16 Σεπτεμβρίου 2008

Σεισμός και τσουνάμι στα χρηματιστήρια!

Το έχουμε γράψει!Αυτός ο σεισμός θα δημιουργήσει τσουνάμι!!!!

______________________________________
http://alkimosarchive.blogspot.com/
Αλυσιδωτές αντιδράσεις στα διεθνή χρηματιστήρια

.
Μετά την Lehman Brothers και δεύτερος χρηματιστηριακός κολοσσός οδηγείτε σε κατάρρευση. Για σεισμό στα διεθνή χρηματιστήρια κάνει λόγο
το γερμανικό περιοδικό SPIEGEL
.
Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι η πτώχευση της 4ης μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζα των ΗΠΑ, Lehman Brothers, μετά από τη συσσώρευση ζημιών πολλών δισ. δολαρίων εξαιτίας της κατάρρευσης της αγοράς ενυπόθηκων δανείων. Για τους αναλυτές, το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος τραπεζικός οργανισμός οδεύει στη χρεοκοπία θεωρείται ότι απειλεί με χειρότερες επιπτώσεις το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
.
Την ίδια στιγμή, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο, η AIG (American International Group), αναγκάστηκε να προσεγγίσει την κυβέρνηση για δάνειο που αγγίζει τα 70 δισ. ευρώ. Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για τα διεθνή χρηματιστήρια και τα πρώτα σημάδια έχουν ήδη φανεί στην Γερμανία, τονίζει το περιοδικό SPIEGEL στην ηλεκτρονική του έκδοση. «Αν καταρεύσει η AIG, τότε θα είναι πραγματικά άσχημα τα πράγματα. Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η πτώση της Lehman και της Bear Stearns δεν ήταν τίποτα», δήλωσε ένας Αμερικανός χρηματιστής.
.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Ντεήβιντ Πάτερσον, η πολιτεία αποφάσισε να δώσει μια ένεση ρευστότητας στην AIG για να ενδυναμώσει το κεφάλαιο της ενόψει πιθανών αρνητικών συνεπειών από την στεγαστική κρίση.
.
Οι επαφές εταιρείας και κράτους έλαβαν χώρα εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου και οδήγησαν στην αποδοχή αυτής της δανειοδότησης έπειτα από αρκετές προσπάθειες εντός της χρονιάς. Η AIG, έχοντας ζητήσει στο παρελθόν οικονομική βοήθεια και από την FED, είδε τη μετοχή της να πέφτει ενδοσυνεδριακά μέχρι και 60%.
.
Αμερικανός αναλυτής εκτιμά χαρακτηριστικά ότι η μορφή του χρηματοοικονομικού συστήματος μεταβάλλεται άρδην, και ο κόσμος οδεύει προς μια νέα παγκόσμια χρηματοοικονομική πραγματικότητα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Τα τελευταία γεγονότα στην Wall Street παρέσυραν και τα χρηματιστήρια στην Ασία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η κρίση στην αμερικανική αγορά θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Έτσι, απώλειες που άγγιξαν το 6,5% σημείωσαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, κυρίως επειδή οι επενδυτές πουλούν μαζικά τραπεζικές μετοχές φοβούμενοι μια νέα κρίση μετά την κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.

Στην Αθήνα, ακολουθώντας τις πτωτικές τάσεις που επικρατούν στα μεγάλα χρηματιστήρια διεθνώς, ξεκίνησαν με αρνητικό πρόσημο σήμερα οι συναλλαγές, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες -0,94% και να διαμορφώνεται στις 2.965,01 μονάδες.
.
Kathimerini / Der Spiegel

ΤΑ ΠΑΝΤΑ 'ΡΕΙ!

Παλαιότερα είχαμε γράψει,ότι τα γεγονότα από εδώ και πέρα θα τρέχουν με ρυθμό μήνα!!!!Όχι μόνο επαληθευτήκαμε,αλλά ξεπεραστήκαμε από την ταχύτητα με την οποία τρέχουν τα πράγματα!!!!!
Βέβαια,δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αλλιώς,αφού βρισκόμαστε στη δύνη των αλλαγών που συμβαίνουν σε όλο το ΣΥΜΠΑΝ,αλλαγές οι οποίες ακολουθούν τους ΝΟΜΟΥΣ του ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ,μέρος του οποίου είναι και ο πλανήτης μας(ένας κόκκος άμμου στο αχανές και εμείς μικρόβια πάνω του),και εκ των πραγμάτων ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αποφύγουμε την ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!
Όλα αυτά που γίνονται πάνω στον πλανήτη,είναι γνωστά σε όσους είναι ψαγμένοι,αλλά και στους "επιστήμονες",οι οποίοι παρόλα αυτά προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου σε δήθεν πειράματα,από τα οποία τάχα θα ανακαλύψουν και θα αποδείξουν,λένε,την ουσία του "θεού"!!!!!!!!


