04 Οκτωβρίου 2009

Μήνυμα από το παρελθόν (προς τον Γ. Παπανδρέου)

Πως γίνεται να επαινούμε και να ευνοούμε αυτό το πολίτευμα που έγινε η αιτία τόσων κακών και σήμερα φαίνεται να πηγαίνει προς το χειρότερο; Πως γίνεται να μην φοβόμαστε ότι, αφού η κατάσταση πάει προς το χειρότερο, δεν θα καταντήσουμε σε κατάσταση ακόμα πιο άσχημη από την εποχή εκείνη;
Λοιπόν δική μου δουλειά και των άλλων φίλων είναι να λέγωμεν και να γράφωμεν τέτοια, διά των οποίων θα σε παρακινώμεν να επιθυμής αυτά, τα οποία και τώρα επιθυμείς. Εις σε δε πρέπει να μη παραλείπης τίποτε, αλλ' όπως τώρα, έτσι και κατά τον υπόλοιπον χρόνον να επιμελήσαι και να εξασκής την ψυχήν σου, πώς θα είσαι άξιος και του πατρός και των άλλων προγόνων. Διότι όλοι πρέπει να εκτιμούν την φρόνησιν, μάλιστα δε σεις, που είσθε κύριοι πάρα πολλών και μεγίστων.
Πρέπει δε να μην αρκήσαι, εάν τώρα είσαι ανώτερος των παρόντων, αλλά να αγανακτής, διότι, ενώ είσαι τέτοιος εις την φύσιν και κατάγεσαι παλαιά μεν από τον Δία, τελευταίως δε από άνδρα τόσον σπουδαίον κατά την αρετήν, δεν θα διαφέρης πολύ και από τους άλλους και από αυτούς, που έχουν το ίδιο αξίωμα με σένα. Εις το χέρι σου είναι να μη αποτύχης εις αυτά• διότι αν επιμένης εις την φιλοσοφίαν και προοδεύης τόσον πολύ, όσον τώρα, γρήγορα θα γίνης τέτοιος, όπως σου πρέπει.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ Αεροπαγιτικός λόγος και Ευαγόρας (αποσπάσματα).

Το είχαμε προβλέψει!Με συν-πλην...1-2%


Εμείς δεν είμαστε ούτε εταιρείες δημοσκοπήσεων,ούτε πολιτικάντηδες,ούτε...μέντιουμ!Απλά παρατηρούμε τα γεγονότα,δίνοντας βάση και στο ένστικτό μας!


Εκλογές 1981.Ράλλης:"Δε θέλω ου".Ν.Δ.35,86%.Εκλογές 2009.Καραμανλής:"Μη...ου".Ν.Δ.33%;

Γειά σου Ελλάδα που ψηφίζεις!