15 Δεκεμβρίου 2008

Το σάπιο "πεπόνι" της..."Εξιλαστικής"

Όπως ξέρετε τα πεπόνια είναι κίτρινα!!
Παρέδωσε ο..."Μάρκα-Γιαννάκης" ένα κίτρινο "πεπόνι" στο Σιούφα,εκείνος που έχει το μαχαίρι το..."έσφαξε" και βρώμισε όλη η...Βουλή!!!!!!
Το πεπόνι ήταν σάπιο......από μέσα!!!!!
Περιείχε μερικούς ψόφιους...αρουραίους!!!!!!!!!

___________________________________________________________
PRESS-GR

Το πόρισμα της Εξεταστικής για το σκάνδαλο...

.
Στο πόρισμα της ΝΔ για την υπόθεση Βατοπεδίου γίνεται λόγος για αντικειμενικές και υποκειμενικές ευθύνες πολιτικών πρόσωπων (όλων όσοι υπέγραψαν τις επίμαχες αποφάσεις) για έλλειψη εποπτείας των αρμόδιων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στις ανταλλαγές ακινήτων. Η πλειοψηφία αποδίδει πολιτικές ευθύνες στους Γ. Δρυ και Απ. Φωτιάδη, για τις δικές τους υπουργικές αποφάσεις που αναγνώριζαν την κυριότητα της Μονής επί της λίμνης, και αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες στους αρμόδιους υπουργούς της ΝΔ, για τη διαδικασία που ακολούθησαν οι υφιστάμενοί τους στη διαχείριση των ανταλλαγών, η οποία, όπως σημειώνεται, θα έπρεπε να τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής και ελέγχου από πλευράς υπουργών.
Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, επιρρίπτοντας ποινικές ευθύνες σε πέντε υπουργούς της ΝΔ και κυρίως στον Θ. Ρουσόπουλο τον οποίο «φωτογραφίζει» ως ιθύνοντα νου. Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής με σκοπό τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των Θ. Ρουσόπουλου, Γ. Βουλγαράκη, Ε. Μπασιάκου, Π. Δούκα και Α. Κοντού ενώ μόνο πολιτικές ευθύνες καταλογίζονται στους Γ. Αλογοσκούφη, Β. Μαγγίνα, Α. Μπέζα και Κ. Κιλτίδη.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών αφήνει και το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για διαχρονικές πολιτικές ευθύνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες σε όλους τους υπουργούς που υπέγραψαν τις επίμαχες αποφάσεις για τις εκτάσεις της Μονής.
Την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης επισημαίνει και ο ΛΑ.Ο.Σ. επισημαίνοντας "πολιτικές ευθύνες υπουργών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.".
Το πόρισμα της πλειοψηφίας της Επιτροπής μαζί με τις απόψεις των κοιμμάτων της αντιπολίτευσης παραδόθηκε από το προεδρείο της Επιτροπής στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.
--------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

ΝΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ!!!!!!

ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

_____________________________________

Πραγματικότητα ο πρώτος σύγχρονος ελληνικός Ναός! Στην Β. Ελλάδα!

Δημοσιεύθηκε από 12thespis στο Δεκέμβριος 14, 2008

Ο πρώτος σύγχρονος ελληνικός ναός είναι πραγματικότητα! Έχει σχεδόν αποπερατωθεί η κατασκευή του (φωτογραφία) και σύντομα, εντός του Δεκεμβρίου, θα γίνει η επίσημη τελετή καθοσιώσεώς του. Αφιερωμένος στους Θεούς και στους Έλληνες προγόνους μας, παραδοτέος στον θαυμασμό και στην ευσέβεια κάθε εχέφρονος ανθρώπου που τιμά την ελληνική κοσμοθέαση, δεσπόζει μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον με παρθένα βλάστηση.

2. ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΟΣ

Οπισθία άποψη του Ναού. Η πρόσθια όψη (σε άλλο επίπεδο επιφανείας με το έδαφος) φέρει σκαλοπάτια ενώ στην είσοδο δεσπόζουν τα αγάλματα του Ζηνός και των Μουσών.

συνέχεια...

Ανοιχτή επιστολή σε Έλληνα αστυνομικό.

_-- _________________________________________ο_
______________________________________________
___________________________
___________ __ __
___________ __ __
___________ ______
___________

_________________________________________________________________
Θέσπις

Ανοιχτή επιστολή σε Έλληνα αστυνομικό.

Δημοσιεύθηκε από 12thespis στο Δεκέμβριος 11, 2008

Αναδημοσίευση επιστολής που στάλθηκε από τον αποστολέα της (κ. Δημήτρη Μπακόλα, Nottingham, Ηνωμένο Βασίλειο) στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Έλληνα Αστυνομικέ, με αυτή την επιστολή θέλω να σου εξηγήσω για ποιο λόγο έχεις αποξενωθεί τόσο πολύ από την κοινωνία. Ψάχνω προσφώνηση, το «φίλε» ακούγεται υποκριτικό, το «μπάτσε» μάλλον θα σε ενοχλήσει, οπότε θα σε αποκαλώ Επαμεινώνδα, προς τιμήν του συναδέλφου σου, Επαμεινώνδα Κροκονέα, που ξεκίνησε όλο αυτό το χαμό. Σου απευθύνω το λόγο επειδή είμαι ένας από αυτούς που πληρώνουν το μισθό σου, οπότε είμαι το αφεντικό σου. Μάλιστα, επειδή ζω στο εξωτερικό, αλλά πληρώνω φόρους και στην Ελλάδα, είμαι περισσότερο αφεντικό σου, αφού πληρώνω αλλά δεν παίρνω κάτι για τους φόρους μου.

