14 Ιανουαρίου 2011

Και κλάμα οι ρασοφόροι για τις εντολές της Τρόϊκας!

Προσέξτε γιατί ανησυχούν!Μήπως και χάσουν την κουτάλα!Στο διάολο οι λαϊκοί υπάλληλοι,αρκεί να μην ισχύσει η περικοπή και σε τα μας!!!Μη μείνει κανένα χωριό χωρίς μαυροκόρακα,δημόσιο υπάλλληλο!Κι από πότε,ρε,ο θεός σας,έδωσε εντολή οι "επί γης αντιπρόσωποί του" να είναι...δημόσιοι υπάλληλοι; 
Τα καλά και συμφέροντα ταις τσέπαις...ημώωων!

Η "τρόικα" αφήνει τις εκκλησίες χωρίς παπάδες

Η "τρόικα" αφήνει τις εκκλησίες χωρίς παπάδες


Η απόφαση της κυβέρνησης για «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» προβληματίζει την Εκκλησία, αφού οι κληρικοί και οι εκκλησιαστικοί υπάλληλοι πληρώνονται από το Δημόσιο.
Χθες το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη..συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής επιτροπής, που θα απευθυνθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα ζητήσει διευκρινίσεις.
Εάν ισχύσει η μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις και για την Εκκλησία, υπάρχει ο κίνδυνος, σύμφωνα με μέλη της ΔΙΣ, πολλά χωριά να μείνουν χωρίς παπά! Γι' αυτό και αναμένεται οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας να ζητήσουν από την κυβέρνηση η επιταγή της τρόικας να ισχύσει μόνο για τους λαϊκούς υπαλλήλους και όχι για τους κληρικούς...
Πηγή... 

Άγαμοι θύται

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος και ο Βενέδικτος Ιστ'

Σχεδόν... Αγιος ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄

Ένα βήμα πριν από την αγιοποίηση βρίσκεται ο Ιωάννης Παύλος Β' καθώς ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ' ενέκρινε σήμερα το διάταγμα το οποίο του αποδίδει ένα θαύμα.

Η έγκριση σημαίνει ότι ο Ιωάννης Παύλος, ο οποίος πέθανε το 2005 μετά από 27 χρόνια στην κεφαλή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, θα οσιοποιηθεί, κάτι που είναι το τελευταίο βήμα πριν από την αγιοποίηση. Η τελετή θα διεξαχθεί την 1η Μαίου, στη Ρώμη.

Το θαύμα που αποδόθηκε στον Ιωάννη Παύλο είναι η θεραπεία μίας καλόγριας* η οποία έπασχε από την νόσο του Πάρκινσον.

Για την ιστορία, το θαύμα πραγματοποιήθηκε μετά θάνατον, δύο μήνες μετά την κηδεία του, όταν η πάσχουσα καλόγρια και άλλες μοναχές προσευχήθηκαν στην μνήμη του.

Για να γίνει κανείς όσιος στην καθολική εκκλησία αρκεί ένα θαύμα, ενώ για την αγιοποίηση απαιτούνται τουλάχιστον δύο.

Το 2005, μόλις ένα μήνα μετά τον θάνατο του Ιωάννη Παύλου, ο Βενέδικτος Ιστ' κατήργησε πανάρχαιους εκκλησιαστικούς κανόνες, οι οποίοι απαιτούσαν την παρέλευση τουλάχιστον πέντε ετών από τον θάνατο ενός υποψηφίου, πριν από την έναρξη της διαδικασίας αγιοποίησης του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=378115&dt=14/01/2011#ixzz1B1iezOFE

* H αμφισβητούμενη θεραπεία της καλόγριας καθώς δεν διαπιστώθηκε από αμερόληπτους γιατρούς διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του Βατικανού. Βέβαια και για την αναγνώριση του Τίμιου Σταυρού μετά την εύρεση από την γριά Ελένη την μητέρα του Κωνσταντίνου χρειάστηκε το «θαύμα της θεραπείας» μιας άρρωστης γυναίκας...αλλά αυτή είναι μία άλλη επώδυνη ιστορία για αγ(ρ)ίους...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΟΥΣ ΧΩΡΟΥ.

Γράφει ο Πυθαγόρας Πυθαγορίδης
Συνέλληνες 
    Η  Καβάλα  και  η  Θεσσαλονίκη   τόλμησαν  και   ανέλαβαν   την  ευθύνη   διοργάνωσης   συναντήσεων    αλληλογνωριμίας   του  Ελληνοπρεπούς    χώρου  και  ανταλλαγής  απόψεων .
    Σαν  τους  Σπαρτιάτες   οπλίτες  αρχίζουμε   να  γνωρίζουμε  τους  συμπολεμιστές   μας  και   να   ξεχωρίζουμε   ποιόν  μπορούμε  να  εμπιστευθούμε  στην  μάχη  και  ποιόν  όχι  .  Ποιός   είναι   ικανός  στην  πράξη  και  ποιός   στην  θεωρία . 
    Μετά  απο  αιώνες    17   αιώνες  σιωπής   και  σκλαβιάς   οι  ΕΛΛΗΝΕΣ   επανέρχονται !
    Η  φωτιά  που  άναψε  στην  Β.  Ελλάδα   μεταδίδεται   και  στην  υπόλοιπη   χώρα .
    Οι  κλαγές  των  όπλων  μας   δυναμώνουν   και  γίνονται    ο  εφιάλτης  των  νεοβαρβάρων .

 Περιμέναμε   πολύ  καιρό  την  δική  μας   Ανάσταση .
 Αρκετά   κράτησε  η  αναμονή . 
ΩΣ  ΠΟΤΕ  ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ...   αναφωνεί     ο  ποιητής .

Τώρα  πλέον  η  ευθύνη  μεταβιβάζεται   στους  Θεσσαλούς  ,  στους  Ηπειρώτες   και  στους  περί  την  Φθίαν  ( Λαμία ) .
  Θα  πρέπει  να  τολμήσουν .
  Να  δηλώσουν  παρόντες   στο  προσκλητήριο  της  Ελληνικής  Αφύπνισης  .
  Να  ανεβάσουν  το  Ελληνικό  Πνεύμα   ένα  σκαλοπάτι  ψηλότερα .

  Απευθύνω  έκκληση   στους    Έλληνες  της  Θεσσαλίας ,  της   Ηπείρου   και  της   Στερεάς   Ελλάδος  να  διοργανώσουν  την  επόμενη  συνάντηση  αλληλογνωριμίας .  Εάν  χρειαστούν  βοήθεια  μπορούν  να  απευθυνθούν  στους  προηγούμενους  διοργανωτές .
Ας  μην  διστάσουν  μπροστά   στον   άθλον .  Το   φοβείσθαι   και  το  διστάζειν  πανανθρώπινον .
Το  υπερνικάν   τον  φόβον  και  τον  δισταγμόν  , ελληνικότατον .

 Το τριήμερο    5  ,  6  ,  7  Μαρτίου   είναι  αργία  για  πολλούς  .  Η   6η  Μαρτίου  ( Κυριακή  )   είναι  μια  καλή ευκαιρία  για  συνάντηση .

Είθε   το  πνεύμα  των  προγόνων  να  οδηγεί  τις  πράξεις  και   τις  σκέψεις  σας .