23 Ιανουαρίου 2010

H Αϊτή και η εκκλησιαστική χριστιανική αγάπη. Μήπως δεν είναι αγάπη αλλά μίσος;

Ξηλώνονται οι Ελληνικές Σημαίες από τις στολές των Αστυνομικών;


  Αν αληθεύει είναι ένα βήμα προετοιμασίας εισόδου στα σώματα ασφαλείας των...(λαθρο)μεταναστών,μετά την..."ελληνοποίησή" τους!Είναι δυνατόν οι "αδελφοί" μας μετανάστες να ανέχονται πάνω τους την Ελληνική Σημαία;Αυτά ετοιμάζουν...Εμείς τι κάνουμε;Πως προτίθενται να αντιδράσουν τα Σωματεία των Αστυνομικών;

Χρυσοχοϊδης προς Αστυνομικούς: Ξηλώστε αμέσως τις Ελληνικές σημαίες από τις στολές σας.!

http://gianniotis.blogspot.com/2010/01/blog-post_2697.html
Ενώ τα "μαθήματα" ...αντιρατσισμού και ...δημοκρατίας πάνε κι έρχονται καθημερινά στην αστυνομία, ο ..."προοδευτικός" πολιτικός προϊστάμενος των ένστολων σωμάτων ασφαλείας και υπουργός Προ. του Πο. κ. Χρυσοχοϊδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.!
Όταν το ακούσαμε για πρώτη φορά δεν το πιστέψαμε!
Και όμως.! Είναι πέρα για πέρα αληθινό.!
Εκατό (100) ευρώ πρόστιμο.!
Αυτή θα είναι η ..."ταρίφα" για όποιον αστυνομικό από σήμερα και στο εξής, θα φέρει στη στολή του την ...Ελληνική σημαία.!
Σύμφωνα με τον ..."προοδευτικό" υπουργό, ο "φέρων αυτήν", θα διαπράττει το αυτεπάγγελτο ποινικό αδίκημα της αντιποίησης κατ' άρθ. 176 του Π.Κ. (Καμία σχέση, καθόσον η Ελληνική σημαία, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως διακριτικό στολής).
Με κατεπείγον σήμα του λοιπόν, διατάσσει να αφαιρεθούν αμέσως από τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες, και καθιστά υπεύθυνους για την εφαρμογή του μέτρου του προϊσταμένους και τους Διοικητές των Υπηρεσιών.
"...Οι στολές θα πρέπει να φέρουν μόνο τα διακριτικά του βαθμού, καθώς και τον αριθμό μητρώου στις επωμίδες..." δηλώνει.!
Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης στοχοποιεί ευθέως πλέον τους αστυνομικούς, και τους καθιστά ...έρμαια στις εγκληματικές ορέξεις του κάθε ξυπόλητου ..."φέρματος", αφού αυτά τα προστατευόμενα εκ της πράσινης και κόκκινης ανάπτυξης ρετάλια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να συκοφαντούν, να αναφέρουν ή και να εγκαλούν κατά περίπτωση, όποιον αστυνομικό δεν θα τους κάθεται καλά στο ...μάτι.
Αίσχος.!!!
gianniotis.gr 

Πηγή...

Φτωχή Ελλάδα...;" ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΣΥΝ-ΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ".


 Φτωχή Ελλάδα...;

Σημαντική παρέμβαση ενός εξαίρετου Έλληνα, που προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της πολιτικής εξάρτησης των πολιτών από τα πρόσωπα και τις ιδεολογίες.
Δεσμά που λειτουργούν σήμερα ως το κυρίαρχο στοιχείο ερμηνείας του πολιτικού τους και όχι μόνον γίγνεσθαι μέσα σε ένα στενότατο χρονικό ορίζοντα.
Ανοίγει τον χρόνο, προσκαλώντας την Ιστορία σαν ξεναγό.
Το προοίμιο της αναφοράς του εδώ.

