10 Ιανουαρίου 2009

ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

-------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_content&task=view&id=479&Itemid=1
11.01.09
in_gr.jpgΣτη Μέση Ανατολή, την απογοήτευσή του για την απόρριψη από το Τελ Αβίβ και τη Χαμάς του ψηφίσματος του Συμβουλία Ασαφαλείας, που ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός, εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, ενώ σήμερα αντιπροσωπεία της Χαμάς μεταβαίνει στο Κάιρο για να συζητήσει το γαλλο-αιγυπτιακό σχέδιο εκεχειρίας. Την ίδια ώρα, οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται με απολογισμό τουλάχιστον 810 Παλαιστίνιους νεκρούς -εκ των οποίων 303 γυναικόπαιδα- και 3.600 τραυματίες, ενώ από το Ισραήλ 3 άμαχοι και 13 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και 154 τραυματίστηκαν.
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τη νύχτα έπληξε 40 στόχους και σκοτώθηκαν 15 ένοπλοι. To πρωί του Σαββάτου, οβίδα ισραηλινού τανκ σκότωσε oκτώ Παλαιστίνιους, μέλη της ίδιας οικογένειας, σε δρόμο του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαλαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την επανάληψη της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια του προσωπικού τους από το Ισραήλ. Η Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (Unrwa), διέκοψε, παρά την κρίσιμη κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, από την Πέμπτη τις επιχειρήσεις της, όταν μια από τις φάλαγγες μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας επλήγη από ισραηλινές οβίδες και ένας Παλαιστίνιος οδηγός σκοτώθηκε.

Ωστόσο το Ισραήλ διέψευσε σήμερα ότι στρατιώτες του έβαλαν εναντίον του φορτηγού των Ηνωμένων Εθνών. Στην ισραηλινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι "ο ισραηλινός στρατός δεν έβαλε εναντίον του φορτηγού". Ο Κρίστοφερ Γκινες, εκπρόσωπος της UNRWA δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν κατηγόρησε το Ισραήλ για εσκεμμένη ενέργεια κατά του προσωπικού της. Διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες της στηρίζονται σε οδηγούς φορτηγών που βρίσκονταν στην περιοχή και είδαν ένα ισραηλινό άρμα μάχης που ήταν κοντά.

Κάλεσε το Ισραήλ να δημοσιοποιήσει ότι φωτογραφίες διαθέτει για να "διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη". Ισραηλινή στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι υπάρχει υποψία ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Χαμάς.

Ωστόσο η Unrwa ανακοίνωσε χθες ότι τα Ηνωμένα Έθνη έλαβαν αξιόπιστες διαβεβαιώσεις ότι η ασφάλεια του προσωπικού του ΟΗΕ, οι εγκαταστάσεις και οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις θα γίνουν πλήρως σεβαστές. Τις πολύ σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή καταδίκασε πάντως η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ζητώντας τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού από την πλευρά της έχει περιορίσει από χθες τις δραστηριότητές της στη Λωρίδα της Γάζας, όταν ένα από τα οχήματά της δέχθηκε πυρά, προερχόμενα πιθανότατα από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το Σάββατο αναπτύχθηκαν άλλοι 6.500 στρατιώτες του Ισραήλ στην περιοχή, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, ζήτησε την κατανόηση της διεθνούς κοινότητας μέχρι να πετύχει το Ισραήλ τους στόχους του. Για το διάστημα 1μμ έως 4μμ οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, προχώρησαν σε κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έριξε σήμερα εκατομμύρια φυλλάδια στην πόλη της Γάζας προειδοποιώντας τους κατοίκους για μία προσεχή "εντατικοποίηση των επιχειρήσεών της" στα παλαιστινιακά εδάφη.

"Ο στρατός θα εντατικοποιήσει σύντομα τις επιχειρήσεις σε σήραγγες, αποθήκες όπλων και εναντίον τρομοκρατών σε όλη την Λωρίδα της Γάζας", αναγράφουν τα φυλλάδια στα αραβικά.

