12 Ιουλίου 2008

Μετροπόντιξ!!!!.

'Εσκαψε τούνελ για να ληστέψει Μουσείο
Από το http://www.zougla.gr/news.php?id=4554

'Εσκαψε τούνελ για να ληστέψει Μουσείο

12 Ιουλίου 2008, 13:17


Στο ''μάτι'' τα αρχαία του Μουσείου Μεγάρων είχε βάλει ένας οδηγός φορτηγού. Ο 44χρονος είχε σκάψει σε βάθος τεσσάρων μέτρων, τούνελ μήκους 7 μέτρων, που οδηγούσε από το σπίτι του στην αποθήκη του μουσείου, που βρισκόταν ακριβώς δίπλα.

Η προσπάθεια του 44χρονου έγινε αντιληπτή, όταν οι υπάλληλοι του μουσείου παρατήρησαν καθίζηση στο πάτωμα, καθώς εξαιτίας του τούνελ που βρισκόταν από κάτω, είχε υποχωρήσει το έδαφος.

Μετά από έλεγχο τον αστυνομικών στο σπίτι του επίδοξου αρχαιοκάπηλου βρέθηκαν κομμάτια κεραμικών αγγείων και πολλά σακιά με χώμα που είχε βγάλει από το τούνελ.

Εκτυπώστε το Στείλτε το

Θάνατος στο σταθμό της Δ.Ε.Η. στη Κοζάνη!.

Θάνατος υπαλλήλου στο σταθμό της Δ.Ε.Η. στη Κοζάνη κάτω από περίεργες συνθήκες,σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.
Ο υπάλληλος ήταν υπεύθυνος σε εκτέλεση έργου εντός του σταθμού το οποίο έχει αναλάβει η SIEMENS!.
Χθες στο
kourdistoportocali. αναρτήθηκε το παρακάτω άρθρο, το οποίο αντιγράφουμε με κάθε επιφύλαξη!.
_______________________________________________________

Από το http://kourdistoportocali.blogspot.com/

Παρασκευή, 11 Ιούλιος 2008


Πληρωμένοι Εκτελεστές-κυνηγοί κεφαλών μπαίνουν στο παιγνίδι της Siemens!


Η είδηση σοκάρει και διαχέεται παντού τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα μ αυτή ένας στρατός απο μισθοφόρους εκτελεστές ανα το κόσμο, έχει στη κυριολεξία στο στόχαστρο τους λαδιάρηδες της εταιρίας. Κανείς δεν ξέρει ποιοι κρύβονται πίσω απο τους κυνηγούς κεφαλών η αν κάποια "εταιρία" που αναλαμβάνει "συμβόλαια" μυρίστηκε χρήμα μπόλικο -μιζαδόρικο κι έβγαλε στη γύρα τα πληρωμένα σκυλιά.
Αν είναι έτσι πολλοί θα παρακαλάνε να πάνε φυλακή...
kourdistoportocali.
________________________________

Kαίνε τις αποδείξεις...

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη

    Θέμα: Ποιοι και γιατί έκαψαν τις εγκαταστάσεις του ΟΠΕΠ, όπου στεγαζόταν το πρόγραμμα των «ηλεκτρονικών ξεναγών»; - Ποια η σχέση του εμπρησμού με το έργο, που το είχε αναλάβει η SIEMENS, αλλά δεν το παρέδωσε;

Ενώ το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ταλανίζεται από το σκάνδαλο SIEMENS, ένα ακόμη ύποπτο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στην δύσοσμη υπόθεση της ανάληψης από την ίδια εταιρία του έργου των λεγόμενων «ηλεκτρονικών ξεναγών» σε σύμβαση με τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ), τον οποίον εποπτεύει ο Υπουργός Πολιτισμού. Στην σημερινή (9/7/2008) έκδοση της εφημερίδας «Έθνος», στην σελίδα 13, διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ της κ. Αγγελικής Κώττη:

«...Ξημερώματα της ημέρας που το πόρισμα για τον Χρήστο Ζαχόπουλο δόθηκε στη δημοσιότητα, ένα τουλάχιστον περίεργο γεγονός συνέβη στο υπουργείο Πολιτισμού: πυρπολήθηκαν τα γραφεία των υπηρεσιών του που διαχειρίζονταν προγράμματα σχετικά με τη SIEMENS.

Πρόκειται για τα γραφεία του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού στην οδό Πλαπούτα, στην οποία στεγάζονταν οι υπάλληλοι που εργάζονταν για το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής φορητής ξενάγησης, το οποίο έχει αναλάβει η SIEMENS.

Ένα πρόγραμμα που έληξε τον περασμένο Απρίλιο, χωρίς η εταιρεία να έχει παραδώσει αυτά που είχε αναλάβει, και για το οποίο έγινε προσπάθεια να υπάρξει ανανέωση μέσω Κ.Α.Σ. . Τελευταία στιγμή όμως, την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο έκανε πίσω και τράβηξε το θέμα...»

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΠΕΠ, οργανισμός εποπτευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού, έχει υπογράψει σύμβαση με την SIEMENS, ύψους 12 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου, για την παραγωγή και εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικής ξενάγησης σε επιλεγμένα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εταιρία έχει ήδη εισπράξει προκαταβολή ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων Ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει παραδώσει το έργο, αφήνοντας να παρέλθει άπρακτη η ημερομηνία παράδοσης, η οποία τοποθετείται στον παρελθόντα Απρίλιο. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν κατήγγειλε την σύμβαση και δεν έλαβε κανένα σχετικό με την εταιρία SIEMENS και το έργο μέτρο. Για το ζήτημα έχουμε καταθέσει Ερώτηση και ΑΚΕ από τις 20 Ιουνίου 2008.

Ο εμπρησμός των γραφείων του ΟΠΕΠ, όπου στεγάζονται δραστηριότητες του Οργανισμού σχετιζόμενες μα το ανωτέρω έργο, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι δυνατόν να περάσει χωρίς να τεθούν ερωτήματα σε σχέση με τους δράστες, τα κίνητρά τους και την στόχευσή τους, αλλά και σε σχέση με το εύρος των ζημιών και την ενδεχόμενη σύνδεσή τους με την μη παράδοση του έργου.

Κατόπιν των ανωτέρω

    Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

  1. Πώς εκτιμά, μέσα στην τρέχουσα συγκυρία, την «σύμπτωση» της πυρπόλησης εκείνων ακριβώς των εγκαταστάσεων του ΟΠΕΠ όπου στεγάζονται οι δράσεις που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου των ηλεκτρονικών ξεναγών;
  2. Ποιοι είναι οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης και γιατί επέλεξαν τον συγκεκριμένο στόχο;
  3. Ποιες ήταν ακριβώς οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον εμπρησμό;
  4. Ποια θα είναι η επίπτωση του εμπρησμού σε σχέση με την εξέλιξη του έργου;
  5. Πώς θα διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της SIEMENS, δεδομένου ότι η εταιρία δεν το παρέδωσε εμπρόθεσμα, παρά το ότι είχε λάβει και προκαταβολή γι’ αυτό;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