Δείτε:
[...Τα νερά της θάλασσας της Γαλιλαίας ή της Τιβεριάδος είναι 208 μέτρα πιο χαμηλά από τα νερά της Μεσογείου. Τα νερά της είναι υφάλμυρα και έχει έκταση 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Από δω πηγάζει ο Ιορδάνης ποταμός. Γύρω από τη θάλασσα της Γαλιλαίας υπάρχουν οι πόλεις Μάγδαλα, Βηθεσδά και Καπερναούμ. Στις παραλίες της ο Ιησούς συνάντησε τους ψαράδες και αυτούς κάλεσε να γίνουν αλιείς των ψυχών. Επίσης στην παραλία βλέπουμε τη σύγχρονη πόλη Τιβεριάδα, κτισμένη από το γιό του Ηρώδη Αντύπα προς τιμή του αυτοκράτορα Τιβερίου. Εδώ υπάρχει και ο ναός των 12 Αποστόλων.Η Καπερναούμ στην οποία δίδαξε ο Χριστός σήμερα είναι ερειπωμένη. Σ’ αυτήν ο Ναζωραίος δίδαξε και θεράπευσε το δούλο του εκατόνταρχου και ανέστησε την κόρη του Ιασείρου.Στην παραλία της Τιβεριάδας είναι η εκκλησία των 12 Αποστόλων. Στον τόπο αυτό κατέβασαν τον παράλυτο από την στέγη, τον οποίο θεράπευσε ο Ναζωραίος.Στα βόρεια της λίμνης Γενησαρέτ σε καταπράσινο περιβάλλον ο Χριστός ευλόγησε τους 5 άρτους και χόρτασε τους 5 χιλιάδες. Πλησίον της λίμνης είναι το όρος που ο Χριστός εκφώνησε τους Μακαρισμούς...]Περιήγηση στα μέρη που γεννήθηκε και δίδαξε ο Χριστός

Περιέργως όμως,ακόμα και 400 χρόνια μετά τον Χριστό,υπήρχαν άνθρωποι που ζούσαν ακριβώς εκεί και...δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα!
Oil lamps discovered at the site
Oil lamps discovered at the site
Και παρά τις σφαγές και τους διωγμούς,αυτοί συνέχιζαν να "διακοσμούν" τα σπίτια τους με...ελληνικές λυχνίες και "Τυχερές" μορφές!...,ενώ οι Μαινάδες

Maenad figurine
χόρευαν υπό το αμυδρό φως των λυχνίων!
Αχ,αυτοί οι "άπιστοι" Έλληνες...!

 

Δείτε την είδηση...

Βρήκαν την Τύχη τους οι αρχαιολόγοι στο Ισραήλ


Τοιχογραφία της θεάς Τύχης βρήκαν αρχαιολόγοι στη θέση Σούσιτα, στην Α. ακτή της Θάλασσας της Γαλιλαίας. Πρόκειται για νωπογραφία του 3ου με 4ο αι. μ.Χ. όπου η Τύχη παριστάνεται ως νεαρή γυναίκα με έντονο βλέμμα, καστανά πλούσια μαλλιά και εστεμμένη. Η παράσταση, που σώζεται σε καλή κατάσταση, βρέθηκε κοντά σε κρήνη, στην εσωτερική αυλή επιφανούς οικίας της πόλης η οποία ανασκάπτεται από αρχαιολογική ομάδα των Πανεπιστημίων Κονκόρντια και Χάιφα αλλά και των τοπικών αρχών του Ισραήλ.