Που λες, Επαμεινώνδα, θέλω να σε αντιμετωπίσω καλοπροαίρετα. Θέλω να πιστεύω ότι είσαι απλά κάποιος που έτυχε να κάνει αυτή τη δύσκολη δουλειά, όχι απαραίτητα από επιλογή του. Ότι έχεις οικογένεια, η ότι σκέπτεσαι να αποκτήσεις, και ότι αυτή η οικογένεια σου τρέμει μην πάθεις κάτι στη δουλειά. Ότι, τέλος πάντων, είσαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, όπως τόσοι και τόσοι. Και ξέρω, Επαμεινώνδα, ότι αν μου συμβεί κάτι κακό, από εσένα θα περιμένω να με σώσεις, ρισκάροντας τη δική σου σωματική ακεραιότητα για να σώσεις τη δική μου ή των οικείων μου, και τελικά δεν θα ακούσεις και μια καλή κουβέντα. Και υποθέτω αναρωτιέσαι, αφού είσαι ένας απλός εργαζόμενος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του και να γυρίσει σώος στην οικογένεια του, γιατί υπάρχει τέτοιο μίσος απέναντι σου, γιατί σε αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία καχύποπτα, στην καλύτερη περίπτωση. Να σου πω για ποιο λόγο, λοιπόν, επειδή πιστεύω ότι πραγματικά σε ενδιαφέρει η απάντηση.

Επειδή τα τελευταία χρόνια δεν διαδήλωσες ποτέ μαζί μου για έναν καλύτερο μισθό, ή για καλύτερες συνθήκες στη δουλειά ή οτιδήποτε. Πάντα σε είχα απέναντι σε όλες τις διεκδικήσεις μου, ακόμα και όταν αφορούσαν και εσένα, ως δημόσιος υπάλληλος που είσαι. Επειδή μέσα στη σχολή βαθμιαία έμαθες να θεωρείς τον εαυτό σου έξω από την κοινωνία, αντί για έναν υπηρέτη της, όπως θα έπρεπε. Γιατί όταν λαμβάνεις διαταγές που σε ταπεινώνουν σαν άνθρωπο, πχ να δείρεις έναν ογδοντάχρονο συνταξιούχο, ποτέ δεν αντέδρασες, έστω και συμβολικά, ποτέ δεν είχες το θάρρος να πεις «όχι, δεν το κάνω, και αναλαμβάνω τις συνέπειες». Γιατί όταν κάποιος συνάδελφος σου κάνει μια χαζομάρα, είτε με ναρκωτικά, είτε με εκβιασμούς, είτε με το όπλο, πάντα τρέχεις να τον υπερασπιστείς, ακόμα και αν δεν ξέρεις τι έγινε, και πάντα λες τις ίδιες δικαιολογίες που προσβάλουν τη νοημοσύνη όλων μας. Δεν είναι κακό, Επαμεινώνδα, να αναλάβεις τις ευθύνες σου που και που, οι υπόλοιποι πολίτες στη δουλειά μας και την καθημερινότητα μας το κάνουμε συνέχεια. Και να σου πω και κάτι άλλο, Επαμεινώνδα. Καλά κάνεις και κορδώνεσαι, είναι μέρος της δουλειάς σου. Αλλά μην ξεχνάς ότι κορδώνεσαι επειδή σκύβω εγώ, από μένα το παίρνεις αυτό το δικαίωμα, οπότε μην κάνεις κατάχρηση και μη θυμώνεις όταν σε ελέγχω για το πώς κάνεις τη δουλειά σου και σε ρωτώ τι κάνεις και γιατί. Είναι δικαίωμα μου σαν αφεντικό σου να σε ελέγχω, και είναι μέρος της δουλειάς σου να μου απαντάς. Αυτό που δεν είναι μέρος της δουλειάς σου, αλλά είναι δείγμα καλών τρόπων, είναι να χαμογελάς. Πίστεψε με, αν σε δω να χαμογελάς τη στιγμή που σε προσεγγίζω να σου μιλήσω, θα είμαι πιο θετικά διακείμενος απέναντι σου. Και μη μου πεις ότι το χαμόγελο σε εμποδίζει να κάνεις τα καθήκοντα σου, γιατί τους συνάδελφους σου στην Αγγλία δεν τους εμποδίζει. Οι οποίοι συνάδελφοι σου, παρεμπιπτόντως, οπλοφορούν μόνο στα σύνορα (αεροδρόμια κλπ) και στα ανάκτορα, στο δρόμο έχουν μόνο ένα κλομπ, και αυτό πτυσσόμενο, για να μην προκαλούν. Από την άλλη, όταν τους χρειάζομαι, είναι εκεί σε δυο λεπτά με το ρολόι, δεν τους ψάχνω και δεν με αποφεύγουν επειδή έχει ποδόσφαιρο.

