31 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ .. ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η VODAFONE.



ΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΙ !!ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ!!ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΕΕΕ!!!

Είναι τουλάχιστον ύποπτη η διαφήμιση-πρόκληση της vodafone που αναφέρεται στην Ελληνική επανάσταση! Όλα τα κάναμε ίσιωμα. Καμία αξία και τίποτα να μην μείνει κρεμασμένο ψηλά να το βλέπουμε και να το τιμάμε όπως τους πρέπει. Όλα πρέπει να τα ρίχνουμε στο δικό μας χαμηλό επίπεδο.

Η VODAFONE που εμπλέκεται στο μεγαλύτερο σκά
νδαλο και την πιο ύποπτη ΑΠΑΤΗ της σύγχρονης ιστορίας, δεν έκανε ποτέ σάτιρα για τον Γ.Κορωνιά και τις παρακολουθήσεις του πρωθυπουργού της χώρας. Τώρα...

αλωνίζει με σποτάκια που μόνο προσβάλουν την επανάσταση. Και μην πείτε ότι είναι σατιρικά. Έχουν στόχο το κέρδος και καταλήγε
ι η διαφήμιση ότι τέτοια επανάσταση δεν ξανάγινε στην χώρα. Εννοεί της vodafone το νέο πρόγραμμα. Τόσο πολύ κατεβάζουμε τον πήχη και μας ενδιαφέρει αν η Θάλεια Δραγώνα έγραψε κάποιες μπούρδες σε ένα βιβλίο;

Εδώ δεν υπάρχει το ΕΣΡ να κόψει την διαφήμιση;

Όλα έχουν καταλυθεί και προσπαθούν να μας κάνουν να ισοπεδώσουμε τις παραδώσουμε και τις όποιες αξίες έχουν απομείνει. Επειδή εμείς λοιπόν σαπίσαμε μην πιάνουμε στο στόμα μας την επανάσταση του 18
21 ούτε άλλα σύμβολα που προσβάλουν την χώρα.

Οι παγκόσμια vodafone ΔΕΝ ξέρει την Ελληνική ιστορία και γιαυτό την χλευάζει. Γιατί δεν κάνουν μια καμπάνια για την Αμερική με ανάλογο περιεχόμενο;

Και μετά μας φταίνε οι Σκοπιανοί !!; Είναι ξεφτίλα για το κράτος μας να υπάρχει τέτοια διαφήμιση...


Πηγή...

Σχόλιο Αλφειού:Και αυτοί οι ξεφτίλες κομπάρσοι;Είναι αυτοί Έλληνες;Για αυτούς τους καραγκιόζηδες πολέμησαν οι ΗΡΩΕΣ το 1821;Πήραν μέρος στο ξεφτύλισμα του Απελευθερωτικού Αγώνα για μερικά ψωροευρώ και θέλουν να θεωρούνται ηθοποιοί;Τα καραγκιοζάκια που αν τους ρίξει κάποιος στα πόδια σκάστρα θα χέσουν μαλλί!Τα κουμάσια!

Βίντεο από τη χθεσινή πορεία…

Εάν δεν υπήρχε και το διαδίκτυο, για άλλη μία φορά η πορεία θα ήταν σα να μην είχε γίνει. Εάν υπήρχαν μόνο οι καθεστωτικοί του διαδικτύου, η πορεία θα αριθμούσε …κάτι παραπάνω από μια χιλιάδα. Κοιτάξτε τώρα το βίντεο και βγάλτε συμπεράσματα. Προσέξτε, το ίδιο θα λέγαμε για οποιαδήποτε “ενοχλητική” πορεία που το σύστημα των ΜΜ”Ε” θα προσπαθούσε να εξαφανίσει.

το βίντεο από το Greekalert

Πηγή...

Η αλήθεια, για το πως βλέπουν οι γερμανοί την βοήθεια προς την Ελλάδα.

Άρθρο της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας  DIE WELT, φανερώνει, το ποια θα είναι η πιθανή εξέλιξη αναφορικά με την οικονομική υποστήριξη της Ελλάδας.