Ο "νήπιος γέρων" είπε…

Το ανεκτίμητο προνόμιο όποιας ψυχής ενσαρκώνεται στην Ελλάδα είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ των Ελλήνων. Ακολουθώντας την Ιστορία σαν μίτο της Αριάδνης, μπορούμε να φθάσουμε πίσω στον Ανδρέα, στον ΚΚ, στον Γέρο, στον Εμφύλιο, στον Β΄ και Α΄ Παγκόσμιο, στο “αθάνατο κρασί του 21″, στην Τουρκοκρατία, στην Ρωμαιοκρατία, στον Αλέξανδρο, στους Περσικούς, στον Χρυσούν Αιώνα, στον Όμηρο, τον Ησίοδο και τους Ολυμπιακούς του 776 π.Χ.: την ΑΡΧΗ των ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ και του ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Μετά, και έως τον 13ο αι. π.Χ. και τα “Τρωικά”, μπαίνουμε σε ένα χώρο- χρόνο που μέχρι τον 19ο αι. θεωρούνταν “ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ”. Έκτοτε, ΟΜΩΣ, λόγω Σλήμαν, προσαρτήθηκε στην ΙΣΤΟΡΙΑ, (: αν και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει αρκούντως αυτό). Από κει και πίσω χρονικά, οι κάτοικοι της χώρας δεν λέγονταν, ΚΑΝ, Έλληνες. Αναλαμβάνει, δε, η Ελληνική Μυθολογία να μας τους γνωρίσει και να κατατάξει τους πρώτους εξ αυτών στους ΘΕΟΥΣ: “Ά ν θ ρ ω π ο ι και θ ε ο ί έ ν γ έ ν ο ς έ σ μ ε ν”, (Πίνδαρος). Ξέρουμε και τα ονόματά τους, φυσικά: ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και η ΠΥΡΡΑ γέννησαν τον ΈΛΛΗΝΑ…

Δηλαδή, το να ομφαλοσκοπούμε και να κοκορομαχούμε για το ποιος έχει πολιτικό δίκιο τα τελευταία 4, 5 ή 20 χρόνια είναι αστείο, μπροστά στα 187 του νεοελληνικού κράτους. Κωμικό, επίσης, το να εστιάζουμε μόνο στην Ιστορία των τελευταίων 187 χρόνων, ΑΝ συγκριθεί με το σύνολο των 2874 ιστορικών χρόνων. Όπως, επίσης, είναι ανόητο το να βάζουμε στο μικροσκόπιο μόνο αυτά τα 2874 χρόνια και να αφήνουμε ανεξερεύνητα τα χιλιάδες υπόλοιπα του Θησέα, του Μίνωα, των Πελασγών, των Κουρητών, των Τελχινών, των Κορυβάντων, των Ηλιαδών, του Λίνου, του Ορφέα, του Ηρακλέα, του Προμηθέα, του γιου του, Δευκαλίωνα, και του εγγονού του, Έλληνα.


«ΔΕΙ ΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», για το νυν έθνος των Ελλήνων, και όχι «χρημάτων», πλέον! Σαν πάμπτωχοι Έλληνες και, επί πλέον, σκλαβωμένοι, επιβιώσαμε 1967 χρόνια. Από το 1821 μέχρι και το 1960 ή το 70 ή το 80, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς, τα καταφέραμε και πάλι σαν φτωχό έθνος. Από τότε που άρχισαν να πέφτουν τα “πακέτα” της ΕΕ, άρχισε και η κατρακύλα. Μήπως, ΤΕΛΙΚΆ, η έννοια της Ελλάδος, η Ελληνικότητα, το έθνος μας, είναι “προγραμματισμένο” να λειτουργεί και να αποδίδει ΜΟΝΟΝ ως λιτο-δίαιτο; Μήπως, η φτώχια ταιριάζει στην Ελλάδα, όπως το πένθος στην Ηλέκτρα; ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι, τα εκατομμύρια σε περσικό χρυσάφι κατόρθωσαν αυτό που δεν κατόρθωσαν τα εκατομμύρια όπλα των Περσών- Ασιατών- Μάγων- Θεοκρατών…

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

102. «Μια και με προτρέπεις, Βασιλιά, (: λέει ο Δημάρατος στον Ξέρξη), να σου πω οπωσδήποτε την ΑΛΗΘΕΙΑ, .. μάθε αυτό:

ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΣΥΝ-ΤΡΟΦΟΣ ΤΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ,

την ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΌΤΗΤΆ της όμως την έχει αποκτήσει από αλλού∙ αυτή δηλαδή είναι δημιούργημα της σοφίας των Ελλήνων και ενός απαράβατου κανόνα της ζωής τους, (: “ΝΟΜΟΣ”). Και ακριβώς την αγωνιστικότητά της αυτήν χρησιμοποιώντας ως όπλο η Ελλάδα, αποκρούει και κρατά μακριά της τόσο την ΦΤΩΧΕΙΑ όσο και την ΣΚΛΑΒΙΑ”, (Ηρόδοτος, “Πολύμνια”).

Πηγή...

 Σχετικά θέματα:

Ο δόλος του χρήματος και οι Εφιάλτες της Ελλάδος.

"ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ".