Όσο για τον πιτσιρικά που σκότωσες, Επαμεινώνδα, δεν έχω να σου πω κάτι που δεν το ξέρεις. Κατέστρεψες τη ζωή σου, κατέστρεψες τη ζωή της οικογενείας σου, και κατέστρεψες τις περιουσίες τόσων και τόσων νοικοκυραίων, που από σένα περίμεναν να τους προστατέψεις και έκανες πολλούς ευσυνείδητους συνάδελφούς σου να ντρέπονται να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να κρύβουν το επάγγελμα τους από τους φίλους τους. Έκανες τόσο κόσμο να σε φοβάται, ενώ κανονικά πρέπει να σε φοβούνται μόνο οι εγκληματίες. Γιατί ρε Επαμεινώνδα?

Δημήτρης Μπακόλας,
Μοριακός βιολόγος,
Nottingham,
Ηνωμένο Βασίλειο.

ΥΓ: Γράφω το όνομά μου, Επαμεινώνδα, γιατί ζω σε άλλη χώρα. Αν ήμουν στην Ελλάδα, θα σε φοβόμουν κι εγώ, όπως όλοι. Άραγε, χαίρεσαι που ο απλός κόσμος σε αντιμετωπίζει με τόσο φόβο;

Η επιστολή, με πρωτοβουλία του αποστολέα της, δημοσιεύτηκε στην εξαιρετική ιστοσελίδα 12830 – Το πορτάλ για την ελληνική θρησκεία και πιο συγκεκριμένα στην Αγορά – Άλσος του 12830 όπου επακολούθησε συζήτηση.

Ο Τσίπρας υπάλληλος της Τουρκίας!!!!!!

Τσίπρα,μήπως έχεις βάλει τζίφρα;;;
Υπογραφή ξεπουλήματος εννοούμε!!!!!!!
____________________________________________________
http://kostasxan.blogspot.com/

Ο Τσίπρας μίλησε στους Πομάκους για Τουρκική γλώσσα και σχολεία - Προπαγανδίζει υπέρ της Τουρκίας αυτός που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα!!!

Πομακική εφημερίδα καταγγέλει

τον Τσίπρα...
για ανθελληνισμό...

Ο Τσίπρας τελικά δεν έχει τσίπα!!!

Τσίπρας και κεμαλικός ρατσισμός

Αναδημοσίευση άρθρου
της Πομακικής Εφημερίδας "Ζαγάλισα"
(φύλλο 1/12/2008)

Πριν από λίγες μέρες, ο αρχηγός του Συνασπισμού – Σύριζα κτλ, Αλέξης Τσίπρας, ήρθε στην Ξάνθη. Το κόμμα του είναι πάντα πρωτοπόρο σε μεγάλα λόγια: ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμός, δικαιώματα των μειονοτήτων, κατανόηση του Άλλου και διάφορες άλλες βαρύγδουπες εκφράσεις.
Με όλα αυτά ο ΣΥΝ – Σύριζα κτλ αποβλέπει να κερδίσει αγνούς αριστερούς και ανθρώπους που πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αφού ήρθε λοιπόν στη Ξάνθη, όλοι οι Πομάκοι περιμέναμε να αναφερθεί σε εμάς και στη γλώσσα μας ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάταια περιμέναμε!!


Ο κ. Τσίπρας μίλησε μόνο για τουρκική γλώσσα στα σχολεία ενώ δεν τόλμησε ούτε μία φορά να πει την λέξη Πομάκος ή Πομακοχώρια. Κάτι είπε για ορεινό όγκο (φράση του κεμαλικού ρατσισμού) και για τα προβλήματα των ανθρώπων του.
Με τη στάση του αυτή ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του αποδεικνύουν πως ούτε προοδευτικοί είναι ούτε πραγματικοί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δηλαδή οι 40.000 Πομάκοι της Θράκης δεν είμαστε άνθρωποι; Δεν έχουμε τη δική μας γλώσσα;
Δεν έχουμε τα δικά μας ήθη και έθιμα;
Δεν έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του ο κ. Τσίπρας για Πομάκους;
Όπως φαίνεται εκεί στην Αθήνα μερικοί πολιτικοί είναι όπως στα Πομακοχώρια της Ροδόπης: δεν έχουν κεραίες να πιάνουν ελληνικά κανάλια και βλέπουν μόνο τουρκικά!
Η Ζαγάλισα λοιπόν από σήμερα θα κάνει μία μεγάλη προσφορά: θα τους αγοράσει κανά δυό κεραίες μπας και σιγά σιγά βλέποντας ελληνική τηλεόραση αρχίζουν να μαθαίνουν για τους Πομάκους και τα Πομακοχώρια.
Κάποτε η Αριστερά υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των «μικρών» (πληθυσμιακά) λαών και τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Κάποτε η Αριστερά υπερασπιζόταν τους λαούς που δέχονταν φυσική ή πολιτισμική γενοκτονία.
Σήμερα φαίνεται τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Η πολιτισμική γενοκτονία των Πομάκων από τον κεμαλοτουρκικό φασισμό δεν ενοχλεί τους «αριστερούς» της Ελλάδας ή τον Συνασπισμό – Σύριζα κτλ. Αυτοί μόνο όπου δουν επαγγελματία τούρκο τρέχουν από πίσω του. Μιλάνε μόνο για δικαιώματα συλλόγων και ενώσεων που ιδεολογικά πιστεύουν στον κεμαλικό φασισμό.
Περίεργο πράγμα τελικά: οι αριστεροί να υπερασπίζονται συλλόγους που φέρονται ρατσιστικά και φασιστικά απέναντι σε Πομάκους και Ρωμά.
Μπράβο πολυπολιτισμός!!!

