30 Σεπτεμβρίου 2008

Τους την έφερε ο Δαιλάκης!!!!!!

Η ΝΔ ζητά πίσω την έδρα Δαϊλάκη

Αρνείται να παραιτηθεί ο διαγραφείς βουλευτής Δράμας

Την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του κ. Δαϊλάκη, ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης, σε επικοινωνία που είχαν, αλλά ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δράμας αρνήθηκε. Το δρόμο της παραίτησης έδειξε στον κ. Δαϊλάκη και ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο διαγραφείς από τον Κ. Καραμανλή βουλευτής Δράμας επέμεινε στο αίτημα του για παραίτηση των Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Αγγέλου.

περισσότερα

Στην Αυστρία ο Στράχε,στην Ελλάδα...;

Χάιντς – Κρίστιαν Στράχε - Ο οδοντοτεχνίτης που «ταράζει» την Ευρώπη

* Το άρθρο ανήκει στο φάκελο:
"Η πινακοθήκη των Προσώπων του ΕΤ"

Χάιντς – Κρίστιαν Στράχε - Ο οδοντοτεχνίτης που «ταράζει» την Ευρώπη*

Τρίτη, 30.09.08

Στην τελευταία τους δημόσια προεκλογική συγκέντρωση οι ηγέτες των μεγάλων κομμάτων συνηθίζουν να τονίζουν τις βασικές τους εξαγγελίες και επιχειρούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους. Oχι και ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε. Μιλώντας ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους στη Βιέννη την προτελευταία βραδιά πριν από την εκλογική αναμέτρηση στην Αυστρία ο πρόεδρος του κόμματος της Ελευθερίας (FPO) είπε ότι ο κόσμος φοβάται να βλέπει τις γυναίκες που φορούν μπούρκες να τρέχουν «σαν θηλυκοί Νίντζα» και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι αδερφοί γιατί δεν θέλουμε να εξισλαμιστούμε».

Δύο μέρες αργότερα ο αυστριακός λαός τού χάριζε το 18%, εκτοξεύοντάς τον 7 μονάδες υψηλότερα σε σχέση με τις εκλογές το 2006. Τότε, όπως και τώρα η καμπάνια του κατακλυζόταν από συνθήματα όπως:

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Βιέννη να γίνει Κωνσταντινούπολη», «Η πατρίδα στην καρδιά μας», «Δουλειές, όχι μετανάστες». Κατορθώνοντας να πλασαριστεί στην τρίτη θέση του αυστριακού πολιτικού στερεώματος, ο 39χρονος ακροδεξιός ηγέτης έγινε αυτόματα ο ρυθμιστής. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ τού να συνεργαστεί μαζί του και τού να επιστρέψει στην κυβέρνηση συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα, που διαλύθηκε τον Ιούλιο μέσα σε κλίμα έντασης.

Ο κ. Στράχε φαίνεται να απολαμβάνει τον πολιτικό σεισμό που έχει προκαλέσει όχι μόνο στην Αυστρία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως δημοτικός σύμβουλος στη Βιέννη το 1991, με το κόμμα της Ελευθερίας – υπό την ηγεσία του Γιεργκ Χάιντερ τότε. Ανεβαίνοντας την ιεραρχία του κόμματος, ως προστατευόμενος του κ. Χάιντερ, έφτασε στο σημείο να συγκρουστεί ευθέως με το μέντορά του, κατηγορώντας τον ότι είχε γίνει πολύ μετριοπαθής! Το 2005 ο κ. Χάιντερ δημιούργησε τη Συμμαχία για το Μέλλον της Αυστρίας και ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του ανέλαβε τα ηνία του FPO. Αμέσως του έδωσε και πάλι σκληροπυρηνική δεξιά ταυτότητα, απαιτώντας πάγωμα της μετανάστευσης, δημιουργία υπουργείου για τον επαναπατρισμό των αλλοδαπών και την επιστροφή στη Βιέννη εξουσιών που είχαν παραχωρηθεί στις Βρυξέλλες.

Απευθυνόμενος σε μια κοινωνία βαθιά ευρωσκεπτικιστική, με λανθάνοντα φοβικά σύνδρομα για τους μετανάστες και χτυπημένη από την ανεργία, ο κ. Στράχε πέτυχε να φέρει το κόμμα του σε θέση ισχύος στο πολιτικό σκηνικό. Μιλώντας με οργή εναντίον του «προδότη» Χάιντερ, που «θα πουλούσε ακόμα και τη γιαγιά του» για να ικανοποιήσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες, προσδοκά μια συγκυβέρνηση του FPO με τους Σοσιαλδημοκράτες, με καγκελάριο τον ίδιο!

«Για να πάρεις διαμέρισμα στην Αυστρία (σ.σ. εργατική κατοικία)», έλεγε ο κ. Στράχε παλαιότερα, «πρέπει να φοράς κάτι γύρω από το κεφάλι σου». Για να πάρεις την εξουσία, τι προσόντα χρειάζονται; Η απάντηση τις επόμενες ημέρες.



ΠΑΠΑΧΛΙΜΙΝΤΖΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ελεύθερος Τύπος