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το αρνητικό κλίμα που προσπαθούν να περάσουν ορισμένοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ στη χώρα μας, καθώς και τμήμα της Αριστεράς, σχετικά με την στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, η ΑΥΓΗ, σήμερα, κάνει (δήθεν) ανασκόπηση του γερμανικού τύπου, με τον γενικό τίτλο: «Die Welt: Ωρολογιακή βόμβα στην Ευρωζώνη».  Κάθισα και μελέτησα λοιπόν τον γερμανικό τύπο και η διαπίστωσή μου είναι, πως κάποιοι στη χώρα μας πρέπει να παίζουν πολύ άσχημο παιχνίδι. Πουθενά δεν υπάρχει αυτός ο χαρακτηρισμός για την Ελλάδα. Αντίθετα, η DIE WELT γράφει σήμερα τα εξής:
***
Όσο αρνητικά και αν τοποθετείτε η γερμανική κυβέρνηση, εντούτοις, στην Ευρώπη συζητείται σε όλα τα επίπεδα, η ανάληψη δράσης για την σωτηρία της Ελλάδας που τρίζει κάτω από το βάρος του χρέους της. Και αυτό πρέπει όντως να γίνει, επειδή η κατάσταση στην αγορά ξένου συναλλάγματος είναι επισφαλής. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ευρώ έχει κλονιστεί και οι κερδοσκόποι φαίνονται αποφασισμένοι, να θέσουν υπό δοκιμή την αλληλεγγύη των κρατών μελών της ευρωζώνης.
Ένα είναι βέβαιο: Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα υπάρχει αυτή η βοήθεια, ακόμη και αν πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη, θα αναρωτιούνται γιατί πρέπει να πληρώνουν αυτοί για τους ανέντιμους Έλληνες. Όμως, μια διάλυση του ενιαίου νομίσματος θα έχει τέτοιες οικονομικές συνέπειες, που μπροστά τους, ο σεισμός που ακολούθησε  την τραπεζική κρίση θα φαίνεται αθώος. Και η Γερμανία, η οποία δεν είναι μόνο η πιο σημαντική οικονομία αλλά και ένας από τους κυρίως ωφελημένους της ζώνης του ευρώ, δεν μπορεί να ξεφύγει από την υποχρέωση να βοηθήσει.
Το τι συμβαίνει τώρα, είναι διττό: Πρώτον, η Ελλάδα δεν πρέπει να υποστηριχθεί άμεσα. Η πίεση των χρηματοπιστωτικών αγορών σχετικά με τους Έλληνες πρέπει να διατηρηθεί όσο το δυνατό περισσότερο, για να εξαναγκάσει έτσι τους πολιτικούς, αλλά και τον πληθυσμό, σε μια σαφή πολιτική λιτότητας. Κάθε αύξηση στο επιτόκιο των κρατικών ομολόγων είναι πιο σωτήρια, από οποιεσδήποτε απειλητικές εξαγγελίες των Βρυξελλών.
Και δεύτερον, οι χώρες του ευρώ πρέπει να βρουν ένα βοηθητικό μηχανισμό, που θα δίνει σαφείς κανόνες για παρόμοιες περιπτώσεις στο μέλλον, όπως για παράδειγμα με τη μορφή των σκληρών περιορισμών και αυστηρών κυρώσεων. Η δύσκολη θέση, του να επιβαρύνονται δηλαδή όλοι από την έλλειψη υπευθυνότητας μιας χώρας, δεν πρέπει να υπάρξει στο μέλλον. Αυτό δεν θα βοηθούσε στη διατήρηση της νομισματικής ένωσης, είτε οικονομικά είτε πολιτικά.
***
Αυτά από την πλευρά αυτής της έγκριτης εφημερίδας, η οποία ανήκει στον ίδιο εκδοτικό οίκο που εκδίδει και το περιοδικό DER SPIEGEL. Εχθές δε, η ίδια εφημερίδα, είχε συνέντευξη του Paul Achleitner, προέδρου της μεγαλύτερης γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας ALLIANZ, η οποία είναι επίσης από τις κορυφαίες στον κόσμο. Ας σημειωθεί πως ο Paul Achleitner προτού γίνει πρόεδρος της ALLIANZ, είχε εργαστεί ως τραπεζίτης, για πάνω από 12 χρόνια, στην Golden Sachs.  Μία από τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του στη συνέντευξη αυτή, ήταν, πως «κάποιοι τραπεζίτες ζουν στον κόσμο τους». Σε γενικές γραμμές δήλωσε, πως η ακαμψία των τραπεζικών οργανισμών μπορεί να αποβεί μοιραία, και αναφορικά με την Ελλάδα, τόνισε, πως δεν συμμερίζεται τα σενάρια τρόμου που ακούγονται από ορισμένους, και πως η δική του πεποίθηση είναι, πως η Ελλάδα τελικά θα βοηθηθεί από την Ευρώπη!
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Financial Times, στη γερμανική έκδοση, καθώς και η Le Monde.
Το ερώτημα λοιπόν παραμένει, τι συμφέροντα εξυπηρετούν όλοι αυτοί οι οποίοι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη στη χώρα;
Το δικό μου συμπέρασμα είναι, πως σε λίγο θα λέμε με τους γερμανούς: …prost!