Σχόλιο ιστολογίου: Θα πρέπει να σημειωθεί πως με την λέξη "αριστερά" και την ευρύτερη έννοια που της αποδίδεται και την οποία ο ΣΥΝ και οι συνιστώσες του έχουν παράνομα οικειοποιηθεί, δεν θα πρέπει να εμπλέξουμε την ξεκάθαρη στις θέσεις της Αριστερά που εκφράζεται μέσα από το ΚΚΕ και που απέχει από τις δηλώσεις του νεαρού Τσίπρα, καταγγέλοντας μάλιστα (πρόσφατα) μέσω της κας Παπαρήγα τις πρακτικές και τους "συμμάχους" του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ ως αντεθνικές και άκρως επικίνδυνες για τον τόπο και το μέλλον του. Οι καλοί αρθρογράφοι της "Ζαγάλισα" επανέλαβαν την χαλκευμένη "πολιτική θέση" του Τσίπρα, αλλά ουσιαστικά κατέγραψαν το γεγονός και το κατέδειξαν (όπως άλλωστε όφειλαν) προκειμένου να ξεσκεπάσουν τον ρόλο του "αριστερού" με τις δεξιές τσέπες Τσίπρα και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από αυτόν
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Έκτροπα,ΣΥΡΙΖΑ και σύγκριση με γεγονότα στην Αρμενία.

_____________________________________________________
http://www.greekalert.com/

ΣΥΡΙΖΑ : Τα Αμερικανάκια της Ελλάδας

Οι νεολαία διαμαρτύρεται
και διαμαρτύρεται με το δίκιο της για την δολοφονία του νεαρού Αλέξη
παρόλα αυτά την διαμαρτυρία τους την εκμεταλλεύτηκαν οι αιώνιοι καλοθελητές
και με μπροστάρηδες τους προκόπηδες των Εξαρχείων
παρασύρουν όσους μπορούν από την νεολαία σε έναν αγώνα που θεωρούν πως ως χαρακτηριστικό θα πρέπει να έχει την βία

Ο αγώνας αυτός όμως όπως και κάθε αγώνας θα πρέπει να έχει αιτήματα
και αφού πλην της διαμαρτυρίας για την δολοφονία
αιτήματα δεν υπήρχαν

Ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει

ξεκίνησε με το να διαλυθούν τα ΜΑΤ και να αφοπλιστεί η αστυνομία!!
και συνεχίζουν με το να ζητούν ψήφο στα 16!!!!

Τα επόμενα αιτήματα μάλλον θα βγούν στην επιφάνεια τις επόμενες ημέρες
και φυσικά θα τα μάθουμε και αυτά από τις συνεντεύξεις του Τσίπρα
όπως από αυτές θα μάθουμε και που αλλού θα πρέπει να δημιουργηθεί περαιτέρω μπάχαλο
Ήδη το πρώτο σύνθημα δόθηκε με σκοπό να μεταφερθεί ο "αγώνας" στα σχολεία και στα πανεπιστήμια...

Και μετά από όλα αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ απορούν :) γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που τους θεωρεί κάτι σαν πολιτικό σκέλος των Κουκουλοφόρων!!!
Σίγουρα θα απορούν και γιατί υπάρχει κόσμος που αρχίζει να πιστεύει πως ότι βλέπαμε να γίνετε σε άλλες χώρες (βλέπε Γεωργία) το βλέπουμε και εδώ με άλλη μορφή...

Στο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολλές οι "απορίες" τους

αλλά είμαι σίγουρος πως δεν θα απορήσουν γιατί για πολλούς Έλληνες πλέον είναι ξεκάθαρο πως είναι "Τα Αμερικανάκια της Ελλάδας"

Ν131


Greek Alert

Προτροπή του...indymedia,να επιτεθούν στο ΡΕΣΑΛΤΟ.Και μαθήματα..."επαγγελματικού απαλλωτριοτισμού"!!!!!

