25 Ιανουαρίου 2010

"Τουρκεύει" η Ευρώπη;

Ο Τούρκος βουλευτής Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αντικαθιστώντας τον σοσιαλιστή Ισπανό Λουίς Μαρία ντε Πουίγκ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένας βουλευτής της Τουρκίας αναλαμβάνει αυτό το ευρωπαϊκό αξίωμα, ενώ ο κ. Τσαβούσογλου χαριτολογώντας δήλωσε ότι «είμαι επίσης ο πιο νέος και ο πιο φαλακρός».

Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), και από το 2007 προεδρεύει της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα μείνει στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για δύο χρόνια.

Στην πρώτη του ομιλία, ως πρόεδρος του Συμβουλίου, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού στην Αϊτή και στη συνέχεια καταδίκασε την τρομοκρατία.

«Αισθανόμαστε περισσότερο Ευρωπαίοι από ποτέ», κατέληξε ο νέος πρόεδρος.

Πηγή...


Ο κύριος δεξιά στην φωτογραφία μαζί με τους Robert Barry, Pia Christmas-Moller είναι ο Τσαβούσογλου στα Σκόπια... (16.06.2008)

Σχετικό θέμα: Οι Οθωμανοί ξανάρχονται...


"Παιδεύουν" την Γλύκατζη – Αρβελέρ!

Αϊτή-Haiti

http://givingaid.richarddawkins.net/

http://www.doctorswithoutborders.org/

http://www.mdmgreece.gr/

Η Αγία Αικατερίνη η προστάτιδα των γραμμάτων

?

Μόρφωσις καταπληκτική

Η Αικατερίνη* ήτανε εξυπνότατη και είχε μεγάλη όρεξη, για σπουδή και γράμματα. Ως τα δεκαοκτώ χρόνια έμαθε τέλεια την Ελληνική και Ρωμαϊκή Παιδεία και Επιστήμη. Έμαθε τους μεγάλους ποιητές, τον Όμηρο και τον Βιργίλιο. Σπούδασε την Ιατρική και διάβασε τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό, τους ιατρούς. Περισσότερο όμως ασχολήθηκε με την Φιλοσοφία. Τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Φιλιστίωνα και τους άλλους φιλοσόφους τους έπαιζε στα δάκτυλα. Ασχολήθηκε και με τους μεγάλους μάγους και αποκρυφιστάς, τον Διονύσιον και την Σίβυλλαν. Έμαθε την ρητορική τέχνη και είχε ευφράδεια καταπληκτική. Έμαθε επίσης πολλές γλώσσες. Τόση δε ήταν η εξυπνάδα της και η σοφία, που απέκτησε, ώστε έμειναν κατάπληκτοι όσοι την έβλεπαν και την άκουγαν.

Παρθενική ζωή
Είχε κάλλος και ομορφιά ασύγκριτη. Όταν μεγάλωσε, από το ένα μέρος η ομορφιά και η κορμοστασιά της νέας και από το άλλο η σοφία και η μόρφωσις συγκίνησαν πολλούς πλούσιους, άρχοντες και αξιωματούχους.

Περισσότερα από την πηγή....

Γενικά στις Δυτικές χώρες τιμάται ως προστάτιδα της παιδείας και των γραμμάτων.

Κάθε ομοιότητα με την υπαρκτή Υπατία είναι συμπτωματική ή τυχαία;

*Για την Αικατερίνη δεν υπάρχει κανένα μη εκκλησιαστικό ιστορικό στοιχείο ή μαρτυρία.