29 Νοεμβρίου 2011

Καινούργια κόλπα Ντόρας Μπακογιάννη - Ιερώνυμου


Την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη


Τι λένε οι άνθρωποι για να μη δώσουν ούτε ένα ευρώ στο λαό...
Την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας - λόγω της έλλειψης άλλων οικονομικών πόρων - με στόχο την αύξηση του προνοιακού έργου επιθυμεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Αυτό δήλωσε χθες μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗ.ΣΥ.) κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην Αρχιεπισκοπή. 

Όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος, «η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι κάτι στο οποίο προσβλέπουμε γιατί δεν έχουμε άλλους οικονομικούς πόρους. 

Και αυτή η αξιοποίηση θα μας δώσει όχι την δύναμη των χρημάτων, αλλά τη δυνατότητα να μετατρέψουμε την περιουσία σε αξία πνευματική, σε βοήθεια για τους συνανθρώπους μας». 

Η καταγωγή των Ελλήνων


Βασισμένο σε άρθρο των Άρη Ηλία, Γιάννη Κουτσούρη, Δημ. Παπαδόπουλου και Τάσου Σαλβάνου που αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο blog ΕΧΩ ΟΡΑΜΑ
Διασκευή – προσαρμογή από ειδικό συνεργάτη της ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Η κρίση έφερε στην επικαιρότητα και το ζήτημα που έχουν θέσει κάποιοι διανοούμενοι και πολιτικοί, Έλληνες και μη, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Στα πλαίσια αυτά έχουν διατυπωθεί θεωρίες ότι οι σημερινοί Έλληνες κατάγονται από Ινδοευρωπαίους, από την Αφρική, από Σημιτοφοίνικες και άλλα συναφή ή μη φύλα.
Υπάρχουν σήμερα Έλληνες διανοούμενοι, πολιτικοί αλλά και εκπαιδευτικοί θιασώτες αμφισβητούμενης αξίας θεωριών, όπως αυτή του Ιακώβ Φαλμεράϋερ (που έχει αντικρουστεί επιστημονικά πάνω έναν αιώνα), που υποστηρίζουν ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας δεν έχουν

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία σκέφτεται ελληνικά!


Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία σκέφτεται ελληνικά!

Επενδύει στην καλλιέργεια ελληνικού κριθαριού

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, από την ίδρυσή της και το επαναλανσάρισμα της ιστορικής FIX Hellas, τον Μάρτιο του 2010, επιβεβαιώνει την προσφορά της στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Υλοποιώντας σταθερά το επενδυτικό της πρόγραμμα, κάνει ένα ακόμα βήμα, με στόχο να συμβάλλει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας στην εγχώρια αγορά της μπίρας. Γι' αυτό και ξεκινά την πειραματική καλλιέργεια ελληνικού κριθαριού για την παραγωγή των προϊόντων της, στηρίζοντας στην πράξη την τοπική αγροτική παραγωγή και τους Έλληνες γεωργούς.

Έχοντας στο επίκεντρο αυτού του εγχειρήματος την ιστορικότητα του προϊόντος της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία επενδύει στην πρώτη ύλη, δημιουργώντας έναν πειραματικό αγρό, έκτασης 200.000 τ.μ., στην περιοχή της Θήβας, μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.

Με τη σημαντική συμβολή του αγροτικού παράγοντα, αναπτύσσει δύο διαφορετικές ποικιλίες κριθαριού, βάσει των κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν τη χώρα μας, προσδοκώντας στην παραγωγή 100.000 κιλών ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας, έως τις αρχές καλοκαιριού του 2012.

Παράλληλα, με υπευθυνότητα σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της, η εταιρεία διασφαλίζει την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, με τη διενέργεια τακτικών επιτόπιων δειγματοληπτικών ελέγχων, σε συνεργασία με εξειδικευμένους γεωπόνους, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία θέτει ως προτεραιότητα την περαιτέρω ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής κριθαριού και σε άλλες περιοχές, ευελπιστώντας να καλύψει σταδιακά τις ανάγκες της με 100% ελληνικό προϊόν.

Πηγή...


Πηγή: http://www.schizas.com/

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ “Ψηφίστε ΟΧΙ”



logo
                              small for letterhead.jpg     www.freedomjustice.com.cy    ...1974Stepping up the battle against
                                racism Image2011...

Στην ανάδειξη του Ερντογάν ως "Προσώπου της Χρονιάς"
από το περιοδικό TIME...
_______________________________________________________________________________________________________________

Πρόκειται για καλά οργανωμένη προπαγάνδα των Τούρκων,
παρόμοια εκείνης που είχε οργανωθεί πριν από μερικά χρόνια
 για την ανάδειξη του Κεμάλ Ατατούρκ ως "Προσώπου του Αιώνα"...
________________________________________________________________________________________________________________________________

Η τουρκική αυτή προπαγάνδα μπορεί να εξουδετερωθεί:
1.  Ψηφίζοντας ΟΧΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
2.  Προωθώντας αυτό το μήνυμα προς κάθε σύνδεσμό σας.
3.  Διανέμοντας αυτό το μήνυμα σε όσα κοινωνικά δίκτυα έχετε συμμετοχή.

Σας ευχαριστούμε.
Κίνηση για
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