Η φωτό από το:
http://kourdistoportocali.blogspot.com

Ερώτηση:Ποιοί είναι οι..."καθηγητές" που εκπαιδεύουν στις καταστροφές;;;

______________________________________________________________
http://taxalia.blogspot.com/

Προτρέπουν τα ζώα να επιτεθούν στο ΡΕΣΑΛΤΟ


Οι υπάλληλοι του Σόρος στοχοποιούν το ΡΕΣΑΛΤΟ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2945
Οι «αριστεροί» του indymedia. ανοικτά πλέον απειλούν το ΡΕΣΑΛΤΟ και προτρέπουν τα νέο-ναζιστικά τάγματα των κουκουλοφόρων να μας επιτεθούν!!!
Αυτή η πρόκληση δεν πρέπει να μείνει πολιτικά αναπάντητη.
Προσκαλούμε να πάρουν όλοι θέση σε αυτή την ανοικτή φασιστική απειλή.
Η ιστορία μας είναι καθαρή και γνωστή από τις ποικίλες διώξεις μας από τα χρόνια της Χούντας και μετέπειτα από όλες τις καθεστωτικές καταστάσεις.
Διαβάστε τα παρακάτω για να διαπιστώσετε ποιοι είναι οι φασίστες που απειλούν ανενδοίαστα και με λυσσώδη αυθάδεια.
Αλλά και με ψεύδη ασύστολα.
Γιατί ουδέποτε «κλέψαμε χειρόγραφα» από τη χήρα του μεγάλου κομμουνιστή αγωνιστή, Παντελή Πουλιόπουλου.
Βιβλία του και μεταφράσεις του εκδώσαμε και η χήρα η οποία είχε περάσει στο στρατόπεδο της Χούντας μας κυνηγούσε για να τα απαγορεύσει…
Η Χούντα μας κυνηγούσε και η χήρα τότε…
ΣΗΜΕΡΑ η νέα Χούντα του Σόρος.
Ζητάμε τη συμπαράσταση των αγωνιστών και των υγιών ανθρώπων…

Εδώ βρίσκεται το εμετικό, απειλητικό δημοσίευμα:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=944993
....
Σχόλιο taxalia σχετικά με τις απειλές
φίλε Παπανικολάου: Εδώ στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έχουμε μια παροιμία:
"Τ'ΑΡΧ...ΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΝΤΑΙ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΙΜΕΝΤΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΛΟΥΡΙΑ."

Διαβάστε τη συνέχεια/Read More...
0 σχόλια
_________________________________________________

Πάρτε και μια ιδέα για την κατάντια της Ελλάδας το 1916,και δείτε πόσο μοιάζει με το σήμερα!!!!!!Πράκτορες,πουλημένες φυλλάδες,λαμόγια,γενικό ξαχαρβάλωμα!!!!!!


"Τα φοβερά ντοκουμέντα",εκδόσεις ΦΥΤΡΑΚΗ.

Τι γυρεύει η...αλεπού στο παζάρι;;;;;;

Κόψτε φάτσα και βγάλτε...συμπέρασμα!!!!!

Αλεπουουού!!!!!!!

_________________________________

PRESS-GR

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων...

