07 Αυγούστου 2009

Φωτορεπορτάζ από τις αντιδράσεις των Μασσαλιωτών.


Φωτορεπορτάζ από την παρέμβαση στη Μασσαλία

olympias


Texte en français : cliquez ici
Κείμενο στα γαλλικά κάνετε κλικ εδώ,

photo Krikor Amirzayan
Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

κάνετε κλικ εδώ,
Ψυχρή η υποδοχή και παγωμένη η ατμόσφαιρα, κατά την είσοδο του τουρκικού πλοίου στο λιμάνι της Μασσαλίας και η ουσιαστική απαγόρευσή του να ελλιμενισθεί στην κυρία προβλήτα. Οδηγήθηκε «σε μια άκρη». Δεν θα έλεγε κανείς πως η εμφάνισή του απασχόλησε ή ικανοποίησε τις γαλλικές Αρχές.
Η τοπική εφημερίδα της Μασσαλίας, δημοσίευσε πως με καθυστέρηση ενός μηνός, το τουρκικό πλοίο θα μπει στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, στις 30 Ιουλίου, ώρα 5 το απόγευμα. Αντί ώρα 5 το απόγευμα μπήκε ώρα 11 το πρωί. Αυτό έγινε για να παραπλανηθούν όσοι κάτοικοι της Μασσαλίας και της Γαλλίας γενικότερα, είχαν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι οι γαλλικές Αρχές είχαν επιτρέψει την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι και θα εξεδήλωναν την αντίθεσή τους με μαζικές συγκεντρώσεις τους κατά την ώρα αφίξεώς του. Ενός πλοίου μιας χώρας που εξακολουθεί παράνομα να κατέχει κυπριακό έδαφος, στην ουσία ευρωπαϊκό έδαφος. Μια χώρα με κατακτητικές προθέσεις σε γειτονικές όπως αποδεικνύει τώρα επί 35 χρόνια. Και η οποία δεν γίνεται δεκτή στο ευρωπαϊκό πολιτικό, πνευματικό, πολιτιστικό και εθνικό γίγνεσθαι, εάν ο λαός της και οι κυβερνήσεις της δεν αλλάξουν τακτική και νοοτροπία απέναντι στον πολιτισμένο Κόσμο.Πρέπει όμως να σημειωθεί, ότι η προσπάθεια παραπλάνησης είχε αποτύχει. Και θα είχαν γίνει ακόμη και επεισόδια κατά τη είσοδο του πλοίου, εάν Κύπριοι, Ελλαδίτες Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Το Δ.Ν.Τ. προκαλεί θέλοντας να τους ξελασπώσει!Προκαλούμε κι εμείς!

Η επιστροφή στο Μεσαίωνα...Αλλά η πουστιά του θέματος είναι ότι έβαλαν το Δ.Ν.Τ. να αποφασίσει ποιούς θα στοχεύσουν για...την ανάκαμψη!
-"Πες το εσύ,για να μην μας πάρουν εμάς γ@...@ς"!
Τους απαντάμε με μια ερώτηση:Κλάνει ο πεθαμένος;
Όσο για προτάσεις εξεύρεσης των χρημάτων,τους λέμε:
ΚΑΤΑΣΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε.,των πραγματικών ιδιοκτητών της Ελλάδας.Φτάνει και περισσεύει να ξεχρεωθούμε και να μας μείνουν και ρέστα,
κάπου 100.000 γιούρο στην τσέπη κάθε Έλληνα!
Τώρα,αν οι συμπατριώτες Έλληνες που επιμένουν να υποστηρίζουν τους δυνάστες τους,δεν ξεστραβώνονται,τότε ας πληρώσουν αυτοί αντί για τους ρασοφόρους!
Έτσι για να αποδείξουν στην πράξη ότι είναι καλοί χριστιανοί!Μπορεί τότε να...πάμε κι εμείς να τους ανάψουμε καμιά λαμπάδα για την ψυχή τους!