Η Τύχη δεν είναι η μόνη μυθολογική ελληνορωμαϊκή μορφή στη διακόσμηση της οικίας: η τοιχογραφημένη μορφή μιας μαινάδας είναι γνωστή από την ίδια ανασκαφική περίοδο στο χώρο. Εντύπωση προκαλεί στους αρχαιολόγους η χρήση μυθολογικών μορφών στις τοιχογραφίες σε μια περίοδο όπου η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μετατρέπεται σε Ελληνοχριστιανική/Βυζαντινή, ειδικά καθώς θεωρούν ότι η οικία έχει συνέχεια χρήσης και κατά τα Βυζαντινά χρόνια. Είναι γνωστό από άφθονα παραδείγματα της τέχνης του Βυζαντίου ότι, παρά την εγκατάλειψη (και κάποτε το διωγμό) της ειδωλολατρίας, τα μυθολογικά θέματα συνέχισαν να χρησιμοποιούνται σε διακοσμήσεις κοσμικού χαρακτήρα. Το πιθανότερο λοιπόν είναι, η χάρη και η ομορφιά των μορφών να επέτρεψε τελικά τη διατήρησή τους ως μέρους της διακόσμησης, ακόμη κι όταν ο οποιος θρησκευτικός συμβολισμός τους είχε σβήσει.

Πηγή: University of Haifa, 16/09/10
Ζ.Ξ.
Πηγή της είδησης: Περιοδικό Αρχαιολογία - Αρχική σελίδα


Και ανθέλλην και...(Get und Put)πισωγλέντης ο αντικαγκελάριος Βεστερβέλε!

Image"Γέρνει" όπως τα υποβρύχια: Ενώθηκε με τον ... "καλό του"(!) ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών! 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος Γκίντο Βεστερβέλε, σφοδρός πολέμιος της Ελλάδας, τουλάχιστον κατά την διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων της περασμένης άνοιξης για το αν πρέπει να δοθεί οικονομική βοήθεια στην χώρα maw η όχι, επισημοποίησε με αστική ένωση τη πολυετή σχέση με το σύντροφό του Μίκαελ Μροντς, αναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου τα οποία επιβεβαίωσε το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP)!

Η τελετή, σημειώνει το Spiegel, έγινε σε στενό κύκλο συγγενών και φίλων στη Βόννη, πόλη καταγωγής του Βεστερβέλε, αρχηγού του FDP. Και μη χειρότερα!

Ο Μροντς, 43 ετών, είναι διοργανωτής αθλητικών εκδηλώσεων και διατηρεί σχέση με τον 48χρονο Βεστερβέλε από το 2003.

Η υπουργοποίηση του τελευταίου μετά τις εκλογές του 2009 έφερε τη σχέση τους στο προσκήνιο.

Αν και ο Μροντς έχει ταξιδέψει σε επίσημες αποστολές του υπουργού (με δικά του έξοδα πάντως), ο Βεστερβέλε δέχτηκε επικρίσεις για το ότι ο Μροντς πιθανόν να εκμεταλλευόταν τα ταξίδια για να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες (αυτό τους πείραξε από την όλη υπόθεση)!

Στη Γερμανία δεν επιτρέπεται μεν ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου αλλά τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να προχωρήσουν σε αστική ένωση που τους δίνει τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα ετερόφυλα.
Ποιος έχει το ρόλο του γαμπrού και ποιος της νύφης, δεν είναι γνωστό. Aλλά φαίνεται ότι εκτός από τα γερμανικά υποβρύχια, "γέρνουν" και οι υπουργοί τους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προχωρούν αδίστακτα!

Ο εξευτελισμός και του χριστιανικού θρησκευτικού συναισθήματος του λαού από την ίδια την Εκκλησία!

Προχωρούν αδίστακτα!

Διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ το ΡΕΠΟΡΤΑΖ της ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010:

...