"Για την ασφάλειά σας και αυτή των οικογενειών σας ζητάμε να μη πλησιάζετε σε τρομοκράτες, σε αποθήκες και σε ενόπλους", προστίθεται στο κείμενο που περιέχεται και σε μήνυμα προς το κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Γάζας.

Από το Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ινδονήσιο ομόλογό του Σουσίοο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο σχετικά με την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας. Η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο μουσουλμανική χώρα.

Την άλλη εβδομάδα ο Γάλλος Πρόεδρος θα αρχίσει περιοδεία στην Μέση Ανατολή σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας που εκτείνεται σε μήκος 40 χιλιομέτρων και σε πλάτος 12 χιλιομέτρων και όπου διαμένουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο Παλαιστίνιοι.

Δύο ισπανικά αεροπλάνα με 54 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησαν σήμερα από την στρατιωτική βάση Τορεχόν κοντά την Μαδρίτη για την Ιορδανία και από εκεί η βοήθεια θα διανεμηθεί στους κατοίκους της Γάζας, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών στην Μαδρίτη.

Στήριξη ΗΠΑ στο Ισραήλ

Στις ΗΠΑ, μία ημέρα μετά την αποχή τους από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου υιοθέτησαν ομόφωνα αποφάσεις υποστήριξης του Ισραήλ στις οποίες αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εβραϊκού κράτους να αμυνθεί εναντίον των επιθέσεων με ρουκέτες της Χαμάς και ζητούν να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε χθες Παρασκευή μια απόφαση, όπως είχε κάνει την προηγουμένη η Γερουσία με ένα παρόμοιο κείμενο.

"Το Ισραήλ, όπως κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση. Τα πυρά ρουκετών και όλμων από τη Γάζα, τα οποία είχαν αυξηθεί σε συχνότητα και σε βεληνεκές, αποτέλεσαν μια απαράδεκτη απειλή στην οποία το Ισραήλ είχε την ευθύνη να απαντήσει ", δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.
Στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων καλείται η Χαμάς να σταματήσει να πλήττει με ρουκέτες και όλμους το Ισραήλ, να αναγνωρίσει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ, να αποκηρύξει τη βία και να διαλύσει, με επαληθεύσιμο τρόπο, τις τρομοκρατικές υποδομές της.

in_gr.jpgΑπό την πλευρά της η Συρία διαμαρτυρήθηκε στην ηγεσία του ΟΗΕ ότι το Ισραήλ μοιράζει κρασί από τα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν ως δώρο για τις γιορτές του τέλους της χρονιάς στο προσωπικό του ΟΗΕ και ζήτησε να δοθεί στους εργαζομένους οδηγία να μην το δέχονται. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ κατέλαβε στον πόλεμο του 1967 τα στρατηγικής σημασίας Υψώματα του Γκολάν από τη Συρία και τα προσάρτησε το 1981, μια ενέργεια που απορρίφθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη. Το μέλλον των υψωμάτων είναι θέμα-κλειδί σε οποιαδήποτε μελλοντική συρο-ισραηλινή ειρηνευτική συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα θα παράσχει νοσηλεία σε τραυματισμένα παιδιά από την Παλαιστίνη ύστερα από πρωτοβουλία της υπουργού Εξωτερικών, ενώ νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ετοιμάζει η μη κυβερνητική οργάνωση "Αλληλεγγύη".
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα πραγματοποίησαν σήμερα στη 13.30 στο Συνταγμα , ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, κινήματα και φορείς, ενώ ανάλογο συλλαλητήριο έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF κάνει έκκληση στους πολίτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ενισχύοντας την προσπάθεια της, να προωθήσει την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια σε τροφή, νερό και φάρμακα στα παιδιά και τις μητέρες στη Γάζα.
Για το σκοπό αυτό διατίθεται ο αριθμός λογαριασμού 169/480021-48 στην Εθνική Τράπεζα. Δωρεές επίσης μπορούν να γίνουν με ένα τηλεφώνημα στο 801 500 12345 όλο το 24ωρο, αλλά και μέσα από το διαδίκτυο στο www.unicef.gr όπου μπορεί κανείς να βρει και περισσότερες πληροφορίες.
Επισης, ο Δήμος Ιλίου συγκεντρώνει ιατροφαρμακευτικό υλικό στο κτίριο του Δημαρχείου όλο το 24ωρο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 2649887.