"...κατά χρόνων μακρών κύκλους και άστρων επανόδους τε και συνόδους εκπυρώσεις και επικλύσεις συμβαίνουσι,και ότι μετά τον τελευταίον επί Δευκαλίωνος κατακλυσμόν η περίοδος κατά την των όλων αμοιβήν εκπύρωσιν απαιτεί..."

(...όταν κλείνει ο κύκλος του χρόνου,και λόγω των επανόδων και συνόδων ωρισμένων άστρων σημειώνονται κατακλυσμοί και πυρκαγιές' και ότι μετά τον τελευταίον κατακλυσμόν της περιόδου του Δευκαλίωνος κλείνει πάλι και τώρα ο κύκλος και σύμφωνα με την αλληλοδιαδοχή των πάντων απαιτεί εκτεταμένες πυρκαγιές...)
Κέλσος:"Περί αληθούς Ιστορίας" Δ'

(Διότι το σπέρμα προέρχεται από άλλα τέλεια όντα όπου προηγούνται,καθ'ότι το δε πρώτον δεν είναι το σπέρμα αλλά το τέλειον.Έτσι δύναται κανείς να ειπή ότι ο άνθρωπος είναι πρότερος από το σπέρμα,αλλά ο πρότερος άνθρωπος δεν είναι εκείνος όπου ήλθε από σπέρμα,αντιθέτως από τον άλλον αυτόν άνθρωπον ήλθε το σπέρμα.)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ "ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ",Λ.(30) 7.
Από το βιβλίο του Φουράκη (εκδόσεις ΤΑΛΩΣ Φ.),"Ιχνηλάτησις εις τον Λαβύρινθον του Παρελθόντος-Μέλλοντος".-

Και τα άλογα ζώα,όπως πολλοί κυβερνώντες, νομίζουν ότι ενώ είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ,έχουν την "δύναμη" να αλλάξουν τους ΝΟΜΟΥΣ!!!!!
Το μόνο που μπορούν να κάνουν,όπως ο Αλογοσκούφης!,να αλλάζουν τα λόγια τους όπως ο Μανωλιός τα ρούχα του!!!!!

Ο Τατούλης με τον Καρατζαφέρη!!!!

Ο Τατούλης με τον Καρατζαφέρη!!!!Φύγαμε και πάμε για εκλογές οσονούπω!!!
Η Νέα Δούλα κάνει Ισπανική υποχώρηση,ενώ ο Τατούλης μίλησε για την επανάσταση του διαδικτύου!!!!Μπράβο στους μπλόγκερς που κατάφεραν να ταρακουνήσουν τα λιμνάζοντα νερά,να αναγκάσουν σε διάλυση το κατεστημένο!!!!Το λέγαμε και θα το λέμε,ότι το διαδίκτυο θα γίνει μπούμεραγκ,για τους κρατούντες!!!!
ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ-ΔΙΚΤΥΟΥ!!!

Γρούιο,πες αλεύρι,ο κατάδεσμος σε γυρεύει!!!!

Αυτόν τον κατάδεσμο πάρτε τον,αλλάξτε τα ονόματα και στείλτε τον επιστολή στον Γκρούεφσκι,στον Νίμιτς,στον Σόρος και στον Μπους με την Κοντολίζα,έτσι για να αισθανθούν τι πάει να πει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ!!!!.

http://xryshaygh.wordpress.com/2008/09/14/katadesmos/#more-1670
Ο κατάδεσμος της Πέλλας – Aπάντηση στην προπαγάνδα από επιγραφή 2.400 ετών!

Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Σεπτέμβριος 14, 2008

«Η επιγραφή, όπως και πολλές άλλες επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την Ελληνικότητα της Μακεδονικής διαλέκτου.» Tο κράτος των Αθηνών αναγνωρίζει ένα ανύπαρκτο ιστορικά έθνος και μία ανύπαρκτη γλώσσα.