Τι είδους “φως” μπορεί να παραδίδει ένας ορθόδοξος επίσκοπος σε ιέρειες που εκτελούν έργο παλαιών ειδωλολατρικών εθίμων;

Η κίνηση του κ. Ανθιμου προκάλεσε έντονη κριτική στο Διαδίκτυο και στη σελίδα «Θρησκευτικά», μία από τις γνωστότερες στον χώρο της Εκκλησίας, της οποίας ο χειριστής διερωτάται: «Τι είδους “φως” μπορεί να παραδίδει ένας ορθόδοξος επίσκοπος σε ιέρειες που εκτελούν έργο παλαιών ειδωλολατρικών εθίμων; Αν το φως που μεταδίδει ο Επίσκοπος είναι από το φως της Πίστεως, φως της Θεοτόκου, “άγιο φως”, τότε αυτό το “φως” δεν μπορεί να παραδίδεται σε ιέρειες. Αν πάλι το “φως” είναι το ίδιο με εκείνο που στέλνει ο θεός Απόλλωνας στην Ολυμπία, τότε πώς βρέθηκε τέτοιο ειδωλολατρικό “φως” στα χέρια του Επισκόπου. Ζητείται μάλιστα η παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου καθώς, όπως τονίζεται, «μετά μεγάλης λύπης καθημερινά ». ο πιστός κλήρος και λαός παρακολουθεί τα “καμώματα” πολλών επισκόπων που ενώπιον των καλών σχέσεων με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα προχωρούν αδίστακτα σε πράξεις και πρακτικές παντελώς ξένες προς το ορθόδοξο εκκλησιαστικό βίωμα και την παράδοση.

Διαβάστε περισσότερα:

Τα “καμώματα” πολλών επισκόπων που ενώπιον των καλών σχέσεων με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα είναι πλέον γνωστά σε όλους

και τα γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αυτά τα καμώματα, κυρίως του Άνθιμου.

Η σιωπή αποτελεί συνενοχή!

Το ΔΝΤ σε παράκρουση και η τρόικα σε αμηχανία


  • Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Μπαστούνια τα βρίσκει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα και η φαγωμάρα μεταξύ των επιμέρους φορέων του «μηχανισμού», καθώς παρατηρούν το μνημόνιο να μην επιφέρει τα αποτελέσματα που φαντάζονταν. Αφού αλληλοκατηγορήθηκαν όλον τον Αύγουστο, τώρα στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του Γιώργου και του πολιτικού συστήματος, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να βρει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στις πρόνοιες του μνημονίου (των μνημονίων για την ακρίβεια).
Το πρόβλημα, κατά το ΔΝΤ, είναι η...

O τελευταίος των Τροϊκανών

Αν είναι δυνατόν! Ο επικεφαλής των επιτηρητών του ΔΝΤ -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας- τώρα λέει ότι έδωσαν λάθος συνταγή για την Ελλάδα. Αυτό κι αν είναι καταστροφή.
Τόσα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιχειρηματολογήσει υπέρ της συνταγής. Τόσοι βουλευτές έχουν ξευτελιστεί ψηφίζοντάς την. Τόσοι υποψήφιοι για τις εκλογές έχουν δηλώσει ότι δεν θέτουν θέμα μνημονίου. Τόσοι τηλε-δημοσιογράφοι και μη έχουν κάνει αναλύσεις επί αναλύσεων υπέρ του μνημονίου. Τόσους τόνους μελάνι έχουν χύσει για τις θυσίες υπέρ πατρίδος και πίστεως. Τόσα κατηγορώ σε όσους έλεγαν ότι η θεραπεία είναι χειρότερη από την ασθένεια. Τόση ειρωνεία σε όσους έλεγαν ότι υπάρχει άλλος δρόμος.Και τώρα; Θα κάνουν undo; E όχι βέβαια… Ο Γιώργος θα συνεχίσει στο δρόμο που άνοιξε για τον οποίο στην πραγματικότητα κάνεις δεν τον υποχρέωσε, όσο και αν τον βολεύει να το λέει. Έκανε τις επιλογές του και τώρα θα επιμείνει έστω και αν μείνει ο τελευταίος των Τροϊκανών.
Ομολογία ΔΝΤ από τον επικεφαλής των επιτηρητών! Διαβάστε εδώ: Εδωσαν λάθος συνταγή για Ελλάδα Δεν φταίει το χρέος, αλλά η ιδιομορφία της οικονομίας μας!

Πηγή...