Παράλληλα ξεκίνησε χθες απο την Κρήτη το νεο πλοίο της διεθνούς ειρηνευτικής οργάνωσης FREE GAZA, "Αρίων", με προορισμό αρχικά τη Λάρνακα και αμέσως μετά το λιμάνι της Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.

www.ert.gr

ΑΝΑΚΤΟΡΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β'







ΝΤΑΜΑΡΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ.....
ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ....ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.......ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ............
ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ 3.000.000 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ....ΤΩΡΑ!!!!
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ 10.000.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ..............
ΠΟΣΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ...."ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ";;
ΠΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο. ΤΟΥ...ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ;

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ.

ΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ...ΠΑΛΙΟΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ΤΟΥ..."ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ".......
ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ...............

--------------------------------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Κρατική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! Ποιος θα μας προστατεύσει από τους πραίτορες της παρακρατικής δεξιάς; Ποιος καθοδηγεί την αστυνομική βία;

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

το ρεπορτάζ του Σκάι
...και η προσπάθεια πορτοσαλταλισμένου δεξιού να εμποδίσει την μετάδοση, ΕΔΩ
Εγκληματικές ενέργειες των ΜΑΤ αυτήν την ώρα. Παρεμποδίζουν την μεταφορά τραυματιών σε νοσοκομεία και την επαφή των γιατρών με ασθενείς.
Θα δημοσιεύσουμε εδώ το υλικό audio.
Παράλληλα μεταδίδουμε μέσω ίντερνετ την ανταπόκριση του Σκάι από το επιτόπιο ρεπορτάζ.Τα αποσπάσματα αυτά, θα μεταδοθούν από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ομογένειας σε Αμερική και Καναδά.
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑτου μιζοφόρου μπουχέσα.
Μερικά συμπληρωματικά λινκς
* Οι ευθύνες της δημοκρατικής αντιπολίτευσης είναι τεράστιες
Η δεξιά, με ανοχή της αντιπολίτευσης (για να μην πούμε κάτι χειρότερο…), έχει οικοδομήσει το παρακράτος:
Οι μπάτσοι - θέλει έμπρακτη απόδειξη ότι είναι αστυνομικοί υπάλληλοι κι όχι μπάτσοι - δεν σέβονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, δηλώνουν ότι αρέσκονται σε ρόλο πραίτορα και τα «συνδικαλιστικά» τους «όργανα», μιλούν για δήθεν 700 ευρώ (αυτός είναι ο μισθός του όλων των πρωτοδιοριζόμενων στο Ελλαδιστάν, γι’ αυτό ας ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης μαζί με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους κι ας «ξεκόψουν» από τις εταιρίες που πουλάνε προστασία), και ας πάψουν να σταβλίζονται (ακόμη χειρότερα τραγουδούν αγκαλιασμένοι με τους βουλευτές του νεοφασισμού τον Εθνικό Ύμνο):
Μ’ άλλα λόγια, κυβέρνηση, κυβερνητικοί κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ.
Κι ως τώρα έχει τρομοκρατηθεί η δημοκρατική αντιπολίτευση!
Η σημερινή δράση των μπάτσων, δεν είναι εκτόνωση για το παρανοϊκό, άδικο κτύπημα ενός νεαρού αστυνομικού. Είναι η φυσική επώαση του αυγού του φιδιού!
Ίσως ελπίδα του λαού, ότι δεν τρομοκρατούνται οι νεολαία (που πολύ χαρακτηρίζουν συντηρητική…).

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ....ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ!!!

ΣΥ(μ)ΦΟΡΑ ΜΑΣ......................