Ο περίφημος κατάδεσμος της Πέλλας (ο οποίος είναι μια κατάρα (αρά) ή μαγική επωδός γραμμένη σε φύλλο μολύβδου και χρονολογείται στον 4ο ή 3ο αιώνα π. Χ. βρέθηκε στην Πέλλα το 1986 και δημοσιεύτηκε στο Hellenic Dialectology Journal το 1993.
Είναι ερωτική μαγική επωδός από μια γυναίκα, πιθανώς ονόματι Δαγίνα, της οποίας ο εραστής Διονυσοφών επρόκειτο να νυμφευθεί την Θετίμα (”εκείνη που τιμά τους θεούς”. Στην Αττική διάλεκτο το όνομά της θα έπρεπε να είναι Θεοτίμη. Επικαλείται τον “Μάκρωνα και τους δαίμονες” (παρκαττίθεμαι μάκρωνι και τοις δαίμοσι, [Αττικ. παρακατατίθεμαι) να μεταστρέψουν τον Διονυσοφώντα (το φως του Διονύσου) να παντρευτεί εκείνην αντί της Θετίμας, και ποτέ να μην παντρευτεί άλλη γυναίκα εκτός αν η ίδια ξετυλίξει τον κατάδεσμο.

Η γλώσσα αναγνωρίζεται ως Βορειοδυτική Ελληνική ή Δωρική Ελληνική και η χαμηλή κοινωνική - μορφωτική θέση της συγγραφέως, όπως φαίνεται από το λεξιλόγιό της και την πίστη της στη μαγεία, υπονοεί ότι μια διακριτή μορφή της Δωρικής ομιλείτο στη Πέλλα στην εποχή που γράφτηκε η πινακίδα.

Κείμενο και μετάφραση:

1. [ΘΕΤΙ]ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΦΩΝΤΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΑΝ ΑΛΛΑΝ ΠΑΣΑΝ ΓΥ
2. [ΝΑΙΚ]ΩΝ ΚΑΙ ΧΗΡΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΘΕΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΤΤΙΘΕΜΑΙ ΜΑΚΡΩΝΙ ΚΑΙ
3. [ΤΟΙΣ] ΔΑΙΜΟΣΙ ΚΑΙ ΟΠΟΚΑ ΕΓΟ ΤΑΥΤΑ ΔΙΕΛΕΞΑΙΜΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΟΙΗΝ ΠΑΛLΙΝ ΑΝΟΡΟΞΑΣΑ
4. [ΤΟΚΑ] ΓΑΜΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΦΩΝΤΑ ΠΡΟΤΕΡΟΝ ΔΕ ΜΗ ΜΗ ΓΑΡ ΛΑΒΟΙ ΑΛΛΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛ Η ΕΜΕ
5. [ΕΜΕ Δ]Ε ΣΥΝΚΑΤΑΓΗΡΑΣΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΦΩΝΤΙ ΚΑΙ ΜΗΔΕΜΙΑΝ ΑΛΛΑΝ ΙΚΕΤΙΣ ΥΜΩΝ ΓΙΝΟ
6. [ΜΑΙ ΦΙΛ]ΑΝ ΟΙΚΤΙΡΕΤΕ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΦΙΛ[Ο]Ι ΔΑΓΙΝΑΓΑΡΙΜΕ ΦΙΛΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΗΜΑ ΑΛΛΑ
7. [....]Α ΦΥΛΑΣΣΕΤΕ ΕΜΙΝ Ο[Π]ΩΣ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ[Υ]ΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΚΑΚΩΣ ΘΕΤΙΜΑ ΑΠΟΛΗΤΑΙ
8. [....]ΑΛ[-].ΥΝΜ .. ΕΣΠΛΗΝ ΕΜΟΣ ΕΜΕ ΔΕ [Ε]Υ[Δ]ΑΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΑΝ ΓΕΝΕΣΤΑΙ
9. [-]ΤΟ[.].[-].[..]..Ε.Ε.Ω[?]Α.[.]Ε..ΜΕΓΕ [-]
1. Για τον γάμο της [Θετί]μας και του Διονυσοφώντα γράφω την κατάρα, και για όλες τις άλλες γυ
2. [ναίκ]ες, χήρες και παρθένες, άλλα για την Θετίμα περισσότερο, και αναθέτω στον Μάκρωνα και
3. [τους] δαίμονες ότι μόνον όταν ξεθάψω και ξετυλίξω και ξαναδιαβάσω
4. [τότε] τότε να παντρευτούν τον Διονυσοφώντα και όχι πριν και είθε να μην παντρευτεί άλλη γυναίκα, παρά μόνον εμένα
5. και είθε να γεράσω με τον Διονυσοφώντα και κανέναν άλλο. Ικέτιδά σου είμαι:
6. δείξτε ευσπλαχνία στην [ευνοούμενή] σας, αγαπημένοι δαίμονες, την Δαγίνα(;), γιατί με εγκατέλειψαν όλοι οι αγαπημένοι μου
7. παρακαλώ φυλάξτε με αυτά να μη συμβούν και με τρόπο κακό να χαθεί η Θετίμα
8. και σε μένα δώστε ευδαιμονία και μακαριότητα.
Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται σχόλια για την Ελληνικότητα της Μακεδονικής διαλέκτου μετά και την ανακάλυψη αυτού του ευρήματος. Παρ’ όλα αυτά οι τερατολόγοι της σκοπιανής προπαγάνδας με τις ευλογίες των αμερικανών και των «ιστορικών» του ιδρύματος Σόρος εξακολουθούν να επιμένουν στην ανθελληνική τους υστερία.