.
...με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη και την επιστολή που μοίρασαν οι φίλοι του: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ».
..
.
ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ "Υellow Kid"
Αγαπητό μου παιδί, Διάβασα με προσοχή τό σχόλιό σου, σαν μήνυμα που εκπέμπει η νέα γενηά. Θα μπορούσα να απαντήσω από μέρους μιάς μερίδος της παληάς φρουράς, την οποία σεις ζωγραφίζετε μέ τα πιό μελανά χρώματα. Η αλήθεια είναι η γενηά η δική σας έχει προβλήματα, αλλά τα προβλήματα τα δικά μας ήταν πιό μεγάλα, πιό πιεστικά καί πιό απειλητικά. Παρά ταύτα έμείς δέν καίγαμε τις περιουσίες των άλλων.
Γεννήθηκα τό έτος 1938 στην Πάτρα. Γυιός μιάς αστικής οικογένειας. Ο Πατέρας μου ήταν τσαγκάρης. Είχε δε και στιλβωτήριο. Η Μητέρα μου ήταν μοδίστρα. Είχαμε τα πρός το ζην. Αλλά ο μακαρίτης ο Πατέρας μου έφευγε τό πρωΐ στίς 7 για τη δουλειά του και γύριζε τό βράδυ στίς 9 στό σπίτι μας. Εγώ του πήγαινα κάθε μεσημέρι το φαγητό στο μαγαζί του μέσα σε "συφερτάσι". Δούλευε καί τις Κυριακές τό στιλβωτήριο μέχρι τό μεσημέρι, αφού προηγουμένως εκκλησιαζόταν στο ναό της Αγίας Αικατερίνης από τίς 5 έως 7 το πρωΐ, κάθε Κυριακή. Κοντά του δούλευα κι' εγώ στο στιλβωτήριο, τό Σάββατο απόγευμα, μετά το Γυμνάσιο, την Κυριακή, στις διακοπές των εορτών και του θέρους. Έτσι ζούσαμε! Και όμως όλοι ήμασταν ευτυχισμένοι.
Την εποχή εκείνη, λοιπόν, ψυγεία δεν υπήρχαν! Ηλεκτρικό ρεύμα στά σπίτια επίσης δεν υπήρχε! Διαβάζαμε με λάμπα πετρελαίου και μαύριζε το λαμπόγυαλο από τον καπνό. Στό Δημοτικό γράφαμε σε πλάκες μέ κονδύλι. Στο Γυμνάσιο γράφαμε σε τετράδια με σκούρο χαρτί. Φορούσαμε τα ρούχα του μεγαλύτερου αδελφού μας. Αγοράζαμε τα βιβλία του Γυμνασίου μεταχειρισμένα από τούς μαθητές που είχαν περάσει την τάξη. Φορούσαμε τα παπούτσια μας μέχρι να λυώσουν. Τούς βάζαμε μπαλώματα, ψίδια, σόλες κλπ. Είχα συμμαθητές, που φορούσαν παπούτσια, τα οποία στο πέλμα είχαν τρύπα! Τσαλαβουτούσαν στά νερά κι ας ήταν χειμώνας! Φορούσαμε μπαλωμένα ρούχα! Τό κρέας ήταν φαγητό πολυτελείας. Το τρώγαμε κάθε Κυριακή. Το ψωμί κιαυτό ήταν μαύρο. Δεν υπήρχε άσπρο ψωμί στην αγορά. Ζεσταινόμαστε μέ κάρβουνα, με το μαγκάλι. Κάποιοι κάθε χρόνο πέθαιναν από το διοξείδιο του άνθρακος! Πλενόμασταν στη σκάφη με νερό πού το ζεσαταίναμε στη "γκαζιέρα" δηλ. σε συσκευή που έκαιγε καθαρό πετρέλαιο. Τό αλάτι και το πετρέλαιο τά αγοράζαμε από το ελληνικό μονοπώλιο. Οι συγκοινωνίες ήταν απαίσιες! Το δρομολόγιο του λεωφορείου από την Πάτρα για την Αθήνα διαρκούσε πέντε ολοκληρες ώρες! Και τα λεωφορεία δεν ήσαν σαν τά σημερινά Πούλμαν. Πολλές διαδρομές γινόντουσαν με φορτηγά! Στην καρότσα τους ανεβαίναμε για να ταξιδέψουμε. Και κατά περιόδους τά τρόφιμα τα αγοράζαμε μέ ΔΕΛΤΙΟ. Δεν μπορούσες να αγοράσεις όση ποσότητα ήθελες. 'ΟΛα αυτά κατά την περίοδο 1944-1950 (τα χρόνια του Δημοτικού) και 1950-1956 (τα χρόνια του Γυμνασίου μου).
ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ήμασταν αγαπημένοι οι άνθρωποι. Δεν χρειαζόμασταν σεκιούριτυ και σεκιουριτάδες! Ο Χριστός ήταν ο λατρευτός της ψυχής μας! Ο γείτονας ήταν ο προστάτης μας κι εμείς εκείνου. Ο συγγενής ήταν ιερό πρόσωπο! Δεν κλειδώναμε τα σπίτια μας ή, άν τα κλειδώναμε, για να πάμε κάπου, το κλειδί τα αφήναμε κάτω από τό χαλί της εξώπορτας, ή πίσω από τό μπατζούρι του παραθύρου μας!
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΓΕΝΗΑ ΜΑΣ!
Η Γενηά όμως του Αλέξη, αντίθετα, σήμερα τά εχει όλα, αλλά δεν έχει ευτυχία! Ο Αλέξης ήταν παιδί πλουσίας οικογενείας καί καλομαθημένο! Πήγαινε σε σχολείο ιδιωτικό. Είχε επάρκεια αγαθών! 'Ενα μόνο του έλειπε: Ο Χριστός, η πίστη στο Χριστό καί η ελπίδα, που χαρίζει ο Χριστός σ' αυτούς που Τον ακολουθούν. Αυτό λείπει και από όλα σχεδόν τά νέα παιδιά της εποχής μας. Γι' αυτό, θα έλεγα, ότι το πρόβλημα της Κοινωνίας μας σήμερα δέν είναι οικονομικό, είναι ηθικό. Διώξαμε το Χριστό από τήν οικογένεια, από το σχολείο, από την καθημερινή ζωή από τη σκέψη μας, από την καρδιά μας! Κάποτε ο Λέχ Βαλέσα είπε: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ".
Πλησιάσετε, λοιπόν, το Χριστό και τότε θα αλλάξει το σκηνικό μέσα σας και ολόγυρά σας. Αλλοιώς θα καταστρέφουμε και θα αυτοκαταστρεφόμαστε. Αυτά με πολλή αγάπη
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
------------------------------------------------- (Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

Και δυό επιλεγμένες απαντήσεις από τους σχολιαστές!!!!!!!



Τι λέει ρε το φασιστόμουτρο;

«Ο Αλέξης ήταν παιδί πλουσίας οικογενείας καί καλομαθημένο! Πήγαινε σε σχολείο ιδιωτικό. Είχε επάρκεια αγαθών! 'Ενα μόνο του έλειπε: Ο Χριστός, η πίστη στο Χριστό καί η ελπίδα, που χαρίζει ο Χριστός σ' αυτούς που Τον ακολουθούν.»

Καταλάβαμε, ο μπάτσος (για τον οποίον δε λέει κουβέντα) τον σκότωσε γιατί δεν είχε πίστη στο Χριστό. Καλά του έκανε δηλαδή...

Α ρε τράγοι, κρεμάλες θέλετε ρε, όπως στη Γαλλική Επανάσταση. Αφήστε ρε τα μαγαζιά και κάψτε τους παπάδες και τους εκμεταλευτές!!!