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ.Μη νόμιμη η υπαγωγή του στη Μεσσηνία…

Συντάκτης Σάκης Καλογερόπουλος   
22.01.10
Η δικαίωση για την Ηλεία έφτασε αφού ο Επικούριος Απόλλωνας θα παραμείνει διοικητικά στη φυσική του θέση. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε μη νόμιμη την υπαγωγή του στην Μεσσηνία, όπως ανέφερε στις χθεσινές του δηλώσεις ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο οποίος και επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου για το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες άρει την αδικία, υιοθετώντας τα αιτήματα όλων των Ηλείων.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μετά από ερώτημα που είχε κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού, έκρινε την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 437/10-09-2009 ως μη νόμιμη, διότι όταν λέμε διόρθωση σφαλμάτων, εννοούνται μόνο γραφικά ή λογιστικά σφάλματα και όχι βεβαίως μετά από 23 χρόνια από τη δημοσίευση της αρχικής απόφασης οριοθέτησης του Ναού από το Υπουργείο Πολιτισμού.Μετά από αυτό, όπως δήλωσε ο Νομάρχης, ο υπουργός Πολιτισμού, υποχρεούται να ανακαλέσει την απόφαση του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά με νέα απόφαση και δημοσίευσή  της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ικανοποιώντας έτσι τα αιτήματα, το δίκιο και τον αγώνα των Ηλείων.«Νιώθω ικανοποιημένος, διότι έναν αγώνα που ξεκίνησα εγώ και η Νομαρχία από τις 14-09-09 με το αρχικό μας έγγραφο προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και μέσα από πολλές δράσεις και προς την προηγουμένη κυβέρνηση που  πήρε την απόφαση και στην τωρινή Κυβέρνηση και πρωτοβουλίες δικαιώθηκα και δικαιώθηκαν όλοι οι Ηλείοι. Κέρδισε το δίκιο, το σωστό και το νόμιμο. Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα ανήκει και πάλι στην Ηλεία, δικαιώθηκε το δίκαιο αίτημά μας, ο Ναός αποδόθηκε εκεί που ανήκει διοικητικά, στην Ηλεία, στην Ολυμπία και στην μητέρα Φιγάλεια Γη, στη  Φιγαλεία που είναι η μάνα-πόλη του Ναού. Θέλω να επαναλάβω ότι θεωρούμε τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως άλλωστε το έχει κρίνει και η UNESCO, ένα μνημείο το οποίο δεν περιορίζεται στα όρια ενός Νομού, αλλά ανήκει σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο. Εμείς οι Ηλείοι, οι Αρκάδες και οι Μεσσήνιοι είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, τιμούμε και προφυλάσσουμε την κληρονομιά που μας άφησαν και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ερίζουμε για το πού ανήκει αυτή η κληρονομιά, ανήκει στον κάθε Έλληνα και σε όλον τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Καφύρας.Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους  τους Ηλείους και Ολυμπίους, τους βουλευτές του Νομού  & όλων των Κομμάτων και τους Δημάρχους για τον αγώνα τους από οποιαδήποτε μετερίζι.Παράλληλα κάλεσε όλους τους Ηλείους και όλους τους κατοίκους των όμορων Νομών, όλους τους Έλληνες, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη συνέχεια της αναστήλωσης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, τη δημιουργία Μουσείου στην περιοχή του Ναού και τη δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου στην ευρύτερη περιοχή, που να αγκαλιάζει και τους τρεις νομούς (Ηλεία - Μεσσηνία - Αρκαδία), ταυτόχρονα δε να συγκροτηθεί μέτωπο για την επιστροφή της Ζωφόρου του Ναού από το Βρετανικό Μουσείο.   
Πηγή…

Ονειρο ζωής… 102 ετών.

Συντάκτης Γιάννης Σπυρούνης   
22.01.10
ruth1Πραγματικότητα έκανε χθες το όνειρο της ζωής της η Αυστραλή Ολυμπιονίκης Ρουθ Φριθ και επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία σε ηλικία 102 ετών. Η υπεραιωνόβια αθλήτρια, με τη βοήθεια του θεσμού «Post my wish» και της Τζοβάνας Φραγκούλη, έφτασε στην «ιερή γη», επισκέφθηκε το μουσείο, τον αρχαιολογικό χώρο και τις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ και τιμήθηκε από τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Γιώργο Αηδόνη.

«Νιώθω «μικρή» σε αυτό τον τόπο»

Η Ρουθ Φριθ που συνοδευόταν από την κόρη της, στις δηλώσεις που έκανε από το στάδιο των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ όπου έλαβε χώρα μια μικρή τελετή βράβευσής της, εξέφρασε τα συναισθήματα της, αλλά και έστειλε το μήνυμα της σκληρής δουλειάς για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και θέλουν να πετύχουν. «Νιώθω ιδιαίτερα ταπεινή επισκεπτόμενη την Ολυμπία, νιώθω «μικρή» σε αυτό τον τόπο. Είχα έρθει ξανά στην Ελλάδα και το μόνο το οποίο θυμάμαι ήταν κάτι γαϊδουράκια τα οποία είχαμε δει τότε, πριν από περίπου 50 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι μία ευχή μου πραγματοποιήθηκε με τον ερχομό μου στην Ελλάδα. Πάντα ήθελα να επισκεφθώ τον τόπο αυτό και πάντα αναρωτιόμουν εάν ποτέ θα μπορούσα να γυρίσω και πάλι εδώ και να βρεθώ στην Ολυμπία. Πολλοί είναι οι νέοι αθλητές οι οποίοι θέλουν να γίνουν σπουδαίοι. Πάντα όμως χρειάζεται σκληρή δουλειά. Όταν κάτι το θες πολύ δε πρέπει να σταματάς τις προσπάθειές σου. Εγώ ήμουν αθλήτρια από το σχολείο και συνεχίζω να γυμνάζομαι. Όλοι οι νέοι θα πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και αν έχουν κάτι το οποίο επιθυμούν βαθιά, θα πρέπει να προσπαθούν μέχρι να το πετύχουν».  