Πηγή...

Συμπληρώνουμε εμείς ως απάντηση με το σχετικό θέμα:

Γερμανοί σκάστε,βουλώστε το και φέρτε ΤΩΡΑ τις πολεμικές αποζημιώσεις.Εσείς καταστρέψατε την Ελλάδα.

2.500 χρόνια από τη μεγάλη Μάχη του Μαραθώνα!Οι ξεφτίλες προδότες της Ελλάδος το αποσιωπούν!

ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ!!!


Ο Δήμαρχος Μαραθώνα υπογράφει αυτόγραφα στους Κινέζους που γιορτάζουν το Μαραθώνα.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΥΠΩΣΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ,ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ <<ΕΒΑΨΑΝ>>ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ,Ο ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΜΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Φέτος είναι μια επέτειος που τιμά,την Ελλάδα,την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.
Δυόμιση χιλιάδες χρόνια πέρασαν από την εποχή που Αθηναίοι πολίτες,Ελλήνων προμαχούντες,χάραξαν για πρώτη φορά με το αίμα τους αλλά και την παλικαριά τους και την ευφυία τους,τα σύνορα της Ευρώπης.Τα σύνορα του πολιτισμού από τη βαρβαρότητα,της ελευθερίας απ' τη σκλαβιά.
Τον εορτασμό ήδη τον ξεκίνησαν οι Κινέζοι,οι Λιβανέζοι,οι Ινδοί και οι Αμερικάνοι.ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ,ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΜΕ,ΕΔΩ,σε αυτόν τον ιερό χώρο που έγινε η μάχη και δοξάστηκε ο άγνωστος στρατιώτης που μετέφερε την είδηση στην αγορά των Αθηνών,ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ.Τρέχουμε όλοι για τα χρέη,για τα ομόλογα,για την οικονομία και αγνοούμε αυτό που και την οικονομία αλλά και το μέλλον των παιδιών μας θα εξασφαλίσει.Το ωραιότερο προϊόν αυτού του τόπου,τον πολιτισμό.Το ρωμέϊκο κράτος,προφανώς κατόπιν <<άνωθεν>>εντολών,δεν θέλει μεγάλες παρτίδες με εκείνη την Ελλάδα που ακόμα μας…ταΐζει .Δεν θέλει ακόμα και σε βάρος της οικονομίας μας να φανεί ότι εκείνα τα φώτα και οι αξίες,πληρώνουν και φωτίζουν ακόμα.Κάποιοι εν πάση περιπτώσει δεν θέλουν να φανεί ότι με όλες τις…αυτοκρατορίες κι όλα τα <<υπερμάχω Στρατηγώ>>δεν καταφέραμε να φτάσουμε αυτούς τους γνήσιους Έλληνες και το θαύμα τους ούτε στο νυχάκι.Δεν καταφέραμε να ζήσουμε την πανέμορφη ζωή τους,να γεννήσουμε κάτι απ΄τις αξίες τους,κάτι απ’τα έργα τους που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Κ. Σ. ΖΑΓΑΡΗΣ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ!!!