------------------------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Ο κ Μαρκογιαννάκης που ανέλαβε το βαρύ καθήκον να ανατάξει το πεσμένο ηθικό των Σωμάτων Ασφαλείας και του παρακράτους. Επί χούντας εισαγγελέας...

Ο κ Μαρκογιαννάκης που ανέλαβε το βαρύ καθήκον να ανατάξει το πεσμένο ηθικό των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν αυτός που είχε εμπλακεί στον αχταρμα του C4I , του συσήματος παρακολούθησης , που παράγγειλε το ΠΑΣΟΚ και κλήθηκε να παραλάβει η Νέα Δημοκρατία.
Μαρκογιαννάκης .. ο άνθρωπος που ήταν υπέυθυνος για την παραλαβή του συστήματος C4I συμβουλεύτηκε τον σύντεκνο ΄"καθηγητή" κ Σταυρουλάκη, αυτόν ο οποίος κατόρθωσε μέσα σε 10 λεπτά να γίνει το σουργελο και ο περίγελος της Ελλάδας στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου. [Ας θυμιθούμε την τραγελαφική εμφάνιση του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Σταυρουλάκη στον Μάκη, ο οποίος κατηγορήθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο για ατασθαλίες διαχείρισης και παράλληλα εμπλέκετο στην παραλαβή του C4I. Όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το επίπεδο των καθηγητών μας. Ο κ. Σταυρουλάκης κόντεψε να τρελάνει το πάνελ και μερικά από τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν "τι πίνετε κ. καθηγητά;", "ληγμένα παίρνετε;" και το τελικό του κ. Μαρκογιαννάκη "αφήστε τον κ. καθηγητή, δεν βλέπετε πως είναι;"]
αλλά τότε άλλα έλεγε στην Χανιώτικη της Κυριακής ..
[ Ερώτηση: Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Π. Σταυρουλάκης, που συνέταξε την έκθεση για το σύστημα C4I και θεωρείται κορυφαίος επιστήμονας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αναφέρει ότι τα τηλέφωνα με κρυπτοφώνηση που χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση δεν παρέχουν καμία ασφάλεια, καθώς η προμηθεύτρια αμερικανική εταιρία SAIC φέρεται να κατέχει όλα τα «κλειδιά» τους. Ισχύει κάτι τέτοιο;Απάντηση Μαρκογιαννάκη: Ο κ. Σταυρουλάκης είναι ένας μεγάλος επιστήμονας, ......]
ο κ Σταυρουλάκης είναι Ελληνοαμερικανός και διετέλεσε υπέυθυνος της Αμερικανικής ΑΤ&Τ στην Ελλάδα για ένα διάστημα, πολλοί δε συνάδελφοί του αμφισβητουν εκτός άλλων και την επιστημονική του επάρκεια. Οπότε μπαίνει έτσι και αλλιώς το Ερώτημα: ποιοί και με ποιά κριτήρια τον επέλεξαν σε τέτοιες επιτροπές .. !!
Ως ειδικός για το C4I μετείχε ο Μαρκογιαννάκης» (Sic..)Πολιτικό θέμα παραλίγο να ανακύψει, χθες, όταν έγινε γνωστό ότι ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε με στελέχη της αμερικανικής εταιρείας SAIC και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για το ηλεκτρονικό σύστημα C4I (σι-φορ-άι) που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο υπουργός Γ. Βουλγαράκης αναγκάστηκε να εξηγήσει σε δημόσια δήλωση ότι ο τέως υφυπουργός κλήθηκε να παραστεί, διότι είναι άριστος γνώστης του συγκεκριμένου ζητήματος και το επέβαλε η κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων.
garizo.blogspot.com/2009/01/blog-post_09.html
Αντιγράφω από το parliament.gr (http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=539)Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες
Εισαγγελέας κατά το χρονικό διάστημα 1972-1980. Μέλος της Ν.Δ. από το 1980. Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων 1980-1984. Πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Χανίων (1986-1989). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Υπεύθυνος τομέα Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας. Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης 2004-2006.
Επί χούντας ο διορισμός του ως εισαγγελέας... είπατε κάτι;