24 Αυγούστου 2011

Η προσωπική φρουρά, τα έργα και ημέραι του Καντάφι. Μπράβο μας.



Προσέξατε ποία είναι η προσωπική φρουρά του Καντάφι; Γυναίκες! Αμαζόνες! Αυτές υπερηφανεύονται ότι νίκησαν (μέχρι στιγμής πάντως αυτές μάχονται) οι ...παλικαράδες αντάρτες βοηθούμενοι με αεροβομβαρδισμούς που σε μεγάλο βαθμό ξεκινούσαν από ελληνικό έδαφος. Μπράβο μας.

Λιβύη: οι ύαινες περιμένουν τα αποτελέσματα...

Ο κληρονόμος του θρόνου του πρώην βασιλείου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ-Σενούσι, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας «Ντι Τσάιτ» πως είναι «έτοιμος να υπηρετήσει» τη χώρα του, αν το επιθυμεί ο λαός.
Η προ Καντάφι σημαία, το Λιβυκό διαβατήριο και η φωτογραφία του τελευταίου βασιλιά της Λιβύης Ιντρίς Αλ Σενούσι Η προ Καντάφι σημαία, το Λιβυκό διαβατήριο και η φωτογραφία του τελευταίου βασιλιά της Λιβύης Ιντρίς Αλ Σενούσι Όπως δήλωσε μάλιστα τις τελευταίες ημέρες ο 49χρονος Αλ Σενούσι, που είναι εξόριστος εδώ και 23 χρόνια  είχε συνομιλίες με "επίσημες" προσωπικότητες στη Γαλλία και συναντήθηκε με τους πρεσβευτές της Γαλλίας και της Βρετανίας στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον Αλ-Σενούσι, η Λιβύη δεν κινδυνεύει να γίνει μια ακυβέρνητη χώρα. "Όχι! Η Λιβύη δεν είναι το Αφγανιστάν ή το Ιράκ ή η Υεμένη. Το σύστημα των φυλών είναι εντελώς διαφορετικό. Οι φυλές δεν θέλουν την εξουσία, θέλουν μια λογική ζωή. Οι Λίβυοι δεν είναι φανατικοί μουσουλμάνοι", δήλωσε.

Ο Αλ-Σενούσι είχε μιλήσει τον Απρίλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παιδί του ανιψιού του βασιλιά Ιντρίς του 1ου, που καθαιρέθηκε το 1969 από τον Μουάμαρ Καντάφι, είναι ο γιος του Χάσαν αλ-Σενούσι, που το 1956 ορίστηκε από τον Ιντρίς πρίγκιπας διάδοχος και πέθανε το 1992. Η πριγκιπική οικογένεια, αφού αρχικά συνέχισε να ζει στη Λιβύη, εξορίστηκε το 1986 με την έγκριση του Καντάφι. Έκτοτε ο Αλ-Σενούσι ζει στις ΗΠΑ,