10 Ιανουαρίου 2011

Ο Σαρκοζί ανεβάζει τους μισθούς και ρίχνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης!

τι ειναι αυτο που κανει με τα δαχτυλα ο Σαρκοζι?

Ο Νικολά Σαρκοζί ζητά συγγνώμη από τους Ρομά για τις ρατσιστικές εκδιώξεις που υπέστησαν πρόσφατα, ρίχνει το όριο συνταξιοδότησης στα 60 έτη, ανεβάζει το βασικό μισθό στα 1.600 ευρώ καθαρά...
(συν μια σαμπάνια) και τονίζει ότι σκέφτεται τους άνεργους και τις δοκιμασίες που περνάνε! «Ξέρω ότι οι τράπεζες δεν θα συμφωνήσουν, αλλά ειλικρινά… σκοτιστήκαμε!» λέει ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στο μοναδικό αυτό διάγγελμά του. 

Πολύ καλό για να είναι αληθινό... το παραπάνω βίντεο είναι έργο του Γαλλικού Κομουνιστικού Κόμματος, το οποίο μόνταρε περσινό τηλεοπτικό διάγγελμα με τις πρωτοχρονιάτικες ευχές του Σαρκοζί και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας έστειλε το δικό του μήνυμα με εξαιρετικά αληθοφανή τρόπο.

Το βίντεο προκάλεσε σάλο στη Γαλλία με άλλους να το θεωρούν «ένα καλό μάθημα» για τον Σαρκοζί και άλλους «κακόγουστο και ανήθικο πολιτικά αστείο». Τελικά αν και η Γαλλική προεδρία επιχείρησε να εξαφανίσει το βίντεο, τελικά αυτό επανεμφανίστηκε και διαδίδεται ασταμάτητα. 

Αλεπού του Ολύμπου

Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η ΓΙΑ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

Ερζερούμ και Ιστορία γιουσουρούμ...


Στις ελληνικές ειδήσεις διαβάσαμε πρόσφατα ότι:
Το Ερζερούμ –Θεοδοσιούπολις- κατά τους βυζαντινούς χρόνους, σήμερα Erzurum, είναι μια πόλη ...
Φαίνεται ότι για το ευρύ κοινό η Ιστορία ξεκινάει ... κατά τους βυζαντινούς χρόνους...
Αλλά, υπάρχει και κάτι ακόμα: το σημερινό Ερζερούμ βρισκόταν στα αρχαία χρόνια στην επικράτεια της Αρμενίας και ονομαζόταν Καρίν, Αρζέν , τα πρώτα ευρήματα οικισμού της περιοχής προέρχονται από την δυναστεία των Αρταξιδών (Αρτασεξιάν στ’ αρμενικά). Αρταξίας; η Αρμενία κυβερνήθηκε από τους Σελευκίδες. Ο Αντίοχος τη διαίρεσε σε δύο τμήματα, αναθέτοντάς τα σε δύο ντόπιους πρίγκιπες, που ονομάζονταν Ζαριάδρης και Αρταξίας, με τον τίτλο του στρατηγού...
Μετά τις δυναστείες των βασιλιάδων Αρταξιάν και Αρσάσιντ, έκαναν την Ερζερούμ (Καρίν τότε) πρωτεύουσα της επαρχίας Καρίν. Το 387 μ.χ.χ. η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, νίκησε τους Αρμένιους και έπεσε στα χέρια των Ρωμαίων. Οι Ρωμαίοι από Καρίν, την μετονόμασαν σε Θεοδουσιούπολις, επειδή καθορίστηκε εκεί ως αυτοκράτορας ο Θεοδόσιος Α' ο σφαγέας που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση 15.000 Ελλήνων στην Θεσσαλονίκη και διέταξε την κατεδάφιση ή το σφράγισμα Εθνικών Ιερών.

Δείτε επίσης: The Birth of The Armenian Nation (Part 2 - ARMENIAN CONTINUING HISTORY

ΕΘΝΟ - ΛΟΓΙΚΑ: Αρμένιοι (2)

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)


Σχετικά θέματα:

Η άλλη,η Μεγάλη Αρμενία...


Το Stonehenge,το "Woodhenge" και το...Stonehenge της Αρμενίας!



Το άγιο φως του Ηφαίστου.


Που πάτε ρε ξυπόλυτοι;Σας βάλαμε τα δύο πόδια σε...ένα παπούτσι!


Πέρα από το Αρτσάχ...


και άλλα στην ενότητα...ΑΡΜΕΝΙΑ 

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

ΒΙΣΑΛΤΗΣ

Οι γελοιογραφίες του Σαββατοκύριακου!

Ο γκρίζος λύκος την τρίχα αλλάζει,τη γνώμη ποτέ!

