07 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Ιεράς Συνόδου με Γ. Παπακωνσταντίνου για εκκλησιαστική φορολόγηση

Συνεδρίαση Ιεράς Συνόδου.
Συνεδρίασε και σήμερα η Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερωνύμου, και συζήτησε το θέμα της αύξησης της φορολόγησης, μέσω του ΕΤΑΚ.
Κατά τη σύνοδο αποφασίστηκε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, Θεόκλητος, πρόεδρος των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας και ο διευθυντής, Αντώνης Ζαμπέλης, να μεταβούν στον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να συζητήσουν το αίτημα της εκκλησίας να μη φορολογηθεί με το 3 τοις χιλίοις.
Με τον κ. Παπακωνσταντίνου θα συναντηθούν εντός της ημέρας και κύριο επιχείρημα της εκκλησίας είναι το γεγονός ότι «ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα με τα άλλα νομικά πρόσωπα».
Οι ιεράρχες υποστηρίζουν ότι «προσφέρουν μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και τα έσοδά τους διοχετεύονται σε κοινωφελή έργα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Γερμανία- Ελλάδα: Ο αγώνας της παγκόσμιας φιλοσοφίας

Παίξτε μπάλα...


Η διαφορά:

Περισσότερες φωτογραφίες

Γράφει: magnesianews.gr

21/07/2009, 23:50

Εντυπωσιακή είσοδο στο λιμάνι του Πότι, έκανε η Αργώ. Δεκάδες κάτοικοι και η πολιτική ηγεσία της περιοχής, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, στο χώρο όπου θα γινόταν η υποδοχή, μπροστά από την Ιστιοπλοϊκή Λέσχη της πόλης, προσμένοντας τους νέους Αργοναύτες, που μετέφεραν το μήνυμα της συναδέλφωσης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Η Αργώ έκανε την εμφάνισή της, συνοδευόμενη από ένα ρυμουλκό σκάφος που δημιούργησε δύο πίδακες νερού προς τιμήν του ι
στορικού σκάφους. Οι κωπηλάτες, υπό τις εντολές του καπετάνιου τους, έκαναν το γύρο του λιμανιού, υπό το βλέμμα ενός μεγάλου αγάλματος γυναίκας που βγαίνει από ένα κοχύλι και κρατά την Αργώ.

Το πλήρωμα, έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τους κατοίκους, ενώ το δώρο των κωπηλατών στο Πότι, ήταν ένα ομοίωμα μίας αρχαίας πέτρινης άγκυρας, με χαραγμένο επάνω της το σύμβολο της Αργούς.
Επίσης, στον δήμαρχο της πόλης, παραδόθηκε και η σημαία που κυμάτιζε πάνω στο πλοίο, την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι.

Η διαφορά:

Το τουρκικό πλοίο άρχισε να βυθίζετε στο λιμάνι της Μασσαλίας

Σχετικό θέμα Παρίσι γιόκ!Βούλιαξε το πλοίο στη Μασσαλία!

Zougla online - Γιαούρτωσαν τους Τούρκους στη Μασσαλία





Να γιατί στην Κίνα δεν υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας:

Κίνα: 5.000 προφυλακτικά που περίσσεψαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου θα διατεθούν σε δημοπρασία

Ένας κινέζος συλλέκτης αναμνηστικών των Ολυμπιακών Αγώνων θα θέσει σε δημοπρασία στις 29 Νοεμβρίου συνολικά 5.000 προφυλακτικά που περίσσεψαν από αυτά που είχαν προσφερθεί στους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ανακοίνωσε χθες η εφημερίδα Daily China.
Αυτά τα προφυλακτικά--που φέρουν πάνω τους το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων "πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά"--ήταν μέρος των 100.000 προφυλακτικών που μοιράστηκαν στους αθλητές που διέμεναν στο Ολυμπιακό Χωριό.
Το σύνολο των 5.000 προφυλακτικών αναμένεται να αγοραστεί από έναν και μόνο συλλέκτη, ενώ η δημοπρασία θα ξεκινήσει από τα 5.000 γιουάν (493 ευρώ), ή αλλιώς ένα γιουάν το προφυλακτικό.
Ακόμα ένα αντικείμενο που θα περιλαμβάνεται στη δημοπρασία είναι μια Ολυμπιακή δάδα με την υπογραφή του βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Πελέ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ. Πρακτ.

ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΛΕΡΟΥΝΗ!!!

Τι κάνουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδος; Άλλοι είναι αυτοί που αγωνιούν και μάχονται. Διαβάστε μια καταπληκτική αίτηση προς τον Υπουργό:


Αθανάσιος Λερούνης - Πρέσβης επι τιμή

Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών
(Technology Teachers' Association)
Πτυχιούχοι ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ
Τ.Θ. 45015 - Τ.Κ. 13510 Αγ. Ανάργυροι Αττικής , Τηλ: 6973275324
URL: http://www.ete.gr/ , E-mail: ete@ete.gr



ΑΘΗΝΑ, 26/10/2009
Αρ. Πρωτ.: 17

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για τη ζωή του απαχθέντος από τις 7 Σεπτεμβρίου 2009, από ενόπλους απαγωγείς Ταλιμπάν στις κοιλάδες των Καλάς στο Πακιστάν, συναδέλφου μας και δραστήριου μέλους της Ένωσής μας, Θανάση Λερούνη.
Είμαστε βέβαιοι ότι και Εσείς συμμερίζεστε τα ίδια με εμάς συναισθήματα και αγωνίες, καθώς και ότι γνωρίζετε το σπουδαίο έργο που για πολλά χρόνια επιτελεί ο συνάδελφός μας, ένα έργο που τιμά όχι μονάχα τον ίδιο αλλά και τη χώρα μας. Το παράδειγμα του συναδέλφου Θανάση Λερούνη, ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα πρότυπο μίμησης για τους μαθητές του και την ελληνική κοινωνία, σε μια εποχή που παρόμοιες συμπεριφορές σπανίζουν, ενώ είναι τόσο αναγκαίες.
Με τον αυτονόητο σεβασμό, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε εξ ονόματος όλων των συναδέλφων μας, μελών της Ένωσής μας, ένα αίτημα, η ικανοποίηση του οποίου ενδεχομένως θα συνέβαλλε στη μεγαλύτερη δυνατή άσκηση πίεσης για την απε-λευθέρωση του συναδέλφου μας.
Πιο συγκεκριμένα και με πρωτοβουλία σας να αποδοθεί στον Θανάση Λερούνη ο τίτλος του Πρέσβη Επί Τιμή, ώστε να περιβληθούν οι όποιες ενέργειες της Πολιτείας και με το ειδικό καθεστώς προστασίας που διέπει τους διπλωμάτες- εκπροσώπους της.
Άλλωστε, θα συμφωνήσετε, ότι το έργο του Θανάση Λερούνη, πράγματι αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα, εκτός των άλλων, και προώθησης των ελληνικών συμφερόντων σε διεθνές επίπεδο και υπό αυτή την έννοια μια τέτοια ενέργεια, εκτός του συμβολικού της χαρακτήρα, αποκτά και έντονα ουσιαστικό περιεχόμενο.

Με κάθε σεβασμό για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Ν. ΒΑΣΑΓΙΩΡΓΗΣ
Πηγή:

http://www.ete.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=159:6-11-2009&catid=50:2008-03-12-22-26-24&Itemid=50



Οι ιδεολογικές αρχές του Ελληνικού Κινήματος! Μια επαναστατική συνεισφορά του Τρύφωνα Ολύμπιου.

Δημοσιεύθηκε από 12thespis

“Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”

Συγγραφέας: Τρύφων Ολύμπιος

Κάθε κοινωνικοπολιτικό ρεύμα με σκοπό την καλυτέρευση του κόσμου, για να μπορεί να έχει διάρκεια και να μετεξελιχθεί σε κίνημα με αξιώσεις, απαιτείται να διαθέτει ισχυρό ιδεολογικό υπόβαθρο. Αν οι ιδέες και οι προθέσεις του είναι ευγενείς μεν αλλά ασαφείς (πράγμα φυσικό όταν βρίσκεται στα πρώτα του βήματα), τότε καλείται να τις συστηματοποιήσει ώστε να αποκτήσει την ιδεολογική του ταυτότητα.

Ως προς το ότι το ελληνοπρεπές ρεύμα έχει ήδη ισχυροποιηθεί από πλευράς διάχυσης στην κοινωνία, δηλ. διασποράς των ιδεών του στο ευρύ κοινωνικό σώμα, δεν αμφιβάλλει πλέον κανείς (τα βήματα που έχουν συντελεστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας είναι γιγαντιαία αν συγκριθεί η σημερινή πραγματικότητα με την προ 15 ετών). Εντούτοις, αν και το ελληνοπρεπές ρεύμα διαθέτει πλούσιες δεξαμενές ιδεών και ικανούς διανοούμενους στους κόλπους του, έλειπε ωστόσο μέχρι τώρα εκείνη η συστηματοποίηση των ιδεών που θα το επέτρεπε να μετεξελιχθεί, από ρεύμα, σε Ελληνικό Κίνημα.