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ!Αθήνα 7/8/2009Προκαλούν και πάλι οι νεοφιλελεύθεροι «φωστήρες» του ΔΝΤ στην έκθεση τους για την Ελλάδα. Συνεχίζοντας τις ίδιες αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες συμβουλές που οδήγησαν στην υπανάπτυξη και την κρίση, προς δόξαν της πρωτοφανούς συσσώρευσης κεφαλαίων και υπερκερδών, ζήτησαν αύξηση των εμμέσων φόρων και μείωση των αμέσων, ώστε να γίνει ακόμη πιο άδικη και αντιλαϊκή η φορολογία. Εξωφρενική είναι και η θέση να καταργηθούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, που χρησιμοποιούνται από τους μισθωτούς για άκρως απαραίτητες ανάγκες( π.χ. για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης τον χειμώνα). Να σημειώσουμε ότι ακόμη και οι Γερμανοί κατακτητές στην Κατοχή έδιναν το δώρο Χριστουγέννων, έστω και σε πληθωρικό χαρτονόμισμα!Ο πανικός που κατέλαβε τους νεοφιλελεύθερους του ΔΝΤ από την χρεωκοπία του δικού τους μοντέλου που εφαρμόζεται εδώ και τρείς δεκαετίες, τους οδηγεί σε σκληρότατες και άδικες αντιλαϊκές προτάσεις, ώστε τα πλατειά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν τα σπασμένα της δικής τους πολιτικής.Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ βγαίνουν επίσημες καταγγελίες, από τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Α.Κουόμο, ότι οι μεγαλοτραπεζίτες των ΗΠΑ ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας και θράσους. Χρησιμοποιούν τα χρήματα, που τους έδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να «σώσουν» τις χρεωκοπημένες Τράπεζες τους, παρέχοντας τεράστια «bonus» στα διευθυντικά και άλλα στελέχη. Μερικές Τράπεζες έδωσαν σαν δώρα τα μισά από τα χρήματα που πήραν σαν κρατική ενίσχυση!Οι προκλητικές θέσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία δείχνουν και το πόσο ολέθρια είναι η στρατηγική αντίληψη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ότι «η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν». Χρειάζεται απεμπλοκή της χώρας από τον ζουρλομανδύα του Συμφώνου Σταθερότητας και της ΟΝΕ για να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική παραγωγικής ανάπτυξης σε όφελος του λαού και του τόπου. Ο ραγιαδισμός και η τυφλή προσκόλληση στα νεοφιλελεύθερα δόγματα οδηγεί συνεχώς σε επιδείνωση της κατάστασης και τελικά στην καταστροφή!ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙinfo@dikki.org press@dikki.org
http://www.dikki.org/

Σεβασμός στις αρκούδες.Δεν μας ενοχλούν.Εμείς τις ενοχλούμε!

email από το ΚΕΝΤΡΙ.
Εμείς είμαστε οι εισβολείς. Ας τις σεβαστούμε τουλάχιστον...
Το διάβασα στο in.gr και το χάρηκα ιδιαιτέρως. Μετά τον άδικο θάνατο 6 αρκούδων από τροχαία ατυχήματα, ήταν καιρός να γίνουν κάποιες κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση...
"Προσοχή! Πέρασμα αρκούδας" προειδοποιούν τους οδηγούς πινακίδες που τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία και συγχρηματοδότηση του «Αρκτούρου» και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Εγνατία Οδό, στη δυτική Μακεδονία.Ήδη, σύμφωνα με τις επιτόπιες παρατηρήσεις μελών του «Αρκτούρου», οι οδηγοί ελαττώνουν την ταχύτητα του αυτοκινήτου τους στη θέα των πινακίδων και είναι πιο προσεκτικοί.Έως το τέλος του μήνα θα έχουν τοποθετηθεί συνολικά 40 πινακίδες, σε διάφορα σημεία των νομών Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες.Η τοποθέτηση των πινακίδων κρίθηκε επιτακτική, έπειτα από έξι τροχαία, με θύματα αρκούδες και τέσσερα ακόμη περιστατικά, που κατήγγειλαν οδηγοί, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά το ζώο.Ο «Αρκτούρος» προτείνει την επέκταση του προγράμματος και σε άλλες περιφέρειες με μόνιμη παρουσία αρκούδας.Για την πλήρη προστασία της αρκούδας, επισημαίνει ο «Αρκτούρος», απαιτείται και η τοποθέτηση του ειδικού φράχτη κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς και στις κάθετες οδούς-εξόδους που ανέλαβε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», σύμφωνα με τα ειδικά υπομνήματα που έχουν κατατεθεί προς το ΥΠΕΧΩΔΕ.
ΚΕΝΤΡΙ