Ο δήμαρχος του Μαραθώνα,ο κ.Ζαγάρης,πρόλαβε και πρότεινε στην κυβέρνηση να ξεκινήσουν με την αρχή του νέου έτους οι εορτασμοί για τα 2500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα.Προφανώς μίλησε σε ώτα μη ακουόντων.Αλλά…Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.Επειδή τελικά ο Μαραθώνας,δεν είναι ούτε δικός τους ούτε δικός μας.Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και φαίνεται ότι οι <<μπαρμπάριανς>>αρχίζουν και το αντιλαμβάνονται,το καταλαβαίνουν και μας ξεμπροστιάζουν.Δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κανείς με τον τρόπο ζωής και τη φιλοσοφία των Ελλήνων.Αυτό μας πέφτει λίγο δύσκολο,μας έχουν εξοντώσει η καταπίεση και οι δεισιδαιμονίες.Είναι όμως,καιρός, αυτό το ταλαίπωρο ρωμέϊκο να καταλάβει ότι η πηγή εσόδων βρίσκεται εκεί που κάποτε φτύσανε.Και αν θέλουν λεφτά και οικονομία είναι καιρός, μετά…βαίων και κλάδων,να αρχίσουν να γλείφουν!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ HELLHNΩΝΛΟΓΟΣ
molonlabe.blog.com/

Επικίνδυνο το «σύστημα ΟΗΕ»


THE INSIDE STORY ON CYPRUS STOLEN PROPERTY CASES

Εισηγούμαι φίλοι μου να το κυκλοφορήσουμε ΟΣΟ ΠΛΑΤΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ! ΣΕ ΟΣΑ ΜΠΛΟΚΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ. Ευχαριστώ.
Φ.Α.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=24503141

Ο κ. Ντάουνερ έχει σκαρφιστεί να στήσει αυτό που στη διπλωματική γλώσσα ονομάζουν «συνάντηση κορυφής» στοχεύοντας αρχικά σε μία άτυπη συμφωνία που θα εξυπηρετήσει τους εκλογικούς σχεδιασμούς του κατοχικού ηγέτη.

“Η” 26/1

Μιχάλης Ιγνατίου, Ουάσιγκτον
Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μπορεί να λοιδωρεί όπου πάει και όπου σταθεί τον Αλβάρο ντε Σότο, αλλά μέχρι τώρα δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από τον προκάτοχό του. Επαναλαμβάνει τα λάθη του, που οδήγησαν στην ταπείνωση του προηγούμενου γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και ακολουθεί την λανθασμένη οδό της ομάδας ντε Σότο.
Η μόνη διαφορά είναι ότι ο κ. Ντάουνερ ξεπέρασε σε αλαζονεία όλους τους προηγούμενους εκπροσώπους του ΟΗΕ. Ο θρασύτατος πρώην διπλωμάτης από την Αυστραλία, που παρουσιάζεται μονίμως ως θύμα ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται πίσω από τις βλακώδεις συνομωσίες που στήνει με τους παρατρεχάμενούς του, ετοιμάζει ένα νέο …Μπούργκενστοκ για την Κύπρο ?και αυτή τη φορά με
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιανουαρίου 31, 2010

Διαχρονικά

Επιστολή μιας ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ προς τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Δημοκρατίας.

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας

Απεφάσισα να σας ενοχλήσω διότι ως πολίτης νιώθω ότι βάλλομαι από κάθε πλευρά. Πρωτίστως όμως νιώθω ότι βάλλεται η αξιοπρέπεια και η λογική μου.

Κατάγομαι από Έλληνες πρόσφυγες του Πόντου. Γνωρίζω, όσο λίγοι δυστυχώς, το τι σημαίνει να βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ελευθερία. Γνωρίζω και κατανοώ όσο λίγοι ίσως στην Πατρίδα μου, κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κατατρεγμό. Γνωρίζω κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας τον διωγμό, την φτώχια, την πείνα. Γνωρίζω τι σημαίνει η απώλεια γονέως σε μάχη. Ο πατέρας μου είναι ορφανός κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας από τα οκτώ του χρόνια. Γιατί ο δικός του πατέρας πότισε με το αίμα του τα άγια χώματα της Μακεδονίας μας.

Όλα όσα περιγράφω δεν τα γνωρίζω εκ προσωπικής πείρας αλλά από ανθρώπους, πολλούς ανθρώπους, που μου τα είπαν και μου τα ξαναείπαν, τόσες πολλές φορές που είναι σαν να τα έζησα κι εγώ μαζί τους. Δεν κουβαλάω μίσος στην καρδιά μου κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πόνο και θλίψη μόνον έχω. Και για όλους αυτούς που τα έζησαν και για όλους αυτούς που τα σκηνοθέτησαν.

Έχω ζήσει επίσης κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, και την οικονομική μετανάστευση. Ο πατέρας μου, για πολλά χρόνια, επέλεξε να εργαστεί εκτός Ελλάδος προκειμένου να ζήσει και ο ίδιος και η οικογένειά του.