«Ολοι αναγνωρίζουν το μεγαλείο της Ολυμπίας»

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, στεφάνωσε με ένα κλαδί αγριελιάς την υπεραιωνόβια αθλήτρια, ενώ της προσέφερε ένα ακόμα επιχρυσωμένο κλαδί ελιάς και έναν τιμητικό έπαινο για την δραστηριότητά της και την πρόσφατη επιτυχία της στους αγώνες World Master Games. «Αποδεικνύεται περίτρανα πως όσοι μεγάλοι ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό, άσχετα με το αν κέρδισαν ή όχι μετάλλια, αλλά μόνο με τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αναγνώρισαν το μεγαλείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Είναι μαζί μας σήμερα (σ.σ. χθες) η κα Φριθ και είναι πράγματι τιμή για αθλητές σαν αυτή να βρίσκονται εδώ και τιμή για την Ολυμπία να τους υποδέχεται. Πάντα η Ολυμπία υποδεχόταν με τιμές όλους τους αθλητές. Τα δικά μας συναισθήματα είναι γνωστά, θα μπορούσα να πω εκλαϊκευμένα πως ανατριχιάζω σε τέτοιες στιγμές», δήλωσε ο κ. Αηδόνης.Συγκινημένη και χαρούμενη δήλωσε η ταυτισμένη στην Ελλάδα με την πραγματοποίηση ευχών, Τζοβάνα Φραγκούλη, για την υλοποίηση του ονείρου της Ρουθ Φριθ. «Ήταν όνειρο ζωής για εκείνη. Μετά από αρκετά χρόνια εγώ ξεκινάω πάλι το «Πες το και θα γίνει» που είναι ένα «παιδί» της κρατικής τηλεόρασης. Τώρα το κάνουμε και μέσω διαδικτύου με το «Post my wish.com», δήλωσε μεταξύ άλλων. Η ευχή της Αυστραλής αθλήτριας έγινε αντιληπτή όταν έκανε το ρεκόρ σε αγώνες τον περασμένο Οκτώβριο. Από τότε ξεκίνησε η διαδικασία από την κα Φραγκούλη για να έλθει σε επικοινωνία με την 102 ετών αθλήτρια και να πραγματοποιήσει την επιθυμία της να βρεθεί στην Αρχαία Ολυμπία. «Είναι η πρώτη επιθυμία του «Post my wish». Στην ΕΡΤ είχα ξεκινήσει με ένα παιδάκι 4 ετών και είναι πολύ συγκινητικό καθώς τώρα ξεκινώ πάλι με μία κυρία 102 ετών. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον άνθρωπο Ρουθ, καθώς έχει μία απίστευτη αύρα και θεωρώ ότι είμαι τυχερή που ξεκινάω μαζί της και θα μου λείψει που θα φύγει το Σάββατο και σε εμένα και στους συνεργάτες μου. Εύχομαι και ελπίζω κάποτε να μπορέσει να επισκεφτεί και πάλι τον τόπο αυτό που είναι και πατρίδα μου η Αρχαία Ολυμπία και για εμένα είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί», συμπλήρωσε η κα Φραγκούλη.
Πηγή...

Tα μπλόκα των αγροτών μέσω του χάρτη της google.

Aν κάνεται κλικ εδώ μπορείτε να δείτε που υπάρχουν αγροτικά μπλόκα και πως εξελίσεται η "κατάσταση πολιορκίας" των αγροτών στου εθνικούς και επαρχιακούς αυτοκινητόδρομους


Πηγή...

Βοήθεια...


Η αμερικανική χριστιανική οργάνωση “Faith Comes By Hearing” (πίστη εξ' ακοής)έσπευσε να βοηθήσει στην Αϊτή στέλνοντας 600 μαγνητοφωνημένες Βίβλους!
Πηγή...

Αυτόν τον άνθρωπο θα τον βοηθήσουν οι κασέτες άραγε;

The Heroes For Haiti

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκηνές ακατάλληλες για παιδιά!