«…Η Μακεδονική ήταν απλά μια Ελληνική διάλεκτος. Είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι η Μακεδονική είναι μια Βόρεια Ελληνική διάλεκτος και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται ακαδημαϊκοί, όπως ο Φραντς Χάινριχ Ρούντολφ Άρενς (1843), ο Χόφμαν (1906), καθώς και ο καθηγητής Ολίβιε Μέισον, ο οποίος στο άρθρο του για την αρχαία Μακεδονική γλώσσα, στην 3η έκδοση του Κλασσικού Λεξικού της Οξφόρδης (1996) υποστηρίζει αυτό ακριβώς το πράγμα»

Η γνώση μας για τη συγκεκριμένη Ελληνική διάλεκτο είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, καθώς δεν έχουν διασωθεί κείμενα αδιαμφισβήτητα γραμμένα στη αρχαία Μακεδονική, αν και υφίσταται ένα σώμα αυθεντικών μακεδονικών λέξεων συγκεντρωμένο από αρχαίες πηγές, κυρίως από επιγραφές νομισμάτων και από το λεξικό του Ησύχιου του 5ου αιώνα, στο οποίο είναι συγκεντρωμένες 700 λέξεις και ονόματα. Τα περισσότερα από αυτά τα ονόματα είναι Ελληνικά. Δυστυχώς από το έργο του Ησύχιου το οποίο ήτο τεράστιο, σώθηκε μόνο ένα μικρό μέρος από ένα χειρόγραφο στην Βενετία του 15ου αιώνος. Επιγραφότανε κατά πάσα πιθανότητα «Συγγραφή πασών λέξεων κατά στοιχείων» και περιλάμβανε σε αλφαβητική σειρά λέξεις και εκφράσεις που χρειάζονταν εξήγηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις διαλέκτους της Ελληνικής. Η Μακεδονική ήταν απλά μια Ελληνική διάλεκτος.

Αυτή είναι η υπεύθυνη δήλωση απαλλαγής από τα...Εβραικά θρησκευτικά.

Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Πέμπτης,31/07/08 βάση του υπουργείο Παιδείας σε εγκύκλιο που έστειλε στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα σχολεία, αναφέρει ότι στην υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα (ή του μαθητή αν είναι ενήλικος) δεν χρειάζεται να δηλώνεται ο λόγος για τον οποίο ζητείται η απαλλαγή.

____________ __________________ ________________

Υπεύθυνη δήλωση

Μέσω της παρούσης δηλώσεως δηλώνω ότι επιθυμώ την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

Όνομα κηδεμόνα:.....................................................................................................

Επώνυμο κηδεμόνα:................................................................................................

Όνομα μαθητή:........................................................................................................

Επώνυμο μαθητή:....................................................................................................

Ημερομηνία:.............................................................................................................

Υπογραφή:.................................................................................................................


Καλό ταξίδι....

Έτσι όπως μας κοιτάζεις στα μάτια....Πόσοι από..εμάς θυμόμαστε τα παλιά;;;

____________ __________________ _____________
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Δευτέρα, 15 Σεπτέμβριος 2008

Καλό ταξίδι...