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ζήσαμε αρκετά χρόνια ΝΟΜΙΜΑ, σε περιβάλλοντα ξένα, αλλόγλωσσα, συχνά εχθρικά. Όμως ο στόχος ήταν ένας. Να ζήσουμε. Και ζήσαμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας με αξιοπρέπεια και με την Ελλάδα στην καρδιά μας. Ποτέ δεν προσβάλλαμε οτιδήποτε από τις χώρες που μας φιλοξένησαν. Ποτέ δεν βρεθήκαμε εκεί παρανόμως, δίχως ιατρικές εξετάσεις κι εμβολιασμούς, ποτέ δεν κάναμε κάτι που θα προκαλούσε τις εκεί αρχές και τον τρόπο ζωής. Αντιθέτως. Ζήσαμε ειρηνικά, οι γονείς μου εργάστηκαν σκληρά, σε ισλαμικό περιβάλλον, με πολύ μεγάλο πόνο ψυχής για την απουσία από την Πατρίδα, από την οικογένεια και από τους φίλους.

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διάβασα το βιογραφικό σας στην προσπάθειά μου να επικοινωνήσω μαζί σας. Δεν έμαθα πολλά περισσότερα από όσα ήδη γνώριζα. Όπως επίσης δεν διάβασα πουθενά στο βιογραφικό σας για την μεγάλη αγάπη που δείξατε, λίγο καιρό πριν την εκλογή σας, προς την γλώσσα και την διατήρησή της. Πληροφορία που με κάνει να πιστεύω ότι κατά βάθος, ο Κάρολος Παπούλιας και μάλλον όχι ο πρώτος πολίτης αυτής της χώρας, διατηρεί μνήμη, διατηρεί συνείδηση, διατηρεί ελπίδα. Δεν προσβάλλω με την προηγουμένη μου φράση τον Πρόεδρο αλλά θίγω την αδυναμία του Προέδρου να δράσει ουσιαστικώς λόγω πολλαπλών επεμβάσεων διαφόρων κυβερνήσεων που πέρασαν από τον τόπο μου. Επίσης, κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, γνωρίζω την μεγάλη αγάπη που διατηρείτε για τον τόπο σας και ιδίως για την Ήπειρο.

Όμως κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είστε νομικός και κατέχετε, γνωρίζετε. Είστε ένα πρόσωπο με πολιτική δράση σε αυτόν τον ρημαγμένο τόπο.

Είστε ένας άντρας που έδρασε δίπλα στον Αντρέα Παπανδρέου και τον ακολουθήσατε με σύνεση και μέτρο. Βρεθήκατε υπουργός εξωτερικών που σεβόταν και την ιστορία της Πατρίδος του και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών του που τον είχαν εκλέξει.

Όλα αυτά κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας όμως συνέβαιναν έως εχθές. Σήμερα κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, προετοιμάζεστε για μία δεύτερη θητεία στην Προεδρία και συγχαρητήρια γι' αυτό. Θα ήθελα όμως ως πολίτης να σας θέσω ένα καίριο ερώτημα. Τι ακριβώς εκπροσωπείτε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας; Μήπως έναν λαό που κινδυνεύει να χάσει την ταυτότητά του;

Μήπως έναν λαό που από παντού βάλλεται καθημερινώς, την μία με οικονομικά μέτρα που τον κάνουν φτωχότερο, την άλλη με άθλια τηλεοπτικά προγράμματα που τον κάνουν όλο και πιο άσκεφτο, την άλλη με διαρκείς προσβολές επί των εθνικών του θεμάτων, την άλλη με διαρκή εισροή ΛΑΘΡΟ-μεταναστών που αλώνουν εκ των έσω την εθνική του υπόσταση; Τι ακριβώς λοιπόν εκπροσωπείτε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας; Εξ όσων γνωρίζω, θεωρητικώς και βάσει Συντάγματος εκπροσωπείτε τον Ελληνικό λαό. Μήπως όμως τον είδατε κάπου κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Μήπως αυτόν τον καταβασανισμένο και κουρασμένο λαό χρειάζονται κάποιοι για να εξακολουθούν να πράττουν τα όσα πράττουν; Μήπως κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας πιστέψατε έστω και για μία στιγμή ότι είστε Πρόεδρος μίας χώρας δίχως ταυτότητα και δίχως ιστορία; Μήπως κύριε Πρόεδρε όλο αυτό το σύστημα της διαβρώσεως σάς έχει δηλητηριάσει κι εσάς με τον τρόπο του και με τις μεθόδους του; Γιατί εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας μάλλον διαπράττω ένα μέγιστο λάθος γράφοντας αυτήν την επιστολή. Και προς εσάς, γιατί σας προσβάλλω και προς εμένα γιατί με εκθέτω.