Υποτίθεται ότι οι Τούρκοι υπέγραψαν το 2009 συμφωνία..."φιλίας" με τους Αρμένιους,κάτω από την εκβιαστική πίεση των Αμερικανών μέσω της...Χίλαρι Κλίντον!Υπάρχει πιθανότητα,ρε τουρκόσποροι οπισθωθούμενοι,οσφυοκάμπτες,έρποντες σαλίγκαροι,που τάχα είσαστε κυβερνήτες της Ελλάδος,να σας πάρουν στα σοβαρά ως υποτιθέμενους αντίπαλους,οι βαθύγκριζοι λύκοι που κυβερνούν την Τουρκία;Σας έχουν για πολλές μπάτσες ανά πάσα στιγμή!Απλά σας χρησιμοποιούν κατά το δοκούν,σπρώχνοντας κάθε φορά τις απαιτήσεις τους σε ακόμα περισσότερες...Όσο κι αν βαυκαλίζεστε ότι κυβερνάτε,τρομάρα σας!Δεν κάνετε ούτε για να μοιράζετε άχυρο στα γαϊδούρια!Ουστ,ρε κοπρίτες! 

Ο Ερντογάν ζήτησε να ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ άγαλμα της “αρμενο-τουρκικής” φιλίας!

Οι παλιοί λέγαν ότι ο τούρκος δεν πιάνεται ποτέ φίλος… κάτι θα ήξεραν. Διαβάστε την είδηση.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή για την καταστροφή ενός μνημείου που υψώθηκε στα σύνορα με την Αρμενία σε ένδειξη της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και η απόφαση αυτή προκαλεί αντιπαλότητα στη χώρα, μετέδωσαν σήμερα Δευτέρα τα μέσα ενημέρωσης.
Στη διάρκεια επίσκεψής του χθες Κυριακή στην ανατολική πόλη Καρς, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το άγαλμα “τερατούργημα” και ζήτησε από το δήμαρχο, που είναι μέλος του κόμματός του, της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) το γκρέμισμά του γρήγορα και την κατασκευή στη θέση αυτή ενός “ωραίου πάρκου”, διευκρινίζουν οι εφημερίδες.
Ο Ερντογάν επικαλέστηκε… λόγους αισθητικής αιτιολογώντας την απόφασή του: “Ύψωσαν ένα τερατούργημα εδώ, είναι απίστευτο, ανάμεσα σε τέτοια αριστουργήματα” της περιοχής, κυρίως ισλαμικής τέχνης μνημεία του 10ου αιώνα, υπογράμμισε.
Το τσιμεντένιο άγαλμα, ύψους 30 μέτρων, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Παρουσιάζει δύο μορφές σε ένα σώμα που είναι κομμένο στα δύο. Η παραγγελία έγινε το 2008 από τον πρώην δήμαρχο της Καρς, ο οποίος είναι επίσης μέλος του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, για να υπογραμμιστεί η φιλία ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία. Οι δύο χώρες άρχισαν από το 2009 μια δύσκολη διαδικασία συμφιλίωσης.
Η αντιπολίτευση κατήγγειλε τις επικρίσεις του Ερντογάν.
Ο Ερκάν Καρακάς, ένας πρώην υπουργός Πολιτισμού, χαρακτήρισε “ντροπή” το γεγονός ένας πρωθυπουργός να επιτίθεται σε ένα έργο τέχνης που φιλοτεχνήθηκε για τη φιλία με τους Αρμένιους. “Το γλυπτό δεν είναι ούτε αλλόκοτο ούτε άσχημο”, σχολίασε.
Ο διάσημος γλύπτης Μεχμέτ Ακσόι υπεραμύνθηκε του έργου του μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και είπε ότι αν τελικά το έργο γκρεμιστεί, η ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση θα επικριθεί από τη διεθνή κοινότητα.
Αυτό θα αποτελέσει μια “επανάληψη αυτού που έκαναν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι οποίοι κατέστρεψαν τα αγάλματα του Βούδα” το 2001 στην κοιλάδα Μπαμιγιάν, είπε.
Σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Ερτουγκρούλ Γκιουνάι προσπάθησε να αμβλύνει την αντιπαλότητα αυτή δηλώνοντας στον Τύπο ότι θα επιδιωχθεί “μια λύση με τις τοπικές αρχές και τον καλλιτέχνη”.
Η Αρμενία και η Τουρκία είναι σε έντονη διένεξη για τον χαρακτηρισμό ως γενοκτονία των σφαγών των Αρμενίων στη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ανατολία, το διάστημα 1915-1917, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι. Άγκυρα και Γερεβάν υπέγραψαν το 2009 τις συμφωνίες συμφιλίωσης αλλά η διαδικασία “σκάλωσε” σε αμοιβαίες κατηγορίες. ΑΠΕ
Δείτε και ΕΔΩ!

ΟΛΥΜΠΙΑ

Σχετικά θέματα στις ενότητες...ΑΡΜΕΝΙΑ,,ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ,ΚΥΠΡΟΣ