ikpgtea-biblio-site-1Όπως κάθε πρόβλημα μπαίνει με τη λύση του, έτσι και κάθε εποχή γεννά εκείνους τους ανθρώπους που θα καλύψουν τις νέες ανάγκες που προβάλλουν στην κοινωνία. Στην προκειμένη περίπτωση, ο άνθρωπος αυτός είναι ο Τρύφων Ολύμπιος.Τρύφων Ολύμπιος αποδεικνύεται ο άνθρωπος που η διεισδυτικότητα της σκέψης του σε συνδυασμό με το πλούσιο γνωστικό του υπόβαθρο, τις διανοητικές του ικανότητες και τη μακρά θητεία του και προσφορά του στον ελληνοπρεπή χώρο, έρχεται να θέσει τις βάσεις αυτής της συστηματοποίησης. Γνωστός σε όλους όσους ασχολούνται με τα τεκταινόμενα του χώρου, ο

Για να το πούμε με απλά λόγια και να μην πλατειάζουμε, ο Τρύφων Ολύμπιος καταθέτει στο νέο του βιβλίο “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”, εμπεριστατωμένα, απτά και με σαφήνεια, μια πρωτοπόρα δέσμη ιδεών: μια δέσμη ιδεών ικανών να συνθέσουν και να αναδείξουν, σε όλο το φάσμα των πλαισίων αναφοράς του, την ιδεολογική ταυτότητα του κινήματος. Στην ολοκληρωμένη μορφή του, πρόκειται για ένα έργο ζωής που προσδίδει στο χώρο μας εκείνο το θεωρητικό υπόβαθρο και την ιδεολογική θωράκιση, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι το ελληνοπρεπές ρεύμα αποκτά τον βατήρα για την ποιοτική μετεξέλιξή του από ρεύμα σε Ελληνικό Κίνημα!

………………………………………………..

Παρουσίαση του βιβλίου του Τρύφωνα Ολύμπιου “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση” έγινε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στα πλαίσια των ομιλιών του Φιλοσοφικού Εργαστηρίου Αθηνά Εργάνη, στην αίθουσα του Ελλην.Α.Ι.Σ. Τη βιντεοσκοπημένη παρουσίαση και συζήτηση που επακολούθησε μπορείτε να την δείτε στην Πύλη του Ιάσωνος (πατώντας εδώ)

Για να είμαι ακριβέστερος, ο Τρύφων Ολύμπιος δεν μας παραδίδει απλώς μια συστηματοποίηση ιδεών ώστε με άξονα αυτές να κατευθυνθούμε στην οδό της περαιτέρω ανάπτυξης ως κίνημα. Ο Τρύφων Ολύμπιος κάνει κάτι απείρως περισσότερο: μας παραδίδει μια κ ο σ μ ο θ ε ω ρ ί α ! Μια νέα επαναστατική κοσμοθεωρία διεθνούς τάξεως, με πανανθρώπινο ενδιαφέρον και ελληνική χροιά!

Παρόλο που η κοσμοθεωρία αυτή απηχεί στην παγκοσμιότητα του κοινωνικού γίγνεσθαι, αναφέρεται στην κατάργηση του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής και την αντικατάστασή του από ένα νέο σύστημα παραγωγής και αξιών (Κοινωνία της Γνώσεως) και επομένως αφορά τους ανθρώπους ολοκλήρου του πλανήτη, ωστόσο οι προτάσεις του Τρύφωνα Ολύμπιου εστιάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα και οι Έλληνες τον ενδιαφέρουν, και διότι η κοσμοθεωρία που αναπτύσσει συνδέεται άμεσα με τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Γνώμη μας είναι ότι, ενστερνιζόμενο την κοσμοθεωρία που αναπτύσσεται διεξοδικά από τον Τρύφωνα Ολύμπιο και προβάλλοντας με σθένος και παρρησία το πλαίσιο αυτών των ιδεών, το ελληνοπρεπές ρεύμα μετατρέπεται πλέον σε Ελληνικό Κίνημα. Το βιβλίο του Τρύφωνα Ολύμπιου “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”ορόσημο! Επιβάλλεται να το διαβάσουν όλοι, έτσι ώστε όλοι ν’ αποκτήσουν γνώση των ιδεών που συνοπτικά αλλά περιεκτικότατα αναπτύσσονται σ’ αυτό το βιβλίο. δεν είναι απλώς άλλη μία ενδιαφέρουσα έκδοση στη βιβλιογραφία του χώρου μας. Ανήκει ατην κατηγορία του ιδεολογικο/πολιτικού μανιφέστου και αποτελεί

tryfon-intro-1

Ο Τρύφων Ολύμπιος στην Θεσσαλονίκη!


Σύντομα (κατά τα τέλη Νοεμβρίου), θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Τρύφωνα Ολύμπιου “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση” σε κεντρική αίθουσα της Θεσσαλονίκης, με βασικό παρουσιαστή τον ίδιο τον Τρύφωνα Ολύμπιο.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Προμηθεύς Πυρφόρος”.
Η ακριβής ημερομηνία και η αίθουσα θα ανακοινωθούν μέσω του διαδικτύου και του τύπου.