Εάν όμως κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν διαπράττω λάθος. Εάν όλα αυτά που προανέφερα και θα αναφέρω παρακάτω αληθεύουν, τότε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, οφείλετε, έχετε ιερότατο χρέος προς τους προγόνους σας, προς τους συμπολίτες σας και προς το Σύνταγμα της Ελλάδος, της οποίας Πρόεδρος είστε, να λάβετε θέση. Να ενημερωθείτε και να σκεφθείτε.

Να πράξετε όπως θα έπραττε οιοσδήποτε Έλλην αρχηγός (έστω και τύποις) προκειμένου να διατρανώσει ότι οι αξίες που υποτίθεται εκπροσωπεί, είναι αξίες Έλληνος στρατιώτου, μαχίμου εκ του χώρου εφ' ω ετάχθη. Εάν κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας εξακολουθείτε να διατηρείτε έστω και μέρος των αξιών σας, οφείλετε, χρωστάτε στους συμπολίτες σας την λήψη θέσεως και την ενημέρωσή τους. Οφείλετε την λήψη αποφάσεων.

Γνωρίζω ότι σας ζητώ τα μέγιστα κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Γνωρίζω ότι η θέση που κατέχετε είναι αδύναμη από πολιτικής πλευράς.

Από πλευράς λόγου όμως κύριε Πρόεδρε; Είναι αδύναμη; Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης έλαβε θέση. Ο κύριος Στέφανος Ληναίος έλαβε θέση. Εγώ και χιλιάδες συμπολίτες μας λάβαμε θέση. Ζητάμε την πατρίδα που μας άφησαν οι πρόγονοί μας ολόκληρη κι όχι κουτσουρεμένη. Ζητάμε να κατοικείται η Ελληνική επικράτεια από Έλληνες. ΕΛΛΗΝΕΣ κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτούς τους ξυπόλυτους που έφτιαξαν πολλάκις πολιτισμούς και τους χάρισαν σε όλη την ανθρωπότητα. Γιατί επιτρέπετε εσείς κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας την εκ των έσω άλωση; Γιατί δεν μας σέβεστε; Γιατί δεν έχετε μνήμη;

Γιατί κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας Έλληνας σημαίνει μεγάλος. Αγαθός. Καλός. Δημιουργός πολιτισμών και ανθρωπιάς. Είναι αυτός που αγκάλιασε κάθε πρόσφυγα που έφτασε σε αυτόν τον τόπο γιατί κι ο ίδιος υπήρξε πολλάκις πρόσφυγας. Είναι αυτός που μοιράστηκε με κάθε πεινασμένο το παξιμάδι του γιατί κι ο Έλληνας πολλάκις υπήρξε πεινασμένος. Είναι αυτός που περιέθαλψε κάθε κατατρεγμένο γιατί κι ο Έλληνας πολλάκις υπήρξε κατατρεγμένος. Είναι αυτός που συγχώρησε κάθε κακία εις βάρος του γιατί ο Έλληνας πάντα ήταν μεγαλόψυχος. Πάντα ήταν αγαθός και φιλότιμος. Πότε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας ελάβαμε εμείς κάτι ανάλογο; Πότε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας κάποιος ήταν τόσο μεγαλόψυχος και τόσο αδικημένος όσο ο Έλληνας;

Και τώρα κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας βιώνουμε μία ισοπέδωση.

Τώρα κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν έχουμε την δυνατότητα να ζήσουμε τα παιδιά μας. Πάντα σε αυτόν τον τόπο οι άνθρωποι ήταν φτωχοί.