15 Δεκέμβριος 2008 12:33 πμ

Blogger Ο/Η Στάθης είπε...

Σίγουρα τα χρόνια εκείνα ήταν δύσκολα.
Αν και γεννήθηκα 15 χρόνια μετά από τη γέννηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, η φτώχεια που έζησα δεν περιγράφεται.
Παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας, ορφανό από μάνα, βίωσα της σκληρότητα μιας υποκριτικής κοινωνίας, που ο παπάς, μαζί με "εθνικόφρονες" πολίτες-μέλη επιτροπής - έκλεβαν και πουλούσαν τα ρούχα και τα τρόφιμα που έστελνε η ΟΥΝΡΑ( αμερικάνικη ανθρωπιστική οργάνωση).
Εμείς ως μαθητές τρώγαμε ξύλο από το "δάσκαλο", αν δεν πηγαίναμε στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό. Οι μεγαλύτεροι από εμάς αγρότες ή εργάτες γης, στην πλειoνότητά τους , τσακωνόντουσαν μεταξύ τους για κτηματικές διαφορές.
Πολλές οικογένειες(αδέρφια-γονείς) δε μιλούσαν μεταξύ τους, γιατί η μοιρασιά της περιουσίας θεωρείτο άδικη.
Το κουτσομπολιό και οι ύβρεις, μεταξύ των γυναικών, ήταν σύνηθες φαινόμενο.
Τί και αν πεινούσε ο κόσμος. Τα μοναστήρια απαγόρευαν σε μας τα παιδιά να πλησιάσουμε στα φρούτα που μόνο εκεί υπήρχαν.
Αργότερα με το "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" κάποιοι καλοί χριστιανοί (παπάδες), μας κάρφωναν στο διευθυντή του Γυμνασίου κάνοντας χρήση πληροφορίες που είχαν αποσπάσει από το "μυστήριο» της εξομολόγησης.
Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά και άλλα πολλά συνέβαιναν "παρουσία " του Χριστού!!!
ΣΤΑΘΗΣ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΚΡΙΣΙΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

15 Δεκέμβριος 2008 12:37 πμ

Ο ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ...ΡΟΥΚΕΤΕΣ "ΑΡΒΥΛΑ"!!!!!


Πάντως πρέπει να το παραδεχτούμε,έχει...αντανακλαστικά!!!!!!!!!!!!!!



s Shoes Thrown by Iraqi Journalist
From: tpmtv
Views: 339,345
Comments: 6,294
_______________________________________________________

Αν δε ξεκινά το βίντεο,πατήστε τη διεύθυνση....

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.Πριν 99 χρόνια το κίνημα στο Γουδί.Τώρα...το γουδοχέρι;;;

Αναταραχές,κινητοποιήσεις,αναρχία,ακυβερνησία!!!!!!!!!!
Μια ζωή τα ίδια λόγια.....Μια ζωή η ΕΛΛΑΣ προδομένη,από κλέφτες και απατεώνες!!
Διαβάστε και κάνετε συγκρίσεις με τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας!!!!!!
Από τη σειρά "Τα φοβερά ντοκουμέντα",(ΓΟΥΔΙ το κίνημα του 1909),εκδόσεων ΦΥΤΡΑΚΗΣ.

___________________________________________________










Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ανάστημα του Ναυάρχου!!!!

Να ένας Έλληνας που θα μπορούσε να κυβερνήσει την Ελλάδα!!!!!


______________________________________________________________
http://ermionh.blogspot.com/

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ επί της θρησκείας

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=729610


Νέες τορπίλες εξαπολύει κατά του ελληνοχριστιανισμού ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος αφού κρέμασε τη στολή του ναυάρχου, φόρεσε τη «στολή» του συγγραφέα και μέσα από το βιβλίο του «Κρεμώντας τη στολή» καταθέτει εμπειρίες και βιώματα από την πολύχρονη σταδιοδρομία του στο Πολεμικό Ναυτικό, προκαλώντας με τις απόψεις και τις θέσεις του σχετικά με το Χριστιανισμό. Ο επί τρία χρόνια αρχηγός (2002-2005) του Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύπτει τις φαντασιώσεις του «για την καλλίγραμμη νεαρή μητέρα», την Παναγία, θεωρεί «ανοησία» τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, χλευάζει όσους πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, χαρακτηρίζει τα Ευαγγέλια κείμενα «απίστευτης απλοϊκότητας και αφέλειας», αποκαλεί «σαχλαμάρες» τα όσα πιστεύει ο λαός και οι ναυτικοί για τον Αγιο Νικόλαο. Ακόμη, περιγράφει ως «αισθητική παρωδία» την εμφάνιση των μητροπολιτών και θεωρεί «δουλοπρεπή παπαδοπαίδια» τους ναυτικούς δοκίμους που συνοδεύουν με άγημα το Ευαγγέλιο στις τελετές ορκωμοσίας.