Όμως είχαν όνειρα. Εμείς είμαστε πιο φτωχοί από ποτέ. Μας λείπει και το χρήμα και ο χρόνος και τα όνειρα. Δεν έχουμε την ικανότητα να σκεφθούμε γιατί η τηλεόραση και η παραπληροφόρηση μας νανουρίζουν γλυκά. Δεν έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε στα παιδιά μας την ιστορία τους και την γλώσσα τους, και γιατί δεν μας την έμαθαν και λόγω ελλείψεως χρόνου, επιτρέποντας στις Φιλιππινέζες να τους μαθαίνουν την δική τους.

Δεν προλαβαίνουμε γιατί εργαζόμαστε νυχθημερόν. Δεν προλαβαίνουμε να τα αγαπήσουμε και να τα χαρούμε, έχοντας απόλυτο συνείδηση ότι αυτά τα παιδιά ως ενήλικες αύριο το λιγότερο που θα γίνουν είναι δυστυχισμένοι. Δεν έχουμε το κουράγιο να μιλήσουμε ή να αγγίξουμε ή να δούμε τον σύντροφό μας. Δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες μας γιατί δεν υπάρχουμε ως άνθρωποι αλλά μόνον ως παραγωγικοί μηχανισμοί. Και ξαφνικά κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας ξυπνήσαμε. Δεχτήκαμε τόσα χαστούκια και δεν αντιδράσαμε. Αλλά τώρα ξαφνικά ξυπνήσαμε.

Χάσαμε την χαρά μας. Χάσαμε την ζωή μας. Χάσαμε την οικογένειά μας.

Χάσαμε τα παιδιά μας. Χάσαμε τις ελπίδες μας. Όμως κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε το ιερότερο όλων. Την ΠΑΤΡΙΔΑ. Κι αυτό από μόνο του μας ξύπνησε. Μας θύμισε ότι ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ, ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙ Η ΠΑΤΡΙΣ.

Τώρα κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας ζούμε στην Πατρίδα μας ως διωκόμενοι. Επιθυμούμε παιδεία για τα παιδιά μας με στόχο την αξιοποίηση της ευφυίας τους και όχι την αχρήστευση του νοός τους. Αναζητούμε μία Ελλάδα Ελλάδα, ζωντανή, δίχως ρουσφέτια, προσωπικά συμφέροντα και οικονομικές ατασθαλίες. Θέλουμε μία υγιή αγροτική οικονομία, μία υγιή κτηνοτροφία, μία υγιή βιομηχανία. Πού είναι όλα αυτά κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Όλα αυτά που δεν έκαναν οι κυβερνώντες καλούμαστε να τα πληρώσουμε με το αίμα της ψυχής μας. Καλούμαστε να φωνάξουμε, να αγωνιστούμε, να θυσιαστούμε, εάν αυτό απαιτείται, για το ιερότερο όλων. Η Πατρίς κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν είναι κάτι άψυχο. Είμαστε όλοι εμείς.

Είναι οι παππούδες μας, οι γονείς μας, εμείς. Είναι τα παιδιά μας, είναι τα εγγόνια μας. Είναι ο ήλιος, η θάλασσα, ο ουρανός, η γη μας. Είναι το ΚΑΛΗΜΕΡΑ και το ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ. Είναι η ιστορία μας. Είναι το χθες και το αύριο. Εάν κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν υπάρχει αύριο, δεν υπάρχει ελπίς, τότε δεν υπάρχει Πατρίς. Έχουμε αυτό το δικαίωμα κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας;

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, εμείς οι πολλοί, αυτοί που ψηφίζουν και δίνουν το δικαίωμα σε κάποιους, συχνάκις άσκεφτους, να μας κυβερνούν δεν έχουμε ούτε πολιτικές βλέψεις, ούτε κυβερνητικές θέσεις επιθυμούμε, ούτε μας αρέσει που βγαίνουμε από την αφάνειά μας. Είστε έξυπνος άνθρωπος και αντιλαμβάνεστε τα τεκταινόμενα. Πιστεύω ότι έχετε την πληροφόρηση που χρειάζεστε για να αντιληφθείτε τα γεγονότα.

Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης και ο κύριος Στέφανος Ληναίος είναι δύο άνδρες που εκτέθηκαν λαμβάνοντας μία έντιμη θέση απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις. Κι όχι μόνον αυτοί. Τα γεγονότα που αναφέρομαι είναι ευκόλως αναγνωρίσιμα. Άλωσις εκ των έσω με δύο τρόπους. Παιδεία και αλλοίωση πληθυσμιακή. Οι δύο τολμηροί άντρες που προανέφερα (και τόσοι άλλοι) τολμούν να μιλήσουν και να πάρουν θέση γιατί δεν προσβλέπουν κάπου. (Ας αφήσουμε τους κομματικούς που πάντα κάπου στοχεύουν).

Κανέναν μας δεν τιμάει η κατάντια μας κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ουδείς εξ όσων γνωρίζω δεν χαίρεται με το να διδάσκονται τα παιδιά του μία μεταλλαγμένη ιστορία. Κανένας από όλους όσους γεννήθηκαν και πόνεσαν σε αυτόν τον τόπο και για αυτόν τον τόπο δεν γνωρίζω να παρακάμπτει την σοβαρότητα του νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί σε λίγες ημέρες. Κανένας Έλλην πολίτης, που γνωρίζει την ιστορία του και που σίγουρα έχει κάποιον πρόγονο χαμένο ή σφαγμένο σε κάποια μάχη, δεν πρόκειται να δεχθεί την παράδοση της Ελληνικής υπηκοότητας άνευ λόγου κι αιτίας, ομαδηδόν και αδιακρίτως. Πολλώ δε μάλλον η παράδοση της Ελληνικής ιθαγενείας.

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σας ζητώ, σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ να λάβετε μίαν απόφαση. Μίαν απόφαση ζωής. Σας ζητώ να μελετήσετε, εκ νέου εάν χρειάζεται, την ιστορία του τόπου μας. Να μελετήσετε τα έως σήμερα γενόμενα. Να μελετήσετε την εκ των έσω άλωση της ωραίας Πατρίδος μου. Της Πατρίδος σας. Και τότε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας να μιλήσετε. Να αφυπνίσετε τους συμπολίτες σας που σκοταδιστικώς και οργανωμένα παραμένουν ανενημέρωτοι.

Να λάβετε θέση ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Να λάβετε θέση ως Έλλην στρατιώτης πού είστε. Εσάς θα σας ακούσουν. Θα σας προσέξουν και θα σας λάβουν υπ' όψιν τους. Γιατί είστε κι εσείς ένας στρατιώτης κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ένας στρατιώτης που ετάχθη να προασπίζεται με μεγάλη ευθύνη την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Δημοκρατία. Την Ελληνική κύριε Πρόεδρε. Την Ελληνική. ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Δεν επιθυμούμε παρά μόνον ένα πράγμα κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μόνον την Πατρίδα μας. Και νομίζω ότι την δικαιούμεθα. Την αξίζουμε. Ας μην επιτρέψουμε σε άλλον έναν, αόρατο και με πολύ χρήμα εχθρό να μας υποδουλώσει για πολλοστή φορά. Ο Φοίνιξ παρά του ότι αναγεννάται από τις στάχτες του θα πρέπει να έχει επίγνωση του ότι είναι ο Φοίνιξ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.

Κυριακή  Παπαδοπούλου
Μία Ελληνίς και μάνα που μαθαίνει στα παιδιά της την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία.

---

Υ.Γ.1. Δεν γνωρίζω εάν θα φθάσει η παραπάνω επιστολή σε εσάς. Θα κάνω την προσπάθειά μου αλλά δεν γνωρίζω το αποτέλεσμά της.

Υ.Γ.2. Την επιστολή αυτή κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την δημοσιοποιήσω στο διαδίκτυο για ευνοήτους λόγους.

Υ.Γ.3. Δεν είμαστε ρατσιστές εμείς οι Έλληνες κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είμαστε καλοί άνθρωποι κι έχουμε μνήμη. Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις. Με προσβάλλει όμως όταν χαρακτηρίζεται ένας λαός με τέτοια ιστορία και τέτοια κατανόηση ρατσιστής. Εσάς κύριε Πρόεδρε δεν σας προσβάλλει;

Υ.Γ.4. Ο Μακρυγιάννης κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν γνώριζε ιστορία. Γνώριζε όμως τις πέτρες. Γι' αυτές τις πέτρες αγωνίστηκαν οι ήρωες του '21. Νιώθω ότι και σήμερα, παρά το ότι υποτίθεται ότι γνωρίζουμε καλύτερη ιστορία, γι' αυτές τις πέτρες οφείλουμε να αγωνιστούμε.