Ο bon viveur ναύαρχος ομολογεί ότι ουδέποτε επιθυμούσε «οι ναυτικοί δόκιμοι, που προορίζονται για μέλλοντες ηγέτες, να υποβαθμίζονται σε δουλοπρεπή παπαδοπαίδια συνοδεύοντας το Ευαγγέλιο» (σελ. 262). Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε δεκάδες τελετές ορκωμοσίας που είχε παραστεί, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ γράφει: «Το θέαμα ναυτικών δοκίμων να συνοδεύουν ιερείς και ευαγγέλια μου προκαλούσε θλίψη. Δεν ήταν τόσο το θέαμα που με εκνεύριζε όσο οι συνειρμοί. Η τιμητική συνοδεία εμπεριέχει και το στοιχείο της υποταγής. Γι' αυτό άλλωστε και η Πολιτεία την περιορίζει για τους ένστολους μόνο όταν πρόκειται για εθνικά σύμβολα και πολιτειακούς θεσμούς. Το Ευαγγέλιο και οι ιερωμένοι σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν ανήκουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες» (σελ. 24).

Και ποια είναι η άποψη του κ.
Αντωνιάδη για τα Ιερά Ευαγγέλια; Ο ναύαρχος χαρακτηρίζει τα Ευαγγέλια ως «απίστευτης απλοϊκότητας και αφέλειας κείμενα», που «από επιστημονικής απόψεως είναι σχεδόν ανύπαρκτης ιστορικής εγκυρότητας».


«Καθαρόαιμος Ιουδαίος ήτανε ο Χριστός»

Οσο για την εμφάνιση των μητροπολιτών, ο Αντώνης Αντωνιάδης είναι ιδιαίτερα καυστικός: «Με απωθούσε, επίσης, η όλη κακόγουστη γραφικότητα του σκηνικού. Μητροπολίτες, συνήθως παχύσαρκοι, τυλιγμένοι μέσα σε φανταχτερά, κιτς άμφια με κωμικές, υπερμεγέθεις μίτρες στο κεφάλι να περιστοιχίζονται από μαυροντυμένους ιερείς και όλοι μαζί να ψέλνουν, να κουνάνε κεριά και εικονίσματα και από καιρού εις καιρόν να λιβανίζουν. Την επιτομή της αισθητικής παρωδίας έδιναν οι μακριές γενειάδες. Ενα αμιγώς ιουδαϊκό τελετουργικό, τόσο στην ουσία όσο και στην εμφάνιση. Και πώς να μην είναι! Καθαρόαιμος Ιουδαίος ήτανε ο Χριστός και αίρεση του Ιουδαϊσμού η συνακόλουθη θρησκεία του» (σελίδα 26).

Υπενθυμίζεται ότι στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει στην «Espresso» o κ. Αντωνιάδης το Νοέμβριο του 2006, είχε πει για τους ιερείς: «Οταν ήμουν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό "Σφενδόνη", απαγόρευα την είσοδο ιερέα στο πλοίο και, επιπλέον, θεωρώ και γρουσουζιά την παρουσία παπά στο πλοίο, όπως και πολλοί ναυτικοί. Επίσης, δεν θα έπρεπε να παρίστανται ιερείς σε καθελκύσεις πλοίων και ορκωμοσίες. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Τι γυρεύουν οι παπάδες στις εκδηλώσεις αυτές;»

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ χαρακτηρίζει «κακόγουστες και ανόητες» τις θρησκευτικές λειτουργίες: Ειδικότερα, στη σελ. 27 του βιβλίου διαβάζουμε: «Δυσκολεύομαι να εξηγήσω πώς ένας λαός με αποδεδειγμένες γενετικές συγγένειες με την πλατωνική ή την αριστοτέλεια σκέψη μπορεί να αποδεχτεί, με τόση αφέλεια, ότι προγονοί του ήταν ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, η Σάρα και... όλο το κακό συναπάντημα και να καταντήσει να προσκυνάει Ιουδαίους θεούς, αγίους, προφήτες, αποστόλους, ακόμη και λείψανα. Δεν χωράει στο μυαλό μου και στην αισθητική μου το γεγονός ότι οι απόγονοι του καλαίσθητου ελληνισμού -έστω κι αν ακόμη πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ο "Υιός του Θεού"!- μπορεί να παρακολουθούν όλες αυτές τις κακόγουστες και ανόητες τελετουργίες και να νιώθουν θρησκευτική κατάνυξη».

Από την πένα του ναυάρχου δεν... γλιτώνει ούτε ο Αγιος Νικόλαος. Στη σελίδα 74 του βιβλίου του, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει: «Ο Αγιος Νικόλαος ήταν ένας Μικρασιάτης επίσκοπος από τα Πάταρα. Δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στον ελληνισμό, δεν γνωρίζω αν πάτησε καν το πόδι του ποτέ στην Ελλάδα, είναι θαμμένος κάπου στην Ιταλία και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει την παραμικρή ιστορική ή εθνολογική σχέση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Αλλά ούτε και με τη θάλασσα γενικότερα, εκτός κι αν πάρουμε στα σοβαρά τις ανοησίες περί θαυμάτων του με θαλασσοπόρους και τις σαχλαμάρες για "αναβλύζοντα" από τον τάφο του νερά (δεν αναφέρεται εάν είναι ποταμίσια ή θαλασσινά)».